logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 25 juni 2018 - Toby Rand.
Wie? Nah, om eerlijk te zijn... Ik kende hem ook niet, maar het gaat hier om een Australische zanger die op zich wel zijn eigen band heeft maar daarnaast mee deed aan de talentenshow Rock Star: Supernova en daar komt dan het nummer van vandaag vandaan. Check zijn mega vette versie van Burning down the house.

Het nummer is natuurlijk origineel van Talking Heads en komt uit 1983, maar is recent het meest bekend in de (op zich ook wel lekkere) uitvoering van Tom Jones uit 1999. Er is ook nog een leuke live versie van Bonnie Raitt uit 1999, maar veel bekendheid had ze daar niet mee en dat komt in mijn beleving omdat deze uitvoering op zich leuk is, maar tegelijk ook te dicht bij het origineel zit.


logo p daemen maasbree Zondag 24 juni 2018 - Karretje opgehaald.
Ruim een half jaar geleden is de auto besteld bij de dealer, drie weken geleden kwam hij binnen en daarna is er bij Trade Port Trailer Service en Arton Dekkleden & Reklame keihard aan gewerkt om de auto helemaal klaar te krijgen. Er moeten nog een aantal details afgewerkt worden bij de dealer, maar dat komt de komende weken wel goed.

Voorlopig is dit even de eerste foto die ik gisteren hier op de parkeerplaats maakte, maar een volledige fotoshoot volgt nog. Door op een foto te klikken zal er een nieuw scherm met een iets grotere versie openen, al kan het in sommige gevallen door het formaat even duren voor de foto geladen is:

scania g370 van p daemen, maasbree

Ook qua inrichting heb ik de boel al 99% voor elkaar, maar ook daar moeten hier en daar nog wat details van worden afgewerkt. De gordijnen en stoelhoezen zitten er bijvoorbeeld al in, maar met name de laatste moeten nog wat netter komen te hangen. Verder moet er nog een dashcam in, maar omdat de OBU (tol unit voor België er nog niet in zit en ik ook niet exact weet waar ze die op de ruit willen plaatsen laat ik die camera maar even voor wat hij is. Het zou immers zonde zijn als ik hem in al m'n enthousiasme op de verkeerde plaats hang en er is op zich ook geen haast bij. Maar goed, ik ben er voorlopig echt enórm gelukkig mee :)


logo p daemen maasbree Donderdag 21 juni 2018 - Sneak preview 2.
Een tijdje terug plaatste ik twee foto's van m'n nieuwe auto toen hij net binnen was in de garage. Inmiddels zijn we 2 weken verder en het lijkt wellicht dat er niet veel gedaan is, maar bij verschillende bedrijven is echt met man en macht gewerkt om tot dit resultaat te komen maar... het is en blijft een preview want hij is nog niet klaar.

preview scania g370

preview scania g370



muzieknoot Maandag 18 juni 2018 - Laura Cox.
Vakantie, geen nieuws de afgelopen week en dat betekent dat ik gewoon lekker ontspannen aan het rommelen ben. Zo val ik van de ene muzikale maandag in de andere, maar vandaag is wat mij betreft een verhaal apart. Laura Cox, dan kun je qua naam zo'n beetje overal vandaan komen maar in dit geval gaat het om een 27-jarige vrouw uit Frankrijk.

Een jaar of tien geleden is ze begonnen met dingen op Youtube te zetten van haar grootste hobby: gitaar spelen. Dat leverde in het begin bijvoorbeeld clipjes op als deze cover van Sweet home Alabama en op zich... laten we eerlijk zijn... dat is niet zo heel bijzonder, want zo zijn er echt héél veel van te vinden op Youtube waarbij de ene uitvoering beter is dan de ander. Waar Laura wat mij betreft haar onderscheid maakt is in de lol van het spelen en een daarbij behorende volharding die je jaren later terug ziet in zelf opgenomen clips als Jamming on my Orange Rockerverb 50 MKIII, April Fool's! Soloing on Sponge Bob guitars en Fingerpicking on Orange Rocker 32 & Rocker 15.

