logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Dinsdag 19 juni 2007.
Het was mooi zonnig vandaag en warm, maar daarnaast waaide het ook nog hard. Misschien maar gelukkig ook, want anders hadden de temperaturen helemaal de pan uit gerezen ben ik bang. Afgezien van de harde wind in ieder geval heerlijk weer om te fietsen en vandaag heb ik weer een stukje basistraining gedaan in de vorm van een korte duurtraining.

Op de planning stond 75 minuten fietsen op een maximale hartslag van 152 slagen per minuut (= 81%) en inclusief rustig warmfietsen en uitrijden ben ik daar in totaal 1 uur, 20 minuten en 14 seconden mee bezig geweest. In die tijd heb ik met een gemiddelde van 24.9 km/u een afstand gereden van 33.3 km en de hoogste snelheid kwam vandaag uit op 34.1 km/u. Nog zes van deze basistrainingen te gaan en dan begint de specifieke voorbereidingsperiode.

Maandag 18 juni 2007.
Soms kun je het gevoel hebben dat dingen gestuurd worden door, laat ik het maar samenvatten, een hogere macht maar of dat vandaag ook het geval was??? Ik was eng vroeg thuis en het vooruitzicht op de komende Hondsrug Classic is op dit moment zo motiverend dat ik een mooi begin met de training dacht te gaan maken. De hele dag was het nog redelijk droog geweest, dus dat zou die paar uurtjes dan toch ook nog wel blijven? Toen ik eenmaal m'n fiets buiten had gezet was het eigenlijk al behoorlijk donker hier boven de stad en ik had nog de keus: of ik ga op de spinningbike in de schuur zitten (maar dat werkt eigenlijk voor geen meter met deze temperaturen) of ik waag de gok en spring lekker in een korte broek en een shirtje op de atb om een rondje over de dijk te gaan doen.

Ik koos voor het laatste en na een minuut of vijf fietsen begon het al te regenen. Het zag er uit als een bui, dus achja... gewoon doorrijden en maar zien wat er van komt. Nou, dat heb ik geweten want de eerstvolgende 25 minuten kwam het echt met bakken uit de lucht en daarna had ik dus echt geen droge vezel meer aan m'n lijf hangen. Is dit nou een test voor m'n motivatie om toch te gaan trainen of een straf omdat ik eigenlijk niet had moeten gaan????? Dat was eigenlijk hetgeen ik me op een gegeven moment min of meer voor de gein af zat te vragen... Maargoed, de temperaturen zijn met een graad of 20 nog best aardig dus de regen is dan niet zo heel erg koud en dat scheelt dan ook wel weer. Door en door nat vervolgde ik dus m'n route en uiteindelijk ging de zon dan toch weer een beetje schijnen, maar toen was ik alweer bijna thuis.

Het voelde in ieder geval heel lekker om weer eens een rondje te doen en de planning van anderhalf uur fietsen op een hartslag van maximaal 135 slagen per minuut (= 72%) is voor vandaag in ieder geval mooi gehaald. Alles bij elkaar wist ik inclusief een beetje uitfietsen op m'n gemak in 1 uur, 36 minuten en 38 seconden 38.58 km te rijden. Dat komt neer op een gemiddelde van zo'n 23.9 km/u en dat is natuurlijk helemaal niet zo hard, maar gezien de tijd die ik niet op de fiets had gezeten en de geringe inspanning bij deze training viel het me toch niet helemaal tegen. De maximale snelheid kwam vandaag overigens uit op 36.7 km/u.

Ohja, een grappig detail: ik ben nog steeds niet één van de zwaarste mensen, maar in de afgelopen tijd waarin ik dus helemaal niets gedaan heb ben ik toch bijna twee kilo aangekomen. Het zit niet in de weg ofzo want ik kan het goed hebben, maar toch wil ik er voor het fietsen er weer een paar vanaf hebben. Maargoed, dat zal wel weer min of meer vanzelf gaan... Lekker eten kan ik toch niet laten staan, dus ik zie wel hoe het gaat :-).

