logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Donderdag 28 juli 2011 - Vakantiedrukte.
Okee... met die drukte valt het natuurlijk relatief mee, maar als ik kijk naar wat ik de afgelopen dagen voor werk verzet heb dan heb ik het gevoel dat ik al een paar weken thuis ben. Het schiet gewoon enorm op als je voor dingen eens echt de tijd hebt en een voorbeeld is daarvan het opruimen van m'n schuur. Dat is typisch zo'n ruimte waar ik maar van alles neerzet waar ik (tijdelijk) vanaf moet en dat blijft zich uiteraard maar opstapelen.

Afgelopen maandag ben ik eens begonnen met de boel helemaal leeg te halen en uit te zoeken. Een heleboel dingen konden gewoon gelijk weg en ook hier is het dan lekker om de tijd te hebben om even langs de milieustraat te rijden om gelijk van de rommel af te zijn. Van alles kwam er tevoorschijn en het meeste moest natuurlijk blijven, maar door de boel gewoon even weer logisch in te ruimen ontstond er weer een zee van ruimte.

Leuk: ik kwam ook nog allerlei visspullen tegen met in een koffer een vergunning van het jaar... 2000. Kortom: het schiet voor geen meter op om die spullen maar te bewaren, want ik neem er toch nooit meer de tijd voor maar aan de andere kant zitten er een heleboel dingen bij die toch een bepaalde gevoelswaarde hebben omdat ik ze van m'n opa heb gekregen toen die op zijn sterfbed lag. Hij heeft toen hij nog in leven was allerlei dingen al weg gegeven en het voelde op dat moment vreemd om het aan te nemen, maar achteraf gaf het toch wel een goed gevoel. Maar goed... wat doe je met spullen die je nooit meer gebruikt? Op Marktplaats zetten is een optie, maar het spul brengt relatief geen donder op en er komen tig lui kijken die alleen bepaalde dingen willen hebben en dan blijf je uiteindelijk nog met een hoop spul zitten. In overleg met m'n nicht heb ik alle spullen maar aan m'n oudste neefje gegeven en hij was er blij mee. Dat vind ik dan veel leuker en zo heeft er iemand binnen de familie toch nog iets aan.

Dinsdag was een wazige dag, want die bestond uit rommelen in het huishouden. In de eerste plaats omdat dat ook moet gebeuren, maar in de tweede plaats (en daarmee niet de onbelangrijkste) omdat er wat bestellingen binnen zouden komen. Ik hoopte dat die 's morgens zouden komen zodat ik dan nog wat meer dingetjes kon gaan doen, maar ja... zoals altijd komen ze met dat soort dingen aan het eind van de middag en als het niet uitmaakt staat er om acht uur 's morgens iemand aan je deur te bellen. Het ging in dit geval om diverse hoezen voor m'n tuinset en ze passen er mooi omheen, dus wat dat betreft was het dan toch wel een goede dag.

Woensdag heb ik eigenlijk niks bijzonders gedaan. Een beetje wat tijdschriften door zitten lezen met een bakkie koffie erbij en het enige inspannende wat ik gedaan heb was dat ik wat betontegels op maat heb geslepen. Dat ging op zich wel aardig en de stenen passen nu mooi in de voet van de parasol.

's Middags was het tijd om op verkenning te gaan voor PV and The Heartbeats, want ik had samen met Roel en Lydia een afspraak met Ruud Kolsteeg, de eigenaar van partyboot Hertog Jan (link). We hebben een aanvraag binnen gekregen om daar op een besloten feest te spelen en Ruud vond het belangrijk dat de band eerst even kwam kijken om de diverse mogelijkheden te bespreken qua indeling van het schip. Ik moet zeggen, het is echt een pracht van een boot waar je met een gezelschap tot 220 man op kunt en waar je dan ook mee kunt gaan varen onder het genot van een hapje en een drankje. Alles is in principe mogelijk en het schip mag dan ruimte bieden aan 220 personen, maar als je met een klein clubje op pad wil is dat ook geen enkel probleem. Aansluitend nog even bij het nieuwe huis van Roel en Lydia wezen kijken en dan is de dag al snel weer om. Gezelligheid kent geen tijd...

