logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zaterdag 30 juni 2012 - Koenigsegg: Sweden's Hypercar.
Afgelopen week was het met het werk behoorlijk hectisch. Niet dat de dagen dan ineens zo vreslijk lang zijn, maar wel met relatief heel veel adressen per dag en dan is het af en toe toch behoorlijk aanpoten om alles voor elkaar te krijgen. Vandaag was het daarom een mooie dag om eens lekker bij te komen. Begonnen met een beetje uitslapen, in huis wat gerommeld, boodschappen in huis gehaald en daarna de tuin in. Het is op dit moment echt vreselijk mooi weer, dus het was lekker om even buiten bezig te zijn.

Maar goed, je wilt de hitte af en toe ook even ontsnappen en zo kwam ik op internet het volgende filmpje tegen over Koenigsegg. Een Zweeds merk wat eigenlijk alleen maar sportwagens maakt en dan hebben we het niet over auto's die te vergelijken zijn met een (ik zou bijna zeggen 'standaard') Ferrari of Lamborghini. Steekwoorden die bij mij naar boven komen bij dit soort bedrijven en de mensen die er achter zitten zijn 'droom', 'wilskracht', 'ontwikkeling' en het belangrijkste: 'passie'. Check de onderstaande reportage die gemaakt werd door medewerkers van het programma Driven:



Maandag 25 juni 2012 - Verloren data terug.
Afgelopen weekend kwam ik er tijdens het maken en controleren van een back-up achter dat een complete map met mp3 bestanden op een externe harddisk niet meer te benaderen was. Lastig, vervelend en eigenlijk veel meer dan dat: het ging om opnames van 1605, de bruiloftsband die we met een aantal muzikanten als project voor vrienden hadden opgezet en die opnames zijn dus gewoon uniek. Nu zijn er diverse manieren om een harddisk (intern of extern maakt dan niet zo uit) toch te kunnen benaderen en na wat zoekwerk kwam ik uit op het programma Microsoft Windows AIK, waar het laatste staat voor Automated Installation Kit (klik voor info).

Het programma gedownload, het iso bestand op een dvd gezet en vanaf daar geïnstalleerd op de pc en daarna kon ik met de Deployment Tools Command Prompt niet alleen de map ineens wel benaderen, maar ook de bestanden die erin zaten. Deze gekopiëerd naar de systeemschijf en na een foutcontrole van de externe harddisk de bestanden terug gezet en... het werkte fantastisch! Goed, je moet wat kennis van diverse DOS commando's hebben, maar in wezen zijn dat basis dingetjes.

Kortom: na een drukke dag op het werk ben ik nu weer helemaal gelukkig, want ik heb alle 131 bestanden weer terug kunnen krijgen én ze werken allemaal ook nog. Uiteraard maak ik nog even een kopie op een dvd voor het geval het nog eens echt mis gaat, maar voorlopig ben ik in ieder geval uit de brand en mocht je zelf ook eens met zo'n probleem kampen dan is deze oplossing een echte aanrader.

Zaterdag 23 juni 2012 - Spiegel.
Een tijd geleden is er blijkbaar iemand tegen de spiegel van m'n auto aan gelopen, want die stond op een gegeven moment tegen de auto aan geklapt en wil sinds dien ook niet zo best meer blijven zitten. Nu is dat inmmiddels op een punt gekomen dat bij een beetje meer snelheid of gewoon wat harde wind de spiegel richting de auto verdwijnt en je dus niks meer ziet. De enige oplossing: raampje open, spiegel goed zetten, raampje dicht en klaar. Maar ja, met een beetje pech kun je dat dus een seconde of tien later weer herhalen en dat schiet natuurlijk niet erg op. Of anders: ik wordt daar behoorlijk narrig van...

Omdat m'n karretje inmiddels 14 jaar oud is en een nieuwe spiegel bij wijze van spreken net zo duur is als de hele auto *grin* besloot ik eens online bij wat sloopbedrijven te kijken. Of eigenlijk: auto demontagebedrijven, zoals ze zichzelf tegenwoordig graag noemen. Op die manier bleek het probleem snel en relatief goedkoop op te lossen, want diverse spiegels werden snel gevonden en na een beetje zoekwerk had ik hem afgelopen week voor nog geen 40 euro in huis. Het vervangen is simpel: kapje aan de binnenkant van de deur los maken, drie boutjes los, oude spiegel er af, nieuwe er op, boutjes vast, kapje erop en klaar... Om dat bij een garage te doen ben je gewoon al 40 euro extra kwijt voor de arbeid die geteld wordt en het is echt een klusje van vijf minuten. Okee, tien als je zelf het gereedschap er nog even bij moet halen en op moet ruimen. Maar goed, het stelde dus geen drol voor en ik hoop dat er niet op korte termijn weer iemand tegenaan zal wandelen.

Woensdag 20 juni 2012 - Paris Dandies.
Om eerst maar even over m'n gezondheid te beginnen: afgelopen zaterdag was echt het dieptepunt en vanaf dat moment knapte het met veel slapen wel een eind op, maar ik blijf op één of andere manier op 80% hangen. Gewoon gaan werken hangt daar misschien mee samen, maar ik voel me toch echt te goed om me ziek te melden en dan zit ik me thuis ook maar te vervelen. Maar goed, het zal dus nog wat nachten met veel uren slaap kosten voor ik weer de oude ben verwacht ik.

