logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


voetstappen in zand Zondag 31 juli 2022 - Stappen, wk 30.
Qua stappen is het vandaag enorm jammer dat ik de zondag nooit mee tel, want normaal doe ik nooit zo heel veel maar vandaag ging dat iets anders en het is een leuke dag geworden. Eerder schreef ik al over de Stichting Sterk voor Dieren waar ik af en toe als vrijwilliger voor op pad ben en vandaag combineerde ik het ophalen van wat voer met een leuke wandeling met Wilma en haar honden. Dat werd geen ellenlange wandeling, maar vergeleken met een normale zondag zou ik toch best een mooi resultaat hebben.

Maar goed, vandaag draait natuurlijk om het overzicht van afgelopen week en dat is niet echt een dingetje om over naar huis te schrijven. Het was dan ook een vreemde week en dat ligt voor een groot deel aan het feit dat we midden in de vakantieperiode zitten en dan is het natuurlijk allemaal wat rustiger, maar afgelopen week sloeg zo'n beetje alles. To the point, check:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
4.011 stappen
4.373 stappen
7.011 stappen
4.826 stappen
8.361 stappen
3.066 stappen

Dat geeft een totaal van 31.648 en daarmee zit ik deze week behoorlijk onder vorige week toen ik er 32.581 had. Tot nu toe worden het er per week genomen alleen maar minder, maar dat komt met name omdat ik aan het flyeren was toen ik de stappenteller installeerde. Dat flyeren is nog niet klaar, dus wellicht dat het komende tijd weer wat omhoog gaat, maar dat zijn op zich zorgen voor later. Dat is... als je het al 'zorgen' wilt noemen, want het gaat immers om een simpel overzichtje van wat ik aan stappen zet en niet om een doel te bereiken of iedere dag een minimum aantal stappen te zetten. Het is maar net hoe een week loopt en ik doe er verder niks (extra's) voor.


logo harre's tree removal Zaterdag 30 juli 2022 - Afwerken.
Op zich is het grappig te noemen, toeval te noemen of dat toeval niet bestaat en dat het allemaal een soort van voorbestemd is maar vandaag ben ik de klus af wezen werken waar ik het vorige week nog over had. Eind januari had ik in samenwerking met Klijmij Buitenbeheer een klus hier in het buitengebied van Zaltbommel. Dat ging om de boom die er nu zo bij staat:

treurwilg loopt na kandelaberen weer uit

Nu hoefde er aan de boom zelf niks meer te gebeuren, maar de klant had er voor gekozen alles zelf op te ruimen en er waren wat grote blokken blijven liggen onder de enórme berg takken die zo'n treurwilg achter laat als je die volledig gaat snoeien. We hadden daarom afgesproken dat de man eerst wat ging ruimen en dan nog even zou bellen om het restant kort te zagen. Een voorbeeld van zo'n groot blok zie je op de foto voor de boom liggen. Dat soort dingen zijn voor de meeste mensen simpelweg te groot om te kunnen verwerken en ik vind dat je een klus van A tot Z af moet maken.

Het gaat immers om een klant die er een aanzienlijk bedrag voor over heeft en daar mag hij dan ook voor verwachten dat je hem niet met onmogelijke stukken laat zitten. Vandaag had ik met de man afgesproken om de boel daar even af te ronden. Wat grote blokken handzaam maken en ach... ik heb gelijk maar wat ander spul ook voor hem weggewerkt. Zakelijk gezien niet slim, dat weet ik maar ik heb serviceverlening hoog in het vaandel en dan doe ik wel eens iets wat me financieel niet de wereld brengt, maar waar ik wel een goed gevoel van krijgt en wat de ander ook een goed gevoel bezorgt. Win Win, hierna nog wat onderhoud en toen was het officieel weekend :)


muzieknoot Maandag 25 juli 2022 - Buckcherry.
Iets meer dan een jaar zit er tussen hun eerste keer hier op Muzikale Maandag en vandaag en dan heb ik het dus over de band Buckchery. Feitelijk is het heel simpel: beter een goede kopie, dan slecht gejat. De stijl lijkt namelijk héél erg op die van ACDC, al weten ze er toch wel een eigen hedendaagse draai aan te geven waardoor het toch nog een soort van origineel wordt. Geen ingewikkelde riffs, lekker recht toe en recht aan met strakke drums en een dreunende bas: check Hellbound.


