logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 29 maart 2009.
Wat ik afgelopen week schreef over het weer: blijkbaar moet ik vaker even klagen, want de verwachtingen zijn goed te noemen. Droog weer met temperaturen die oplopen van een graad of 10 aan het begin van de week tot zelfs 18 aan het einde van de week. Natuurlijk, ik weet het: eerst zien en dan geloven, want ze zitten er nogal eens naast...

Qua werk was het de afgelopen week voor het eerst érg rustig. Niet al te veel gedaan en ik hoop dat de komende week weer wat drukker zal worden. Iets wat echt 'minder' is: de demper van de vrachtwagen zit wéér dicht en deze keer heb ik er maar 9.000 km mee kunnen rijden. Kijk, dat er iets mis is met een nieuwe auto... Dat kan natuurlijk, maar dat het zo lang duurt voor er een daadwerkelijke oplossing is en dat ik dus de aankomende week weer een halve dag in de garage zit... daar wordt ik dan gewoon niet vrolijk van.

Van Pieter begreep ik in ieder geval dat ze deze keer een poging gaan doen om het probleem écht op te lossen door het inspuit punt van de adblue in de demper te verzetten. Volgens de dealer is het voor 99.9% zeker dat daarmee het probleem is opgelost. Als ze dan ook gelijk de nieuwe monitor monteren voor het camera systeem, dan hoop ik dat ik er voorlopig niet meer hoef te komen. Best aardige lui hoor, daar gaat het niet om, maar gewoon dat rondhangen en wachten tot de auto klaar is... Pffff...

Gisteren was de laatste repetitie met de 1605Band. Okee... Ik geef direct toe dat dit wat misleidend is, maar we hadden toch echt de laatste normale repetitie. Volgende week begint namelijk het laatste blok met repetities en dat zijn dus eigenlijk de generale repetities voor de try-out en dan moet alles er gewoon in zitten.

Voor het eerst was saxofonist Theo bij een repetitie aanwezig en ondanks dat hij bar weinig aan de voorbereiding had gedaan liep het toch allemaal best aardig en hebben we een heleboel kunnen doen. Theo zal zorgen dat hij de volgende keer de boel wat beter in zijn hoofd heeft zitten en dan komt het zéker allemaal goed. Daarnaast hebben we een aantal nummers spontaan als jam gedaan en ik heb het vermoeden dat daar toch wel iets op de uiteindelijke setlijst van terug zal zijn te vinden. Sommige nummers lopen gewoon te lekker om er niets mee te doen. Welke? Ach, kom gewoon kijken bij de try-out en dan merk je het vanzelf...

Woensdag 25 maart 2009.
De lente is inmiddels officieel begonnen, de dagen worden nu merkbaar écht langer en aankomend weekend doen we er nog een schepje bovenop omdat de klok dan weer een uur vooruit gezet moet worden. Heerlijk hoor, dat de zomer er weer aan zit te komen maar aan de andere kant is deze periode dat het langer licht blijft en dat de klok verzet moet worden voor mij één groot drama. Elke keer krijg ik het weer voor elkaar om mezelf voor de gek te houden met bijvoorbeeld het eten... Ik kijk dan eens naar buiten, zie dat het al een beetje donker begint te worden en dan denk ik bij mezelf 'tijd om een hapje te gaan eten', maarja... Dan loopt het dus inmiddels al tegen een uur of zeven, wat als gevolg heeft dat alles wat ik dan nog wil doen opschuift en bij de tijd dat ik het eten op heb en alles aan kant heb is het bij wijze van spreken alweer bijna tijd om naar bed te gaan. Tenminste, voor de meeste mensen onder ons dan... *grin*

Deze periode duurt gewoon een paar weken en dan loopt het allemaal wel weer, maar tot die tijd vind ik er weinig aan 's avonds. Het weer is op dit moment ook niet echt om over naar huis te schrijven: "maart roert z'n staart" en dat is goed te merken. De temperatuur is laag, maar met het zonnetje erbij is het lekker als je dan ook nog eens uit de wind kunt blijven. Maargoed, even later valt de regen weer met bakken uit de lucht en in het zuiden van België hadden ze vandaag zelfs nog knappe overlast van zware sneeuwval. Ik zeg: deze periode gewoon lekker overslaan en zorgen voor mooi warm zomerweer!

