logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 31 juli 2023 - The Dust Coda.
Ze kwamen eerder dit jaar ook al voorbij en de reden is simpel: het is gewoon lekkere muziek die ze maken en wat dat betreft blijf ik internet een uitkomst vinden. Heel veel bandjes zijn in ons land simpelweg niet bekend omdat ze geen groot label hebben of dat ze door bepaalde mensen niet als commercieel genoeg gezien worden, maar als het gaat over smaak dan zegt de commercie in feite niet zo veel en kan er toch best een markt voor zijn. Maar goed, een lang verhaal in het kort op Muzikale Maandag: check Jimmy 2 Times.


houtkachel Vrijdag 28 juli 2023 - Update bloembed.
Ik zou hier een heel verhaal kunnen gaan vertellen, maar zal simpelweg wat foto's plaatsen vanaf het begin tot en met vandaag. Dat lijkt me een stuk duidelijker en ik moet er dan (wellicht ten overvloede) bij vermelden dat de foto's eigenlijk geen recht doen aan de werkelijkheid, want die laatste is veel mooier. MAar goed, het gaat om het idee en dat krijg je op deze manier best wel. Het hele verhaal is natuurlijk nog steeds terug te vinden in het menu Xtra en dan Bloembed. Een lang verhaal in het kort:

grasveld met veel paardebloemen
22 april 2023.

grasveld met uitgegraven bloembed
27 april 2023: vlinderstruiken gepland en bloemen gezaaid.

veel groen, maar de eerste bloeiers staan er in
3 juni 2023.

overzicht bloembed
13 juni 2023.

overzicht bloembed in de avond
25 juni 2023: overzichtje in de avond.

prachtige kleuren in het bloembed
5 juli 2023: prachtige kleuren in het bloembed.

echt schitterende kleuren in het bloembed
9 juli 2023: de laatste écht mooie foto van dit seizoen?

overzicht bloembed op zondag 23 juli
23 juli 2023.

andere kleuren op 28 juli
28 juli 2023: het blijft veranderen van kleur en samenstelling.


houtkachel Donderdag 27 juli 2023 - Houtboer.
Afgelopen zaterdag kwam er al een beetje hout mee naar huis voor de lange voorraad, maar blijkbaar moest er nog meer komen. Niet uit het Brabants Bosje, maar ik voelde me gisteren na het werk wel behoorlijk een houtboer en dat is geen enkel probleem, maar het is wel even een heel gesjouw. Die lange voorraad is immers m'n spaarpotje waarmee het verstookte hout van komende winter wordt aangevuld en het is simpel: als er niks ligt kun je ook niks aanvullen.

M'n werk als zager is behoorlijk grillig in de zin van dat er geen peil op valt te trekken of ik bij iemand het hout mee kan nemen of niet. Met name sinds de enorme stijging van de energieprijzen en daarmee ook de houtprijzen weten klanten bijna altijd wel iemand voor het hout wat vrij komt als hun boom tegen de vlakte gaat. Hetzij binnen de familie of vriendenkring, hetzij bij iemand in de buurt die er lucht van heeft gekregen dat er hout vrij komt maar feit blijft dat er bij mij een stuk minder hout mee naar huis komt dan eerder. Op zich geen enkel probleem, want aan alles wat ik doe of in dit geval niet doe hangt een prijskaartje en als er geen hout mee kan heeft dat uiteraard invloed op de uiteindelijke prijs.

karretje berk

gezaagd stapeltje berk

Deze week kon ik ineens een dotje kachelhout tevoorschijn toveren en omdat het in mijn beleving een kwestie was van nu of nooit moest dat dan maar 'even' na het werk gebeuren. Te doen, maar ik had het best gehad aan het eind van de dag. Daar staat dan tegenover dat ik een complete kar berk en een complete kar eik mee heb kunnen sjouwen en ik heb de aanhanger in dit geval niet eens écht vol geladen, maar het ging in beide gevallen toch om een mooi vrachtje wat gestapeld toch weer iets meer dan 2 kuub stookhout opleverde.