relax Zondag 24 juli 2022 - Vakantiedag.
Het was blijkbaar best even nodig een keer niks te doen en aangezien totaal niks doen niks voor mij is zou ik er voor kunnen kiezen een zin samen te stellen met zoveel mogelijk keren 'niks' erin, maar ja... dat is eigenlijk ook... inderdaad: niks. Maar goed, alle gekheid op een stokje: gisteren een soort van echte rustdag ingelast, alle zagen uit de opslag gehaald en een dagje machinegraveren ingelast.

Niet persé noodzakelijk, maar het kan in een aantal gevallen handig zijn als m'n spullen herkenbaar zijn en dat kan dan mooi op zo'n dag. Verder bleek het een dag van de goede gesprekken, dus niks doen werd feitelijk toch best productief en terugkijkend vond ik het een prima dagbesteding. Qua stappen deze week ging het nogal wat kanten op:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
6.257 stappen
7.858 stappen
5.187 stappen
4.833 stappen
6.303 stappen
2.143 stappen

Alles bij elkaar geeft dat een weektotaal van 32.581 waarmee ik er ruim 5.000 onder vorige week uit kwam en nu op een gemiddelde sta van 36.305 per week. Ik schreef eerder al dat ik op veel dagen blij mag zijn met 5.000 stappen en dat boven de 6.000 echt ideaal zou zijn, maar gemiddeld genomen kom ik daar nu nog op uit. Of dat zo blijft betwijfel ik aangezien ik de eerste weken flink aan het flyeren ben geweest en daar nu simpelweg niet aan toe kom, maar goed... Iets met: ik ga het wel beleven.


logo gemeente zaltbommel Donderdag 21 juli 2022 - AZC.
Zaltbommel stond afgelopen vrijdag voor een deel op de achterste benen, want via de media kwam het nieuws naar buiten dat de gemeente had besloten de plaatselijke sporthal ter beschikking te stellen voor de opvang van asielzoekers waarbij het gaat om mensen die in Ter Apel op dit moment volledig buiten de boot vallen. Het gaat voor alle duidelijkheid om de oude sporthal die op dit moment leeg staat en waar de sloop al voor gepland is. De nieuwe sporthal is reeds een tijd in gebruik en de oude deed eerder al dienst als stemlokaal en er is door de GGD gebruik van gemaakt als test,- en vaccinatiecentrum voor Covid19. Het heeft een reden dat ik daar nu pas als 'nieuws' over schrijf, maar dat wordt verderop wellicht duidelijk.

Om te beginnen zal ik hier m'n mening ventileren en die is vrij simpel: alle vluchtelingen die daadwerkelijk vrezen voor hun leven zijn van harte welkom. In mijn beleving is daar een pracht van een asiel-systeem voor ingericht en hoeft in principe niemand in de wereld in angst te leven. Draai het eens om en dat je zelf huis en haard achterlaat omdat je daadwerkelijk vreest voor je leven, hoe blij ben je dan als je ergens opgevangen wordt? Die opvang hoeft echt geen villa te zijn, maar zolang het veilig is en je een dak boven je hoofd hebt en te eten is het grootste deel van het probleem immers opgelost.

Dat het van onze gemeente slordig is om op vrijdag bekend te maken dat er de maandag erop gestart zal worden met de opvang van asielzoekers is wellicht slordig te noemen. Aan de andere kant heeft het weinig zin om iedereen zijn of haar mening te laten verkondigen, terwijl je van te voren weet dat een deel het er niet mee eens zal zijn en een deel wel, terwijl zo'n aankondiging in principe om te beginnen al geen referendum of iets dergelijks is. De gemeente heeft dus simpelweg een beleid uitgestippeld en voert dat uit, niks meer en niks minder.