Kortom: ze groeide in de loop van de tijd uit tot iemand die niet alleen goed gitaar kan spelen, maar ging daarnaast ook met eigen nummers aan de gang en daar is dan uiteindelijk deze muzikale maandag voor. Check de live opname van Hard blues shot en als kadootje doe ik er Take me back home ook nog bij.


Maandag 11 juni 2018 - Joe Bonamassa.
Ergens ben ik er vrijwel zeker van dat ik deze al een keer gehad heb op muzikale maandag, maar ja... vrijwel is niet helemaal dus doe ik het toch maar. Het origineel is van ZZ Top en kwam in 1972 uit, maar dit is de meest vette versie die ik gehoord heb en Joe doet het in dit geval live in ons eigen landje tijdens North Sea Jazz 2009: Just got paid.


Zondag 10 juni 2018 - Urban exploring.
Urban exploring, of gewoon letterlijk vertaald: het ontdekken van de bewoonde wereld. Je kunt jezelf dan afvragen wat er in de bewoonde wereld te zien is en ook nog daadwerkelijk de moeite waard, maar met name voor veel fotografen zijn dat best nog wel veel dingen. Je zult alleen het wereldje in moeten duiken om achter de locaties te komen, want die worden door de meeste ontdekkingsreizigers angstvallig geheim gehouden. Dat heeft een aantal redenen, maar 'de locatie is al erg in verval en door veel bezoekers zal dit alleen maar erger worden' en 'ik heb een unieke foto gemaakt en wil niet dat een ander die ook kan maken' zijn zo'n beetje degenen die het meest voor komen.

In veel gevallen zijn de locaties niet zo uniek en/of geheim als men ze wil laten lijken: je moet ze alleen even zien. Oude gebouwen, oude fabrieksterreinen, verlaten forten... als je je ogen de kost geeft zie je veel meer en ook in je directe omgeving kun je dan dingen ontdekken waar je misschien al jaren langs fietst, maar die ineens opvallen door een andere manier van in het rond kijken. Zelf maakte ik op die manier eind 2012 de twee onderstaande foto's in het Belgische Willebroek. De boel zou daar gesloopt worden en dat is uiteraard al lang gedaan, maar het leverde me (in mijn ogen) een paar hele mooie foto's op. Door op een foto te klikken zal er een nieuw scherm met een iets grotere versie openen, al kan het door het formaat even duren voor de foto geladen is:

sloop pand willebroek belgië

sloop pand willebroek belgië

Dit zijn in mijn beleving van die objecten die veel mensen wel gezien hebben (ze stonden immers gewoon op een industrieterrein), maar tegelijk zijn ze nooit echt opgevallen. Tot je er een dergelijke foto van maakt...
Veel mooiere foto's van betere locaties zijn als voorbeeld op deze website te vinden. De ene locatie is mooier dan de ander en daarmee ook de gemaakte foto's, maar dat is allemaal afhankelijk van je smaak. Ik vind in ieder geval dat er echt prachtige foto's tussen staan.

Maar goed... Hoe kom ik hier vandaag zo op? Nou, het woord 'locatie' is in dit geval het codewoord. Ik gaf eerder al aan dat locaties vaak helemaal niet zo geheim zijn als men wil laten lijken. Het 'Fort La Chartreuse' is daar een mooi voorbeeld van, want daar zijn echt al héél veel mensen geweest en het nadeel is dan dat er ook veel foto's gemaakt worden die praktisch hetzelfde zijn. Het unieke van de locatie is er dan snel af, maar wat als je nou naar een oude Russische onderzeeër gaat? En dat die dan ook nog gewoon in Amsterdam ligt?

Ook hier zullen veel mensen al geweest zijn, maar ik wist van het bestaan niet af. Het gaat in ieder geval om een boot uit 1956 (Zuluklasse) die is gebouwd in Riga. De kopers (een stel ondernemers uit Den Helder) waren in de veronderstelling dat het om een nieuwere Foxtrotklasse ging en haalden hem in 1991 naar Nederland. Vanaf 2002 ligt hij in de Amsterdamse NDSM-haven en feitelijk ligt hij daar nu weg te roesten, nog sterker: het Stadsdeel Noord heeft inmiddels besloten dat de boot vanwege de staat waarin hij verkeert weg moet. Eigenlijk zonde, maar een drijvend stuk staal waar niks qua onderhoud aan gedaan wordt heeft natuurlijk niet het eeuweige leven. Wat waarschijnlijk wel een (bijna) eeuwig leven heeft is deze video van een Nederlands clubje wat zich Exploring the Unbeaten Path noemt.