karretje eik

gezaagd stapeltje eikenhout

Dit kan op deze lengte mooi nog even verder drogen en gaat begin 2024 op maat gezaagd de drooghokken in. Het hout is zo mooi dun dat het meeste niet eens gekloofd hoeft te worden, dus dat scheelt ook een dotje tijd en moeite. Dat ik na dit alles een douche verdiende lijkt me logisch :)


muzieknoot Maandag 24 juli 2023 - Pearl Jam.
Al jaren bezig met Muzikale Maandag en nog nooit is er iets van Pearl Jam voorbij gekomen? Dat is toch op z'n minst opmerkelijk te noemen, dus breng ik daar vandaag verandering in en dat is dan eigenlijk naar aanleiding van vorige week. Het ligt voor de hand om dan voor een nummer als Alive of zo te gaan, maar dat doe ik dan juist niet. Van het album Backspacer en daarmee dus nu 14 jaar oud: Supersonic.

Dat album bevat sowieso een aantal juweeltjes, dus mocht je de tijd hebben loont het best de moeite het album even online te beluisteren. Deze 2 nummers achter elkaar lieten me overigens nadenken over een serie van Pearl Jam en daarbij Eddie Veder als solo artiest, maar dat giet ik in een ander vat. Hoe of wat, dat zie je binnen afzienbare tijd voorbij komen.


logo youtube Zondag 23 juli 2023 - Indrukwekkend.
Ik hou van verhalen en dan met name van mensen uit een andere regio cq uit een andere cultuur. Dat begon vroeger met de verhalen van m'n oma die vertelde hoe het leven er vroeger uit zag en het liep uit tot de verhalen van mensen in voormalig Oost Europa. Mensen die een leven hadden wat op geen enkele manier te vergelijken is met wat wij nu hebben of ooit hadden. Andere omstandigheden, andere tijden, van alles kan een verschil maken of misschien zelfs hét verschil maken. Televisie kijk ik weinig, maar YouTube eigenlijk des te meer en zo kwam ik op de onderstaande docu van Peter Santenello.

Hij laat in een road trip het echte Amerika zien, of in ieder geval het Amerika wat wij nooit te zien krijgen tenzij je er zelf in persoon naar toe gaat en dat brengt hier en daar dan risico's met zich mee waardoor je jezelf af mag vragen of het wel slim is om er heen te gaan en de verhalen te horen. Persoonlijk denk ik dat Peter het voordeel heeft zelf een Amerikaan te zijn, maar ook zijn respectvolle houding laat hem ver komen. Check Poorest Region of America - What It Really Looks Like als je een uurtje over hebt. Het kan hier.


logo harre's tree removal Zaterdag 22 juli 2023 - Bosje.
Onderhoud in het Brabants Bosje. Na het broedseizoen is het een kwestie van even kijken wat er allemaal een groeispurt heeft gedaan en wat daar van mag blijven en wat er weg moet. Tijdens dat controlerondje kijk ik ook altijd alle bomen even na en dit keer bleek dat ik mezelf aan het begin van het jaar vergist had. Er staat een grove den in de buurt van het pad van Staatsbosbeheer waar allerlei recreanten gebruik van maken en die is knap dood en aangetast door insecten. Kortom, die moet er echt op korte termijn uit anders gaat hij uit zichzelf en het risico dat er exact op dat moment iemand onder loopt is natuurlijk klein, maar tegelijk ook niet 100% afwezig.

