logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


logo aws Dinsdag 27 juni 2017 - AWS.
AWS, oftewel Ancofer Waldram Steelplates. De klant waar ik dagelijks met veel plezier voor op pad ben en naast de info pagina die ik zelf over het bedrijf maakte staat sinds een paar weken het onderstaande filmpje online. Het dekt wat mij betreft informatief de lading niet helemaal, maar zit qua productie wel goed in elkaar:




muzieknoot Maandag 26 juni 2017 - Gotthard, alweer.
Ja, inderdaad: de muzikale maandag staat wéér in het teken van de band Gotthard en natuurlijk is dat niet zonder reden. Ik kwam namelijk nog een cover tegen van een klassieker, alleen hebben ze door het nummer op deze manier te spelen wat mij betreft het recht gekregen om als enige band ter wereld dit nummer nog live te mogen spelen. Zo vet, dit is bijna beter dan het origineel: Immigrant song.

Overigens link ik normaal gesproken altijd naar Youtube en dat is hier niet het geval, omdat deze live versie door Youtube vanwege allerlei rechten van zo'n beetje iedere account is verwijderd. Aan de ene kant logisch, aan de andere kant toch jammer maar dan dus maar via Vimeo. Ik hoop in ieder geval dat die het wel blijft doen.


hello george Zondag 25 juni 2017 - weekend tour.
Afgelopen weekend hebben we met Hello George een heuse weekend tour gedaan en hoewel het op zich allemaal wel meeviel klinkt het wat mij betreft toch wel grappig. We hebben namelijk twee festivals aangedaan: één in Sprang Capelle op zaterdagavond en zondag aan het eind van de middag stonden we in het Bonifaciuspark in Eindhoven, allebei de keren natuurlijk met onze nieuwe bassist Arie Kiep. Het weer was wat minder dan de afgelopen dagen en aan de ene kant was ik er blij om, want met 30+ zit er waarschijnlijk niemand op een muziekfestival te wachten maar in dit geval was het eigenlijk net te wisselvallig. Inderdaad... het is gewoon nooit goed *grin*

Maar goed, ik vond het in allebei de gevallen muzikaal lekker gaan. Zeker gezien het feit dat we met Arie eigenlijk maar twee repetitie's gedaan hebben en daarnaast was de sfeer bij allebei de festivals bijzonder gemoedelijk. Uiteindelijk speelt dat voor ons als band toch ook wel lekkerder en wat mij betreft hebben we het seizoen muzikaal gezien goed afgesloten. Dat is wellicht wat vroeg, maar door allerlei vakantieplannen die door elkaar lopen zitten we vanaf vandaag al in de zomerstop. Uitrusten, lekker op vakantie of gewoon thuis aanklooien en na de vakantie er met goeie energie weer tegenaan.


muzieknoot Maandag 19 juni 2017 - Gotthard.
Wat mij betreft een mega goeie cover van Goothard en wel van de klassieker 'Hush". Ik heb hem alleen in twee varianten voor je in de aanbieding op deze speciale muzikale maandag: een video met en een video zonder Marisa Miller. Je moet zelf maar even kiezen ;)


vaderdag Zondag 18 juni 2017 - Vaderdag.
Van huis uit deden we al nooit zo veel aan dit soort dagen en wellicht is het er een gevolg van, maar ik heb er daadwerkelijk ook niet zo veel mee en dan heb ik het zowel over vaderdag als over moederdag. Elk kind stelt volgens mij ergens wel een keer de vraag waarom het nooit kinderdag is en elk kind krijgt dan ook hetzelfde antwoord: dat is het iedere dag. Waarom zou het dan niet iedere dag vader,- en/of moederdag kunnen zijn en schaffen we deze commercieel ingerichte dag niet gewoon af?

Dat moederdag voor mij een lastig ding is... dat is een feit. M'n moeder leeft immers al bijna 29 jaar niet meer en hoewel dat dan een periode lijkt waarin je over dat soort dingen heen kunt stappen blijkt bij mij telkens weer dat dit niet het geval is. Het is ook niet zo dat ik dagelijks of wekelijks aan haar denk, maar het gaat met vlagen en tijdens die vlagen blijft het een lastig ding. Je leert er mee om gaan, maar als tijd alle wonden heelt dan heb ik ondanks de lange periode nog een flinke tijd te gaan en daarom geloof ik persoonlijk ook niet in dit soort uitspraken.