Zondag 20 maart 2009.
Het was weer een druk muzikaal weekend deze keer... Zaterdag konden we eindelijk met Kalamazoo weer eens wat gaan repeteren en blijkbaar had iedereen er zin in, want we waren al vroeg aanwezig in de oefenruimte. Muzikaal klonk het weer lekker: de instrumenten vullen elkaar lekker aan in deze samenstelling en de op sommige momenten drie stemmige zang van Stefan, Gijs en Leo is gewoon super te noemen.

Als team gezien hadden we echter een zware dag vandaag, want hier en daar ontstond wat wrijving tijdens de repetitie en die kwam er aan het eind dan ook echt wel uit. Dit soort dingen zijn natuurlijk nooit echt leuk te noemen, maarja... je kunt het maar beter gehad hebben dan dat het allemaal gaat zitten broeien waarna de klap zo groot is dat er niks meer te lijmen valt.

Men zegt wel eens dat zeven jaar in een relatie een kritiek punt is. Degenen die dat in een relatie overleven komen er vaak wel, maar volgens mij is dat binnen een band ook zo. Okee, ik maak er min of meer een geintje van maar we zijn nu aan het 14e jaar Kalamazoo bezig en als we dit in de huidige samenstelling overleven kan het volgens mij niet meer stuk. Kortom: we moeten er voor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op blijven staan en daarbij open en eerlijk tegen elkaar (kunnen) zijn, dan heb ik er het volste vertrouwen in. Zoals ik aan het begin al aangaf zal het aan de muzikale invulling zeker niet liggen. Zowel op het muzikale vlak als op het persoonlijk vlak gaan we er de volgende repetitie gewoon weer lekker tegenaan om het bandje weer op rit te zetten zodat we kunnen gaan doen wat we zo graag willen gaan doen: optreden!

Vandaag stond er een repetitie met de 1605Band gepland. Dit project begint zachtjes aan op z'n einde te lopen en dat is binnen de band ook goed te merken. De puntjes worden bij de verschillende nummers op de spreekwoordelijke i gezet en de praktische invulling van zowel de try-out als het optreden komen ook steeds meer ter sprake.

De repetitie van vandaag was alleen met de basis van de band en ondanks dat we niet al te veel nummers hebben gedaan ging het toch lekker. Hier en daar worden nog dingen aangepast om een nummer net even wat anders dan 'standaard' te laten klinken en er komt ook steeds meer structuur in het geheel.

Goed nieuws is er ook wat betreft de saxofonist, want ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat die niet meer mee zou doen maar Theo schijnt binnenkort toch voor het eerst op de repetitie te verschijnen. Hij is op zich muzikant genoeg om dingen snel op te pikken, maar ik ben toch benieuwd hoe het zal gaan lopen. Er staan nog vijf geplande repetities voor de try-out, dus dan moet het er gewoon helemaal in zitten...

Ook op het 'persoonlijk vlak' is er goed nieuws, want Rakker is behoorlijk opgeknapt na zijn verblijf bij de dierenarts. Hij zit nog onder een antibiotica kuur en is daardoor wat minder actief dan normaal, maar hij stapt weer vrolijk in huis rond, gaat af en toe even naar buiten en eet weer een stuk beter dan een paar dagen geleden. Het was dus even afzien voor hem om daar naar toe te gaan (en voor mij voor een deel trouwens ook wel), maar hij is er tot nu toe zeker van opgeknapt.

Vrijdag 20 maart 2009.
Na een redelijk ellendige week voor m'n gevoel gaat het nu weer de goede kant op, want vandaag moest ik met m'n inmiddels 14 jaar oude vriend naar de dokter. Voor de goede orde: het gaat natuurlijk om...

rakker
Rakker


Er zat aan het begin van de week helemaal geen fut meer in, hij at maandag heel slecht en dinsdag zelfs helemaal niet en dat is bij Rakker toch écht een slecht teken. Normaal gesproken gaat hij bij zijn avondmaaltijd tekeer alsof hij een maand geen eten heeft gehad, maar nu bleef hij zelfs niet eens in de keuken toen ik het zakje open maakte. Tijd om me dus echt zorgen te maken en dat bleek terecht toen ik met hem bij de dierenarts kwam.