Tijdens het controlerondje werd duidelijk dat het een kwestie was van maaien en toch nog wat dode bomen opruimen. Dat maaiwerk doe ik om te voorkomen dat er van alles vanuit het bos naar de buren groeit en aan de achterkant is dat met name de Amerikaanse Vogelkers die ik eerder al een keer noemde die zich daar blijkbaar enorm thuis voelt. Een andere naam voor het plantje is Bospest en die naam heeft hij niet voor niks. Spuiten doen we niet in het bos omdat het zo veel mogelijk natuur moet blijven, dus is het een kwestie van proberen de boel in toom te houden.

klein onderhoud in het bos

Tot nu toe lukt dat aardig en omdat er hier en daar bestaande bomen verdwijnen laat ik een aantal van die Amerikaanse Vogelkers wel volwassen worden. Veel mensen zouden dat niet slim noemen omdat het niet alleen om een exoot gaat maar ook vanwege het eerder genoemde punt dat hij zich enorm snel verspreidt, maar ja… natuur is natuur en hij komt hier nu eenmaal voor. Dus tijdens het maaien laat ik hier en daar bewust wat dingen staan. Niet alleen van deze Vogelkers overigens, want er groeien hier en daar ook een paar jonge berken, er lijkt wat spar in de vorm van fijnspar op te komen en daarnaast kwam ik vandaag ook nog een jonge esdoorn tegen die (ik zou bijna zeggen: uiteraard) ook is blijven staan.

Het gaat langzaam, tergend langzaam maar het lijkt er op dat het bos zichzelf is gaan regenereren en dat was oorspronkelijk ook de bedoeling. Punt is alleen het tempo waarmee het gaat, want er vallen meer bomen om dan dat er bij komen. Aan de ene kant is dat ook niet zo vreemd in verband met de leeftijd van de meeste bomen in he perceel, maar er zit ook wortelrot en daardoor vallen er soms bomen om waarvan je het niet verwacht omdat ze nog wel een mooi groene kroon hebben. Maar goed, zolang de veiligheid niet in het geding is staan bomen hier tot ze hun natuurlijke dood sterven en ook dan blijven ze in het bos achter om op te gaan in de kringloop van het leven.

Het enige wat er hier nog uit gezaagd wordt zijn bomen die een risico vormen voor hun omgeving en verder doet de natuur in dit perceel haar ding en dat vind ik mooi. Ik zet dit verhaaltje neer onder Harre's Tree Removal, maar het is in dit geval niet eens werk maar pure hobby. Een hobby die m'n kop leeg maakt en op die manier voor ontspanning zorgt en daarnaast komt er af en toe nog wat kachelhout uit, maar dat is na het eerste grote onderhoud eigenlijk minimaal. Alles bij elkaar is dit gewoon te gek dat het kan en dat het mag en ik ben de eigenaar dan ook altijd nog zéér dankbaar voor het vertrouwen. Genieten met een grote G, dat is het daar en ik hoop dat nog lang te kunnen blijven doen.


politiek Vrijdag 21 juli 2023 - Genaaid.
De Nederlandse politiek is al tijden een puinhoop met een stel draaikonten aan het roer die zich over het algemeen maar in één richting bewegen en dat is de richting die hun zelf het beste uit komt. Er wordt dan nog een poging gedaan het volk te overtuigen dat het allemaal voor hun bestwil is, maar ik trap daar persoonlijk niet meer in. Doortrapte lui over het algemeen, met de nadruk op 'over het algemeen' want er zijn gelukkig ook nog uitzonderingen die het wél voor ons als volk doen of in ieder geval maximaal hun best doen dat zo over te laten komen.

Het ene schandaal stapelde zich de afgelopen jaren op het andere en voor de tweede keer viel onlangs het kabinet en mogen ze dus weer opnieuw beginnen. Dat gaat als het goed is niet allemaal zoals eerder, als ik kijk naar de uitkomst van de laatste verkiezingen. Die verkiezingen gingen niet over de Tweede Kamer, maar gaven in mijn beleving wel aan dat het volk van mening is dat er een andere koers moet komen en... die gaat er denk ik ook wel komen, al blijft het punt dat VVD stemmers nog steeds niks negatiefs meegemaakt hebben en zolang het leven door kabbelt, waarom zou je je stemgedrag dan aanpassen?

