logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 31 juli 2017 - Troy Torino.
Ik denk dat bijna niemand van dit bandje gehoord heeft en... het kan ook niet meer, want na de stop in 2013 zijn er nog wel wat bandleden doorgegaan maar in mijn beleving is het nooit meer geworden wat het was. Het strakke, de passie, de honger naar meer lijkt er uit en dat waren toch de dingen waarom ik onder de indruk was toen ik dit las:

After 7 years of SPOILER, 7 years of TROY TORINO, 4 albums, many tours, hundreds of shows, thousands of miles, the band has decided it has been enough! Last night TROY TORINO played its' final show. The bull is tired, dazed and confused. The rage is over...

Op dat moment was Troy Torino voor mij één van de meest energieke bands en ondanks dat de muzikale kwaliteit van de Youtube video de mannen geen recht doet, toch wil ik deze dan aanhalen: Resurrection Shuffle.


nieuws Zondag 30 juli 2017 - Discussie.
Na de Negerzoen, de Moorkop, Zwarte Piet en weet ik wat ik allemaal nog vergeet is er weer een in mijn ogen zinloze discussie opgelaaid, namelijk die over 'genderneutraal'. Het toppunt de afgelopen week was een hele rel over de NS die bij het omroepen van dienstberichten op de diverse stations besloten heeft 'genderneutraal' te gaan handelen. Geen 'Geachte dames en heren' meer, maar 'Geachte reiziger'.

Op zich niks mis mee, want je bent immers reiziger en je kunt je dus gemakkelijk aangesproken voelen maar het gaat me om wat er achter zit: wéér is er iets naar boven komen borrelen waar mensen zo nodig over moeten klagen en hun zin moeten hebben, waarbij het uiteindelijk degenen zijn die het beste kunnen discussiëren die er met de zege vandoor gaan en de rest met een klote gevoel achter laat. Het gaat er in dit soort discussies niet om of je gelijk HEBT, maar dat je het KRIJGT en dan is er vanzelf een clubje mensen op de been die er ook voor zorgen dat ze het krijgen.

Net als in de rechtspraak waarbij er verschil is tussen recht hebben en recht krijgen is er ook in deze discussie een groot verschil en ik heb daar op zich wel een mening over:

generation butthurt


Leven en laten leven, zou ik zeggen. Of je man of vrouw bent, jezelf man in een vrouwenlichaam voelt, vrouw in een mannenlichaam of een operatie hebt ondergaan om je geslacht te veranderen: ga er niet om liggen janken hoe mensen je aanspreken, om de eenvoudige reden dat je beter zou moeten weten als het voor jezelf anders voelt en dat je daar dan boven moet kunnen staan. Of ik op een station met meneer, mevrouw, reiziger, hey gij daar, of als koe wordt aangesproken boeit me totaal niet. Dat zou bij anderen ook zo moeten zijn...


muzieknoot Woensdag 26 juli 2017 - Sonata Arctica.
Hij is er door het tripje naar het noorden bij ingeschoten, maar je hebt nog een muzikale maandag van me tegoed. Die noemen we dan vandaag maar muzikale woensdag en het excuus is dan... ehm... om de week muzikaal te breken. Ik vind het nu al een goede reden :)

Vandaag een band die bij weinig mensen bekend is, namelijk Sonata Arctica. Het is een Finse powermetal band en tja... daar moet je van houden en dan gaat het eigenlijk al om een select publiek wat de band zal kennen. De tekst van het nummer van vandaag is zwarter dan zwart en je zou jezelf dan af kunnen vragen waarom ik een dergelijk nummer onder de aandacht wil brengen.