Vandaag ben ik de dag rustig begonnen met het voorbereiden van een verslagje over m'n tuin. Hoe het was en hoe het geworden is, zeg maar... Dat is op zich wel aardig gelukt, alleen moet ik de laatste foto's nog maken om het spul compleet te krijgen. De uiteindelijke pagina laat daarom nog even op zich wachten, maar als je regelmatig hier op de site kijkt komt het vanzelf een keer langs. Ook ben ik op een Buxux haag uit geweest, maar die heb ik eigenlijk niet kunnen vinden. Goed, het was mogelijk om Buxusplanten uit een pot mee te nemen maar dat was om twee redenen volgens de verkoper geen goed plan. De eerste was dat de kwaliteit van planten uit een pot gewoon minder is dan van een Buxux die in de vrije grond is gegroeid en de tweede reden was dat de prijs van een Buxus in een pot gewoon een stuk hoger ligt. Hij adviseerde om vier tot zes weken te wachten en dan een haag te plaatsen, dus tja... dan maar op die manier al had ik het natuurlijk liever in deze vakantie gedaan.

Vanavond wat dingetjes voorbereid voor wat opnames die ergens volgende week plaats moeten gaan vinden en één van die voorbereidingen was dat ik m'n set microfoons even in Delft moest gaan halen. Een vriend van me heeft ze in gebruik voor de opnames van zijn band, maar aangezien de opnames daar nogal wat vertraging hebben opgelopen kan ik ze mooi zelf nog even gebruiken. Binnenkort de multitrack recorder ook nog even terug in huis halen, want ook die is uitgeleend op dit moment en dan moet het weer helemaal goed komem met herrie maken in de vakantie :-)

Zaterdag 23 juli 2011 - Vreemde en mooie dag.
Het was een vreemde dag vandaag omdat het nieuws de wereld overspoelde over een aanslag op een regeringsgebouw in Oslo en niet lang daarna is iemand anderhalf uur aan het schieten geweest op kinderen op het eilandje Utoya, wat in de buurt van Oslo ligt. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er al op dat eilandje 85 doden gevallen, de dader is gepakt en heeft zowel de aanslag als de schietpartij bekend. Wat dan opvalt... Het hele gebeuren werd door de media toegeschreven aan 'vermoedelijk een Moslim groepering' en dan had men het over een terroristische aanslag, maar toen bleek dat het om een autotochtone 32-jarige Noor ging schreef men ineens over 'een actie' van 'een verwarde man' of alleen maar over 'een schutter'. Zou het dan echt nog uitmaken wie dit soort dingen uitvoert, of zijn we echt op een punt aangekomen waarbij we het liefst zo snel mogelijk alles richting een Moslim groepering schuiven om het vervolgens maar een terroristische aanslag te kunnen noemen?

Voorlopig gaat men uit van een eenmans actie, maar die komen de laatste jaren ook steeds vaker voor en eisen toch ook wel heel veel slachtoffers. Dat die man naar mijn mening niet helemaal jofel in z'n bovenkamer is blijkt uit de enige tweet die hij op zijn Twitter account heeft geschreven: "One person with a belief is equal to the force of 100 000 who have only interests." Ook maakte hij (ik weet even de bron niet meer) een soort van complimenten naar de PVV van Geert Wilders, maar die liet vandaag weten niks met de man en zijn acties te hebben en/of te maken willen hebben. En dat allemaal in Noorwegen, een land waar je normaal gesproken niks van hoort...

