logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 25 juli 2016 - Blackjack Billy.
Weinig bijzonders te melden de afgelopen week, behalve in het kort dan dat het hier en daar een behoorlijk hectisch weekje was. En tja, dan past er gewoon na een week het beste weer een lekker muziekje bij. Zoals ik vorige week al aangaf blijven we in het hoekje van de country rock hangen en dit keer met Blackjack Billy. Qua naam MOET dat wel een country rock bandje zijn... *grin*

Give me a wolf pack howling on an open road, yeah livin' out on the edge
This leather and crome ain't coming home till I'm down to my last breath...


Als motorrijder herken ik het gevoel van een pruttelend fietsje onder je en maar zien waar de weg je brengt. Het is een gevoel van vrijheid wat verder niet zo te omschrijven is, dus check Born To Ride en misschien dat het je dan ook wat zegt.


muzieknoot Maandag 18 juli 2016 - Brodie Stewart Band.
Het hoekje van de country rock is me vorige week wel aardig bevallen, dus daar borduur ik vandaag maar even op voort en ik kan alvast verklappen dat ik dat volgende week ook nog even doe. Vandaag aandacht voor Fine Lookin' Country Girl, wat niet alleen een lekker nummer is maar... ehm... nou ja... de clip mag er ook wel zijn, zeg maar...


grappig Donderdag 14 juli 2016 - Soundcheck.
Als band voer je een soundcheck uit voor een optreden en dat betekent eigenlijk niks meer of minder dan dat het geluid per bandlid goed wordt afgesteld door de geluidsman, zodat het in de zaal allemaal goed klinkt. Meestal is het een kwestie van de diverse instrumenten apart afstellen en daarna even een stukje met z'n allen om de goede balans in het geheel te vinden. Tijdens zo'n soundcheck komen soms de stereotype muzikanten tevoorschijn en die worden in mijn beleving echt meesterlijk uitgebeeld door Thomas Fröschle:




inspiratie Dinsdag 12 juli 2016 - Racisme.
Ooit begon 'de Zwarte Pieten discussie' omdat dit figuur racistisch zou zijn en daarna zouden er nog vele onderwerpen volgen, tot vorige week ook De Efteling onder vuur lag met een karakter wat ergens bij hun in het park staat. M'n kijk op deze zaak is simpel:

Iedereen die een mening heeft over racisme in wat voor vorm dan ook plakt labeltjes en is daarmee ongeacht de afkomst zelf oorzaak van het probleem.


Zie een mens in plaats van een kleurtje zoals in de onderstaande video wordt aangegeven. Dat maakt het leven voor iedereen een stuk mooier en wat mij betreft is het de iets meer dan vier minuten die het kost om de video te bekijken dubbel en dwars waard...




muzieknoot Maandag 11 juli 2016 - Logan Mize.
Vandaag duik ik op muzikale maandag wellicht een overwachte hoek in, namelijk die van de country rock. Yup, ook daar is in mijn beleving wel eens lekkere muziek te vinden en zanger Logan werkt daar blijkbaar graag aan mee. Tot voor kort had ik nog nooit van de beste man gehoord, maar hij schijnt toch al een jaar of zes hard aan de weg te timmeren en deed bijvoorbeeld mee als support act bij Leann Rimes tijdens haar tour door het Verenigd Koninkrijk. Check American made.


sky Zondag 10 juli 2016 - Ontspanning.
Vorige maand schreef ik al even over Odin, de Marxdorfer wolfhond pup en dat beestje groeit hard kan ik melden. We zijn vandaag eens lekker in Kaatsheuvel de duinen in getrokken, niet alleen omdat het vandaag erg warm was en de honden daar lekker af konden koelen maar ook om Odin eens een nieuwe ervaring te bezorgen. Het was allemaal nogal indrukwekkend voor hem in deze compleet nieuwe omgeving met al die honden die rond hem heen liepen, maar hij heeft zich heel netjes gedragen.

odin in sky in tuin

Wat vandaag ook opmerkelijk was: het gedrag van m'n kat Tommy. Die was vorige keer nogal druk met het regeren van het huis en had het daarom nogal druk met Sky, maar dit keer ging het met Odin erbij een stuk beter. Wij hadden zelfs op een gegeven moment het idee van: morgen kom je beneden en liggen ze op een hoopje bij elkaar te slapen. Zover is het niet gekomen, maar hij accepteert nu in ieder geval dat er ook andere dieren in huis zijn en dat is mooi.