M'n vader leeft dus nog en is inmiddels al heel lang weer getrouwd. Zijn vrouw is écht een schat en in haar zorgzaamheid is ze absoluut een moederfiguur, maar een echte moeder zal ze nooit zijn voor ons en het mooie is dat ze dat zichzelf vanaf het begin al beseft. Nog sterker: ze wil het niet eens zijn, heeft ze wel eens letterlijk aangegeven en hoe mooi is het dan om te merken dat er ondanks alles toch een bepaalde manier van liefde en zorgzaamheid toch aanwezig is.

Ik zou vaderdag dus nog kunnen vieren, maar wil het niet in de vorm zoals die nu opgedrongen wordt. Ik had als kind het voorrecht om op te groeien in een liefdevol en compleet gezin, maar veel kinderen hebben die gelegenheid aan de dag van vandaag niet. Kinderen die met ouders zitten die elkaar niet kunnen luchten of zien en hoe ga je dan op school iets leuks maken voor de ene ouder, terwijl de ander daar geen goed woord voor over heeft. Je drukt kinderen in mijn beleving daardoor in een hoekje waar ze niet willen zijn, om dan nog maar niet te spreken over kinderen die op jonge leeftijd een ouder verloren zijn want ook die kunnen dit soort dagen niet echt meer vieren en toch blijven we dit als maatschappij aan hen opdringen.

Conclusie: zoals met alles eigenlijk... laat je waardering blijken voor een ander. Voor je ouder(s), je partner, je kinderen, collega's en de hele bups en dan het liefst met een beetje regelmaat. Niemand zit er op te wachten om dagelijks de hemel in geprezen te worden, maar bijvoorbeeld een compliment of opbouwende kritiek in bepaalde situaties zal altijd een positieve uitwerking hebben. Waardering, respect en de wereld zal er een stuk mooier uitzien én dan hebben we dit sooort 'speciale' dagen ook niet meer nodig.


politiek Woensdag 14 juni 2017 - Kabinetsformatie.
Politiek, democratie... het zijn woorden waar ik soms enorm moe van kan worden om de eenvoudige reden dat de mensen die er mee bezig zouden moeten zijn volledig aan het doel voorbij gaan en op dit moment zitten we weer in zo'n periode. Na de verkiezingen van 15 maart(!) zijn de dames en heren politici er nog steeds niet in geslaagd een regering te vormen. Op zich ook niet zo gek, want als je van te voren roept dat je een regering met een bepaalde partij uitsluit kom je op zich al niet zo heel ver en al helemaal niet als meerdere partijen dit gaan doen.

Een aantal opties qua samenstelling van de nieuwe regering zijn inmiddels bekeken en gisteren of zo kwam het nieuws naar buiten dat ze het toch niet met elkaar eens konden worden tijdens de gesprekken en dan zit ik me werkelijk weer op te vreten. Vandaar deze simpele oproep: dames en heren daar in Den Haag... De kiezer heeft gekozen, neem uw verantwoording en ga aan het werk in plaats van dit geneuzel!

Toch zorgde deze tenenkrommende situatie ook wel weer voor wat humor en ik vond deze Tweet met daarin de verbastering van boyband One Direction echt enorm grappig:

no direction formatie



muzieknoot Maandag 12 juni 2017 - In box.
Vandaag een rock cover op muzikale maandag en hoewel het idee betrekkelijk eenvoudig is blijkt het in de praktijk goed tegen te vallen om van een nummer een goede rock cover te maken. Je wilt immers iets toevoegen aan een nummer, maar zonder dat de strekking van het origineel verloren gaat en het verdubbelen van het tempo inclusief wat gitaren met distortion zijn dan de dingen die het gewoon niet laten werken.

