logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 29 juli 2024 - Rodney Crowell.
Heel weinig mensen zullen Rodney Crowell als zanger/gitarist kennen, maar in Amerika is het echt wel een hele grote naam. Voeg daar een nog grotere naam als Billy Gibbons van ZZ Top aan toe en dan heb je eigenlijk wel een formule voor succes in handen. Het nummer wat ik vandaag op Muzikale Maandag onder de aandacht wil brengen heet 56 Fury en mocht je dan geen idee hebben waar dat over gaat? Hierover:

1956 plymouth fury

Wat specs: het gaat om een Plymouth Fury uit 1956 die halverwege de jaren '50 tot begin jaren '60 als één van de eerste zogenaamde 'muscle cars' werd gezien. Dit (voor Europese begrippen) slagschip is 5.20 meter lang, zo'n 1.90 meter breed en brengt een gewicht van 1735 kg met zich mee. Daar propte men dan een dikke 4.7 liter V8 in van 240 pk en daarmee was het in die tijd een 'high performance car' die een topsnelheid kon halen van 185 km/u.

Iets wat aan de dag van vandaag moeilijk voor te stellen is, want een beetje personenauto rommelt al snel naar de 200 pk en de echte hedendaagse muscle cars als bijvoorbeeld de Dogde Charger SRT Hellcat zit tussen de 700 en 800 pk en gaat qua snelheid ruim over de 300 km/u. Ik gebruikte bij Google overigens ooit eens de zoekterm black charger en heb toen wel even serieus zitten twijfelen.

phone charger

dodge charger srt

Maar goed... Muzikale Maandag en dan is het eigenlijk niet de bedoeling om het over auto's te gaan hebben, maar het nummer over deze auto leent zich wat mij betreft prima voor een ritje over secundaire wegen. De wind in je haren als je die nog hebt, die V8 op z'n gemakje laten pruttelen en dan dit nummer op de achtergrond. Check 56 Fury.



tuin Zondag 28 juli 2024 - Update bloembed.
Wat mij betreft is het inmiddels best duidelijk dat het bloembed dit jaar niet de pracht gaat geven die het vorig jaar gaf. Aan de ene kant jammer omdat veel meer kleuren een langer bloeiend bed mooier en leuker is om naar te kijken, maar aan de anderen kant is het bloembed ingezaaid voor de bijen en vlinders en die maken er op zich érg goed gebruik van. Dus tja, als mens mag ik dan misschien een beetje balen maar voor de beestjes die buiten leven maakt het blijkbaar niet zo veel uit en daar draait het uiteindelijk toch om.

bloembed, overzicht 26 juli 2024

Het is inmiddels zelfs zo ver dat het bed al op zijn retour is qua bloeiende soorten en dat maakt het dan niet alleen voor mij, maar juist ook voor de beestjes een beetje jammer omdat ze dan minder tijd hebben om zich te komen voeden. Maar het is wat het is en volgend jaar start ik daadwerkelijk opnieuw met een andere aanpak. Hopelijk zet dat wat meer zoden aan de dijk. Het volledige overzicht over dit bloembed is natuurlijk ook terug te vinden via het menu Xtra.

aanzicht rechts 26 juli

aanzicht links 26-07-24



logo harre's tree removal Zaterdag 27 juli 2024 - Bomenwerk.
Door omstandigheden (lees: het gedoe met m'n been) kwam het zaagwerk met Harre's Tree Removal er een tijdje niet van, maar vandaag ben ik weer eens lekker aan het rommelen geweest en dat voelde erg goed. Het ging om een enorme conifeer die op zich prachtig op de hoek van een oud huis staat en de locatie is op zich geweldig, maar de wortels van de boom zorgen voor problemen en dan is het eigenlijk alleen maar goed dat mensen toch nog op tijd aan de bel trekken en actie ondernemen.

mega conifeer naast oud huis

Schade aan bijvoorbeeld een fundering is natuurlijk een stuk kostbaarder dan het verwijderen van een boom, al wil bijna niemand met het hart op de goede plek een boom zomaar verwijderen en in dit geval was dat eigenlijk niet anders. Toch was het rationeel gezien de enige goede keus, dus werd de opdracht: vellen, verwerken tot stookhout en frezen.

conifeer naast huis met valkerf

uitgesnoeide conifeer op de grond

stookhout voor jacuzi

Nu krijg ik bij dit soort klussen nog wel eens opmerkingen en dat zijn dan altijd opmerkingen van mensen die totaal niks met de klus te maken hebben. Steevast komt er bij dit soort dingen bijvoorbeeld langs dat coniferenhout niet te stoken is en dat is 1) niet waar en 2) het hangt er maar vanaf waar je het in op wil stoken. Zolang het goed droog is zal ook coniferenhout prima branden, maar het is tegelijk redelijk snel weg en zit natuurlijk vol met hars. Stook je een kachel \ goed heet, dan heeft die hars eigenlijk helemaal niet zo'n nadelig invloed en al helemaal niet als het zoals in dit geval in de buitenkachel van een jacuzzi gaat.

