logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 29 juni 2015 - Krystl vs Maroon 5.
Muzikale maandag in de sfeer van allerlei covers, deel twee en dat gaan we vandaag doen met de Nederlandse zangeres Krystl die op de vroege ochtend even live deze versie van 'Moves like Jagger' neer wist te zetten. Wat een band en wat een klasse, al vind ik eigenlijk dat je alleen het nummer moet horen en niet de clip moet zien.

De typische handgebaren die zangeressen aan de dag van vandaag maken, daar heb ik niet zoveel mee... nog sterker: ik heb er iets op tegen omdat het er naar mijn idee gewoon vreemd en onnatuurlijk uitziet. Iemand kan me dan honderd keer vertellen dat het een hulpmiddel is, maar het wordt gewoon overdreven naar mijn idee en er zijn er die het helaas nog erger doen. Ik kan het niet aanzien in ieder geval, maar goed... muzikaal doet het niks af aan het nummer, dus toch Krystl op muzikale maandag.

Waarom de bovenstaande versie naar mijn idee zo goed is kun je wellicht beoordelen als je het origineel van Maroon 5 er bij pakt, want qua feel haalt die het gewoon niet bij de cover van Krystl. Om dan nog maar te zwijgen over deze live versie. Kortom: gewoon super gedaan...


rockband kalamazoo Zondag 28 juni 2015 - Rockband Kalamazoo.
Ooit, ergens begin 1996 werd door een stel jonge honden Rockband Kalamazoo opgericht. Vol van hun missie om de wereld van muziek te gaan voorzien werden er eigen nummers in elkaar gezet, maar later werd (achteraf bekeken: helaas) toch de beslissing gemaakt om als coverband door het leven te gaan. In juni 2009 viel uiteindelijk het doek, maar het was een periode die door niemand van de band vergeten werd en... ze komen terug.

Zes jaar na dato worden er plannen opgeworpen om toch weer eens iets van dat eigen werk te gaan spelen, al is het in dit geval maar op project basis en niet eens als vaste band maar dat mag de pret vast niet drukken. Waar we gaan spelen moet ik nog even geheim houden, maar het gaat om Rockband Kalamazoo in de meest originele bezetting. Man, wat heb ik hier zin in...

Nieuwsgierig? De oude website staat altijd nog als archief online en die is hier te vinden.


rockband catmendu Vrijdag 26 juni 2015 - Catmendu.
Gisteren een gezellige en goede repetitie gehad met de mannen van Rockband Catmendu en dat ging om de drie nummers die ik meespeel bij hun jubileum optreden. Het voelt in ieder geval goed daar te zijn en alsof dat nog niet genoeg is: ik hoef niet eens iets te sjouwen. M'n spullen hoeven niet mee omdat ik gebruik mag maken van Remy z'n materiaal en dat voelt wel als een soort van verwennerij: uit de auto zo de oefenruimte in en na afloop rechtstreeks de auto in en weer naar huis. Maar goed, het liefst speel ik net als iedere andere drummer gewoon op m'n eigen setje, maar voor die paar nummers zou dat dikke onzin zijn. Na deze tweede repetitie is het overigens allemaal lekker gaan lopen en volgende keer zetten we de puntjes op de i.


the scene Woensdag 24 juni 2015 - Thé Lau.
Vorig jaar werd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was (keelkanker) en gisterenavond is hij overleden. Een wat mij betreft ondergewaardeerd man is op 62-jarige leeftijd heen gegaan na een jaar wat volgens een verklaring "een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten met zijn familie, vrienden en vakgenoten".

Rood, zwart, wit, geel, jong, oud, man of vrouw
In het donker kan ik jou niet zien,
maar deze is van ons aan jou.
En ik hef het glas op jouw gezondheid,
want jij staat niet alleen.