Of de verschuiving die ik hoop er daadwerkelijk komt is dus best onzeker en naast het eerder genoemde heb je dan aan de dag van vandaag ook nog de combinatie van PvdA/GroenLinks die op deze manier een blok willen vormen en veel kiezers willen trekken. Punt is alleen dat Jesse Klaver daar aan het roer stond, maar die heeft zich terug getrokken en nu staat *tromgeroffel* Frans Timmermans bij die ploeg aan het roer. Als je denkt dat het niet slechter kan komt er altijd een moment dat de diepte dieper is dan hij leek, want bij zijn beschikbaarheid als lijsttrekker blijft het niet: hij heeft aangegeven ook nog wel even minister president van dit land te willen worden.

En dan beste mensen, schrijf ik gewoon hardop: we zijn genaaid als dat uit komt of zoals de Engelsen het zo mooi kunnen zeggen: "We're fucked." Wat een armoede dat juist deze man ook maar mógelijk premier kan worden. De mogelijkheid alleen al is erg genoeg, laat staan als het nog uit komt ook want ook deze man heeft inmiddels bewezen niet te vertrouwen te zijn en dan is hij zijn functie als leider van de regering nog niet eens begonnen. Vertrouwen in de politiek komt er met Frans Timmersmans sowieso niet, laat staan als hij aan het hoofd van de regering staat en ik ga nog een stapje verder: als het daadwerkelijk uit komt dat hij premier wordt overweeg ik serieus het land te verlaten.

Bijna, ja bijna zou ik nog zeggen dat het dan niet uit maakt waar naar toe want zo goed als alles is beter dan een regering charlatans met de grootste aan het hoofd van dat clubje. Ik heb een rijbewijs met Code 95 wat beiden internationaal geldig is en daarnaast is ook m'n certificering voor de kettingzaag Europees erkend. Dus tja... we gaan het meemaken met z'n allen. Zet woensdag 22 november maar vast in je agenda, want dat is de dag die zijn weerga niet kent als het gaat om spanning over de uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen.


muzieknoot Maandag 17 juli 2023 - Eddie Vedder.
Officieel is het Eddie Vedder & The Earthlings, maar dan gaat m'n pagina gekke dingen doen qua opmaak vanwege de lengte van de naam, dus tja... Dan Eddie alleen maar even noemen, al zijn degenen waar hij hier mee samenwerkt natuurlijk ook niet de minsten. Het gaat in dit geval om een cover en wel om een cover van Prince. Ik heb/had weinig met die man en nog minder met zijn muziek, maar muzikaal gezien was Prince wel een genie. Deze versie van Purple rain verbaast me dan ook op zich niet zo erg.


tuin Zondag 16 juli 2023 - Update bloembed.
Dagelijks geniet ik van het bloembed wat ik op Koningsdag dit jaar begonnen ben. De diversiteit aan kleuren en alle plantjes met hun eigen typische vorm boeien me eigenlijk net zo veel als alle insecten die er op af komen en ik kan melden: dat zijn er nogal wat. Echt héél erg leuk om te zien en ik heb er dan ook geen seconde spijt van dat ik er mee begonnen ben. Voor de laatste update van het bloembed kun je hier terecht en het item is uiteraard ook te bereiken via Xtra in het menu.


algemeen Zaterdag 15 juli 2023 - Van alles.
Met 'van alles' schep ik misschien een verwachting die niet helemaal klopt, maar het gaat om een samenvatting van de afgelopen week. Een week die qua werk erg lekker liep, zowel qua kilometers als qua uren en daarnaast heb ik voor Harre's Tree Removal best wel wat dingen in gang kunnen zetten. Zo is daar bijvoorbeeld de MS193T van Stihl. M'n klimzaag is dat en die is toe aan groot onderhoud. Ik heb hem inmiddels 4 jaar en er is natuurlijk na elk gebruik wel onderhoud aan gepleegd, maar in dit geval moeten er wat meer dingetjes vervangen worden.