de stobbe frezen

grote conifeer compleet verwijderd

Uiteraard is er kwalitatief beter stookhout te krijgen dan conifeer, maar er niks mee doen en weggooien is in mijn beleving een stuk minder slim dan het op een goede manier te gebruiken. Al met al was dit weer een érg leuke klus om te doen en ik hoop dat er nog heel veel volgen, want hoewel ik nog niet helemaal hersteld ben is het stil zitten me niet best bevallen en vandaag ging met wat hulp van een vriend er bij eigenlijk helemaal super.



muzieknoot Maandag 22 juli 2024 - Drew Cagle & The Reputation.
Echt nog heet van de pers om het zo maar te noemen, het is héérlijke rock én het bandje is in Nederland eigenlijk niet of nauwelijks bekend. Zijn er meer ingrediënten nodig voor Muzikale Maandag? Dat dacht ik inderdaad ook niet, dus check All figured out.



herstel Zaterdag 20 juli 2024 - Week 5.
Vandaag exact 5 weken na m'n ongeval gaat het in mijn beleving érg voorspoedig met m'n herstel. Buiten (gelukkig) een gezond lijf heb ik dat in het begin aan een chirurg en super verpleging te danken en tijdens dit laatste deel is het krediet eigenlijk 100% voor Heike die ik als fysiotherapeute van FysioExtra kreeg toegewezen. Want eerlijk is eerlijk: ik stond open voor een behandeling, maar was best wat sceptisch over hetgeen wat zo iemand daadwerkelijk voor me zou kunnen betekenen. Het antwoord is simpel: veel.

Kort door de bocht had ik het idee dat ik met wat beweging mezelf wel weer op gang zou kunnen krijgen, want het probleem was dat m'n knie in wezen vast zat. Een trap op was als voorbeeld simpelweg onmogelijk omdat ik m'n voet niet hoog genoeg op kon tillen, laat staan dezelfde trap af. Beiden deed ik dat dus letterlijk zoals het me geleerd was en dat was voetje voor voetje. Op die manier kun je jezelf tijdelijk prima redden, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je weer normaal gaat lopen en ik durf er m'n handen inmiddels voor in het vuur te steken dat ik de mate van herstel die ik nu heb zonder Heike zeker niet gehad zou hebben.

Elk vak is een vak op zich en als je bij de uitoefening daarvan dan ook nog met mensen te maken hebt wordt het in wezen sowieso een vak apart, want je moet iedere persoon waar je mee te maken krijgt maar aanvoelen en dan is het een kwestie van expertise en een menselijke klik die er uiteindelijk voor zorgt dat de patiënt eigenlijk moeiteloos de goede kant op gestuurd wordt. Exact dát is de ervaring die ik uiteindelijk heb bij Heike als fysiotherapeute, want het sceptische maakte in mijn geval al snel plaats voor een vorm van bewondering. Een diagnose stellen, een plannetje voor herstel maken en dat het ook daadwerkelijk werkt. Ik vind het te gek.

beenwond bij eerste controle 18 juni

beenwond aan het einde hersteltraject 18 juli

Ik had deze update eigenlijk eergisteren online willen zetten, maar toen kwam het er niet van. Er zit namelijk exact een maand tussen de bovenstaande foto's, waarbij de eerste is van de eerste controle in het ziekenhuis 2 dagen na de operatie en de laatste foto is dus van eergisteren. Een wereld van verschil en dat na slechts 5 weken waar er enkel nog wat korstjes zitten in plaats van de hechtingen die een verse wond bij elkaar moeten houden. Er zou 6 tot 8 weken voor het herstel staan, maar ik besloot in overleg na 4 weken weer te gaan werken en dat bevalt eigenlijk prima.

Aan de hand van de laatste foto is natuurlijk te zien dat het herstel nog lang niet 100% is en qua beweging is het dat ook niet, maar wel ruim voldoende om weer normaal te kunnen functioneren en daar ben ik dan sowieso al enorm blij mee. De rest komt dan vanzelf en eigenlijk hoop ik binen afzienbare tijd ook weer een kettingzaag vast te kunnen houden en wat later ook weer te kunnen gaan klimmen. Zaagwerk zou nu in principe ook wel lukken, maar fysiek gezien is het simpelweg beter dat nog even niet te doen en aan klimmen hoef ik simpelweg nog niet te denken in verband met de souplesse die ik nog niet terug heb in m'n been.

