logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 27 juni 2016 - The Outlaws.
Ook weer zo'n band die langs komt op muzikale maandag, maar zeker niet een bekende band is. Het nummer waar het om gaat is dat dan weer wel en ik denk dat de meesten het kennen van Johnny Cash, al is het origineel eigenlijk van Stan Jones. Gaat er al een lampje branden? Niet? Dan zal ik nog even wat artiesten noemen die het nummer ook al eens opgenomen hebben:

Vaughn Monroe (de meest verkochte single), The Chaps (Rawhide, parodie in 1982), Die Apokalyptischen Reiter, Big Brother and the Holding Company, Bing Crosby, The Blues Brothers, Boston Pops Orchestra, Buckethead, Johnny Cash, Dixie Chicks, Children of Bodom, Disneyland After Dark, Dick Dale, Duane Eddy, Deborah Harry, Impaled Nazarene, The Jumping Jewels, Tom Jones, .Frankie Laine, Christopher Lee, Peggy Lee, Dean Martin, Matchbox, Me First and the Gimme Gimmes, Willie Nelson, Outlaws, Elvis Presley, R.E.M., Riders in the Sky, Marty Robbins, The Shadows, The Spotnicks, The Tubes, The Ventures en Lawrence Welk.

Goed, het zal er waarschijnlijk niet duidelijker op worden dus bij deze de in mijn beleving beste versie van Ghost Riders in the Sky.


hello george Zondag 26 juni 2016 - Hello George on tour.
Het zou een mooi muzikaal weekend moeten worden met Hello George en laat ik met het goede nieuws beginnen: voor een deel werd het dat ook. Gisteren gingen we met de band weer naar Kuylkamp in Breugel en zoals we daar inmiddels gewend zijn was het allemaal weer top geregeld en hing er het oude vertrouwde prettige sfeertje. Het enige wat af en toe niet helemaal meewerkte was het weer, maar ach... de meeste festivalgangers hier laten zich daar niet door uit het veld slaan. Tenminste, dat bleek want ondanks alle regen van het hele weekend was de campging toch nog redelijk goed bezet.

festival terrein kuylkamp


De bovenstaande foto was iets wat een redelijk tot misschien zelfs wel een mooi moment genoemd kon worden, want later zou het er zo uit gaan zien:

regen kuylkamp


Echt, het kwam af en toe met BAKKEN uit de lucht maar gelukkig is bij Kuylkamp alles binnen in een tent en daar bleef het over het algemeen wel droog. Over het algemeen inderdaad, want het weiland waarop de tent stond kon al dat water ook maar met moeite verwerken en hier en daar kwam af en toe water door de vlonders die op de grond lagen, maar dat werd dan weer met pompen opgelost en zo bleef het binnen toch allemaal droog en comfortabel.

hello george stage kuylkamp


Na een hapje, drankje en andere bandjes kijken vertrokken we weer naar huis, want vandaag zou "Stratum aan zet" in Eindhoven op ons wachten. En... die wachten misschien nog steeds, want dit was een buiten optreden in een park waar de enige overkapping het podium was en waar delen zelfs afgezet waren omdat ze blank stonden door de vele regenval. Kortom:

event cancelled


Allemaal keurig in overleg met de organisatie overigens die gezien de omstandigheden eigenlijk weinig anders kon. Uiteraard kun je het dan gaan hebben over de professionaliteit van een organisatie en dat die in dit geval misschien ver te zoeken was, maar daar ben ik het niet mee eens. Je kunt als organisatie rekening houden met het weer, maar met de enorme hoeveelheden neerslag van dit weekend is gewoon geen rekening te houden tenzij je helemaal op safe speelt en alles binnen doet, maar ja... dan mis je dus de sfeer van een park waarin het evenement gehouden werd en ik kan me voorstellen dat je daar als organisatie niet voor kiest.

Kortom: de weekend tour van Hello George kwam wat vroeger ten einde dan we gepland hadden, maar het positieve is dat we in ieder geval wel geboekt zijn voor volgend jaar dus dan moeten we maar gewoon op beter weer hopen. Al met al was het overigens toch een super weekend, dus aan positiviteit zoals gewoonlijk geen gebrek.


nieuws Vrijdag 24 juni 2016 - Brexit.
Vanmorgen werd bekend dat de inwoners van Groot Brittannië middels een referendum hebben gekozen voor het vertrek uit de EU, al was het met een meerderheid van 51.9 procent van de stemmen nou niet echt een denderende overwinning. De media staan er vol mee vandaag, want door dit vertrek is geschiedenis geschreven: het land zal immers het eerste land zijn wat de EU zal verlaten en op zich vind ik daar persoonlijk best wel veel voor te zeggen.