De ketting kan nog 1 zaagbeurt mee en dan moet die er echt af, maar dan vervang ik dus het zaagblad en het tandwiel ook maar direct. Het is overigens niet zo dat bij elke ketting alles vervangen moet worden, maar nu komt het gewoon mooi uit en dan zit alles er tegelijk nieuw op. Daarnaast moet er een nieuwe bougie in, moet het brandstof,- en luchtfilter vervangen worden, de tanks gespoeld én krijgt hij een uitgebreide poetsbeurt waarna hij er in principe (op het dagelijks onderhoud na uiteraard) weer jaren tegen kan. De onderdelen voor dat groot onderhoud heb ik dus inmiddels allemaal in huis en bij de tijd dat het zover is kan ik er direct mee aan de slag.

Verder zijn er grote veranderingen gaande in het bloembed, maar daar krijg je morgen een wat uitgebreidere update van. Het blijft grappig hoe zich dat van dag tot dag blijft ontwikkelen. Verder ben ik érg gelukkig dat de voorraad kachelhout voor komend seizoen nu daadwerkelijk vol zit. Dat geeft in die zin wat rust dat ik stookseizoen 23/24 makkelijk door kom, maar tegelijk is er ook alweer de voorbereiding voor 24/25 en in de lange voorraad moet er wat dat betreft nog echt wel wat bij. De meeste klanten houden hout aan de dag van vandaag zelf, dus het is ook niet meer zo dat er bij het werk veel hout mee komt en dan ben ik op andere bronnen aangewezen. Een deel komt nog tevoorschijn bij het onderhoud van het Brabants Bosje, maar de term 'onderhoud' is iets totaal anders dan 'kap maar wat je nodig hebt' dus in die zin is het ook nog even puzzelen.

Daarnaast ben ik bezig met de voorbereiding voor een nieuw te bouwen houthok, maar daarvoor moet ik met een schets nog even langs een lasser. Ik zeg wel 'nieuw te bouwen', maar feitelijk gaat het om het vervangen van een houthok wat er nu al staat. Dat wordt gewoon erg slecht en wordt met spanbanden bij elkaar gehouden, dus is het tijd voor wat anders. Gaan repareren heeft in dit geval geen zin, want dat heb ik eerder al gedaan. Je kunt blijven lappen of de boel gewoon goed aanpakken en ik ben in principe dan meer van het laatste. Dat is dus iets wat soort van loopt. Ik ben met name benieuwd wat het me gaat kosten en net zo benieuwd naar het feit of het nog enigszins te transporteren is, maar goed... Dat komt wel goed verwacht ik en ik houd je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.


muzieknoot Maandag 10 juli 2023 - String Revolution.
Ook deze keer op Muzikale Maandag een korte omschrijving: String Revolution nam als eerbetoon aan Randy Rhoads het nummer Crazy Train op. Het origineel is van Ozzy Osbourne en Randy was daar de gitarist tot hij in 1982 overleed. String Revolution maakte in samenwerking met Steve Stevens deze sublieme versie.


politiek Zondag 9 juli 2023 - Kabinet.
Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat afgelopen vrijdag het kabinet officieel gevallen is en dat allemaal omdat men het niet eens kon worden over de hereniging van asielzoekers met hun gezinsleden. Is die val nou zo'n ramp? Wat mij betreft niet. Inderdaad: er zullen dingen stil gaan staan, maar in mijn beleving is dat altijd nog beter dan dat een demissionair kabinet zich over dingen gaat buigen waar ze feitelijk helemaal niks over te zeggen hebben. Dat 'grapje' hebben we immers vaker voorbij kunnen zien komen.

grapje demissionair rutte
Dat besluitvorming en daardoor uitvoering wordt stil gezet is in een aantal gevallen wellicht een nadeel, maar aan de andere kant zijn er zo vreselijk veel punten waar onder de bevolking een enorme onvrede heerst dat het misschien wel goed is om een aantal dingen even stop te zetten en daarover opnieuw te beginnen. Stilstand is achteruitgang zegt men wel eens, maar een pas op de plaats om dingen eens goed te beschouwen en daarna de goede weg in te slaan kan soms gewoon het beste zijn wat een mens kan doen en ik hoop dat het nieuwe kabinet dat daadwerkelijk gaat doen.