Maar goed... dat komt allemaal wel weer in orde verwacht ik. Misschien dat ik over een hele tijd nog eens een update schrijf over dit geheel, maar de race qua herstel is voor m'n gevoel nu wel gelopen en in wezen zijn het nog details die afgewerkt moeten worden om echt van een 100% herstel te kunnen spreken. Van het begin tot eind heb ik hulp gehad van super lieve mensen en daarnaast van mensen die hun vak met liefde uitoefenen. Ik had nog nooit met deze kant van de zorg te maken en feitelijk hoop ik ook dat ik er nooit meer mee te maken hoef te hebben, maar m'n dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken. Toch erg kort en simpel: dank jullie wel.



muzieknoot Maandag 15 juli 2024 - Golden Earring.
Als er nou één band is die geen introductie behoeft, dan is het Golden Earring. Er zijn nog wel wat leden actief en de website is er ook nog, maar de band als zodanig is in principe gestopt toen begin 2021 de neurologische aandoening ALS werd geconstateerd bij gitarist en zanger George Kooymans. Precies dat is eigenlijk ook de reden van m'n keus voor deze aflevering van Muzikale Maandag, want hij zingt het en in dit geval kies ik ook nog voor de live versie omdat het in mijn beleving de allermooiste is die er maar te vinden is.

Zo'n moment waar alles samen komt. De muzikale kracht van deze band om vreselijk hard te kunnen gaan, maar ook een verhaal als dit te kunnen vertellen. Bassist Rinus die (ondergewaardeerd als altijd) hier de toetsen doet en de bas laat voor wat hij is, de hele akoestische setting... het is gewoon af. Check: Just a little peace in my heart.



veiligheid eerst Zondag 14 juli 2024 - Rookmelders.
Veiligheid is een dingetje wat zowel tijdens m'n werk als privé altijd wel meespeelt en dat gaat er dan niet persé om dat er allerlei regels moeten zijn voor wat wel en wat absoluut niet mag, maar meer om het automatisch nadenken over wat de gevolgen ergens van zijn. Als ik A doe gebeurt er B en pas als de risico's voor B geminimaliseerd of het liefst helemaal weg zijn ga je verder. "Veiligheid is niet het naleven van een protocol, maar een houding." en ik vind dat een uitspraak die de lading eigenlijk volledig dekt. Een voorbeeld daarvan: bij heel veel bedrijven waar met een bovenloopkraan gewerkt wordt moet je als chauffeur uiteraard je veiligheidsschoenen dragen maar vaak ook verplicht een reflecterend veiligheidshesje aan hebben, aangevuld met een helm en veiligheidsbril. Vul dat aan met de veiligheidsinstructie dat je nooit onder de last van een kraan mag komen en dan heb je de basisregeltjes op zich allemaal wel gehad.

Allemaal leuk, maar als ik ergens een deur open doe om naar binnen te lopen is het eerste wat ik doe: omhoog kijken. Hangt er een kraan? Zo ja, staat die stil of beweegt hij en is hij leeg of hangt er iets in? In het geval van beweging: waar naar toe en waar staat degene die de kraan bedient? Door de jaren heen is dat een onbewust ding wat ik doe en dat is die houding: niemand eist van me dat het zo moet, maar het punt is dat er vaak dingen in een kraan hangen waar een helm niet tegen bestand is. Ook een setje veiligheidsschoenen en bril doen weinig tegen 10.000 kilo wat ineens naar beneden komt, dus wil ik bij binnenkomst weten wat er hangt en wat ze er mee aan het doen zijn. Als degene die de kraan bedient je niet ziet en met het hele spul jouw kant op komt om de simpele reden dat hij niet verwacht dat er zomaar ineens iemand staat kan zomaar een ongeval betekenen en dat is simpelweg te voorkomen door even omhoog te kijken.

Maar goed, dat is werk en dat een ongeluk niet alleen op het werk in een klein hoekje zit heb ik natuurlijk 4 weken geleden uitvoerig bewezen. Hier gaat het om veiligheid thuis en specifiek om de rookmelder die eigenlijk pas sinds juni 2022 verplicht is, maar die m'n verhuurder volgens mij ergens in 2015 al in m'n huis heeft opgehangen. Dat was enkel een rookmelder en laat ik het heel kort samenvatten: het waren ondingen. Ze gingen misschien een maand of 2 en toen ging de eerste af terwijl ik thuis was en er niks aan de hand was. Een reset uitgevoerd, ding weer terug gehangen tot ik een paar weken later thuis kwam en ik buiten het ding al hoorde loeien. Perfect als er iets aan de hand zou zijn, maar ook in dit geval bleek het loos alarm en dan ben ik er wel zo'n beetje klaar mee. Volgens de toenmalige onderhoudsman moest ik de melder dan maar een stukje verder hangen, maar die oplossing vond ik zo onzinnig dat ik beide rookmelders van het plafond heb gehaald en uitgeschakeld heb.