Iedereen is van de wereld
en de wereld is van iedereen.



muzieknoot Maandag 22 juni 2015 - Britney Spears.
Tja... Dat ik Britney Spears zou noemen op muzikale maandag verwacht waarschijnlijk niemand en in mijn beleving verdient ze dat ook niet, maar toch gaat het gebeuren. Nou, min of meer dan want in dit geval gaat het wel om een nummer van deze dame maar dan gaat het (wellicht gelukkig) alleen om de studio vocal track. De rest is compleet opnieuw ingespeeld door Andy Rehfeldt en dit is naar mijn idee één van de weinige nummers wat beter is dan het origineel. De rest is hier en daar wat voor de hand liggend of zelfs flauw te noemen, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn gevoel voor humor liggen.

Kort door de bocht zie ik de humor niet in van een metal versie van bijvoorbeeld Mary Poppins, maar goed... de directe link naar zijn Youtube video's staat er dus mocht je de behoefte hebben: oordeel zelf, zou ik zeggen. Terug naar Britney, want dit item zou immers over haar gaan en niet over Andy: het nummer waar ik het over heb is 'Circus'. Het origineel kwam oorspronkelijk uit in 2009 en Andy maakte er vijf jaar later deze metal versie van die naar mijn idee echt lekkerder is dan het origineel. Mocht het je smaak niet zijn dan is het op z'n minst opmerkelijk te noemen en daarom dus toch op muzikale maandag :)

Overigens bracht deze 'cover' me op het idee om op muzikale maandag wat meer covers online te slingeren en dat wordt een verhaal in tien delen. De komende negen weken dus alleen maar covers op maandag en er zit op zich geen volgorde in, maar ik ga wat naar mijn idee de beste is wel tot het laatst bewaren. Nieuwsgierig? Gewoon af en toe even langs komen vallen dan...


kuylkamp Zaterdag 20 juni 2015 - Kuylkamp 2015.
Vandaag was een enorm gave dag, want we stonden voor de derde keer op rij op de lijst van Kuylkamp in het Brabantse Breugel om daar te spelen met Hello George. Gaaf omdat Kuylkamp voort komt uit de Stichting Flauwekuyl die zich onder anderen ten doel gesteld heeft om een festival te organiseren voor gehandicapten en waar dus in alle gevallen het héle gezin van harte welkom is. Muziek brengt dus samen, daar komt het op neer en het geinige is dat heel veel van de benodigdheden gesponsord worden maar dat iedereen die op wat voor manier dan ook aan het festival meewerkt een kaartje moet kopen.

Dat geldt dan van de voorzitter tot aan de bands toe maar daar staat tegenover dat alles, maar dan ook écht alles op de hele dag gratis is. Kortom, als band doe je dit niet om er op wat voor manier dan ook beter van te worden. Je doet het omdat muziek een passie is en omdat je in dit geval er anderen écht een plezier mee doet en... dat het werkt merk je aan de sfeer tijdens het festival. Die is zo vreselijk gemoedelijk, daar kunnen er heel veel een voorbeeld aan nemen. Maar ja, het is dan ook kleinschalig en wellicht dat dit scheelt.

Daarnaast was het gaaf omdat we al na twee repetities met onze nieuwe bassist Gertjan op een podium konden staan en dat het eigenlijk gewoon super liep. Uiteraard... er gingen wat kleine dingetjes fout, maar die mogen geen naam hebben. Waar het me met name in deze fase om draait is dat er een klik is als muzikanten onderling, want de rest komt dan vanzelf en die klik is wat mij betreft meer dan nadrukkelijk aanwezig.