Eigenlijk best wel vet dat je op deze manier toch iets dergelijks in beeld kunt brengen en goed... er is weinig gevaar en noem maar op, maar deze mannen hebben voor hetere vuren gestaan. Véél hetere vuren zelfs want ze gingen bijvoorbeeld niet alleen naar een verlaten Duitse gevangenis, maar ook naar het Japanse Fukushima om te zien hoe het er na de kernramp uitziet en illegaal op bezoek in een oude loods in Rusland waar hun oude versies van de Space Shuttle staan opgeslagen. Als het je boeit is er dus genoeg te zien op hun hun Youtube kanaal.


auto Vrijdag 8 juni 2018 - Nemo.
Volgens mij heb ik m'n Nemo nu bijna 5 jaar ofzo en het ding bevalt tot nu toe echt fantastisch. De bus die ik er voor had was gewoon te groot, want laten we eerlijk zijn... als ik m'n eigen spullen mee kan nemen is het meer dan voldoende. Dat kan er mee en er kan nog ietsje meer bij als het moet, dus dat is mooi.

Luxe zit er niet in en wat dat betreft is hij misschien zelfs wat spartaans te noemen, maar aan de andere kant is de prijs er ook naar en wat mij het meest bevalt is dat hij enorm zuinig is. Of eigenlijk: enorm zuiig kan zijn, want alles is natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden waarin je rijdt en niet te vergeten van je eigen rechter voetje. Met langere stukken de snelheidsmeter op 140 km/u (de echte snelheid ligt dan net even boven de 130) komt het gemiddeld verbruik meestal zo'n beetje rond de 1 liter op 16 kilometer uit en dat is op zich helemaal niet zo gek.

Maar goed, als rasechte nerd wil ik ook wel eens écht m'n best doen om een laag verbruik te realiseren en dat kan ook. Het onderstaande is na 607 km gedeeltelijk hier in de stad, maar voor het grootste deel op de snelweg al dan niet met een beetje vracht achterin en dan ben ik met omgerekend 1 liter op 25 kilometer toch stiekem weer een blij mensch... :)

verbruik nemo na 607 km



logo p daemen maasbree Donderdag 7 juni 2018 - Sneak preview.
M'n nieuwe auto is afgelopen week binnen gekomen, de laadbak ingemeten en nu staat hij weer bij de dealer om opgebouwd te worden. Er is nog niks aan gedaan dus heeft het maken van een volledige impressie niet zoveel zin: er hangt nog van alles los aan het chassis en binnenin moet nog veel ingebouwd cq veranderd worden, maar toch... Bij deze een sneak preview van m'n nieuwe vrachtwagen en ik ben hier echt héél blij mee :)

preview scania g370

preview scania g370



houthakker Woensdag 6 juni 2018 - Houthok 1.
Al maanden zit ik Marktplaats af te struinen op zoek naar troep waar een ander vanaf wil. Of ja... troep is het eigenlijk ook niet natuurlijk, maar in ieder geval spul waar mensen vanaf willen en die ik kan gebruiken om een houthok te bouwen. De uitdaging in dit geval is om het kwalitatief zo goed mogelijk te maken, dat het zo min mogelijk mag kosten en dat het qua constructie niet onder vaste bebouwing valt. Ik denk dat het allemaal wel gelukt is...

basis voor houthok pallets

Als basis pallets van euro formaat. Dat is 120 x 80 cm en ongeveer 14 à 15 cm hoog. Hout moet immers van de grond af liggen en de constructie op zich moet voldoende door kunnen waaien om op die manier het hout te laten drogen.

rachelwerk houthok

Om een dak te maken heb ik gebruik gemaakt van planken en om het dak ook af te laten lopen simpelweg een paar extra plankjes onder de voorste en middelste strook gemaakt. Het andreaskruis is er voor de stevigheid, al kwam ik door de vorm van de pallets daar aan de linkerkant niet helemaal mee weg. Een smallere lat maar wel met dezelfde dikte bleek daar de oplossing te zijn en op die manier wordt de kracht toch ook wel opgevangen. De kruisen zitten in het midden van de pallet, zodat ik op deze manier twee stapels in de diepte kwijt kan en er ook nog ruimte is voor wind tussen de stapels door.