Daarnaast heeft Rutte met al z'n versies van het kabinet al meer dan voldoende blunders op z'n naam staan dat het wat mij betreft tijd is voor een compleet nieuwe wind die er kan gaan waaien. Of dat gebeurt is natuurlijk maar de vraag, want de kiezer beslist uiteindelijk en je kunt op sommige punten de boel niet van de ene op de andere dag volledig omdraaien en dan roepen dat het beter is, maar dat dit zooitje onbetrouwbare lui wat mij betreft al eerder had mogen vertrekken... dat staat als een paal boven water.

Wat dat betreft: het past niet binnen het huidige systeem, maar eigenlijk zouden alle politici bij verkiezingen moeten verdwijnen. De partijen op zich blijven dan wel bestaan, maar een minister die de ene blunder op de andere weet te stapelen en volledig onbetrouwbaar blijkt verdwijnt dan automatisch van het podium in plaats van dat dezelfde persoon op een andere plaats gewoon door kan gaan met wat hij of zij eerder deed. Verkiezingen --> uitslag --> nieuwe poppetjes die aan de hand van de uitslag aan de slag gaan. Welke partijen dat het dan zijn doet er in dit geval niet toe. Het gaat om het punt dat sommige mensen gewoon beter iets anders kunnen gaan doen en van die groep hebben we er nu best een aantal in het demissionair kabinet zitten.

Maar goed... dat is natuurlijk maar een persoonlijke mening en de huidige democratie is sowieso het meest fascistische en daarmee onderdrukkende systeem wat je jezelf maar kunt bedenken, maar aan de andere kant is het van die onderdrukkende systemen misschien ook wel het minst slechte. In elk systeem zijn er juist dóór dat systeem mensen diep ongelukkig en wat je zou moeten verzinnen om een wereld te scheppen waarin daadwerkelijk 100% van de mensheid gelukkig en tevreden is weet ik ook niet. Voor mezelf weet ik dat wel, maar ik ben simpelweg niet 'de mensheid' en dat is misschien maar gelukkig ook.


logo harre's tree removal Zaterdag 8 juli 2023 - Conifeer.
Ik had al even een afspraak staan om een conifeer te verwijderen, maar dat viel qua weer vandaag niet mee. Niet dat het hard waaide of hard regende. Het was de temperatuur die parten speelde: toen ik er aan het einde van de klus weg ging was het 34 graden. Eerlijk is eerlijk, dat werkt niet prettig en dan kan ik op zich nog best goed tegen de warmte.

Waarom deze conifeer moest verdwijnen laat weinig te raden over. Voor wat jaren geleden stond hij er nog prachtig bij, maar deze is langzaam aan het afsterven en met een leeftijd van rond de 40 jaar is dat voor een boom in een setting als deze helemaal niet zo vreemd. Helaas heb maar 2 foto's en beiden heb ik niet eens zelf gemaakt, maar goed... om een beeld te krijgen mag dat de pret niet drukken.

stervende conifeer

de takken er af en top er uit, naar beneden om af te blokken


backorder Vrijdag 7 juli 2023 - Geduld.
Een week geleden schreef ik nog over het feit dat sommige dingen moeilijk te verkrijgen zijn en dat dit niet persé aan de (web)winkel ligt waar je je spullen haalt, maar dat het zomaar kan zijn dat zelfs de groothandel de boel niet op voorraad heeft en dan zul je toch moeten wachten tot een fabrikant de betreffende spullen de fabriek laat verlaten en de wijde wereld in stuurt. Dat laatste bleek vandaag het geval bij de laatste bestelling die ik nog open had staan.

Geduld blijkt ook in dit soort gevallen dus gewoon een schone zaak, al vind ik dan wel dat het behoorlijk op de proef is gesteld. Het komt tot nu toe nooit voor dat ik met spoed iets nodig heb, maar m'n leverancier had het item al sinds januari in backorder staan en dan praat je stiekem toch over een half jaar levertijd. Dat is een uitzondering. Gelukkig wel, want in de meeste gevallen zijn dingen toch wel sneller te leveren maar het geeft maar aan dat het systeem van de 24-uurs economie waarin wij leven en het normaal vinden om vandaag iets te bestellen en het morgen in huis te hebben hier en daar behoorlijk wankelt.