De reden daarvoor is dat het in mijn beleving aan de ene kant inderdaad een érg zwarte tekst is, maar aan de andere kant zou het zomaar om de ultieme liefde kunnen gaan. Een liefde die zo ver gaat dat je er álles inclusief de dood er voor over hebt. Het is natuurlijk weer een persoonlijke beleving, maar qua productie is het nummer zo in elkaar gezet dat het muzikale gevoel wel klopt met wat ze willen vertellen. Nieuwsgierig? Check dan Don't say a word.


relax, vakantie Dinsdag 25 juli 2017 - Het noorden.
De afgelopen paar dagen weer eens in het noorden gezeten van ons land en dan zover dat je eigenlijk zo goed als niet meer verder kunt. Er is daar weinig en je moet er van houden om er te wonen, maar ik vind het persoonlijk prachtig. Goed, omdat ik de plaatselijke kerkklok niet gewend ben is het lastig om in slaap te komen maar verder waren het weer een paar mooie, leuke en nuttige dagen.

noord nederland, the big nothing


Het grote niks, of... the big nothing als ik het in het Engels zou moeten vertalen. Hoe letterlijk die vertaling ook is, hij dekt de lading wel. Rust, ruimte en mensen die je met open armen ontvangen. Dat doet goed, niet alleen in de vakantie.


logo world of warcraft Zondag 23 juli 2017 - Vakantie.
Vrijdag de vrachtauto ingeleverd op de zaak zodat ze daar het één en ander qua onderhoud aan kunnen doen en ik had me al voorgenomen de eerste dagen bewust niks bijzonders te doen. Dat is gelukt, want ik heb op hier en daar een uitzondering na uiteraard zo'n beetje twee hele dagen achter de pc World of Warcraft zitten spelen. Heel veel quests opgelost, een hele partij battlegrounds gedaan en daardoor het personage waar ik het meest actief mee ben (een Worgen Outlaw Rogue) weer een stuk kunnen upgraden.

Ik vond het een prachtig spel in de zin van tijdverdrijving, maar kom soms spelers tegen die ik dan niet zo begrijp. Het fanatisme gaat me dan veel te ver en die lui spelen alsof hun leven er vanaf hangt. Niet alleen qua mentaliteit, maar ook qua uren die ze er in steken, want er zijn er bij die in plaats van werken of naar school gaan hele dagen zitten te gamen en hoe leuk het in mijn ogen dan ook is... dat gaat me veel te ver. Het was in ieder geval een goed begin van de vakantie.


muzieknoot Maandag 17 juli 2017 - Jovink.
Al lange tijd ben ik groot fan van het bandje Jovink, of zo je wilt: Jovink en de Voederbietels. Of eigenlijk... ik was er fan van, want deze Achterhoekse band bestaat inmiddels al een tijdje officieel niet meer. Ze spelen voor zover ik weet nog wel elk jaar op de Zwarte Cross en de reden daarvoor is eigenlijk heel eenvoudig, want dat is hun eigen feestje. Helaas zal dat dit jaar (10 jaar na hun afscheidsoptreden en 25 jaar na het oprichten van de band) ook niet meer het geval zijn, want ze stoppen nu écht definitief.

Qua stijl zitten ze in dezelfde hoek als Normaal, alleen dan wat meer gericht op rock en dat is niet zo vreemd. De bassist Gijs Jolink is de zoon van Bennie Jolink en die gaat om zijn beurt weer door het leven als de zanger/gitarist van Normaal. Daar komt ook direct de naam van dit bandje vandaan, want de oprichters zijn Hendrik Jan Lovink en de eerder genoemde Gijs, dus dan krijg je... Jovink.

Een bandje wat zo'n beetje alles gedaan heeft waar je als muzikant maar van kunt dromen en altijd met dezelfde drive en dezelfde passie. Een voorbeeld daarvan wil ik vandaag aanhalen, al is het jammer dat ik er geen goede live opname van kan vinden want dan komen die drive en passie er meer cq beter uit. Het is muzikaaltechnisch allemaal geen hoogstandje, maar ja... als je elke feesttent er mee plat speelt waar je komt laat dat in mijn beleving alleen maar zien dat die passie en drive belangrijker zijn. Check Kilo zalt.


