logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


schade auto Zaterdag 3 juni 2023 - Schades.
Hoe lullig het ook is, m'n week stond dit keer voor een groot deel in het teken van schades. Om met het werk te beginnen: ik reed met de vrachtwagen over een kraanbaan heen bij een klant waar ik al meerdere keren geweest ben, maar dit keer sloeg er een strip omhoog en die sloeg zo hard en ver omhoog dat er werkelijk van alles stuk was. Verder rijden ging enkel door het één en ander in overleg met een monteur van Scania aan te passen en zo kon ik uiteindelijk toch rijdend de garage bereiken. Daar werd het één en ander gerepareerd, maar ik moest sowieso nog terug omdat niet alles klaar was en ze daar op dat moment ook de onderdelen niet voor hadden.

M'n werkgever wist het zo te regelen dat de auto deze week nog naar binnen kon bij de dealer en zo werd gisteren de schade volledig afgehandeld. Dat zou in eerste instantie minimaal een halve dag zijn, dus werd het plan opgevat om me tijdelijk even met een andere auto wat klusjes te laten doen maar qua tijd viel het allemaal mee en zo kon ik uiteindelijk toch nog redelijk op tijd vertrekken uit Venlo en met niet al te veel vertraging de auto parkeren voor het weekend.

tijdelijk een ander karretje mee

Dan een schade voor mezelf en dan ook volledig voor mezelf. Ik kocht de Transit inmiddels bijna 2 jaar geleden met een kleine schade aan de achterbumper. Hij komt uit de lease en heeft als service auto dienst gedaan en blijkbaar is er in die periode iets voorgevallen waarvan de eigenaar heeft besloten het niet te laten repareren. Toen ik hem kocht stoorde me die schade in zoverre niet omdat de prijs eigenlijk best wel goed te noemen was, maar in de loop van de tijd ben ik me er steeds meer aan gaan storen en ook ben ik de vraag: "Hoe heb je dat nou gedaan, Gerrit?" eigenlijk inmiddels ook wel kotsbeu. Helemaal omdat ik de schade zelf niet veroorzaakt heb, maar het plekje valt dus blijkbaar veel mensen toch op.

Er zit een kunststof bumper op en ik meende dat die dingen niet te repareren zijn, maar in een aantal gevallen blijkt dat juist wel het geval en ik dacht dat een prijsopgaaf dan misschien best handig zou zijn om te bepalen of de reparatie nou wel of niet de moeite waard is. Online kan er aan de dag van vandaag van alles en ook offertes zijn op deze manier makkelijk op te vragen. Tenminste, zo laten ze het over komen bij Fixico waar ik via Carglass terecht kwam. Zij claimen dat je bij hun een aanvraag kunt doen, die beoordelen ze dan eerst zelf en sturen die door naar schadeherstellers bij jou in de buurt waarna zij je een offerte sturen. Ze claimen dat je binnen 24 uur diverse offertes kunt krijgen.

Kort samengevat heb ik na 4 werkdagen nog geen enkele offerte gehad en ben daarom zelf maar even langs een schadehersteller gereden. Die ouderwetse manier bleek de meest prettige, want hier kreeg ik binnen 5 minuten een offerte en uitleg over de manier van werken en dat gaat er vrijwel zeker toe leiden dat de schade daar hersteld zal gaan worden. De online wereld en allerlei webwinkels waar in feite zo'n beetje alles te koop is kan makkelijk zijn, érg makkelijk zelfs. Maar in veel gevallen kan er niks op tegen ouderwetse service. En ja, wellicht betaal ik dan wat meer maar dat boeit me dan ook niet om de simpele reden dat ik op een prettige manier van een probleem verlost wordt.