linda, sky en odin drunense duinen

odin op wacht drunense duinen

odin slaapt thuis

Zoals op de laatste foto te zien is was het goed bijkomen toen we weer eenmaal thuis waren en het was op die manier niet alleen een mooie middag, maar ook een mooie afsluiter van het weekend. Een weekend met super mooi zomerweer, een dotje muziek en veel ontspanning. Wat wil je eigenlijk nog meer?


hello george Zaterdag 9 juli 2016 - Hello George.
Vandaag weer een super repetitie gehad met Hello George. We zijn weer wat dingetjes aan het voorbereiden voor een soort van project en vandaag hebben we vijf nieuwe nummers doorgenomen en uiteindelijk zijn er drie van overgebleven die we daadwerkelijk ook gaan spelen. Paul was met z'n saxofoon vandaag ook weer eens aanwezig en al met al werkte het weer erg prettig, kortom... het eerste deel van het weekend is goed!


muzieknoot Maandag 4 juli 2016 - Whitesnake.
Op deze muzikale maandag weer een paar oude rockers. Letterlijk, want Whitesnake is met David Coverdale aan het hoofd al vanaf 1978 actief. Goed, er zit een gat in de biografie van volgens mij een jaar of 10 omdat David in die periode solo actief was maar vanaf 2004 is Whitesnake als band weer actief en speelt nu nog steeds met nog altijd David Coverdale als boegbeeld.

Muzikaal gezien hou ik over het algemeen wel van de energie die in de nummers zit en zo is dat ook het geval bij het nummer van vandaag: Love will set you free wat inmiddels overigens ook alweer 5 jaar oud is maar dat doet er niet zo toe. Bij het zien van de video vind ik wel dat je de band tegenwoordig beter kunt horen dan kunt zien, want David Coverdale heeft er in mijn beleving wel eens beter uit gezien maar ja... het gaat immers om de muziek en die is tof.


het weer Zondag 3 juli 2016 - Het weer.
Terwijl de zomer toch al even bezig is en we echt wel momenten gehad hebben met een zonnetje en lekkere temperaturen is het nu al een hele tijd echt prut met het weer. De zomer is met een temperatuur van op het moment van dit schrijven 15(!) graden en een partij regen echt héél ver te zoeken. En als het nou om een buitje zou gaan dan ging het nog wel, maar het is al een hele periode grijs met echt heel veel neerslag. Het is nog erger: ik heb vanmorgen de houtkachel zelfs nog even aan gehad om de kou uit het huis te krijgen.

Okee, kou... dat is wat overdreven maar ik vond het zelfs met een trui aan gewoon niet comfortabel warm in huis en dan heb ik m'n keus wat dat betreft snel gemaakt. Maar goed, je kunt aan het weer (gelukkig) weinig veranderen maar het is te hopen dat het op korte termijn toch wat opknapt. Het hoeft wat mij betreft echt niet direct 25 graden of meer te zijn, maar een lekker zonnetje in plaats van al die regen van de laatste tijd zou toch wel érg lekker zijn. Nog even dan beginnen de vakanties, dus ik hoop er maar het beste van voor iedereen.


hello george Zaterdag 2 juli 2016 - Tripple B.
Volgens mij is het anderhalf tot twee jaar geleden dat we met Hello George ook naar de Boerderij in Breugel trokken. Deze bandavond stond toen nog in de kinderschoenen en dat was te merken aan de aanwezigheid van het publiek. Wat er dus niet was en dat was jammer, maar je moet als organisatie natuurlijk ergens beginnen en iets opstarten met goede bedoelingen is altijd beter dan niks doen. Maar goed, inmiddels zijn we dus een tijd verder en had de organisatie wellicht het nadeel dat er een voetbalwedstrijd van het EK op dezelfde avond viel, maar dan nog was er bedroevend weinig publiek aanwezig. Qua organisatie voor ons als band hadden ze alles wel goed voor elkaar, maar ik denk dat je het uiteindelijk toch voor je publiek doet en als dat weg blijft moet je jezelf als organisatie misschien eens achter de oren krabben.