Maar goed, ander onderwerp... Ooit, in een grijs verleden vielen muzikanten van (lokaal) bekende bandjes bij bosjes om. De één na de ander wist om wat voor reden dan ook te overlijden op 27-jarige leeftijd en in veel gevallen ging het toen om drummers. M'n goede vriend Stefan feliciteerde me op m'n 28ste verjaardag 'dat ik het gehaald had' en eigenlijk had hij daar op dat moment best wel een punt. Waarom dit verhaal? Vandaag overleed op 27-jarige leeftijd Amy Winehouse, een zangeres die bol stond van het drank,- en drugsgebruik en waar iedereen eigenlijk al wel een keer van gedacht had dat ze het niet lang meer uit zou houden. Vandaag kreeg iedereen dus gelijk, hoe triest het eigenlijk ook is.

Nu is het naar mijn mening niet zo dat Amy bij de groten der aarde hoort als het om het artiest zijn gaat, maar ze schaart zich wel in het rijtje van mensen als Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix en Jim Morrison om maar wat namen te noemen. Zij overleden allemaal op de leeftijd van 27 en ik kwam er achter dat er zelfs een 'Club 27' blijkt te zijn of zoals hij ook wel genoemd wordt: Forever 27 Club. Check hier de Wikipedia.
Op een heel ander niveau en een hele andere leeftijd overleed vandaag ook Johnny Hoes. Hij werd 94 jaar en was bekend als zanger en ontdekker van andere talenten in het Nederlandstalig genre.

Tot zover het vreemde van deze dag, want er waren zoals ik in de titel al aangaf ook mooie dingen. Je zou ze na het lezen van de bovenstaande drama's (en dan met name van die in Noorwegen) niet verwachten, maar ze waren er toch nog in m'n leventje. Vanmorgen op m'n gemak de vakantie maar eens begonnen met een beetje uitslapen, even werkoverleg voeren over wat opnames die ik deze vakantie nog wil gaan maken en daarna door naar Den Bosch voor een nieuwe tuinset en een parasol. Overal voor geslaagd, het hele spul in elkaar gezet en gelijk al het verpakkingsmateriaal (wat een berg!) en het oude setje samen met een oude fiets maar naar de plaatselijke milieustraat gebracht.

Wat me opviel bij de aanschaf van een parasol: je kunt al een tijdje kiezen voor de traditionele parasol die gewoon recht op een voet staat, maar je kunt ook kiezen voor een vrij hangende parasol die aan een soort hengel hang. Het voordeel hiervan is dat je een parasol wel recht boven je kunt hangen, maar dat je dus niet met de stang zit te klooien waar je die dan moet laten. Het nadeel van dit type parasol is dat hij best wel een zware voet nodig heeft om te kunnen blijven staan en dáár wil ik het dan toch nog even over hebben...

Ik was bij Leen Bakker om daar eens rond te kijken, om de eenvoudige reden dat ze daar vaak leuk spul hebben voor niet al te veel geld. Begrijp me niet verkeerd: ik ben bijzonder vriendelijk geholpen en de service was echt helemaal te gek, maar wat ik niet begrijp is dat ze bij zo'n parasol stukken graniet van 30 euro per stuk verkopen die er dus alleen maar voor dienen om het ding overeind te houden! In de winkel (dus compleet zonder wind) ligt er één zo'n steen op maar voor buiten werd toch wel het minimale advies van twee stenen gegeven, maar drie zou toch eigenlijk wel wenselijk zijn. Dat is dus 90 euro voor een voetje, terwijl je met een paar betontegels van 4 euro per stuk hetzelfde bereikt en het enige verschil is dan dat je bij de granieten tegels een mooi rondje krijgt (je moet je die tegels voorstellen als een kwart van een taartvorm) en in het geval van de betontegels liggen er dus gewoon vierkante of rechthoekige stenen op de poot.