Bij de lokale bouwmarkt kocht ik toen een ander setje en die hebben hun werk er inmiddels op zitten. Ze moeten vervangen worden, maar ja... waar door en ook een beetje de vraag door wie? In principe is m'n verhuurder hier verantwoordelijk voor en die is met alles heel precies, dus zal het in dit geval ook geen probleem zijn als ik het daar laat weten zodat ze iemand aan kunnen sturen om de nieuwe melders op te hangen. Het punt is dan alleen dat ik het weer met iets moet doen wat ik niet ken en ook niet zelf heb uitgezocht. Dat kan best prima uitpakken, maar dingen die spontaan af gaan en me wakker maken voor niks... daar heb ik een hekel aan. Daarnaast moet ik dan maar zorgen dat ik thuis ben of in ieder geval iemand aanwezig is en dat is zwartwit bekeken ook maar gedoe. Het vreemde (vind ik dan) aan de dag van vandaag is dat een rookmelder zo rond de 40 euro zit, een CO-melder ergens rond de 35, maar voor een gecombineerde melder betaal je zo rond de 45 euro. Nou ja, voor de paar euro meer heb ik op zich snel gekozen.

nest rookmelder

Dat is... tot ik de bovenstaande tegen kwam en dan gaat het over de Nest rook,- en koolmonoxidemelder. Die heeft als enorme nadeel dat hij op de meeste plaatsen rond de 110 euro is, maar verder heeft het ding eigenlijk alleen maar voordelen. Hij hangt via wifi aan het internet en kan op die manier communiceren met een app op je telefoon waarmee je niet alleen instellingen aan kunt passen, maar ook meldingen binnen kunt krijgen. Hij gaat ook niet zomaar af, maar heeft nog een stand waarin een waarschuwing gegeven wordt in plaats van dat direct alle toeters en bellen af gaan, hij kan met behulp van een sensor beweging registreren en voor een zacht looplichtje zorgen en kan zelfs als hij gekoppeld is aan een thermostaat van hetzelfde merk de kachel uitschakelen en lampen aan doen in huis. Stuk voor stuk voordelen die er voor mij persoonlijk in een kleine mate toe doen, met uitzondering van die waarschuwing vooraf.

Ik heb er gisteren 2 geïnstalleerd en veel dingen heb ik wel geactiveerd, maar ik ben het meest blij met de waarschuwing vooraf en dat hij dus niet zomaar af gaat op het moment hij iets registreert. Ook de melding dat de batterijen bijna leeg zijn en dat je die simpelweg via de app krijgt in plaats van dat het ding je midden in de nacht wakker piept vind ik best een geruststelling. Die dingen gaan volgens gebruikers tussen de 3 en 5 jaar mee en de rek die daar in zit schijnt dan in het gebruik te zitten, dus wat je allemaal geactiveerd hebt. In een huishouden waar veel in het donker gelopen wordt licht de melder vaak op en als dat dan ook nog eens op de hoogste intensiteit is gaat het natuurlijk een stuk harder dan wanneer er weinig of niet in de nacht rondgelopen wordt en de melder op de laagste stand staat, laat staan als het Lightpad zoals ze het noemen simpelweg uitgeschakeld is. Kort samengevat: heel veel opties, maar alles kost energie en bepaalt daarmee dus hoe lang de batterijen mee gaan. Hij is overigens ook gewoon met 220v aansluiting te krijgen, maar aangezien die ik hier buiten de verlichting om niet in de plafonds heb liggen was dat niet zo'n optie. Voor alsnog érg blij mee.



begin en eind Vrijdag 12 juli 2024 - Mandje.
De meesten gaan naar bed, maar ik zeg meestal dat ik naar m'n mandje ga. De echte grappenmaker zal nu zeggen: "Dat kan korter, Harre!" en dat gaat dan om dit fragment van wat jaren geleden, maar dat is nu niet waar het over gaat of waar ik het over wil hebben. Ook wil ik het niet hebben over m'n mandje waarmee ik eigenlijk verwijs naar m'n bed, maar letterlijk over het onderstaande mandje. Het mandje waar ik dan eigenlijk uiteindelijk ook wel in wil, maar voorlopig daarvoor absoluut nog geen plannen heb:

begrafenis kist als mand

En zeg nou eerlijk: dit is toch veel mooier dan zo'n harde massieve kist waarin de meesten nog begraven worden? Het is iets waar veel mensen niet over nadenken, maar ik heb voor m'n uitvaart gewoon al een heel plan klaar liggen en degenen die achterblijft hoeft dat enkel uit te voeren, niks meer niks minder. Je hebt als nabestaande(n) dan immers andere dingen aan je hoofd dan te moeten bedenken hoe de begrafenis of in mijn geval m'n crematie plaats moet vinden, waar dat moet zijn, wie daar bij moeten zijn enzovoort, enzovoort en vandaar dat ik me héél lang geleden al bedacht om alles op papier te zetten. Puur voor het gemak, ontzorgend.

