logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 29 juni 2008.
Alweer een weekend voorbij en wat voor één. Eigenlijk niks bijzonders gedaan, maartoch... Gisteren een bezoekje gebracht aan de enige ex waar ik nog steeds van hou, en voordat je jezelf af gaat zitten vragen wie dat dan moet zijn: het gaat hier om m'n ex overbuuf. Ex is dus alleen omdat ze al een jaar geleden ofzo verhuisd is, maar het contact is er nog steeds en het is nog goed ook. Een meid waarmee ik blij ben dat ik haar tot m'n vriendenkring mag rekenen. Omdat ik toch in de buurt was dacht ik nog even bij Jac Bogers langs te gaan, maar dat werd te laat dus dat zal een andere keer moeten gaan gebeuren.

Vandaag is het weer druk geweest in huis en m'n gedachten hebben ook niet echt stil gestaan. Het zinnetje Many are called, but the chosen are few... zat in m'n hoofd en waarom? Ik kom in m'n leven best wel met een hoop mensen in aanraking. Mensen waar ik gewoon een goede band mee heb of waarmee het zo goed klikt dat ze wat mij betreft onder de noemer 'vrienden' vallen, maar aan de andere kant zijn er ook mensen die denken een loopje met een ander te kunnen nemen. Eerlijkheid en directheid zijn voor mij persoonlijk twee hele belangrijke dingen, dus Harre maakt keuzes. Keuzes die ik best wel wil verklaren voor degenen die erbij betrokken zijn, maar eenmaal gemaakt draai ik ze gewoon niet terug en na de keuzes van vandaag zullen er binnenkort nog meer volgen. Boos? Lomp? Hard? Tja, dat wordt me wel eens verweten. Nee, ik ben niet boos maar hou het op eerlijk en direct...

Het is al geen nieuw nummer meer en met het nieuwe Nightwish heb ik tot nu toe niet zoveel gehad, maar Amaranth is toch wel een lekker nummer eigenlijk. Echt een nummer met tekst en muziek die bij de band passen op één of andere manier. Hieronder een video via YouTube:



Donderdag 26 juni 2008.
Laat ik vandaag eerst eens met goed nieuws beginnen: het gaat goed met m'n been! Nog steeds pijnvrij, de wond is dicht en aan het genezen en de ontsteking op zich lijkt op dit moment in ieder geval een stuk kleiner te worden. Kortom: er zit verbetering in en het hoeft niet hard te gaan, als het maar door gaat...

Minder nieuws van vandaag was dat de koppeling van m'n vrachtwagen het bijna begeven had. Bijna, omdat ik nog bij de garage kon komen maar daar kreeg ik het advies om het niet te gokken om verder te rijden. Er waren namelijk al wat dingetjes afgebroken en als dat nog een keer zou gebeuren zou dat als gevolg kunnen hebben dat de koppeling niet meer vrij komt en dan is het lastig rijden. Niet onmogelijk, maar na wat overleg met Piet werd besloten om de boel toch maar te laten repareren. Inmiddels werkt alles weer en is Harre weer een gelukkig mensch, maar ik kan op deze manier toch merken dat m'n auto knap op leeftijd is.

Iets heel anders, maar wat toch wel betrekking heeft op het voorgaande... De laatste tijd heb ik hier en daar wat gesprekken (discussies klinkt zo negatief) over het begrip 'vriendschap'. Wat is nou eigenlijk een echte vriend en wat kan en mag je van zo iemand verwachten? Om het maar bij het eerder genoemde voorbeeld te houden: ik stond vanmiddag dus in de garage en belde een maatje van me om te vragen of hij me misschien op zou kunnen komen halen. Ik begon eigenlijk met de opmerking: ik heb een vraag... En toen kwam eigenlijk gelijk als antwoord: of ik je op wil komen halen in Den Bosch? Tuurlijk, geen probleem! Kijk, dat is dan iemand die bij mij in de categorie 'vrienden' valt... Geen vragen, twijfels of vage excusen maar gewoon: is goed, even geduld en ik ben onderweg. Fantastich gewoon om zoiets te merken en dat er in een wereld waarin het lijkt dat iedereen alleen maar aan zichzelf denkt toch ook nog mensen zijn die wat voor een ander over hebben zonder er iets voor terug te verwachten...