Zowel repetities als een optreden zoals vandaag verlopen op een vanzelfsprekende en gemoedelijke manier dat het lijkt of Gertjan al tijden in de band zit. De geintjes, de humor én het serieus muziek maken wisselen elkaar af en dat werkt enorm prettig. Toen Léon aangaf te stoppen had ik m'n twijfels of we dezelfde sfeer in het bandje zouden kunnen houden, maar in mijn beleving is dat enorm gelukt en hebben we dus in veel opzichten een waardige opvolger gevonden. Hieronder een foto gemaakt door Ruud Voncken tijdens het optreden en ik kan niet wachten tot de volgende keer dat we weer op pad kunnen met z'n allen...

hello george on stage bij kuylkamp 2015



muzieknoot Maandag 15 juni 2015 - Steve Wynn.
Steve Wynn & The Miracle 3 (zoals de band officieel heet) speelde op 18 maart 2011 live in een fietsenzaak tijdens het SXSW (South by Southwest) festival wat jaarlijks in Austin gehouden wordt. Het optreden werd uitgezonden door KEXP en van die opnames heb ik uiteindelijk het nummer 'Amphetamine' gekozen met als enige reden dat het echt een freak nummer is.

Als je het origineel hoort dan is er helemaal geen reet aan eigenlijk, maar in deze live uitvoering zie je Linda Pitmon op drums die fysiek duidelijk aan het werk is om de boel strak te houden, Dave DeCastro als bassist die niet alleen een supper strakke maar ook een mooi vullende baspartij speelt, Jason Victor als sologitarist die het niet uit lijkt te maken wat hij speelt zolang er maar 'een' gevoel in zit en natuurlijk Steve Wynn zelf als de coole zanger/gitarist die gewoon zoals altijd z'n ding lijkt te doen en het is juist de combinatie van alles die het naar mijn gevoel zo goed maakt. Of eigenlijk misschien beter: lekker maakt. Het is in ieder geval iets wat echt leeft en je zou bijna zeggen dat het dan niet meer uit maakt of het muzikaal gezien allemaal zo zuiver is. Ik vind deze uitvoering van Amphetamine in ieder geval helemaal te gek.


sky Zondag 10 juni 2015 - Actieve logée.
Voor ik het over die logée ga hebben moet ik eerst nog even iets terugkoppelen: vorige week schreef ik over het feit dat ik een herinnering had gekregen dat er nog hondenbelasting betaald moest worden en dat probleem is inmiddels de wereld uit. De aanslag van vorig jaar is na een belletje met de gemeente komen te vervallen en de aangifte van dit jaar blijft gewoon staan. "Heb je nu dan wel een hond?" hoor ik je denken en dat is op zich niet zo'n vreemde gedachte, maar... nee. Het punt is alleen dat de hond van een goede vriendin hier op dit moment als logée aanwezig is en hoe vreemd het misschien ook is: ook dan moet je hondenbelasting betalen. Aan de ene kant snap ik het wel, maar aan de andere kant wordt er voor dezelfde hond in een andere gemeente dus óók al betaald. Maar goed, om gezeur te voorkomen heb ik de aangifte gewoon maar gedaan want uiteindelijk trek je toch aan het kortste eind als de regels op deze manier zijn opgesteld. Kortom: blij dat dit probleem in ieder geval de wereld uit is.

Maar goed, over die actieve logée: gisteren was ik na een super repetitie met Hello George met Sky naar de Waal geweest waar ze heerlijk met andere honden heeft gespeeld, achter stokken aan het rennen is geweest en weet ik allemaal nog meer. Kortom: het was een leuke wandeling waarbij ze op een positieve manier een heleboel energie kwijt kon en daarna was het natuurlijk tijd voor een hapje eten. Daarna viel ze moe en voldaan in slaap maar eenmaal wakker liep ze door de openstaande tuindeur naar buiten, pakte een balletje, dropte dat in m'n schoot en dan krijg je deze blik:

sky


Oftewel, er moest gespeeld worden *grin* Aangezien ik net m'n toetje op had en op m'n gemak op de bank voor de tv hing voelde ik me op dat moment nog niet zo geroepen om met haar de tuin in te gaan en tja... dan los je het toch op deze manier op?