Want inderdaad: het gaat bij de bovenstaande afbeelding om een lijkkist, of eigenlijk een lijkmand als je het zo wilt noemen. Vanuit de familie is traditie getrouw iedereen in een standaard houten kist begraven. De één in een wat duurdere met wat meer pracht en praal dan de ander, maar m'n moeder zei bij leven bijna letterlijk: "Het maakt me niet zo uit, al druk je me in een sinaasappelkistje." Dat bedoelde ze uiteraard niet respectloos, maar had denk ik haar eigen manier van denken en in mijn beleving een mooie manier van denken. Het gaat om een omhulsel wat je weg brengt en dat hoeft niet persé met allerlei pracht en praal.

Op dat moment (we praten dan over 1988) had je volgens mij enkel de traditionele kist, maar als ik het geheel over zou kunnen doen gunde ik m'n moeder zo'n mandje. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor mij persoonlijk want als ik één op m'n netvlies gebrand beeld moet noemen dan is dat het beeld van haar kist op een baar met wieltjes waarop ze de kerk in was gereden en met daarover één of ander doek. Statisch en hard, zoals ze totaal niet was en die aanblik daarom ook niet verdiende. Alles is persoonlijk wat ik schrijf en niks is nog te controleren, maar ik denk ook dat m'n opa en oma (haar ouders) die op dat moment nog leefden het ook mooier hadden gevonden.

Het heeft iets waardigs en door de gebruikte materialen logischerwijs iets natuurlijks en dat maakt het geheel van zo'n afscheid dan uiteindelijk misschien niet makkelijker maar wel ietsje draaglijker. En voor de goede orde: deze mand heeft een vlakke houten onderkant en een frame zorgt voor de stevigheid, dus je hoeft niet bang te zijn dat iemand er zomaar uit komt rollen. Op zich toch ook wel een prettige gedachte, hoewel zelfs een open baar (lees: gewoon een plank) tegenwoordig tot de mogelijkheid behoort maar gevoelsmatig is dat dan weer niks voor mij. Voor meer informatie over dit mandje, andere mandjes en overige verpakkingsmaterialen kun je terecht op deze website.



het weer Donderdag 11 juli 2024 - Mooi slecht weer.
Soms word ik er echt helemaal stapel dol van: de waarschuwingen aan de hand van slecht weer wat er aan zit te komen. Code geel, code oranje, code rood... en dan is er vaak nog niet eens echt iets aan de hand. Dat laatste (zo legt men het dan uit) komt omdat het weer en daarmee de zware buien die het slechte weer veroorzaken een lokaal karakter hebben. Dat klopt natuurlijk als een bus, maar laat iedereen maar op tijd van het werk vertrekken en dergelijke waarschuwingen zijn dus eigenlijk een wassen neus.

Eergisteren was weer eens zo'n dag en de waarschuwingen begonnen eigenlijk een dag van te voren al. Uiteindelijk trokken er via België zware buien Nederland binnen en waar een groot deel er echt totaal geen last van had was het op sommige plaatsen echt wel een puintuin met omgewaaide bomen en wateroverlast door de zware regenval. Maar goed, zoiets zie je ook gewoon aan komen als je af en toe even omhoog kijkt en als je niks ziet hoef je ook nergens over in te zitten. Zo simpel lijkt het niet alleen, zo simpel is het ook gewoon. Toen ik omhoog keek aan het einde van de middag hing er al iets in de lucht en aan het begin van de avond trok het eerste rode vlekje over.

screenshot buienradar dinsdag 9 juli 2024

Of ja, over... het trok feitelijk langs, want er viel wat regen en dat was het. De grote klapper zou rond 19.30 uur moeten komen en ondanks dat het er heel indrukwekkend uit zag en er ook best wel een dotje neerslag viel was ook deze bui voor ons goed te doorstaan. Gelukkig, zeg ik er dan maar bij want wat ik eerder al aangaf: er waren best wat plaatsen met behoorlijk wat schade en feitelijk is er niks zo sterk als de natuur. Het dreigende kwam hier mooi naar voren:

shelfcloud boven zaltbommel, foto door rick fransen

De bovenstaande foto is gemaakt door Rick Fransen en online gezet op de Facebookpagina Een echte Bommelaar... Ik vind het de mooiste foto die online is gezet omdat het ook daadwerkelijk een foto is. Afdrukken en plaatsen, meer niet. Er zijn heel veel andere foto's die in wezen mooier zijn, maar die zijn (zwaar) bewerkt en zoals wellicht bekend is ben ik daar simpelweg geen fan van. De natuurlijke vorm wordt hier weergegeven. Zowel de pracht en schoonheid als het dreigende en het mogelijk verwoestende. Gelukkig liep het allemaal goed af en kon iedereen daadwerkelijk genieten van dit natuurverschijnsel.



algemeen Dinsdag 9 juli 2024 - Rust.
Vaak hoor ik van mensen dat het hier in de wijk zo rustig is en op zich klopt dat ook wel. Buiten de forensen die in de ochtend vertrekken en aan het einde van de middag of begin van de avond weer terug komen zijn er best wat mensen die zich verplaatsen, maar dat gebeurt dan op de fiets of lopend. Doorgaand verkeer is er nauwelijks, dus dan kun je overal toch mooi dichtbij zitten als in de zin van dicht bij winkels en dicht bij het centrum maar toch lekker rustig wonen. Er wordt echter hier even verderop al een tijd hard gewerkt aan de sloop van het oude zwembad en de oude sporthal.