Nu hoefde ik die keus gelukkig niet eens te maken, want de granieten tegels waren uitverkocht en zouden dit seizoen ook niet meer binnenkomen maar al zou dat wel het geval geweest zijn... Ik ben gewoon langs Formido gereden voor vier betontegels die waarschijnlijk nog meer gewicht in de schaal brengen dan de vier granieten taartvormen die er zo netjes inpassen en in plaats van (4 x 30 =) 120 euro was ik nu (4 x 4 =) 16 euro kwijt. Dat scheelt verdorie nogal... Nu moet alleen de zon nog een beetje gaan schijnen zodat ik de parasol ook daadwerkelijk kan gaan gebruiken, want het is op momenten best lekker maar veel warmer dan een graad of 18 zal het in de zon niet geweest zijn vandaag en er zijn verspreid over het land ook pittige buien gevallen. Voor morgen is de verwachting ook eigenlijk alleen maar regen, maar daarna moet het toch wel een beetje goed komen en dan kan ik in ieder geval lekker buiten zitten... :-)

Vrijdag 22 juli 2011 - Week update.
Vorige week vrijdag schreef ik het laatste stukje hier en daarin stond onder anderen dat de poort in m'n tuin nog niet geplaatst was, maar zaterdagochtend vroeg stonden de mannen ineens voor de deur en stond het ding eigenlijk zomaar. En... het ziet er netjes uit. Het enige wat er op aan te merken zou zijn is dat er een oud (jaar of drie à vier) deel gebruikt is voor de deur en een nieuw deel om de boel helemaal dicht te maken. Een hardhouten constructie zal naar verloop van tijd verkleuren en dat is bij het oudere deel dus al gebeurd, terwijl het nieuwe deel er nog echt nieuw uitziet. Maar goed, als daar wat weer en wind overheen geweest is zie je het verschil al snel niet meer. Gelijk de schutting bij m'n buuf maar gerepareerd en nog meer dingetjes aan het rommelen geweest en zo kwam het er eigenlijk op neer dat ik de hele zaterdag geen minuut stil heb gezeten en alleen maar aan het rennen ben geweest. Wel op een leuke manier en met leuke dingen bezig geweest, dat scheelt dan natuurlijk wel weer... :-)

Vorige week zondag hadden we een repetitie met PV and The Heartbeats en dat liep weer eens als vanouds. Vreselijk gezellig én constructief! Het voelde voor iedereen gewoon goed en we zijn in de voorbereidingen op het komende seizon dan ook echt goed bezig.

De rest van de week verliep wazig, want hier en daar kwam ik weer eens wat uurtjes slaap tekort waardoor ik nu inmiddels bijna omval, maar ja... Er waren gewoon wat dingen die geregeld moesten worden en dat het dan laat wordt... tja, dat is dan eenmaal zo. Uiteindelijk kon ik gisteren de werkweek afsluiten met een leuke rit richting Friesland en aansluitend ben ik bezig geweest met het leeghalen en schoonmaken van m'n vrachtwagen. Die heb ik vandaag naar Venlo gebracht omdat hij voor wat aanpassingen naar Tradeport Trailer Service moet en de komende drie weken ga ik eens lekker genieten van een verdiende vakantie. Ja, verdiende... ik zeg het zelf en meen het ook nog :-)

Vrijdag 15 juli 2011 - Zenders, m'n tuin en muziek.
Niet dat die drie iets met elkaar te maken hebben, maar om met het eerste te beginnen... We hebben weer eens wat in Nederland. Vannacht was er een kleine brand in de zender bij Lopik. Dat gaf geen technische problemen en de boel bleef dus gewoon werken tot... de zendmast van Hoogesmilde vanmiddag na een brand die rond 14.00 uur uitbrak instortte. Besloten werd om de zender in Lopik toch ook maar tijdelijk stil te leggen, maar dat heeft op dit moment als gevolg dat bijvoorbeeld de digitale uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 en een aantal FM frequenties die gebruikt worden door (commerciële) radiostations voor 80 tot 90 procent van de mensen niet meer te ontvangen zijn.

zender hoogersmilde brand

zender hoogersmilde plat


Op dit moment zijn er natuurlijk allerlei onderzoeken gaande en doet men pogingen om de boel weer zo snel mogelijk werkend te krijgen, maar het vermoeden is dat dit nog wel een tijdje gaat duren. De mast bij Hoogersmilde laat men bijvoorbeeld gecontroleerd uitbranden en volgens de brandweer zouden ze minimaal tot 0.00 uur vannacht nog aanwezig zijn.