hans anders Woensdag 10 juni 2015 - Service.
Sinds kort ben ik overgestapt van Pearl naar Hans Anders als het gaat over m'n bril. Niet dat het niet beviel bij Pearl, maar ze hadden daar deze keer gewoon niet wat ik zocht en tja... dan ga je shoppen natuurlijk. Op die manier kwam ik in de winkel van Hans Anders terecht en daar hadden ze wel wat ik zocht, dus de bril aangeschaft alleen had ik er binnen een aantal weken een ongelukje mee waardoor het montuur niet alleen ontzet was maar er ook een klein scheurtje in het kunststof montuur zat. Het hele probleem is opgelost door gratis het hele montuur te vervangen. Top geregeld, wat mij betreft :)


muzieknoot Maandag 8 juni 2015 - Jimi Hendrix.
In het kader van muzikale maandag wil ik vandaag Jimi Hendrix eens aanhalen. Een man die een paar maanden voor m'n geboorte stierf, maar voor mij persoonlijk wel een soort van legende is. Het is alleen wel een beetje dubbel allemaal, want als gitarist vind ik de man echt briljant vanwege wat hij allemaal aan inspiratie de wereld in geslingerd heeft maar aan de andere kant was Jimi een 100% perfectionist. Een voorbeeld daarvan is dat hij Noel Redding (de bassist tijdens Jimi Hendrix Experience) bij de opnames van de singel Gypsy Eyes de baspartij 43(!) keer in heeft laten spelen omdat hij er niet tevreden over was en eigenlijk was hij dat na de laatste keer nog steeds niet.

Ik denk dat je als muzikant gek zult worden als je met zo iemand moet werken, maar aan de andere kant is er dus de artiest Jimi Hendrix die juist door dit perfectionisme wel het één en ander wist te bereiken en het meest opmerkelijke vind ik persoonlijk is dat zijn muziek juist echt lééft. Iets wat ik in eerste instantie niet verwacht als het om een perfect ingestudeerd dingetje zou gaan, maar blijkbaar kende deze man dus ook wel iets van emotie anders zou je een opname als deze van Johnny B Goode nooit zo kunnen spelen. Een nummer wat je kunt horen, zien én voelen dus zet het volume maar eens lekker hoog...


gemeente zaltbommel Zaterdag 6 juni 2015 - Aanslag.
Eind vorig jaar heeft de plaatselijke gemeente een bedrijf in de arm genomen om te controleren op hondenbezit en zonder ook maar ooit iemand gezien en/of gesproken te hebben ontving ik op 17 december 2014 een aanslag voor hondenbelasting. Geheel onterecht, want ik bezit immers helemaal geen hond en dus klom ik op 19 december al op tijd in de ochtend in de telefoon om eens te informeren hoe dat nou zat. Het (overigens zéér slecht Nederlands sprekende) vrouwtje wat ik aan de lijn kreeg snapte de situatie en wist me te verzekeren dat de aanslag ongedaan gemaakt zou worden en op m'n vraag of ik verder nog actie moest ondernemen vertelde ze me dat dit niet het geval was.

Dat is... tot vandaag dan zeker? Vandaag ontving ik van dezelfde gemeente namelijk een herinnering dat ik de betreffende aanslag nog niet betaald heb en of ik dat binnen twee weken alsnog even wil doen. Nou, om bovengenoemde reden niet dus en blijkbaar is het dus toch nodig om nog actie te ondernemen want maandag hang ik gewoon wéér aan de telefoon. Ambtenaren... *zucht*


tango Donderdag 4 juni 2015 - Tango.
Zonder echt reclame te willen maken, maar het dan toch een beetje doen: tanken bij Tango tankstations is normaal al de moeite, maar van 1 tot en met 15 juni geven ze minimaal 15 ct/ltr korting op alle brandstoffen in verband met het 15-jarig bestaan. Let wel... die 15 cent is de korting op de landelijke adviesprijs, maar dan nog zijn ze fors goedkoper dan menige andere pomp. Op zoek naar een pomp bij jou in de buurt? Check de website.