En ja, asielzoekercentra (azc's) geven problemen. Grote problemen zelfs in een paar gevallen, maar om zo'n opvang dan niet te realiseren omdat er ergens problemen zijn is te kort door de bocht. Je moet dan in mijn beleving eerst eens kijken wat de problemen zijn en waardoor die veroorzaakt worden. De problemen in Ter Apel waar 2000(!) mensen opgevangen worden zijn best groot te noemen, maar die ken ik enkel uit de media. Op de voormalige kazerne in Budel zit 1500 man in de opvang en ook daar zijn de problemen best groot te noemen. Bewoners van de omwonende dorpen zijn het hele gedoe daar méér dan zat en zien het hele centrum liever vandaag nog verdwijnen dan morgen. In dit laatste geval ken ik mensen persoonlijk die er mee te maken hebben en op hun diverse verhalen vertrouw ik wat meer dan op wat er in de nationale media naar buiten komt.

In mijn beleving gaat het om centra waar veel mensen opgevangen worden waar de grootste problemen zijn. Niet alleen veel qua absolute aantallen mensen die opgevangen worden, maar ook het aantal in verhouding tot de bevolking die er al woont. Relatief kleine dorpen die zomaar 20 tot 25 procent groeien in bewonersaantal, enkel vanwege de vluchtelingen die er gehuisvest worden en dan kom ik terug op waarom ik er nu pas over schrijf: de gemeente wil hier 65 mensen opvangen. Zoals eerder aangegeven ben ik er geen voorstander van om iedereen die aanklopt maar op te vangen omdat er simpelweg mensen tussen zitten die misbruik maken van de regelingen zoals die er zijn, maar van 65 mensen die hier om een legitieme reden zitten verwacht ik eigenlijk geen enkele vorm van overlast en... tot nu toe klopt dat.

Het is natuurlijk nog maar een paar dagen, maar je merkt er eigenlijk niks van en ik vermoed dat zoiets met de eerder genoemde redenen te maken heeft. Mensen die daadwerkelijk vluchteling zijn zullen blij zijn met alle hulp die ze kunnen krijgen en in beginsel al geen problemen veroorzaken, maar daarnaast gaat het om maximaal AZC65 mensen op een inwoneraantal van bijna 13.500 en ik denk serieus dat dit van invloed is. Hoe dan ook: ik hoop dat de mensen die hier opgevangen worden zich zullen gedragen, maar nog meer hoop ik dat ze zich welkom en veilig voelen. Hoe zich dit de komende maanden zal ontwikkelen blijft natuurlijk gissen, maar in beginsel is de opvang tot 1 oktober dit jaar. Daarna begint men met de reeds geplande sloop van de oude sporthal, dus het is sowieso allemaal van korte duur en ik hoop dat de beslissing van de gemeente om hier tijdelijk een opvang van te maken een goede is. De tijd zal het leren...


terugblik Dinsdag 19 juli 2022 - Terugblik.
Tenzij het om dunning in een bosperceel gaat (waarbij wat is blijven staan de ruimte krijgt om te groeien) heeft het niet zo heel veel zin om later nog eens te gaan kijken bij een verwijderde boom, maar toch zit er ergens de vak-idioot in me die af en toe ergens spontaan langs rijdt om te kijken hoe de boel er op dat moment bij staat. Vandaag ging ik even kijken bij een hele grote treurwilg die ik in opdracht van cq in samenwerking met Buitenbeheer Klijmij volledig terug gesnoeid heb.