De vraag die veel mensen nu hardop stellen is of het wel slim is om twee zenders voor zo'n groot gebied te gebruiken, want het blijkt nu dus wel hoeveel mensen er niet bereikbaar zijn op de normale manier. Grappen over terroristische aanslagen worden ook al gekscherend gemaakt, maar ja... daar gaat het in dit geval gelukkig niet om.

M'n tuin... Vandaag als het goed is voor de laatste keer al het straatwerk om de deur ingewassen en het zand eraf staan vegen. Nu pas komt de mooie structuur van de stenen door en het is echt wel een mooi gezicht. Het enige wat tot nu toe tegen zit is dat ze gisteren of vandaag de nieuwe poort zouden komen plaatsen, maar ik heb tot nu toe nog niemand gezien en verwacht ook niet dat er nu (even na 23.00 uur) nog iemand komt, haha. Het gras komt er aan de voorkant ook al een klein beetje doorheen, alleen aan de achterkant is het nog niet zo zichtbaar. Misschien heeft dat te maken met het feit dat daar de zon er het grootste deel van de dag op staat en dat het daar wat droger is ofzo. Feit is dat het de goede kant op gaat en dat ik er blij mee ben...

Chickenfoot is een bandje wat eigenlijk alleen maar uit helden bestaat. Voor mij zit er in ieder geval Chad Smith als drummer in, maar met Sammy Hagar als zanger, Michael Anthony als bassist en Joe Satriani als gitarist heb je toch (zachtjes uitgedrukt) niet de minsten in huis. Binnenkort komt hun tweede album uit. Tot nu toe gaan er wat geruchten over de titel, maar de eerste single is wel bekend:



Het klinkt weer echt als Chickenfoot en naar mijn idee veelbelovend, maar ja... dat moet tegen die tijd natuurlijk nog even blijken :-)

Donderdag 14 juli 2011 - Afscheid en het weer.
Afscheid, tenminste... in ogen van de meeste mensen hebben we afgelopen dinsdag afscheid genomen van Jayco, de zoon van een goede vriend van me die zichzelf op 33-jarige leeftijd van het leven beroofde. Ik heb het voorrecht gehad om hem nog een paar dagen op sleeptouw mee te mogen nemen en na deze fantastische ervaring schrijf ik: het is goed zo.

Nog even iets waar zo'n beetje heel Nederland zich druk om maakt: het weer. We hebben vandaag de 14e van juli, het is overdag zo'n beetje 13 graden, de wind is stormachtig en de regen komt echt met bakken uit de lucht. Als iemand vandaag uit een coma zou ontwaken en je zou vertellen dat het herfst is gelooft hij/zij het echt meteen...

Zondag 10 juli 2011 - King Jack.
Af en toe kom je een bandje tegen waarvan je denkt: "Waarom zijn die nog niet bij het grote publiek bekend?" en dit is zo'n bandje. Voor een groot gedeelte hangt deze mening natuurlijk af van mijn persoonlijke smaak, maar afgezien daarvan zit het muzikaal gewoon goed en rete strak in elkaar. Ik heb het dan inderdaad over de Nederlandse band King Jack en of het een compliment is voor de mannen of niet weet ik niet, maar ik vind het nogal iets weg hebben van de Prodigal Sons.

Zaterdag 9 juli 2011 - Week update.
Laat ik dan beginnen bij vorige week zaterdag. Toen was de laatste repetitie voor de zomervakantie van Hello George en we hebben tijdens deze repetitie met z'n allen veel goede dingen gedaan. De nummers waar we vorige week de basis een beetje van hebben doorgenomen liepen nu al een heel stuk beter en ik zou bijna zeggen dat het bij een aantal nummers alleen nog een kwestie is van de puntjes op de i zetten en dan zijn we er al. Maar goed, zoals ik al schreef zit daar een vakantie tussen en aan de ene kant is dat een mooie gelegenheid om de muzikale batterij weer even op te laden, maar aan de andere kant zakken dingen dan ook wel eens een beetje weg.

