logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


snelweg Woensdag 17 april 2024 - Baby-asje.
Ontwikkelingen in het transport die best nuttig zijn, maar er niet uitzien. Eén ervan is de frontzichtspiegel: als chauffeur kun je daarmee (zoals de naam wellicht al doet vermoeden) recht voor je auto kijken en heb je mits deze spiegel goed is afgesteld aan de voorkant geen dode hoek. Een ding wat levens kan redden, maar het ziet er gewoon niet uit. Ik ben best een Scania mannetje, maar ook bij ‘mijn’ merk vind ik het ding zo verschrikkelijk dat ik er voor gekozen heb om een camera te laten monteren in plaats van die oerlelijke schep voorop. Voorbeelden? Check:

frontzichtspiegel scania

frontzichtspiegel daf

Die laatste vind ik persoonlijk dan nog bijna de ergste, want in dit geval is hij nog niet eens uitgeklapt en het gaat hier om het nieuwste model van Daf waar ze dan zoiets op plakken. Mercedes staat werkelijk op nummer 1 als het om het misvormen van een vrachtauto gaat, maar daar kan ik helaas geen goede afbeelding van vinden. Maar goed, wat heeft dit met een baby-asje te maken? Nou, simpelweg dat zo’n asje er ook niet uitziet maar wel nut heeft. Ik meen dat Daf zoiets voor het eerst ontwikkelde en heeft toegepast op trekkers die in redelijk zwaar transport zitten waardoor ze met hun asdruk op de aandrijfas niet uitkomen.

Die wordt dan overbelast en in plaats van een volwaardige 3-assige trekker te kopen die in alle opzichten duurder en zwaarder is kon de klant dan kiezen voor een zogenaamd baby-asje die exact het probleem op kon lossen waar de transporteur in de praktijk tegenaan liep. Het ziet er alleen niet uit en bij Harrisons Transport in het Engelse Chapel-en-le-Frith dachten ze er blijkbaar ook zo over, maar verzonnen ze ook een in mijn ogen prachtige oplossing.

nieuwe scania harrisons transport

opgebouwde scania harrisons transport

de weggebouwde baby-as op de scania trekker van harrisons transport

Als je dan kijkt hoe standaard de trekker bij aflevering is op de eerste foto en hoe hij er eenmaal uitziet als ze hem opgebouwd hebben, dan is dat al een wereld van verschil én dan hebben ze dat baby-asje ook nog op een prachtige manier weggewerkt! Ik heb dit nog niet eerder gezien en vind het echt een top oplossing als het gaat om ‘looks’. Nadenken, ontwikkeling, veiligheid en toch mooi. Het kan blijkbaar prima gecombineerd worden met elkaar :)