Het werd een grote klus omdat we een héle grote scheur in een tak tegen kwamen en die gelijk maar verwijderd hebben. De vorm was daardoor echt niet meer wat het zijn moest en ondanks dat het de veiligheid echt wel ten goede kwam deed het me zeer om hem op deze manier achter te laten:

treurwilg volledig terug gesnoeid

Vandaag de dag staat hij er een stuk beter bij en dat stemt me vrolijk. Of in ieder geval vrolijker dan eerder, want hoe je het wendt of keert: van kandelaberen knapt een boom gewoon nooit echt op. Hij kan wat langer mee, maar uiteindelijk zal hij toch door inregening en rot bezwijken, maar goed... de eigenaar heeft er dan wel weer wat jaren langer op een veilige manier plezier van gehad. Dit is dezelfde boom een half jaartje later:

treurwilg loopt na kandelaberen weer uit


muzieknoot Maandag 18 juli 2022 - The Black Moods.
Deze uit het Amerikaanse Arizona afkomstige rockband bestaat dit jaar 10 jaar en ze hebben inmiddels ook een nieuw album uit, maar het nummer wat ik vandaag op Muzikale Maandag onder de aandacht wil brengen komt uit 2020. Lekkere stevige riffs, een goede productie... nou ja, check en oordeel zelf: Watcha got.


voetstappen in zand Zondag 17 juli 2022 - Stappen.
Het wekelijkse overzichtje van m'n stappenteller. Aan de ene kant grappig om bij te houden, aan de andere kant ben ik nu al blij als de termijn er op zit en ik daadwerkelijk kan spreken van een gemiddelde want het continu meesjouwen van m'n telefoon is iets wat ik simpelweg niet gewend ben. Oh... en er ook niet persé aan hoef te wennen, want zonder dat ding kun je immers ook een prima leven hebben. Maar goed, komtie:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
6.208 stappen
7.849 stappen
7.374 stappen
6.420 stappen
4.979 stappen
6.908 stappen

Dat geeft deze week een totaal van 39.738 en daarmee zit ik net iets boven vorige week, waar ik er 35.024 had. De stappenteller telt 7 dagen per week door een geeft op dit moment een gemiddelde per dag van 5.689 en ik zou daarmee in 6 dagen (ma t/m za) rond de 34.000 stappen per week uit komen. Punt is dat ik op zondag bijzonder weinig doe en die dag haalt het gemiddelde op de stappenteller behoorlijk onderuit.

Om daar wat cijfers bij te noemen: ik zet gemeten over de laatste 5 weken slechts 1.269 stappen op een gemiddelde zondag en vergeleken met de dagen van boven de 6.000 is dat natuurlijk erg weinig waardoor het gemiddelde per dag behoorlijk onderuit gaat. MAar goed, een totaal van 36.000 stappen of meer in 6 dagen zou wat mij betreft ideaal zijn, maar met 30.000 per week en gemeten op diezelfde 6 dagen ben ik ook al dik tevreden. De zondag blijf ik als rustdag verwaarlozen en tel ik daarom niet mee in het overzicht.


logo harre's tree removal Zaterdag 16 juli 2022 - Hobby.
"Als je van je hobby je werk maakt, is het geen hobby meer." is een regelmatig gehoorde opmerking en die klopt op zich wel. Harre's Tree Removal is een bedrijf, geen hobby die ik er voor de lol naast doe want dan had ik alle moeite om mezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en dergelijke niet hoeven doen. Ook had er geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten hoeven worden en had ik dus gewoon lekker beperkt aan kunnen rommelen. Beperkt in de zin van dat ik niet alle klussen aan kan nemen, want als een verzekeringsmaatschappij iets onder 'hobbymatig' laat vallen en vervolgens ga je een klus doen die onder professioneel niveau valt en er gaat onverhoopt iets mis, dan heb je financieel ineens een behoorlijke uitdaging.

Ik kan zakelijk een kwaliteit bieden en wil het daarom ook zakelijk doen en niet als uit de hand gelopen hobby, maar... toch is er de hobby binnen het werk. Voor mij ligt die hobby in een bosperceel in Brabant waar ik eigenlijk voor de lol het onderhoud doe. Het is een stukje ontspanning en van de eigenaar krijg ik de vrijheid om tot op zekere hoogte best wel het één en ander naar eigen inzicht uit te voeren. Nu is het niet zo dat er per maand uren in dat perceel gewerkt wordt, want op jaarbasis is dat nog prima op een paar handen te tellen maar het is ook het stookhout wat er uit komt en waar we met een paar man mee doen en er komt een stukje beheer bij kijken wat me ook wel bevalt.