parkfeest oosterhout Dinsdag 2 juni 2015 - Triest...
En dan valt ineens een nieuwsbrief met de volgende tekst in m'n mailbox:

Afgelopen weekend hebben we genoten van een heerlijk Parkfeest, òns Oosterhouts Parkfeest! Vrijdag- en zaterdagavond waren prachtig, wat een sfeer, wat een fantastisch Parkfeest gevoel. En ook voor de zondag klopte alles: een leuke line-up op de podia in Slotpark West en van alles te doen voor jong en oud in Slotpark Oost. Helaas begon het al tijdens het ontbijt te regenen en het hield niet meer op.

Het Parkfeest gaat daarmee kopje onder, we draaien verlies. Daarom doen we een beroep op iedereen: bezoekers, Festifans, sponsoren en leveranciers. We vragen ze om ons te steunen; om te zorgen dat het niet hier stopt, om volgend jaar met zijn allen het 20ste Parkfeest te kunnen vieren. Red ons Parkfeest!


De mogelijkheid is dus zomaar aanwezig dat na alle bezuinigingen van vorig jaar het Parkfeest volgend jaar alsnog niet doorgaat. De organisatie is al jaren aan het vechten tegen festivaldagen met (heel) slecht weer en ergens houdt het natuurlijk een keer op, maar persoonlijk had ik er na de bezuinigingen en de reorganisatie van vorig jaar toch wel alle vertrouwen in dat het allemaal goed zou komen en het verbaast me daarom dat één dag slecht weer dit teweeg kan brengen. Maar goed, ik ken de details verder niet (hoeft ook niet) en weet niet meer dan er hier boven staat geschreven. Wellicht dat er via het team verder nog info komt, maar... voorlopig is het dus afwachten wat er volgend jaar gaat gebeuren.


parkfeest oosterhout Maandag 1 juni 2015 - Parkfeest 2015.
Afgelopen weekend was het tijd voor m'n 9e editie van het Parkfeest als lid van de backstage crew en het was ondanks het mindere weer en hier en daar wat problemen binnen het team waar ik hier verder niet over wil schrijven toch echt wel weer een feestje. De vrijdagavond (en dus eigenlijk het hele Parkfeest) werd geopend door Manitou FM. Dat zijn eigenlijk gewoon twee knotsgekke medewerkers van het Parkfeest die zich in een bak door een Manitou omhoog laten hijsen en daar als soort van DJ fungeren. Dat lijkt als ik het zo schrijf wellicht enorm saai, maar vorig jaar deden ze het voor het eerst en toen was het al een feest op zich en dit jaar was dat niet anders. Daarna stonden op de twee podia alleen maar tribute bands geprogrammeerd: U2NL (U2), Letz Zeppelin (Led Zeppelin), het Deense Bryan Adams Tribute (Bryan Adams), Look Sharp! (Roxette) en uiteindelijk sloot de groep 80's Verantwoord de avond af.

Letz Zeppelin was wat mij betreft muzikaal de topper, want de nummers klonken echt wel authentiek en dat is bij een zangpartij als die van Robert Plant toch zeker niet eenvoudig. Qua sfeer was 80's Verantwoord de topper, want die lieten echt zo'n beetje alles wat uit de jaren 80 kwam voorbij komen. Hun eigen omschrijving: "VJ Clipsync voorziet de platen van alle pop- en pulpclips, oude films, tv-series en foute commercials, waar de legendarische knulligheid vanaf druipt. Natuurlijk ontbreken PACMAN en ASTEROIDS niet, want wat zijn de 80’s zonder Atari-games? Precies. Als The Cure zonder bos, als George Michael zonder geloof, als Bon Jovi zonder haar: een kale boel." en daarmee slaan ze wat mij betreft wel de spijker op de spreekwoordelijke kop, want de show is echt wel veel meer dan wat plaatjes uit de jaren '80 draaien. Wat er bij Look Sharp! aan de hand was weet ik tot op de dag van vandaag niet, maar dit was echt het allerslechtste ding van de hele avond. Het kan zijn dat ze een mega monitor probleem hadden, maar de zang was zo'n beetje het hele optreden valser dan vals en ik was met m'n muzikale oren echt niet de enige die dit opviel. Muzikaal stond de band dan weer wel als een huis, maar ja... Kwestie van jammer, érg jammer.