Voor mij zoals ik net al min of meer aan gaf geen ramp, maar er zijn genoeg mensen die kwaad worden op hun leverancier. Alleen die is ook weer afhankelijk van de groothandel en de fabrikant, dus de leverancier kan er in de meeste gevallen gewoon niks aan doen als dingen wat op zich laten wachten. Geduld. Ik pleit voor meer geduld in deze wereld. Het leven wordt er mooier van. Echt...


tuin Donderdag 6 juli 2023 - Eindelijk.
In het begin kwam er qua kleur enkel wit op in het bloembed en vond ik het wat saai. Later kwam daar geel bij, blauw, oranje en rood en werd het al wat mooier, maar nu is denk ik het hoogtepunt wel bereikt want er staat van alles prachtig in bloei en ik kan me niet voorstellen dat er nog meer kleuren bij komen of dat die nog mooier worden. De onderstaande foto die ik gisteren nam doet feitelijk geen recht aan hoe het er in werkelijkheid uit ziet, maar ik plaats hem voor het idee toch maar. Prachtig!

prachtige kleuren in het bloembed


muzieknoot Maandag 3 juli 2023 - Leonid & Friends.
Vandaag is deze Russische bassist met zijn vrienden op herhaling tijdens Muzikale Maandag. Geen eigen werk, maar een cover van Deep Purple en die is strak. Super strak. Check Stormbringer.


auto Zondag 2 juli 2023 - Weg korting.
Het was ver van te voren aangekondigd, maar gisteren was het zo ver: een deel van de korting die we met z'n allen op brandstof kregen verviel gisteren en ik meen dat eind van het jaar de rest van de korting vervalt waardoor de prijzen weer op een 'officieel' niveau uit komen. Gisteren zou er volgens diverse officiële bronnen bij benzine zo'n 14 cent per liter bij komen en bij diesel ongeveer 10 cent per liter. De uiteindelijke bedragen kunnen hier en daar wat verschillen, maar dat je vanaf 1 juli een behoorlijk dotje duurder uit bent als je gaat tanken is wel duidelijk.

Veel mensen vinden dat maar belachelijk en als je kijkt naar de economische situatie waar primaire levensbehoeften nog steeds duurder worden en hier en daar mensen nog steeds moeite hebben het hoofd boven water te houden is zo'n prijsverhoging natuurlijk best zuur. Aan de andere kant is Nederland volgens mij één van de laatste landen die de korting laat vervallen. Vorig jaar tankte ik bijvoorbeeld in Frankrijk nog diesel langs de snelweg voor €1.62 terwijl in dezelfde periode de diesel hier rond de €1.95 tot €2.00 stond. Na het vervallen van de korting in Frankrijk staat de diesel daar al een tijd rond de €1.80, terwijl wij hier qua prijs voor een liter diesel ergens rond de €1.40 zaten en héél erg vreemd... maar over dat verschil hoor je dan niemand.

Inmiddels staat de diesel hier lokaal op €1.53 en dat is 12 cent per liter duurder dan eind mei. Zoals ik eerder al schreef zit er nog een deel korting op en die vervalt ook wel een keer, maar als mensen het over érg goedkoop tanken in Luxemburg hebben dan zit daar op dit moment maar 10 cent per liter verschil in. Uiteraard bespaar je dan 5 euro op een tank van 50 liter, maar om nou te roepen dat het zo mega veel scheelt… dat valt nog best tegen. Op m'n vakantieroute kan ik behalve in Luxemburg op dit moment nergens diesel krijgen onder de €1.70 en dat is dus 17 cent per liter duurder dan hier in Nederland. Toch klaagt de Nederlander. Zoals gewoonlijk...