Alles bij elkaar is het voor iedereen een win/win situatie. Voor de eigenaar die feitelijk geen omkijken heeft naar zijn perceel, voor mij omdat ik er een stukje beheer kan doen en zonder werkdruk lekker aan de slag kan om dingen uit te voeren en daarnaast dus ook nog vrienden en familie die niet alleen meewerken, maar ook mee delen in het stookhout wat er uit het perceel komt. Vandaag had ik zo'n klusje wat ik dan klein onderhoud noem en dat kwam in dit geval neer op een inspectierondje en het te lijf gaan van de Amerikaanse Vogelkers. Maar goed, kijk hier in het bos even mee...

Daarnaast was ik vandaag druk met het laatste stukje voorraad stookhout als het gaat om balken die ik stook. Ik kan die dingen gratis ophalen omdat ze als afval worden gezien en aangezien ik ze dan alleen maar even op maat hoef te zagen en op te slaan kunnen ze daarna zo de kachel in. Best wel ideaal, maar na al dat gesjouw met die balken moest de MS180 die ik (sentimenteel als ik ben) vandaag bewust mee had genomen natuurlijk wat onderhoud hebben en was het ook wel weer eens hoog tijd om m'n auto te wassen. Alles bij elkaar zat de dag goed vol, maar goed... dat slaapt vast erg lekker vanavond :)


logo harre's tree removal Dinsdag 12 juli 2022 - Beuk.
Binnenkort beginnen aan een nieuwe grote klus en dat is aan de ene kant mooi en aan de andere kant behoorlijk verdrietig. Het gaat namelijk om de onderstaande rode beuk die net geen 100 jaar oud is en zoals je kunt zien gaat hij dat ook nooit halen. Het is waarschijnlijk de droogte die hem de das om gedaan heeft waardoor hij zwakker is geworden en er een schimmel (zwam) in is gekomen. De heeft hem uiteindelijk soort van opgevreten. De DBH (Diameter BorstHoogte) zit ongeveer op 95 cm, onderin gaat hij heel ruim over de 1.20 meter heen en qua hoogte zit hij ongeveer op 10 tot 12 meter naar de top.

Afgelopen voorjaar heeft hij nog één keer een poging gedaan om uit te lopen, maar meer dan hele kleine knopjes zijn er niet in gekomen. De eigenaren vinden het ook erg jammer, maar gezien het formaat vrezen die voor de veiligheid van hen zelf en van hun huis. ALs hij om gaat komt er naar schatting zo'n 3500 kg naar beneden en er zijn niet heel veel daken cq gevels die dat op kunnen vangen. Maar goed, deze had dus in deze periode van het jaar echt vól in het mooie donker rode blad moeten staan alleen gaat hij in dit geval nog voor de herfst weg.

dode grote rode beuk


muzieknoot Maandag 11 juli 2022 - LMFAO.
Een uitstapje als het gaat om muziek op Muzikale MAandag, want ik zit qua stijl met grote regelmaat in de hoek van de rockmuziek maar vandaag gaan we dus totaal ergens anders heen en niet eens met iets nieuws. Een heerlijk nummer, al snap ik persoonlijk de bijdrage (als je die al zo wilt noemen) van Laura Bennett niet, maar dat zal dan wel aan mij liggen. De muziek begint bij deze clip pas laat, maar geniet van Party rock anthem.


voetstappen in zand Zondag 10 juli 2022 - Stappen.
Gisteren was alles bij elkaar stiekem toch wel een hele mooie dag, want buiten dat ik qua materieel weer een stapje verder ben gekomen heb ik er ook weer een opdracht bij om een offerte te gaan maken. Dat moet komende week plaats gaan vinden, dus wellicht krijg ik er weer een pracht van een klus bij maar ja... daarover later meer. Vandaag heb ik niks meer te melden dan m'n stappenoverzicht van afgelopen week, waarin duidelijk te zien is dat ik gisteren 450 km in de auto heb gezeten in plaats van wat fysieke stappen te zetten. De week begon lekker, maar kakte daarna een beetje in, zeg maar...