Verder ging het de afgelopen week met de tuin hier echt helemaal super. De boel is inmiddels zo goed als klaar en het enige wat er nog moet gebeuren is het plaatsen van de poort en er moet nog een heggetje ofzo geplant worden aan de voorkant als afscheiding tussen het trottoir en het gras. Tussendoor moet ik nog een heleboel keren aan het vegen om de stenen in te wassen van al het straatwerk wat net gelegd is. Een stratenmaker waar ik ooit in het verleden mee samenwerkte zei: "Gerrit, wat een goede stratenmaker er op gooit moet er allemaal in, dus je bent nog wel een tijdje bezig." en dan moet ik er bij vertellen dat hij natuurlijk zelf die 'goede stratenmaker' was. Het leek een hele bult zand die op dat moment op de stenen lag en met de ervaring die ik toen had dacht ik zoiets van 'dat gaat er nooit allemaal tussen', maar de best man had toch gelijk. Hoe meer zand er tussen gaat hoe strakker de stenen zullen liggen, dus te weinig is in zo'n geval echt niet goed.

Tussendoor heb ik een heel aantal foto's gemaakt tijdens de werkzaamheden en ik heb inmiddels ook al wat foto's gevonden hoe we de tuin hier ooit aantroffen. Het verschil is dan echt enorm en de complimenten zijn zoals ik eerder al schreef dan toch echt voor de mannen van Hoveniersbedrijf Schrijver (link). Als het gras eenmaal een beetje gaat groeien en de details als een nieuwe tuinset om lekker te kunnen zitten en wat potten met planten er staan zal ik de laatste foto maken en uiteraard de boel hier online zetten. Aan de hand van die foto's zal blijken hoe ik op dit moment toch wel geniet van m'n nieuwe tuin.

Onderweg heb ik regelmatig de radio aan en afgelopen week hoorde ik Ann May op de radio. Eigenlijk gaat het hier gewoon om Anja Boer: een vrouw met een gezin, een eigen kapperszaak en daarnaast doet ze iets met haar stem en damn... dat mag ze wat mij betreft vaker doen:



Kosten nog moeite zijn gespaard voor het maken van deze video die opgenomen is op Pampus, een eilandje in het IJselmeer ter hoogte van Muiden. Het forteiland is onderdeel van De Stelling van Amsterdam en staat zodoende op de werelderfgoedlijst van Unesco. De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd om de hoofdstad te verdedigen en waar het leger, de regering en de koning(in) zouden zich binnen deze ring kunnen terugtrekken bij een aanval op Nederland. De Stelling bestaat uit 46 forten en batterijen, dijken, sluizen op een afstand van 15 tot 20 kilometer van Amsterdam. Meer info over het eiland Pampus is eventueel hier te vinden.

Vandaag was het een kwestie van buiten wat dingetjes weer op z'n plek zetten, de schuur een beetje opruimen en wat ook lekker was: zonder tijdsdruk boodschappen doen. Anders ben ik eigenlijk altijd wel aan het rennen vanwege een repetitie of wat dan ook, maar aangezien het nu op PV and The Heartbeats na ook muzikaal gezien vakantie is scheelt dat toch behoorlijk. Nu nog even qua werk de laatste loodjes en dan kan de vakantie waar ik echt wel aan toe ben inmiddels beginnen. Ik kijk er naar uit om gewoon een paar weken lekker aan te rommelen zonder dat er echt iets moet...

Vrijdag 1 juli 2011 - Filmpje van Mammoet.
Het is gelukt: een rustige week voor mezelf gepland om de nodige rust in te halen en ik ben er blij mee. Tijdens deze rustperiode kwam ik het onderstaande filmpje tegen van Mammoet. Vanwege de concurrentie op de staalmarkt kan ik niet zeggen hoeveel staal hier van Ancofer in verwerkt zit, maar hou het maar op veel. Héél veel...