De zaterdagavond werd gevuld door Di-rect, Town of Saints, Typhoon, Sunday Sun en Racoon. Bands die hun sporen inmiddels min of meer wel verdiend hebben en waar weinig mis kan gaan en... dat ging het dan ook niet. Een echte beoordeling valt dan ook moeilijk te geven, want Di-rect is bijvoorbeeld muzikaal echt wel een super band en de zang van Marcel is wat mij betreft beter dan die van Tim waarmee ze de band begonnen maar op één of andere manier verliezen ze met het ouder worden ook de energie van vroeger en dat vind ik persoonlijk erg jammer. Het bandje jonge honden wat Nederland binnen de kortste keren plat speelde met een enorme hoeveelheid energie is gewoon niet meer, maar ja... muziektechnisch gezien zijn ze dan wel beter geworden. M'n favoriet van deze avond was uiteraard Racoon. Die lui maken naar mijn gevoel muziek met een hoofdletter M, waarbij tekst en muziek op elkaar aansluiten. Maar goed, het was over de hele avond een kwestie van smaak want eigenlijk was alles gewoon goed.

De zondag werd traditioneel begonnen met het ontbijt en is ook de familiedag van het festival. Muzikaal werd deze dag bijvoorbeeld geopend door het Groot Oosterhouts Familie Orkest en daarna stonden er artiesten op de planning die met name gericht waren op de kleintjes: De Swingende Giraffen en Hippe Gasten waar voor mezelf de laatste er echt uitsprong als het gaat om de muziekstijl en het betrekken van zowel de kids als de ouders bij hun programma. Daarna was het weer de beurt voor de volwassenen om te genieten van Awash, Ares, Rondé, Dillenburg, Liptease, Ed Struijlaart, La Stra. Tomasa, Scrum en The Kik sloot uiteindelijk tegen 23.00 uur het festival af. In dit

De parkeerplaats waar eerder ook nog twee podia stonden had plaats gemaakt voor Slotpark Oost en voor m'n gevoel had de organisatie dit jaar gekozen voor een volwassen programma (op de zondagmiddag na dan) in Slotpark West op de hoofdpodia en een wat meer familie programma op zaterdag en zondag in Slotpark Oost. Wat mij betreft was dit een hele goede keus en voor volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar omdat het op deze manier een totaalpakket is voor de hele familie en waar iedereen zich wel kan vermaken. Qua team hebben we op momenten weer ouderwets hard moeten werken, maar was er uiteraard ook tijd voor ontspanning en hebben we daarnaast natuurlijk ook vreselijk veel lol gehad. Kortom: in de aanloop naar het festival zat ik nogal te twijfelen over hoe het allemaal zou gaan lopen, maar het was de moeite weer dubbel en dwars waard.

muzieknoot Tot zover het Parkfeest, editie 2015 en aangezien het maandag is moet ik hier toch nog iets van muziek neer gaan zetten. Dat wordt een soort van 'gouwe ouwe' want Deep Purple's Lazy stamt origineel uit 1972, alleen kies ik dan voor deze uitvoering van Jimmy Barnes en Joe Bonamassa. Je moet jezelf dan alleen even door het anderhalve(!) minuut durende toetsen intro heen werken, maar daarna gaat het echt als een trein. Het moet toch werelds zijn als je eens een keer met dit soort gasten muziek kunt maken...