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
6.165 stappen
7.778 stappen
8.674 stappen
3.876 stappen
4.735 stappen
3.796 stappen

Alles bij elkaar geeft dat 35.024 stappen en dat is wat meer dan de 26.847 van vorige week. De grote verschillen per dag geven eigenlijk aan hoe hectisch m'n werk kan zijn. Of van de andere kant bekeken: hoe rustig het kan zijn. In dit geval was de woensdag een behoorlijk hectische dag met veel complete vrachten lossen en laden, gesjouw met spanbanden, stuwhout, balken om op te laden enzovoort maar qua afstand deed ik bijna niks. De donderdag werd het tegenovergestelde, want qua werkuren had ik hetzelfde, maar qua afstand meer dan het dubbele en dan zie dat dus ook terug in het stappenoverzicht.

Ik vind het een gedoe om m'n telefoon steeds bij me te hebben, maar heb me voorgenomen om dit tot en met m'n vakantie vol te houden. Op die manier komt er denk ik wel een eerlijk gemiddelde omdat het over een wat langere periode gaat en ik ben daarnaast ook heel benieuwd wat 'vakantie' nou eigenlijk voor me betekent qua beweging. Maar goed, zo ver is het nog niet. Volgende week weer een nieuw overzichtje.


logo datona haulerwijk Zaterdag 9 juli 2022 - Datona.
Soms heb ik het idee dat ze steeds zeldzamer worden, maar ze zijn er nog: de ondernemers die hart hebben voor de zaak en naast dat ze uiteraard heel graag iets verkopen ook nog eens een ouderwetse servive bieden. Afgelopen week liep ik tegen Datona aan. Een bedrijf waar je alles kunt vinden als het gaat om gereedschappen om te sleutelen aan auto's en motoren. Echt, je kunt het zo gek niet benoemen of ze hebben het en dan ook nog in verschillende uitvoeringen.

Naast gereedschap doen ze ook in volledige werkplaatsinrichtingen en dan kun je denken aan gereedschapskasten en wagens, werkbanken, cabines om te stralen of te ontvetten en noem maar op en dan doen ze er als extraatje nog even een super mentaliteit bij als het gaat om advies en service. Dat laatste... dat vind ik aan de dag van vandaag echt te gek, want veel mensen kunnen iets verkopen, maar een doosje verschuiven of echt iets kunnen verkopen vind ik nogal een verschil en hier kun je dus voor zowel advies als service prima terecht.

Ik was op zoek naar wat oprijplaten en kwam bij hen terecht vanwege de specificaties. Oprijplaten moeten voor mij niet te kort zijn omdat de hoek dan te stijl wordt, ze moeten voldoende gewicht kunnen dragen, ze mogen niet te lang zijn en ook belangrijk... ze mogen niet te veel wegen. Al met al vond ik juist bij dit bedrijf uit Haulerwijk exact wat ik zocht en had er een ritje naar het noorden wel voor over. Spijt daarvan heb ik achteraf zeker niet, want als je zoiets via internet besteld en het laat bezorgen kom je feitelijk nooit tot zulke mooie ontdekkingen.