Ze zijn aan het laatste traject bezig en dat is het vermalen van het puin en als dat klaar is wordt er een schoon terrein opgeleverd wat gebruik gaat worden voor woningbouw. Om 07.00 uur wordt er daarom 100 meter van m'n huis een puinbreker gestart en dat geeft best een herrie, maar ja... het is maar tijdelijk en echt overlast heb ik er eigenlijk niet van. Waar de rust hier in de wijk me normaal gesproken niet eens meer opvalt is het nu de enórme stilte die opvalt als het ding aan het einde van de dag weer stil wordt gezet. Hopelijk verandert dat niet als er nieuwe huizen staan.



muzieknoot Maandag 8 juli 2024 - A Thousand Horses.
Deze Amerikaanse band kwam al eerder voorbij en gezien de categorie die je country mag noemen, of country rock of eventueel zelfs Red Neck rock ’n roll past dat in veel gevallen best in m’n muzikale straatje, dus mag je verwachten dat zoiets op Muzikale Maandag een keer langs komt. Je treft deze stroming in Europa vrijwel niet en hoewel ik heel veel langs me heen laat gaan zit er af en toe toch wel iets leuks tussen en de band van vandaag bewijst dat. Check Southernality.



relax, vakantie Zondag 7 juli 2024 - Vakantie.
Ik schrok net een klein beetje omdat ik zag dat de zomervakantie in de regio zuid dit weekend al begonnen is. We zijn hier dit jaar vroeg, over een week krijgt het midden van het land en weer een week later krijgt ook het noorden vakantie. Vanaf 1 september is het dan allemaal weer klaar en moeten we het als het over de zomervakantie gaat er weer een jaar tegen kunnen. Het punt is alleen dat ik totaal geen vakantiegevoel heb en al helemaal niet wat betreft een zomervakantie, terwijl dat normaal gesproken toch een periode is waar je een soort van naar toe werkt of naar toe leeft.

Nu zal het een combinatie van m'n herstel en het weer van de afgelopen tijd zijn, maar ik was eigenlijk nog helemaal niet toe aan die vakantie. Ik heb hem ook nog niet en dat heeft dan niks met m'n herstel te maken, maar m'n vakantie is simpelweg een stuk later gepland en dat heeft dan te maken met wat ik wil gaan doen en waar ik naar toe ga. Hoe of wat, dat lees je uiteraard later maar voor alsnog ontbreekt dus elke vorm van een vakantiegevoel en ik kan me voorstellen dat het bij meer mensen zo is.

Aan de andere kant kan het weer er juist voor zorgen dat mensen naar zo'n periode van vrije dagen toeleven als ze een vakantie naar de zon geboekt hebben. Maar ja, dan moet die zon in je vakantieland ook wel daadwerkelijk schijnen en dat is toch ook niet in alle delen van Europa op dit moment het geval. Het noorden van Europa heeft op dit moment temperaturen van 12 tot 15 graden, in het midden zitten wij hier rond of net boven de 20 (ik tel de uitschieter die ze voor komende dinsdag verwachten even niet mee), in de Alpenlanden vallen regen,- en onweersbuien en vanaf de bovenkant van Italië en verder naar het zuiden komen temperaturen voor van rond de 30 graden.

Kortom, je moet een eindje weg om de zon daadwerkelijk voor langere tijd te zien en dan ook nog de goede kant op, want richting het noorden moet je echt voor herfstkleding zorgen. Al met al wil het met m'n zomer,- cq vakantiegevoel dus nog niet zo vlotten, maar wellicht dat het een beetje komt als ik straks weer aan het werk ben. Gezien de eerdere data is een groot deel van Nederland vrij, dus zal het op de weg een stuk rustiger zijn. Het enige nadeel daarvan is dat Rijkswaterstaat deze periode meent te benutten om groot onderhoud aan rijkswegen uit te voeren en daarvoor sluiten ze doodleuk hele stukken voor een week af.