Zaterdag 21 juni 2008.
Zo, eindelijk de site van de band helemaal klaar. In zowel het Nederlandse als het Engelse deel is de agenda aangepast, de foto's van Chaam staan online (stonden al in het Nederlandse deel) en daarnaast zijn er nog wat kleine dingetjes aangepast maar die zijn niet zo van heel groot belang.

Verder heb ik vandaag echt Breaking News te melden... Ik ben namelijk naar de dokter geweest. Haha, voor velen de normaalste zaak van de wereld maar ik kom daar gewoon nooit omdat ik eenvoudig geen problemen heb. Nouja, op een ontsteking op m'n dijbeen na dan die me al een tijd problemen geeft met het fietsen. Die was helemaal over, maar blijkbaar zat het toch nog te rommelen want afgelopen donderdag zaten er ineens twee grote bulten die nog knap zeer deden ook. Onder het mom 'het zal wel weer overgaan' dacht ik er op dat moment nog niet aan om naar de huisarts te gaan, maar vrijdag was het al een stuk erger en toen ik vanmorgen opstond was de pijn gewoon ondraagelijk geworden. In bed kon ik me niet omdraaien, ik kon niet lopen, zitten of wat dan ook zonder dat het heel zeer deed en daarom besloot ik ondanks het weekend toch maar eens te bellen met de huisartsenpost hier in Zaltbommel.

Na wat dingen verteld te hebben kon ik een afspraak maken en de aanwezige arts schrok eigenlijk van wat hij zag op dat moment. Hij vond het onbegrijpelijk dat ik hier mee rond liep en het moest wel bijzonder pijnlijk zijn. Nouja, dat was het ook anders kwam ik niet bij hem langs vertelde ik nog, maarja... Hij wilde de boel wel weg snijden maar omdat het om een ontsteking ging kon hij het niet verdoven en besloot daarom om de boel maar heel koud te maken om op die manier de pijn tegen te gaan. Daarna snel de boel open snijden en dan zou het allemaal een heel eind opgelost moeten zijn. Mij interesseerde het op dat moment eigenlijk geen fluit wat de beste man ging doen, zolang hij me maar van die pijn af kon helpen en dat werkte uiteindelijk heel goed!

Toen de dokter klaar was zei hij nog dat het nog best even pijnlijk zou kunnen blijven, maar ik voelde me eigenlijk al zeker 90% beter dan op het moment dat ik zijn kamer binnen stapte. De boel heeft uiteraard nog wel wat verzorging nodig, maar het feit dat ik hier nu gewoon zonder pijn achter de pc kan zitten zegt eigenlijk alles al want dat kon vanmorgen echt niet. Nu maar hopen dat de wond netjes wil genezen en dan kan ik eindelijk gaan doen wat ik al tijden van plan ben: trainen voor de Hondsrug Classic! Want ja, daar is de afgelopen tijd bijzonder weinig van terecht gekomen en om nou totaal onvoorbereid aan die wedstrijd deel te gaan nemen geeft natuurlijk nooit een leuk resultaat. In principe heb ik nog drie en een halve maand en dat is kort, maar toch moet het mogelijk zijn om in die tijd de conditie weer een eind op te bouwen. De vakantie zit ook in die periode, dus die kan ik mooi benutten om mezelf eens lekker te ontspannen.

Nieuws ook nog over m'n nieuwe auto: afgelopen week sprak ik Pieter er nog over en er schijnt nu toch wat beweging in het hele proces te komen. De tekening hebben ze van Meusburger nu eindelijk eens opgestuurd en na wat aanpassingen komt er dan nog een definitieve tekening en dan kunnen ze EINDELIJK eens aan die auto gaan beginnen. Volgens de heren bij Meusburger moet de auto half juli terug in Nederland kunnen zijn, maar ik heb daar op dit moment nog niet zo'n vertrouwen in eigenlijk. Het zal er in ieder geval op neerkomen dat ik na de vakantie nog een week of wat met m'n oude auto rond zal rijden en als de nieuwe helemaal klaar is komt Pieter deze persoonlijk brengen. Dan is het een kwestie van de boel omgooien en inruimen en moet ik er weer jaren met veel plezier tegenaan kunnen.