Als je dus iets nodig hebt in de zin van gereedschap of werkplaatsinrichting dan is dit echt je adres om naar toe te gaan of in ieder geval de webshop eens te bezoeken. Ik ben voor alsnog erg blij met het setje oprijplaten wat ik er vandaan haalde: lang genoeg, sterk genoeg, dubbel te vouwen en licht qua gewicht. Het gaat om deze, maar dan uiteraard om een setje van 2:

oprijplaat voor de transit en aanhanger


logo harre's tree removal Dinsdag 5 juli 2022 - Klusje.
Het gaat vandaag ook echt maar over een klusJE, maar ja... ook die moeten gedaan worden en in dit geval nog om een klusje voor mezelf ook. Deze boom is in 2011 als soort knotwilg afgezaagd toen m'n tuin volledig op de schop ging en het is de enige boom die indertijd is blijven staan. Sinds dien blijft hij telkens toch weer uitlopen en dat is op zich natuurlijk érg mooi maar hij moet ook weer niet te groot worden. Dan veroorzaakt hij immers hetzelfde probleem als hij eerder deed en dat is nou net niet de bedoeling.

boom in eigen tuin

Het punt is eigenlijk dat de takken op een gegeven moment te ver naar de buren gaan groeien en daar niet alleen overlast veroorzaken, maar je kunt ze er ook een stuk moeilijker af krijgen en vandaar m'n keus om het nu te doen. De takken vallen dan nog mooi tussen de boom en het houthok er tegenover zonder dat ze schade veroorzaken.

deel van de takken er af

laatste tak

boom in eigen tuin klaar

Het is om eerlijk te zijn érg handig bij dit soort klusjes om iemand er bij te hebben, want qua gewicht stellen de takken niet heel veel voor, maar je moet er wel even een lijntje in hangen om te voorkomen dat ze bij de buren vallen in plaats van in m'n eigen tuin. Aangezien ik het zonder die extra handjes moet doen heb ik de lier er maar bij gepakt. Met een beetje voorspanning en daarna simpelweg aan de lijn gaan hangen werkte het ook, maar tegelijk spanning er op houden én zagen is knap lastig *grin*

boom in eigen tuin

boom in eigen tuin

Alle takken en bladeren gaan als het goed is binnen afzienbare tijd door een versnipperaar heen en dan is dat ook weer mooi opgeruimd. De snippers gooi ik onder de grote houtopslag om de groei van gras en onkruid tegen te gaan. Het hout wat er af is gekomen is op dubbele lengtes en gaat ook binnen afzienbare tijd weg, maar dan de lange voorraad in. Thuis zit alles vol, dus ik kan die lange voorraad weer aan gaan vullen. Die is er als soort spaarpotje zodat ik volgend jaar als het stookhout na de winter op is niet ineens nog van alles moet gaan verzamelen. Het is in dit geval niet veel wat er mee kan, maar alle beetjes helpen en in normale gevallen is die lange voorraad pas ergens in januari of februari nodig dus ik heb nog even.

Het was een leuke en nuttige middagbesteding. Een besteding waar ik niet om vroeg, maar die kon omdat ik qua rijwerk ineens weer erg vroeg klaar was. Dat is aan de ene kant vervelend, want ik moet het rijdend voor m'n werkgever verdienen en zolang ik dat niet doe heb ik de uren ook niet, maar aan de andere kant leveren die soort dagen vrije tijd op en daar kan ik altijd wel wat mee. Dat bleek vandaag wel weer :)


muzieknoot Maandag 4 juli 2022 - Sammy Hagar.
Wat mij betreft één van de beste, zo niet dé beste rockzanger van dit moment en met name door de combinatie van alle bandleden vind ik hem in Chickenfoot helemaal te gak, maar blijkbaar moet er na Corona wat meer geld op de plank komen aangezien het hier om een soort van solo dingetje gaat. Check op deze Muzikale Maandag het nummer Loud, wat eind november vorig jaar uit kwam.


logo harre's tree removal Zondag 3 juli 2022 - Bezig.
De hele week samengevat in één woord: bezig. Meer was het vaak niet, maar aan de andere kant gebeurde er juist erg veel ondanks dat ik niet veel deed. Nah, is dat cryptisch of niet? Ik zal het uitleggen. Qua werk was het allemaal niet zo wild. Er zaten een paar echt leuke dagen tussen, maar de overhand zat in dit geval in 'vroeg thuis' en dus thuis komen met het gevoel weinig of niks gedaan te hebben. Dat voelt dan op één of andere manier niet lekker, dus ga ik andere dingen zoeken om te doen.

