logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 26 juni 2011 - Week update.
Tussendoor weinig of geen tijd gehad om de boel bij te houden, dus vandaar maar even deze week update en die begin ik bij afgelopen maandag 20 juni. Een dag om uit te slapen en bij te komen van het Parkfeest, maar daar mocht het niet van komen. M'n tuin ondergaat op dit moment een totale make-over en ik wist dat ze zouden komen, maar als er even na 07.00 uur iemand met stenen begint te gooien is dat toch niet echt prettig. Aan de andere kant was ik blij dat de mannen er waren, want nadat in eerste instantie alleen het plan er was om wat struiken en een grote boom in te korten is dus nu het plan 'ietsje' veranderd en wordt m'n hele tuin onder handen genomen.

Marco Schrijver van Hoveniersbedrijf Schrijver (link) heeft de opdracht aangenomen en tot nu toe ben ik daar echt héél tevreden over. Alles wat gedaan wordt gaat in overleg en daardoor is er 100% duidelijkheid over werkzaamheden die worden uitgevoerd en het prijskaartje wat daar aan vast hangt. Het gaat nu wat te ver om al foto's te laten zien, maar als de boel klaar is zal ik er zeker een paar plaatsen van hoe het ooit geweest is, naar hoe het onlangs was en het traject naar hoe het dan uiteindelijk zal moeten worden. Het knapt in ieder geval enorm op en tja... dat ik daardoor dus even niet uit kan slapen is in wezen dan niet zo erg.

Dinsdag 21 juni was het tijd voor de laatste afspraak bij de tandarts en toen zijn de definitieve kiezen op m'n implantaten gezet. De eerste normale halfjaarlijkse controle is ook gelijk afgesproken en dan moet ik ook nog even voor controle bij de tandarts langs de de implantaten heeft gezet. Het is even wennen, want er heeft op de plaats waar nu de kiezen staan natuurlijk een tijdje niks gestaan maar ik ben er echt super blij mee en trots op mezelf dat ik uiteindelijk toch de stap genomen heb om naar de tandarts te gaan.

Donderdag 23 juni was het na een lange tijd weer eens mogelijk om te repeteren met Conductive Matter en het we hebben afgesproken om hier wat meer regelmaat in aan te gaan brengen. Dat schiet zo vlak voor de vakantie lekker op natuurlijk, maar je kunt een dergelijk plan alvast maar hebben. Het repeteren was in ieder geval leuk en gezellig, al was het niet al te constructief omdat we met z'n allen meer bezig waren met 'hoe liep dat ook alweer?' dan met het echt vlot repeteren van nummers. Maar goed, door de regelmaat moet daar dus verandering in komen en zolang de sfeer goed is... ach, wie zal er dan klagen?

Vrijdag 24 juni was een lastige dag. Ik werd 's morgens gebeld vanaf het werk waar ik bleef en een blik op m'n wekker... wekker... die stond uit. Geen stroom = geen wekker = Harre blijft op z'n mandje. Het was gelukkig nog op tijd genoeg om het werk toch nog voor elkaar te krijgen, maar dat geeft toch een boel stress en voortaan ga ik m'n mobiele telefoon er maar als wekker bij zetten om dit soort storingen op te vangen.

Zaterdag 25 juni hadden we repetitie met Hello George en hier zouden we met nieuwe nummers aan de gang gaan, alleen had eigenlijk niemand iets serieus aan de voorbereiding gedaan. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook weer geen probleem en we zijn gewoon met z'n allen aan de slag gegaan en hebben toch wel het één en ander door kunnen nemen. Het loopt alleen wat minder vlot dan wanneer iedereen thuis ook wat doet, maar dat mocht de pret niet drukken. Aansluitend waren we met de hele band bij Fons uitgenodigd om te komen bbq-en en de sfeer zat er ook daar goed in.

Wat me steeds meer opvalt is dat ik aan de ene kant na het overlijden van Kajsa juist dingen heb stopgezet en ergens bijna als een soort vluchtgedrag opnieuw ben begonnen om het er maar niet over te hoeven hebben, maar dat juist op die plaatsen ook dit ter sprake kan komen. Het overviel me gisteren, maar eigenlijk kon ik het er best rationeel over hebben al viel het thuis in m'n uppie dan wel weer wat tegen. Maar goed, stapje voor stapje...

Vandaag (zondag 26 juni) ben ik voor een groot deel van de dag bezig geweest met het maken van het verslag van het afgelopen Parkfeest. Inmiddels staat het hier online en uiteraard is het ook terug te vinden via het menu Xtra.

Maandag 20 juni 2011 - Parkfeest in het kort:
Afgelopen weekend was het weer tijd voor het Parkfeest in Oosterhout (link) en aangezien ik op dit moment de boel nog niet compleet heb om een heel stuk over het festival te schrijven moet het maar even op een korte manier: het was weer gaaf! Goed... dat is dan wel erg kort door de bocht natuurlijk, maar net als andere jaren waren het lange dagen met momenten waarop hard gewerkt moest worden en er waren momenten om bijna letterlijk op de grond te liggen van de lach.