Woensdag 18 juni 2008.
Love is a razor and I walk the line on that silver blade
And I will pray for her, I will call her name out loud
I would bleed for her, If I could only see her now


Achja, soms komen er wel eens dingen voorbij waarvan je denkt 'huh?'...

Zondag 15 juni 2008.
Het was inderdaad een super hectische week... Druk met het werk, vaak laat thuis en veel jaagwerk om alles op tijd klaar te krijgen. Maargoed, het is gelukt en we hebben de werkweek weer overleefd.

Gisteren het laatste optreden gehad met Rockband Kalamazoo voor het seizoen 2007/2008. Een optreden bij een besloten feest in Chaam en dat was echt héél leuk om te doen. Er waren minder mensen dan verwacht, maar de sfeer was er zeker niet minder om. De mensen hebben het naar hun zin gehad, wij als band hebben het naar ons zin gehad en wat wil je dan nog meer?

Nou, een kort antwoord op die vraag: nog meer gaan optreden, maar dat wordt lastig de komende tijd. Aart heeft aangegeven dat hij door persoonlijke drukte tot begin november helemaal vol zit en dus waarschijnlijk wel sporadisch kan repeteren, maar zeker niet op kan treden. Dat is jammer, want we krijgen nu net een beetje de smaak te pakken in de nieuwe samenstelling maar het is gewoon even niet anders. Eerst maar eens genieten van de zomerstop en in die tijd wat nieuwe nummers bij elkaar zoeken en proberen wat optredens voor te bereiden en dan moet het uiteindelijk toch allemaal goed komen.

Je kunt een kort verslag met wat foto's van het optreden van gisteren via het menu Xtra bekijken of via deze directe link.

Zondag 8 juni 2008.
Er zijn weinig bijzondere dingen te melden de laatste tijd. Na de laatste repetitie met Kalamazoo is gebleken dat we erg vroeg aan de zomerstop gaan beginnen dit jaar. Het optreden in Chaam zal het laatste zijn voor dit seizoen en daarna kunnen we de eerstvolgende weken door verschillende redenen niet meer repeteren en daarna staan de zomervakanties alweer op de stoep. De zomerstop duurt dus dit jaar van 14 juni tot eind augustus en dat is wel een héle lange periode, maargoed... Daar doen we even niets aan op dit moment. De tijd is naar mijn idee in ieder geval mooi te gebruiken om nieuwe nummers op te zoeken en om te proberen alvast wat optredens te regelen voor het nieuwe seizoen.

Gisteren ben ik bij de tweede editie van Boombox hier in Zaltbommel geweest. Een festival wat voor het grootste deel op de jeugd gericht is, maar wat voor ouderen ook zeker wel wat te bieden heeft. Qua muziek zou je het kunnen zien als de opvolger van Bommelpop, maar dan met wat meer dingen erbij en naar mijn idee heeft de organisatie het hier goed voor elkaar. De locatie is net buiten de stad en daardoor is er voldoende parkeergelegenheid en natuurlijk minimale overlast voor de omwonenden.

De grootste reden om daar eens te gaan kijken was dat de opening verzorgd werd door de band No Recall waar de dochter van een paar vrienden van me in zit. Met een gemiddelde leeftijd van een jaar of vijftien is het natuurlijk allemaal heel jong spul wat er in dat bandje zit, maar ik moet eerlijk zeggen dat het een prettige verassing was om hen te zien spelen. Ik had ze eerder in een andere samenstelling al wel eens gezien, maar de bezetting die ze nu hebben zit naar mijn idee toch beter in elkaar. Een bandje waar we nog best wel eens wat meer van kunnen gaan horen en als dat niet zo mocht zijn dan is het voor de bandleden in ieder geval een mooie springplank om ervaring op te doen en op die manier door te groeien.

Verder is er niet zulk best nieuws over m'n nieuwe auto... Ik heb hem net aan het kopje 'Scania' in het menu toegevoegd, maar het bouwen van de laadbak heeft op dit moment nogal wat vertraging en het is op dit moment nog maar afwachten of ik er na de vakantie mee kan gaan rijden.

Aankomende week is het een kwestie van een setlijst maken voor het komende optreden en wat andere dingen voorbereiden. Verder heb ik nogal wat kleine dingetjes te doen, dus het zal wel weer hectisch worden de aankomende week. Maargoed, het optreden van aanstaande zaterdag is natuurlijk wel een mooi vooruitzicht...