Over naar de orde van de dag: Paris Dandies. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar het gaat om een Nederlandse rockband met daarin een paar echte oude rockers. We hebben het namelijk over Dirk Vermeij (zang, gitaar), Dany Lademacher (gitaar), Ivo Severijns (bas) en Ramon Rambeaux (drums). Nog steeds geen lampje? Ze hadden allemaal uiteindelijk wel iets te maken met The Wild Romance van Hermand Brood en met name gitarist Dany Lademacher heeft in die periode nogal wat nummers geschreven. Hij is afgelopen zondag 62 jaar geworden en Ivo zal in dit geval de jongste binnen de band zijn, maar dat maakt hem zeker geen mindere muzikant.

Tijdens de zaterdag op Parkfeest 2012 zouden ze optreden en het was voor mij echt een feest wat zijn weerga niet kende. Stuk voor stuk helden die op 'mijn' podium kwamen spelen! Live is de band echt helemaal te gek en rockt het aan alle kanten, maar ze hebben ook wat rustigere nummers en die blijven dan ook gewoon overeind. De albums klinken wat cleaner, maar ja... dat is praktisch bij alle albums zo en dat maakt een live ervaring juist zo mooi. Het was backstage goed vertoeven met de mannen en dat maakte het eigenlijk helemaal af. Een hele toffe ervaring...

Een 'live' promo van Paris Dandies:



De onderstaande opname is gemaakt bij een aflevering van Barend en Van Dorp. Hier is het ook allemaal vrij netjes, om het zo maar uit te drukken, maar het geeft wel een goede indruk van de band:



Suicidal Happiness. Als je hier als drummer mee mag meppen, dan ben je gewoon érg gelukkig...



Zondag 17 juni 2012 - Naweeën.
De afgelopen tijd was door allerlei omstandigheden behoorlijk hectisch, de tour in Tsjechië met PV and The Heartbeats heel gezellig, maar ook heel vermoeiend en tja... dan houdt het blijkbaar voor mij ook een keer op. Vanaf woensdag rommelde het al een beetje, maar gisteren vond ik mezelf in m'n bed met 39.5 graden koorts. Niet echt handig, maar ja... ik weet waar het vandaan komt en het is gewoon echt een kwestie van de rust pakken die ik op dit moment zo hard nodig heb. Slapen en vitamientjes naar binnen werken, dan moet het toch maar zo snel mogelijk afgelopen zijn en op dit moment voelt het al wat beter dan gister.

Donderdag 14 juni 2012 - Video: Karre met Harre deel 8.
Nog steeds aan het nagenieten van de trip naar Tsjechië met PV and The Heartbeats en tegelijkertijd ook eigenlijk niet helemaal lekker. Een beetje koortsig ofzo, maar met een partij goede nachtrust en goed eten moet dat allemaal wel te overkomen zijn.

Vandaag nog even een videootje gemaakt van de doelgroepenstrook op de A16 bij Rotterdam, alleen lukt het niet om deze als video in te voegen in verband met een auteursrechten claim. Die is op zich niet ernstig omdat hij alleen veroorzaakt wordt door de radio in de vrachtwagen die net te hard stond. Ietwat overdreven naar mijn idee van Youtube om dan gelijk over rechten te beginnen, maar aan de andere kant moeten ze toch wel iets om alle rechten te beschermen. Vandaar dat ik hier maar de directe link plaats en dan is het hele probleem gelijk opgelost :-)

Zondag 10 juni 2012 - Met PV naar CZ.
Vandaag thuis gekomen van een tour met PV and The Heartbeats naar Tsjechië, waar we vanaf woensdag in totaal vier optredens gedaan hebben. Het was gaaf en we hebben vreselijk veel gelachen, maar tegelijk ook op momenten wel mega pech gehad. Een compleet verslag van deze tour naar Praag, Chrudim, Ceské Budejovice en Plzñ plaats ik als ik de foto's compleet heb, want die zijn door Lydia gemaakt. Eerst hier in huis maar eens wat dingetjes afronden en weer op z'n plaats zetten...

Woensdag 5 juni 2012 - Mega update.
Weinig updates de laatste tijd en eigenlijk is dat misschien jammer, want afgelopen weekend was er bijvoorbeeld weer het Parkfeest in Oosterhout maar de updates daarvan maak ik de komende tijd nog wel in orde. De afgelopen periode bestond eigenlijk alleen maar uit het sleutelen aan de html code van deze site, die nu EINDELIJK helemaal klaar is. Tenminste... dat denk/hoop ik, want ik heb nog niet alles kunnen testen en heb dus min of meer op goed geluk de hele boel weer online gezet.

Vanwaar deze verandering? Gewoon omdat ik vond dat het tijd werd voor een beter overzicht. In de oude opzet liepen dingen door elkaar, of stonden er dingen in het menu waar ik op dit moment totaal niks meer aan doe en dat schiet dan natuurlijk niet echt op. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het aanpassen van de video's op die betreffende pagina. Ze werken wel, maar daar staat nog de oude object code die door Youtube eerder gebruikt werd en die is een tijdje geleden vervangen door een iframe element. Maar goed, dat komt dus nog wel. Eerst maar eens even uitrusten, want dat verdien ik geloof ik wel na een aantal volledige dagen klikwerk... :-)