De line-up loog er dit jaar ook zeker niet om, want met artiesten als Ilse Delange, Kane, Frank Boeijen, Diggy Dex, Jacqueline Govaert, Candy Dulfer en vele anderen heb je toch niet de minsten van de Nederlandse muziekindustrie in huis. Komende week meer info over het festival.

Maandag 13 juni 2011 - Pinksterweekend:
Voor de gein en het gemak laat ik het Pinksterweekend van dit jaar maar op donderdagavond beginnen. Toen hadden we namelijk met PV & the Heartbeats een meeting, want praktische dingen moesten eindelijk eens goed op de rit gezet worden en ergernissen moesten uit de weg geruimd worden. Huh? Als het dan zo'n drama is, waarom zit je dan nog in zo'n bandje? Simpel: de basis is gewoon super. Muzikaal gezien is het gewoon een goede band, onderling kunnen we het over het algemeen heel goed met elkaar vinden en daarnaast zitten er binnen de band diverse kwaliteiten die bij het hele gebeuren buiten het podium om heel goed van pas komen.

Wat veel mensen niet beseffen als ze een band zien spelen is dat er veel meer achter zit dan alleen maar een beetje repeteren en een optreden spelen, want je zult om te beginnen een boel werk in je promotie moeten stoppen en het is ook niet ongebruikelijk dat je zelf een PA (= geluidsinstallatie) moet regelen en tja... dan is het wel handig als dat allemaal op z'n pootjes terecht komt en er geen verrassingen optreden. Die verrassingen waren er de laatste tijd wat mij betreft gewoon te veel en aangezien ik niet de enige was bleek het dus tijd om eens met elkaar te babbelen over de toekomst.

Het eerste punt was eigenlijk heel direct: hebben we een band met toekomst? En op die vraag kwam gelukkig unaniem het antwoord 'ja', dus konden we vanaf dat punt allerlei dingen ter sprake brengen en uitwerken. Het bleek een goede zet om dit eens te doen, want we hebben goede afspraken kunnen maken en nog sterker: ik schat dat 75% van de dingen die besproken zijn al hun weg in de praktijk gevonden hebben. Nog niet tot in detail, maar dat komt nog wel. Kortom: het was een constructieve avond en persoonlijk zie ik de toekomst van de band rooskleurig in, al ben ik natuurlijk niet de enige die daar over gaat...

Vrijdag was het een kwestie van een dag flink doortrappen om het werk wat ik opgekregen had af te krijgen. Een lage gemiddelde gereden snelheid en een heel hoog gemiddeld brandstofverbruik, dus conclusie: allemaal kleine stukjes waarbij het eigenlijk voor geen meter liep en waar het lossen bij de klanten nou ook niet echt vlotjes wilde verlopen. Maar ja, dat soort dagen horen er blijkbaar bij en in dit soort gevallen ben ik gewoon heel blij met de planner die bij Ancofer zit, want met twee telefoontjes (okee, drie... hij moest mij natuurlijk ook even terugbellen *grin*) werd het toch zo geregeld dat ik van al het materiaal af kon komen. Dat je daardoor wat later thuis bent interesseert me eigenlijk niet zo, want er zijn weinig dingen meer frustrerend dan een aantal adressen mee terugnemen en zo kon uiteindelijk het echte Pinksterweekend beginnen.

Een Pinksterweekend wat door veel muziekliefhebbers standaard op Pinkpop wordt doorgebracht, maar niet voor deze jongen. Nou vind ik het daar persoonlijk ook veel te druk om het er nog naar m'n zin te hebben, maar er waren dit weekend belangrijkere redenen om niet naar Pinkpop te gaan. Zaterdagochtend begon met boodschappen doen en daarna naar Eindhoven voor een repetitie met Hello George. Door omstandigheden vertrok ik wat te laat, maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken. Als het gaat over de juiste intenties en pretenties dan is Hello George echt een super voorbeeld, want het is natuurlijk wel de bedoeling om iets goeds neer te zetten en we doen daar ook wel ons best voor, maar aan de andere kant hoeft (of misschien zelfs wel: mag) daar niet alles voor wijken. De instelling van de mannen bevalt me in ieder geval enorm. Tijdens deze repetitie zijn we druk geweest met allerlei nieuwe nummers om daar de basis even van door te nemen. Gewoon even kijken of ze te doen zijn en of de toonsoort eventueel veranderd moet worden, en het uitwerken van de details komt dan de volgende keer. Uiteindelijk hebben we dus niks gedaan als het gaat om het afronden van dingen, maar deze voorbereidingen zijn eigenlijk net zo veel of misschien zelfs wel meer waard.