Ik durf me namelijk hardop af te vragen of het hele gebeuren daar in Brussel daadwerkelijk wel een meerwaarde heeft. Natuurlijk zijn er allerlei verdragen waardoor bijvoorbeeld de handel veel makkelijker gaat tussen landen onderling en ook personen die reizen tussen deze landen ondervinden eigenlijk geen hindernissen meer. Maar goed, daar staat tegenover dat het ook veel verplichtingen geeft. Héél veel zelfs, in mijn beleving. De bemoeienis van Europa met een land is wat mij betreft enorm en ik vraag me af of een land daar uiteindelijk ook daadwerkelijk bij gebaat is en dan heb ik het nog niet eens over de miljoenen die we af moeten dragen en ook nog niet over de miljoenen die het kost om regeringsleiders bij elkaar in één hok te krijgen en een beetje te laten babbelen over het één en ander.

Nee, wat mij betreft feliciteer ik de Britten die middels deze uitslag een dikke middelvinger geven richting alle fictieve cijfers die deze moderne wereld gaande houden. Cijfers die eigenlijk geen enkele waarde uitdrukken, maar alleen inwoners van de EU onder druk zetten van iets waar eigenlijk niemand van weet wat het nou precies is. Neem nou 'de banken'... Er wordt van alles besloten en gedaan door 'de banken' maar niemand kan iemand aanwijzen die zich daar ooit mee bezig heeft gehouden. Wie is er nou eigenlijk verantwoordelijk voor dit soort beslissingen? "Ja, de banken natuurlijk!" krijg je dan als antwoord en daarmee is direct alle verantwoordelijkheid afgeschoven op het fictieve systeem, zonder dat iemand er persoonlijk voor verantwoordelijk is. En uiteraard... omdat het om fictieve cijfers gaat kán er ook niemand verantwoordelijk voor zijn en daarmee is het cirkeltje eigenlijk alweer rond.

We hoeven wat mij betreft niet terug naar begin jaren '50 maar het zou wel mooi zijn als we met z'n allen eens realistisch in deze wereld zouden gaan staan en praten over échte dingen, échte problemen en dan ook werken aan échte oplossingen in plaats van het ene gat met het andere te dichten waardoor er dus eigenlijk geen drol opgelost wordt. In mijn beleving hebben de Britten dit als enige volk binnen Europa in de gaten. Dat ze het zeker in het begin niet makkelijk zullen hebben lijkt me duidelijk, want ze zullen immers moeten knokken tegen het fictieve systeem waar ze ooit deel van waren maar uiteindelijk denk ik wel dat ze het redden en er dan als echte overwinnaars uit komen. Zij durven het aan. Als het aan mij ligt... nu wij nog.


mobiele telefoon Woensdag 22 juni 2016 - Mobiele telefonie.
Dat de mobiele telefoon een heel eind gekomen is in relatief korte tijd kan niemand ontgaan zijn. Van het bakbeest wat bijna onmogelijk als 'mobiel' kon worden gezien tot het meest onmogelijke kleine telefoontje wat bijna niet te bedienen was en tegenwoordig worden ze weer wat groter in verband met het scherm wat door allerlei functies als internet belangrijker is geworden dan voorheen toen je er alleen maar een paar cijfers en letters op hoefde te kunnen zien. Ik ben een paar jaar geleden toch ook maar over gegaan op zo'n smartphone en moet eerlijk zeggen dat het toch wel handig is om alles bij de hand te hebben, makkelijk berichtjes te kunnen sturen, gps navigatie en weet ik wat er allemaal nog meer op zit.

Allemaal makkelijk tot ik afgelopen weekend een nieuwe telefoon kreeg bij het verlengde abonnement. De vorige telefoon had ik al een keer helemaal opnieuw geïnstalleerd en met Android als besturingssysteem en een Google account waar alle gegevens op staan bleek dat echt kinderspel. Inloggen op de account volstaat om de telefoon zelf alles terug te laten zetten in de staat zoals hij eerder was en ik dacht dat het met een nieuwe telefoon ook zo zou werken, maar dat bleek dan net niet het geval. Apps die handmatig geïnstalleerd moeten worden, ik ben dan ook nog zo'n nerd die voor verschillende groepen mensen verschillende ringtones gebruikt dus ook die moeten ingesteld worden en dan zijn dat soort dingen eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg.