vlag zweden Zondag 16 juli 2017 - Zweden.
Als ik m'n hart nog niet verloren had aan dit land, dan zou het nu wel gebeurt zijn lijkt me. In midden Zweden ligt het plaatsje Sala, met een kilometer of 15 tot 20 ten noordoosten ervan het meer Storljusen. Een heel mooi bosrijk gebied en daar kwamen we dit tegen:

sala storljusen road

sala storljusen road

sala storljusen road

sala storljusen forest

sala storljusen forest

sala storljusen forest

sala storljusen forest

sala storljusen forest

sala storljusen forest

sala storljusen forest

sala storljusen lake

sala storljusen lake

sala storljusen lake

sala storljusen lake

sala storljusen lake

sala storljusen lake

sala storljusen plants

sala storljusen plants

Het is er werkelijk PRACHTIG en de rust is er één die zijn weerga niet kent. Nu lijkt het wellicht om willekeurige foto's te gaan, maar... het spul staat te koop. In totaal 31 hectare waarvan 28 hectare bosgrond en op zich lijkt het niet zo veel als je er zo overheen leest, maar respectievelijk gaat het om 310.000 vierkante meter waarvan dus 280.000 vierkante meter bos. Als je hier in Nederland een stuk van 800 vierkante meter hebt waar je op woont inclusief je huis dan woon je volgens het gemiddelde al behoorlijk groot en dat zet het wel een beetje in perspectief, volgens mij.

Van de ongeveer 3400 staande kuub hout die aanwezig is mag sowieso 2200 kuub gebruikt worden voor de bosbouw. Een klein deel van de oppervlakte (2.2 hectare) is voor zover ik begrepen heb bestempeld als soort van oerbos en daar mag je dan niks mee doen, behalve dan onderhouden. Vis,- en jachtrechten horen bij het perceel, dus je zou er in principe volledig zelfstandig en onafhankelijk kunnen wonen omdat er ruimte en gelegenheid genoeg is om in je eigen voedsel te voorzien.

Het zou gaan om een perceel wat als 'boerderij/bosbouw' aangegeven staat, alleen hebben we qua boerderij (als in woonruimte) niets kunnen ontdekken en wellicht is dat alleen maar mooier: je kunt dan zelf je blokhutje en schuur maken, want hout is er immers meer dan voldoende ter beschikking. Ik droom nog even verder, maar hou dit stiekem toch in gedachen...


logo p daemen maasbree Maandag 10 juli 2017 - Mülheim en Extreme.
Om het maar in de goede volgorde te houden: vandaag ben ik sinds een jaar of 12 of zo weer eens een keer bij de vestiging van Ancofer in Mülheim a/d Ruhr geweest, wat net achter Duisburg ligt. Ze doen er in principe hetzelfde als hier in Oosterhout, maar toch was het leuk om daar weer eens geweest te zijn. Of moet ik nu zeggen dat ze het hier in Nederland gewoon beter doen? *grin*

muzieknoot En dan is het natuurlijk weer maandag en dus tijd voor een muzikale invulling van dit blog. Vandaag ga ik voor een nummer van Extreme, een Amerikaanse band die eind jaren '80 begin jaren '90 behoorlijk populair was. Wellicht dat je ze kent van More than words, maar omdat ik vandaag op zoek ben naar een bultje energie wil ik daar juist niet voor gaan en is het Get the funk out geworden. Het nummer komt van hun tweede studio album wat meen ik in 1990 uit kwam en dat ze het (zij het met een backingtrack voor de blazersectie) live ook kunnen bewijzen ze hier.


muzieknoot Maandag 3 juli 2017 - Everclear.
Vroeger was alles beter... Daar kunnen we nog een discussie over hebben, maar dat het allemaal echt anders was daar moeten we het over eens zijn. Om wat voorbeelden te noemen: in een paar jaar tijd gingen we van niks via de videorecorder naar beeldmateriaal wat je digitaal op kunt slaan en hetzelfde verhaal geldt natuurlijk voor audio. De cassetterecorder waar het voor consumenten zo'n beetje mee begon (de al oude bandrecorder even daar gelaten) bestaat al tijden niet meer, maar toch is het niet zo heel lang geleden dat iedereen zo'n ding had.

Als je met een bandje iets op wilde nemen moest je een studio in en aan de dag van vandaag is dezelfde techniek en beter gewoon te vinden op een doorsnee laptop met wat software. Veel dingen zijn daardoor makkelijker geworden, misschien zelfs wel beter maar prettiger? Daar heb je die discussie weer... Wat in mijn beleving wel prettig is, dat is het nummer AM Radio van Everclear wat voor een deel over het bovenstaande gaat. Prettige muzikale maandag!