De A15 is als voorbeeld toch echt wel een serieuze verkeersader, met name als het om goederenvervoer gaat en die gaat er telkens in delen een volledige week uit maar ook de A73 wordt in delen voor langere tijd afgesloten en de brug bij Purmerend in de A7 is nog tot ergens in september volledig afgesloten voor vrachtverkeer. Alles bij elkaar zorgt er voor dat je jezelf als chauffeur best even aan moet passen en moet rekenen met omleidingen, daarmee vertragingen en dus ook extra op wettelijke rij-uren moet gaan leten. Maar goed, zo ver ben ik nog niet. Eerst zien te herstellen, daarna aan het werk en bij de tijd dat ik dan wel m'n vakantiegevoel te pakken heb hoop ik hem ook te krijgen.



herstel Zaterdag 6 juli 2024 - Week 3.
Afgelopen week had ik de laatste controle in het ziekenhuis. De laatst achtergebleven hechting is er uit gehaald, de boel beoordeeld en ik ben om het zo maar te zeggen weer heengezonden. Ben ik daarmee aan het eind van het traject? Nee, nog een tijd niet zelfs want er komt nog een traject met fysio achteraan omdat ik op dit moment m’n knie nog niet bruikbaar kan buigen. Wel een stuk beter dan een week eerder, maar op een stoel zitten met m’n voeten voor de stoel gaat bijvoorbeeld niet en daarmee autorijden ook nog niet.

vordering genezing beenwond

Maar goed, ik heb bij de (overigens uiterst aardige) fysiotherapeute de opdracht gehad om kleine stukjes te gaan wandelen. Wandelen in de zin van lopen en niet slenteren op de manier zoals voor mezelf het best voelt, want dan loop je als mens eigenlijk helemaal verkeerd. Daarnaast wat oefeningen om thuis te doen en de combinatie van rust, wandelen en de oefeningen moet er dan uiteindelijk voor zorgen dat het weefsel weer soepel wordt en ik alles weer kan. Ik ben nog steeds goed gestemd en van plan de gemiddelde hersteltijd wat naar beneden te brengen. Of dat lukt moet nog blijken natuurlijk, maar je kunt maar een streven hebben :)



politiek Vrijdag 5 juli 2024 - Smerig.
Persoonlijk was en ben ik nog steeds blij met het huidige kabinet waarin PVV, VVD, NSC en BBB hebben plaatsgenomen als regeringspartijen. Niet dat ik het met alle punten van de partijen nou zo eens ben, maar wel met het idee dat dingen anders moeten dan dat ze gingen en wat is er dan beter dan de boel eens helemaal om te gooien? Van wat men de nieuwe bestuurscultuur noemde kwam eerder immers ondanks goede voornemens niks terecht en in mijn beleving zit er dan weinig anders op dan dat mensen en partijen het veld ruimen en een nieuwe ploeg puin mag gaan ruimen om vervolgens een goed beleid op te zetten voor ons land en dat uit te voeren. Voorlopig levert dat nog enkel smerige, ja écht smerige politieke spelletjes op.

Dat we dan in dit geval op een (wat veel mensen noemen) rechts kabinet uit zijn gekomen doet er in zoverre niet toe dat het niet alleen de visie van één partij is die bepalend is voor het beleid. Dat is juist het mooie van de democratie waarin we leven: elke regering zal een mengelmoes zijn van wat er in de samenleving speelt waardoor juist de extremen verdwijnen en er een gezond beleid naar voren komt. Dat is dus in het kort wat ik van het huidige kabinet verwacht, maar daar is blijkbaar niet iedereen het mee eens. Frans Timmermans kwam uit Brussel terug als leider van Groen-Links/PVDA met als doel hier op de troon te gaan zitten en minister president te worden.

Maar goed, dat liep even anders en meneer Timmermans werd naar de oppositiebankjes verwezen waar hij in mijn beleving sinds dien enkel de zure verliezer speelt. Een citaat van een bericht op X (eerder Twitter) van 18 mei 2024: "We gaan keihard oppositie voeren. Wij vertegenwoordigen een Nederland waar we niemand uitsluiten en iedereen gelijk behandelen. Waar mensen een goed loon verdienen en waar we bouwen aan een leefbare toekomst." Dat onze Frans eigenlijk helemaal niet van 'niemand uitsluiten' is blijkt vervolgens al erg snel, want deze kabou... eh... beste man liet zich over het kabinet Schoof als volgt uit: "Het is mijn doel dat ze zo kort mogelijk zitten."

Inmiddels is gebleken dat er naast meneer Timmermans nog een aantal andere verraders in de Tweede Kamer aanwezig zijn, want hij diende bij het eerste debat al een motie van wantrouwen in tegen 2 PVV Kamerleden en die motie werd mede ondertekend door (let op) Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren), Jimmy Dijk (Socialistische Partij), Laurens Dassen (Volt) en (je verwacht het niet *kuch*) Rob Jetten (D66). Dit gaat echt niet om het opzetten van een regeerakkoord of hoofdlijnenakkoord zoals ze het nu noemen, maar puur jennen, de ander uitsluiten en met name niet constructief bezig zijn voor mij als burger. Het resultaat? Kijk even:

uitslag motie van wantrouwen timmermans

Zo hard word je dan afgestraft door je eigen collega's die blijkbaar gewoon klaar zijn met het stoken en het geneuzel en aan het werk willen, om dan nog maar niet te beginnen over de burgers die dit wanstaltig gedrag ook kots beu zijn. Ga werken voor je centen is een uitspraak die hier wel héél erg van toepassing is, zeker als je in het geval van een 'gewoon' Tweede Kamerlid als Timmermans praat over 124.000 euro per jaar. Dat is dan wel inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering, maar nog exclusief allerlei onkostenvergoedingen. Die laatste is feitelijk een verkapte loonuitkering, want ze zullen als Kamerlid best veel kosten hebben als het gaat om bijvoorbeeld reis,- en verblijfkosten maar ja... als je die allemaal vergoed krijgt schiet er aan het eind van het jaar best een heel mooi bedrag over. Kortom: ga iets doen!!!



opmerkelijk Donderdag 4 juli 2024 - Aan de slag.
Sinds afgelopen dinsdag is ons nieuwe kabinet aan de slag en ik ben serieus benieuwd wat ze er van terecht gaan brengen. In mijn persoonlijke beleving moeten er best een aantal dingen anders, maar om daarvoor PVV te gaan stemmen is niet de oplossing omdat hun standpunten simpelweg te ver van de mijne staan. Toch kan er uit de combinatie zoals die er nu is best iets goeds voortkomen en tja... daar wachten we dan met z'n allen maar op of zo. Of op weer nieuwe verkiezingen, die kans is ook best aanwezig al vraag ik me dan wel af of de uitslag daadwerkelijk anders zal zijn.

Maar goed... Dick Schoof is op dit moment onze nieuwe minister president, maar daar voor was hij Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en secretaris-generaal van Justitie en Veiligheid. Die zal als eerste klus toch wel een nieuw slot met SKG*** keurmerk op Het Torentje plaatsen, ga ik vanuit?

dick schoof en het overhandigen van de sleutel van het torentje



inspiration Woensdag 3 juli 2024 - Frank Zappa.
Je zou aan de titel van vandaag misschien een extra Muzikale Maandag verwachten, maar ik wil in dit geval met Frank Zappa een andere kant op. Het gaat in dit geval om een stukje uit een langer interview, maar juist dit stukje is in mijn beleving zo vreselijk de moeite waard dat ik het niet onbenoemd wil laten. Frank is inmiddels al ruim 30 jaar geleden overleden, maar zijn muzikale erfenis leeft nog steeds en dat komt onder anderen door dit soort uitspraken: "It's a game where you have a piece of time and you get to decorate it."

Zoals je in deze korte video (die overigens vaak start zonder geluid, maar dan moet je even op het speaker icoontje klikken) kunt zien deed hij deze uitspraak enkel als gitarist en om aan te geven wat zijn benadering van muziek was, maar hoe mooi kan je eigen leven worden als je het letterlijk op deze manier inricht? De maatschappij heeft in mijn beleving de neiging mensen niet alleen in hokjes te plaatsen, maar soms zelfs te ontmoedigen dingen te doen terwijl in feite juist alles mogelijk is en de wereld letterlijk aan je voeten ligt als je keuzes durft te maken en je hart te volgen.

Elke keus die je met je hart maakt is immers een goeie, zo simpel is het. Bekende voorbeelden zijn er genoeg van ouders die hun schoolgaand kind naar een hogere opleiding willen laten gaan omdat dat beter is voor de financiële prestaties in de toekomst, terwijl de talenten van hetzelfde kind daar helemaal niet liggen en een andere opleiding uiteindelijk veel succesvoller blijkt waarbij het kind tot zijn of haar recht komt, op zijn of haar eigen manier veel beter presteert én ook nog eens gelukkig is.

Om op de uitspraak van Zappa terug te komen en daar m’n eigen draai aan te geven: het stukje tijd wat je hier op aarde doorbrengt en wat je op je eigen manier invult laat zien wie je bent en welke waarde je hebt, zonder dat je jezelf iets aantrekt van wat anderen er op wat voor manier dan ook van vinden. Als je eerlijk, direct en gelukkig bent is er niemand die je wat kan doen, ongeacht wie je bent, waar je woont en wat je doet. Volg je hart...



muzieknoot Maandag 1 juli 2024 - Danko Jones.
Ondanks dat de man in mijn beleving best een aantal geniale nummers heeft kwam hij slechts 1 keer eerder voorbij op Muzikale Maandag en dat is inmiddels ruim 2 jaar geleden. Je zou dus kunnen zeggen dat het de hoogste tijd is om weer wat van hem online te slingeren en daarvoor ga ik ruim 14 jaar terug naar zijn album Below the Belt. Daarop staat de perfecte therapie voor het geval je iemand op een bepaalt moment helemaal zat bent. Gewoon het nummer opzetten met het volume op 11, de boel een keer goed mee brullen en dan ben je overal wel zo'n beetje vanaf. Dus... inclusief de lyrics, check Had Enough.