Na twee avonden rommelen had ik alles voor elkaar, tenminste... dat dacht ik. De Samsung Galaxy S7 bleek alleen onmogelijk een gps verbinding te kunnen maken en dat zijn dan van die typische dingen waar je op een gegeven moment helemaal gek van kunt worden. Na het controleren van de instellingen bleken die allemaal goed ingesteld te staan. Ergens in m'n zoektocht naar informatie kwam ik op een app genaamd 'GPS status and toolbox' die je zou moeten installeren en inderdaad. Toen werkte het ineens wel, maar hoe dat nou kan is me op dit moment nog wel een raadsel. Maar goed, na een wat ruwe start bevalt hij op dit moment uitstekend en ik hoop er weer een periode mee vol te maken.


muzieknoot Maandag 20 juni 2016 - Sass Jordan.
Gewoon omdat het een super weekend was, alleen waarschijnlijk jammer dat deze video niet op mobiele apparaten te bekijken is. Dat ligt aan de instellingen van de uploader en in dat geval moet je bij interesse zelf even zoeken op de artiest en als titel If You're Gonna Love Me gebruiken.


muzieknoot Maandag 13 juni 2016 - Herman Brood.
Hermand Brood was in allerlei vormen een icoon in mijn ogen en dat maakte het ook juist zo leuk om tijdens Kempensessie met Hello George een set van deze artiest te doen, inclusief Bombita's en natuurlijk Paul op sax. Waarom ik juist deze drie er bij noem? Vanwege het nummer wat ik voor vandaag heb uitgekozen, want dat is een live versie van Doing it. Relatief onbekend, maar wat een energie zit er in dat nummer, zeker in het deel van de gitaarsolo. Bij mij kan zoiets eigenlijk niet hard genoeg aan gezet worden...


sky Zondag 12 juni 2016 - Odin.
Na een week waarin ik steeds meer het idee heb dat het de hoogste tijd is voor vakantie ben ik gisteren 'even' een rondje Nederland wezen doen. 's Morgens vroeg vertrokken, 's avonds laat weer thuis en tussendoor even ruim 950 km in de auto gezeten zonder ons kikkerlandje te verlaten. Uiteraard kwamen daar ook leuke dingen bij kijken en één er van is deze...

odin eerste dag


Odin is een Marxdorfer wolfhond pup en gaat bij een goede vriendin van me nog heel veel mooie avonturen beleven. Het was in ieder geval heel grappig om te zien hoe hij reageerde toen hij bijvoorbeeld voor het eerst gras onder z'n pootjes voelde. Met Sky gaat het eigenlijk helemaal geweldig zoals je op de foto kunt zien en er zal in de komende periode best wat onenigheid zijn, maar die hoort in dat geval bij het opgroeien. Dit is serieus genieten...


muzieknoot Maandag 6 juni 2016 - The Royal Engineers.
Vandaag heb ik weer eens iets nieuws, tenminste... dat is het voor mij want ik had nog nooit eerder van het bandje gehoord maar in mijn beleving is hun debuutsingle zéker een vermelding waard op muzikale maandag. Het gaat om The Royal Engineers, een uit Utrecht afkomstige band die staat te springen om door te breken en qua vrolijke energie gaat ze dat wat mij betreft best lukken. Of ze ook daadwerkelijk hit potentie hebben... tja, daarvoor heb ik er niet genoeg kijk op maar oordeel zelf en check Hey Sister.


insanity Vrijdag 3 juni 2016 - Puinhoop Nederland.
Soms, heel soms ben ik trots om Nederlander te zijn of eigenlijk... was ik trots om Nederlander te zijn maar dat wordt de laatste jaren knap minder. Niet alleen omdat ik steeds minder in landen op zich en grenzen geloof maar meer in één grote wereld waar iedereen moet kunnen gaan en staan waar hij of zij wil, maar ook vanwege de mentaliteit hier in Nederland. Iedereen heeft een mening en doet zijn of haar uiterste best om die zo goed mogelijk kenbaar te maken, maar... doet die mening er in wezen wel toe?

Veel mensen mogen wat mij betreft best wel eens nagaan waar hun mening op gebaseerd is, want wat je voor waarheid aanneemt omdat je het toevallig ergens gehoord of gelezen hebt hoeft niet per definitie de waarheid te zijn. De échte waarheid zit immers in je eigen persoonlijke beleving en het gevolg is dat je mening gebaseerd is op aannames en niet op de waarheid, dus mag je jezelf wat mij betreft best afvragen of je mening er daadwerkelijk wel toe doet. Nog sterker... ik denk dat het in veel gevallen beter is om je mening voor je te houden... of nóg beter... helemaal geen mening te hebben als je daar niet het recht toe hebt. Maar goed, dat is dan mijn mening... *grin*

Maar goed, serieus nu... Denk eens na over de woorden 'zijn' en 'accepteren' en vraag jezelf dan eens af of welke mening dan ook er werkelijk toe doet. De futiliteiten vervallen en dan kunnen we eindelijk eens nadenken over dingen die er wél toe doen.

generation butthurt