Muziek maken was afgelopen week zo'n dingetje, want we hebben met de band weer een mooie stap gezet als het gaat om eigen nummers. Muzikale ideeën die vorm krijgen, teksten die op die ideeën ingepast worden... het is een heel proces, maar zo gaaf om daar deel van uit te maken. Helemaal als nu al voorzichtig de aanvragen komen om op plaatsen te spelen en dan gaat het in dit geval niet persé over een lokale kroeg, maar over festivals in Frankrijk en Duitsland. Terwijl... we zijn net begonnen en hebben op dit moment feitelijk niks meer dan een cover repertoir wat we met z'n allen uit een grijs verleden nog wel op de plank hebben liggen *grin*

Verder was het een week van investeren, want na heel veel wikken en wegen heb ik zelf een versmipperaar gekocht. Huren was een optie, dat soort werk door een goede bekende laten doen ook en om eerlijk te zijn heeft dat laatste dan m'n voorkeur omdat je dan allebei een stukje omzet hebt, maar in beide gevallen klettert m'n netto resultaat wel naar beneden. Aan de ene kant niet erg, want hoe meer je verdient hoe meer belasting je moet betalen maar aan de andere kant heb ik nog wat zaken waar ik in wil investeren en dan heb je toch een winst nodig om iets te kunnen betalen.

Ik zal het Harre's Tree Removal nooit een echt groot bedrijf hebben en dat is ook zeker niet het streven. Een klein, maar gezond bedrijf opzetten wat gericht is op service, dat is dan wél het streven. In eerste instantie mezelf blij maken door iets te doen wat ik heel graag doe, daar ook nog anderen blij mee maken en dan ook nog een paar centen verdienen... Dat is eigenlijk het mooiste wat er is en waar veel dan klagen over een belastingdienst die een deel op komt eisen vind ik dat juist helemaal prima. Het is namelijk een logisch gevolg dat als ik héél veel verdient heb, dat ik ook héél veel belasting betaal. Dus tja, dan is het allemaal niet zo'n ramp. Maar goed, als de machine er is volgen er vast wel wat foto's.

Dan als laatste nog even het overzichtje van m'n stappenteller. Al met al was het dus qua werk rustig en had ik in m'n vrije tijd veel te doen waarbij ik stil zat en dat laat de app deze week dan ook duidelijk zien:
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
4.244 stappen
4.619 stappen
5.159 stappen
5.085 stappen
5.443 stappen
2.297 stappen

Om het een beetje te vergelijken: vorige week had ik met een goede week in totaal 44.599 stappen en deze week slechts 26.847. Als ik het pessimistisch wil bekijken en zo veel mogelijk stappen per dag als streven zou hebben zou ik kunnen stellen dat het de helft is van vorige week, maar goed... Op die manier ben ik er nog steeds niet mee bezig. Het is puur een stukje nieuwsgierigheid naar wat ik per dag aan stappen zet en ik ga daarbij niet dingen anders doen dan anders. Het zou immers een optie kunnen zijn om veel meer te gaan lopen terwijl ik dat normaal niet doe, maar dan krijg ik dus ook geen inzicht in m'n normale activiteiten. Met wat er nu in m'n vrije tijd op de planning staat zal het er op neer komen dat komende week te vergelijken is met de afgelopen week, maar dat zie je dan volgende week zondag wel.


weekend Vrijdag 1 juli 2022 - Straatmuzikant.
Om het weekend in te gaan wil ik de werkweek eindigen met een soort van Muzikale Maandag, maar dan net niet. Het past niet binnen dat kader, maar het heeft wel met muziek te maken en zoals de titel al doet vermoeden gaat het in dit geval om een straatmuzikant. Hij noemt zichzelf Jack Broadbent, is volgens mij gewoon Nederlander en het filmpje is al oud maar wat weet deze man een sfeertje neer te zetten met enkel een gitaar. Fenomenaal! Check de video en ik wens je een prettig weekend!