De mannen van het Braziliaanse In Box hebben dat begrepen, tenminste... dat vind ik dan aan de hand van deze cover van 'Moves like Jagger', waarbij het origineel komt van Maroon 5 en onze eigen Nederlandse Kristl er eerder ook al een live versie van deed, waarbij ik dan eerlijk moet zeggen dat de laatste in mijn oren beter cq lekkerder klinkt dan het origineel. Helemaal als je een live uitvoering van Maroon 5 er bij pakt, maar die ellende zal ik je besparen *grin*


logo kalamazoo Zaterdag 10 juni 2017 - Kalamazoo Revisited.
Het project is vandaag officieel van start gegaan, want ondanks dat er natuurlijk achter de schermen gewerkt wordt aan allerlei dingen was het vandaag tijd voor de eerste muzikale repetitie. Een repetitie die in de oude sfeer ook in de oude oefenruimte gehouden werd en na afloop waren we met z'n allen wel tevreden over het resultaat van deze eerste sessie. Volgende keer wordt er gestart met de opnames en we beginnen dan met het maken van de guide track. Maar goed, aangezien het er allemaal 'even' tussendoor moet en er nog een zomervakantie aan zit te komen is de kans het grootst dat we hiermee na die vakantie pas mee aan de slag gaan. Wat in het vat zit verzuurd niet...


snelweg Maandag 5 juni 2017 - Werk en muzikale maandag.
Afgelopen week was op zich niet zo heel bijzonder, op een bezoek aan de tandarts na dan en iets wat ik hier toch nog even wil noemen namelijk de levensgevaarlijke (lees: randdebiele) collega's die ik onderweg rond heb hobbelen.

Met het zoveelste voorbeeld bij de hand over door de politie geconstateerde feiten moet het zo langzamerhand toch wel duidelijk zijn: de collega's uit oost Europa zijn niet in staat om op een verantwoorde manier met hun werk bezig te zijn. Het verkeer is een kwestie van opletten, maar wees nog maar wat meer alert als je bij dit soort mannen in de buurt bent, want kort door de bocht ben je je leven gewoon niet zeker.

oost europa collega bezopen op pijlwagen


Wat hier aan de hand was? Lees even de onderstaande tekst die door de politie van de eenheid Gooise Meren bij de hovenstaande foto online is gezet:

Wegwerkzaamheden vannacht op de A1 bij Naarden, meerdere rijstroken waren afgesloten. Dit was duidelijk aangegeven met rode kruizen en niet te missen pijlwagens. Iedereen weet hoe je daarmee om moet gaan, zeker als je beroepschauffeur bent.

Tenzij je deze chauffeur bent. De matrixborden met '50' heb je gemist, de pijl met knipperende lichtjes heb je niet gezien en dat rode kruis... welk rode kruis? En dan die pijlwagen, je snapt niet waarom die daar überhaupt stond. Daarom is het niet jouw schuld dat je er in volle vaart bovenop gereden bent.

Dat de vrachtauto 600 meter verderop stond en de weg daar naartoe bezaaid lag met brokstukken... Nee, dat moet een illusie zijn want jij stond na maximaal 15 meter al stil.


De beste man bleek na onderzoek (schrik niet) 7 keer de maximale hoeveelheid alcohol genutigd te hebben en dan herhaal ik nog maar even wat ik eerder schreef: het verkeer is een kwestie van opletten, maar wees nog maar wat meer alert als je bij dit soort mannen in de buurt bent, want kort door de bocht ben je je leven gewoon niet zeker. Om die regel kracht bij te zetten plaats ik hieronder nog dingetje van afgelopen week:

oost europa collega's botsen op a74


Vortex, het bedrijf van Nederlander Remco Vos die zo graag met goedkope arbeidskrachten in de weer is in combinatie met het zonnetje uit Hongarije: de firma Waberer. Hoeveel doden en gewonden zijn we verder voordat deze directieleden in de gaten krijgen dat hun goedkope krachten LEVENSGEVAARLIJK zijn? Of zouden ze dat gewoon weten en dat ze bij het verdienen van geld letterlijk over lijken gaan?

muzieknoot Maar goed, laat ik vandaag positief eindigen en op muzikale maandag kan dat natuurlijk niet anders dan met muziek. En positief is het, al vraag ik me serieus af of ik deze al eens niet eerder geplaatst heb. In dat geval m'n excuses, al zijn die bij deze mix van Lenny Kravitz en Stevie Ray Vaughan willicht niet eens nodig. Check Morning Star van Philip Sayce.