Na de repetitie kon ik gelijk door naar Oss om daar bij een tuinfeest spontaan een kort optreden te doen. Dit soort dingen zijn op zich wel leuk, maar het geeft toch een hoop gedoe in zo'n tuin... :-)

Na een beetje uitslapen was het zondag tijd om een hoop huiswerk te doen, want ook ik had een takenpakket meegekregen bij de meeting van PV & the Heartbeats en als je A zegt moet je ook B zeggen. De dag vloog om en aan het eind van de middag vertrok ik naar Gertjan om hem en zijn bas inclusief versterker op te halen en samen vertrokken we naar Helmond waar we met PV een optreden zouden spelen.

PV and The Heartbeats featuring Ad van den Berg, hell yeah! :-)

We hadden aan het begin van de avond afgesproken bij de kroeg om even kennis te maken met de nieuwe man van de PA verhuur, rustig op te bouwen en daarna nog even een hapje te eten. Die tijd bleek achteraf nog wat krap, maar we konden wat later beginnen dan gepland dus was er ineens toch weer wat tijd over. Bij het eerste nummer laten we met z'n allen nog wel eens een klein steekje vallen, maar dit keer stonden we er met z'n allen super strak bij en liep het gewoon geweldig. Tijdens het middelste gedeelte van de show was het hard werken om de boel strak te houden, maar uiteindelijk wisten we de avond weer als vanouds af te sluiten: met een feestje :-)

Dingen die we buiten de shows om regelen beginnen hun vruchten nu al af te werpen, en dat is op zich een goed teken voor de toekomst. Op naar de volgende gig dus!

Dinsdag 7 juni 2011 - The Guardian:

the guardian

The Guardian:
The one who mostly goes unappreciated in his time.
The one who's always there and never sleeps.
Protector, fighting the battles you cannot win.
Sacrificing himself, in the name of others.
"I am the whisper in your ears, when you cannot see."


Zondag 5 juni 2011 - Optreden PV and The Heartbeats:
Vrijdag bellen, zaterdag spelen. Daar kwam het gisteren op neer en zo vertrokken we aan het eind van de middag naar het clubhuis van watersportvereniging De Maaskant. Eenmaal daar aangekomen bleek dat we buiten moesten spelen en het weer was natuurlijk prachtig, maar het brengt toch wel wat risico met zich mee. Als het plotseling begint te regenen heb je in 5 minuten niet een complete PA en backline binnen staan, maar besloten werd om de gok toch maar te wagen en achteraf bekeken pakte het gewoon prachtig uit.

Het opbouwen verliep in dit geval eens een keer totaal niet lekker. Waar we bij andere optredens eigenlijk alles zo klaar hebben kwam het hier met de PA op één of andere manier gewoon niet in orde. Het één werkte op een bepaald moment wel, even later niet en zo bleven de problemen zich afwisselen. Uiteindelijk wisten we met een kleine vertraging toch te beginnen en dan blijkt het bandje nog steeds gewoon PV and The Heartbeats te zijn, dus is er geen vuiltje aan de lucht en speelden we gewoon zoals het hoort.

Goed... de repetities zijn er nogal tussenuit gevallen de laatste tijd dus de eerste paar nummers was het een kwestie van even warm draaien, maar daarna kwam het allemaal dik in orde. De sfeer onderling en onder het publiek was goed en op deze manier is het gewoon een top avond geworden. Vreselijk gezellig en we kunnen er ondanks de technische problemen aan het begin toch met een goed gevoel op terug kijken.

Vrijdag 3 juni 2011 - Avans trailer 2011:
Vorig jaar kwam Stefan met de vraag of ik misschien mee wilde werken aan een trailer voor de faculteit Sociale Wetenschappen van Avans Hogeschool in Den Bosch en op zich leek me dat wel wat. We kunnen op allerlei gebieden goed samenwerken, dus waarom op dit gebied niet? Het resultaat werd een knaller van een inleidende film voor de diploma uitreiking van deze faculteit en tja... als het resultaat er is dan komt de vraag natuurlijk vanzelf nog een keer. Dat bleek dit jaar...

Vandaag zijn we dus bezig geweest voor de diploma uitreiking van 2011 en al zeg ik het zelf: het resultaat mag er weer zijn. De film is te lang om te uploaden naar Youtube of wat dan ook om hier even een idee te geven, dus dat is wel even jammer maar ja... Wat dit jaar in ieder geval wel bleek is dat we eventueel voor volgend jaar eerder aan de slag moeten. We hadden natuurlijk al de ervaring van vorig jaar, maar alles bij elkaar gaat er toch een hoop tijd in zitten en met wat goede voorbereidingen moet het allemaal nog wat soepeler kunnen en kunnen we misschien wel tot een nog beter resultaat komen. Maar goed, dat zijn zorgen voor volgend jaar. Als we dan tenminste nog mee mogen doen, haha...