Ik hoorde onlangs de grappige uitspraak: "Laat ruimte voor een muis, want die komt er toch wel." De kans is natuurlijk aanwezig dat beestjes zich er gaan vestigen, maar de uitspraak was bedoelt om aan te geven: geef die tocht nou de ruimte, want alles wat je tegen elkaar aan zet droogt niet.

rachelwerk houthok

rachelwerk houthok

Afvalstukken golfplaat (overigens wel helemaal nieuw, blij mee!) er op en het hok is compleet. Een detaillist zal zien dat ik nog niet helemaal klaar ben, want het dak moet nog vast gezet worden. Het is alleen op dit moment officieel zo'n 29 graden en daarmee pal in de zon in de tuin nog wat warmer, dus ik ben er maar mee opgehouden en maak de boel morgenochtend verder af maar dat is een kwestie van een half uurtje schroeven en dan zit het er compleet op.

Ben ik nu tevreden? Zeker! Het idee van recycling zit volledig in deze manier van bouwen verwerkt. Minder afval betekent dat er ook minder grondstoffen nodig zijn en uiteindelijk is ons milieu daar érg blij mee. Het nadeel kan ik er ook gelijk bij vermelden: als ik alles nieuw zou kopen kost me dat een ritje naar Den Bosch en hier in Zaltbommel langs een bouwmarkt. Laat ik het heel ruim nemen dat ik dan 50 km zou moeten rijden en daarbij 3 liter brandstof verstook. Dat is nu wat meer geworden, want alles bij elkaar kost het hele hok me zo rond de 50 euro maar dat is dan inclusief materiaal (schroeven) en brandstof om dingen op te halen. Tijd is in ieder geval een ding wat je hierbij niet moet tellen, want de uren die ik op Marktplaats heb zitten zoeken en aan het mailen ben geweest met verschillende mensen liepen in de loop van de tijd toch aardig op.

Wil je een makkelijkere manier om 3 kuub hout kwijt te kunnen? Dat kan ook. Dan bestel je gewoon een compleet hok en als je helemaal geen zin hebt om wat te doen laat je het nog in elkaar zetten ook. Het punt is alleen dat een houthokje van die grootte al snel rond de 300 euro zit, dat de kwaliteit dan een heel stuk minder is en dat er ook nog niemand is die hem voor je in elkaar zet. M'n keus is dan snel gemaakt en daarbij komt natuurlijk ook dat ik op deze manier lekker bezig ben in m'n vakantie :)


muzieknoot Maandag 4 juni 2018 - Snowy White.
Soms heb ik een verhaaltje bij het nummer van muzikale maandag, soms wat informatie, maar vandaag... niets van dat alles. Behalve dan dat het gewoon verrot mooi is. Check: Bird of paradise.


houthakker Vrijdag 1 juni 2018 - Eerste vakantiedag.
De eerste vakantiedag... wat ga je dan doen? Uitslapen! Ehm... mis, want ik was uit gewoonte toch nog vroeg wakker en ben er toen maar gewoon uit gegaan. Op m'n gemak een bakkie en een broodje en op die manier opstarten voelt dan toch wel als vakantie. Verder had ik het plan opgevat om m'n auto eens goed uit te mesten aan de binnenkant want met al die zaagklusjes is het net of ik met de deuren open bij een hakselaar heb gestaan, maar dit kwam er even tussendoor:

nieuwe houtvoorraad


Het zeikt op dit moment van de hemel, dus ik stel het kloven nog even uit. Daarna kan het de opslag in en over een jaar of drie dienen als prachtig stookhout. Verder heb ik niet zo veel gedaan vandaag, behalve dan een beetje op internet rond gehangen en op die manier was er dan toch nog iets van ontspanning vandaag :)