Zondag 17 juni 2007.
Vorig weekend een lang weekend vrij geweest (vrijdag en maandag) en dat is toch lekker heb ik gemerkt. Lekker ontspannen, een beetje aanklooien en uiteraard de dingen die gedaan moeten worden zo lang mogelijk uitstellen... :-). Maargoed, vanaf deze week moet het er toch van gaan komen dat ik wat meer op de fiets klim. Die weinige beweging die ik gehad heb in combinatie met de shag die ik de laatste tijd weer gekocht heb zal er wel voor zorgen dat het niet zo lekker zal lopen, maargoed. De motivatie is er weer en ik ga dus gewoon eigenlijk weer opnieuw beginnen met de Hondsrug Classic in het vooruitzicht. De plannen liggen er, dus als het nu met de werktijden nog een beetje mee wil zitten dan heb ik in ieder geval ook daadwerkelijk de kans om iets te gaan doen.

Muzikaal loopt het eigenlijk niet zoals ik dit het liefste zou hebben. De mailing die ik samen met Stefan heb opgesteld heeft tot nu toe niets opgeleverd en het enige wat we binnen krijgen zijn aanvragen voor optredens in de periode dat er bandleden op vakantie zijn. Jammer dus... De eerstvolgende repetitie komt er een toetsenist meedoen, zomaar om eens te kijken of dat een beetje klikt enzo en wie weet hebben we er dan een bandlid bij. De toetsenman zal voor de ondersteuning zorgen en hier en daar wat dingen opvullen, tenminste... dat is ons idee. Toetsen kunnen de leegte die er valt als Stefan bijvoorbeeld niet speelt mooi opvullen en het is dus even een experiment of dit gaat lukken. Ik heb er in ieder geval wel zin in om dat eens te proberen...

Dan nog even iets leuks: ik heb m'n verjaardagscadeau al binnen... *grin* Okee, ietwat aan de vroege kant misschien, maar Maroon 5 komt weer naar Nederland en samen met Linda ga ik daar weer eens een kijkje nemen. Ze spelen in de Brabanthallen in Den Bosch, dus dat is in ieder geval lekker dichtbij.

Vrijdag 8 juni 2007.
Heb ik weer... Zit ik gisteren in de loop van de avond lekker achter m'n pc te klooien, hoor ik door het openstaande raam ineens een vreemd geluid. De mens is van nature nieuwsgierig, dus ik kijk even naar beneden... Zit er een roofvogel op het hekje van m'n voortuin. Mooi beest, dus ik naar beneden om hem eens van dichtbij te bekijken en toen bleef hij nog zitten ook. Het leek mij een buizerd ofzo, maar ik ben nu eenmaal niet zo thuis in de vogelarij.. :-). Toen ik dichtbij kwam zag ik wat leren bandjes aan zijn klauwen zitten met daaraan een clip, dus het moest een tamme zijn die bij een valkenier vertrokken is.

Allemaal reclame's voor het nieuwe informatienummer 1888, dus dat besloot ik te bellen voor het telefoonnummer van de dierenambulance, zodat die hem op zouden kunnen halen en dat hij terug zou kunnen naar z'n eigenaar maar die lui bij 1888 zijn nogal een beetje wazig. Ze vertelden dat de dichtsbijzijnde vestiging in Velp (bij Arnhem) zou zitten of anders Nijkerk... Nou, daar klopt natuurlijk helemaal niets van maar na contact gehad te hebben met de vestiging in Velp belde er iemand van de vogelopvang hier uit Zaltbommel. Die zou het verder doorgeven, want het wereldje van de valkeniers zal niet zo heel groot zijn en iemand die zo'n dier kwijt is zal natuurlijk al lang blij zijn als hij weer terug is. Inmiddels is hij niet meer te zien, maar volgens mensen in de straat zat hij in april ofzo hier ook al in de buurt dus hij zal wel een beetje rond blijven hangen. Toch mooi, zo'n beest...

buizerd zaltbommel


Dinsdag 5 juni 2007.
Afgelopen weekend ben ik aan de slag geweest als vrijwilliger bij het Parkfeest in Oosterhout (Noord Brabant) en dat was in één woord: fantastisch.