Na wat luisteren en voelen bleek hij helemaal gezond, tot het moment dat de dienstdoende dierenarts zijn bek open deed en een grote ontsteking aan zijn hoektand ontdekte. Daarnaast kon het sowieso geen kwaad om z'n hele gebit eens goed onder handen te nemen, maar met name van die hoektand zou hij zoveel last hebben dat hij niet at en dus ook niet lekker was. Gisteren was het zo vreselijk zielig zoals hij in huis rondhing: niet willen/kunnen eten, klagend miauwen enzo... Tja, en wat kun je daar aan doen als je zelf weet dat de afspraak gepland staat maar dat hij nog niet aan de beurt is?

Vanmorgen heb ik hem bij de dierenarts gebracht en aan het begin van de middag mocht hij weer naar huis. Inmiddels is de verdoving al een eind uitgewerkt en kan hij weer normaal in huis rond lopen, op de bank gaan liggen enzovoort. Nog sterker: hij heeft zelfs alweer wat gegeten! Als hij nu op z'n gemakje de komende dagen verder opknapt, dan ben ik niet de enige die aan het eind van de week toch weer vrolijk is...

Zondag 15 maart 2009.
Qua werk liep het over het algemeen weer super naar mijn idee, want ik heb een leuke werkweek achter de rug waarbij ik in relatief niet al te veel tijd toch een heleboel heb kunnen doen. Wat bij betreft was het daarom tijd voor een welverdiend weekend en dat is ook allemaal goed gekomen.

Een jaar of twee geleden ofzo kwam ik via het drummersforum in contact met Denise en tja... op zo'n forum kom je natuurlijk niet voor de grap, dus inderdaad: Denise speelt drums en haar band heet Alfa Female. De band bestaat verder uit Liza die de leadvocals en een gitaarpartij voor haar rekening neemt, Debby die wat backingvocals doet en de solopartijen speelt en Cyntha die naast wat backingvocals de baspartij voor haar rekening neemt.

Gisteren was ik eindelijk weer eens in de gelegenheid om de meiden live te gaan bekijken en in dit geval stonden ze bij 'Under the Bridge', een hardrock en blues café in Alphen aan den Rijn. Ze waren er een tijdje uit geweest omdat Denise vorig jaar bevallen is van een wolk van een dochter, maar ze zijn écht weer terug naar mijn idee en zijn zeker gegroeid in de loop van de tijd. Waar de band eerst toch zeker al wel lekker klonk waren het toch meer individuele muzikanten die op het podium stonden, terwijl er nu echt een band staat. En damn... wat kunnen die meiden rocken!

Gewoon lekkere, stevige rockmuziek zonder consessies maar wel toegankelijk voor een groot publiek. Daar komt het naar mijn idee een beetje op neer. Vanavond speelden ze een mix van wat covers die afgewisseld werden door wat ouder maar ook nieuw eigen werk en waar de band het ene moment lekker stevig en ruig klonk, kwam er op het volgende moment een wat rustiger nummer voorbij maar wél met dat rauwe randje zodat een set niet ineens helemaal in elkaar stort.

Conclusie: het was een leuke avond gisteren daar in Alphen aan den Rijn. Een leuke kroeg met een goede sfeer, een leuk team én een toffe band. Wat wil je nog meer?

Nieuwsgierig naar Alfa Female? Check dan even hun website, Hyves of MySpace of bekijk eventueel wat filmpjes op hun Youtube kanaal. Beter nog: ga de meiden eens bekijken als ze bij je in de buurt spelen. Opnames zijn allemaal leuk en aardig om te bekijken en te beluisteren, maar live is Alfa Female echt een band met ballen...

Door omstandigheden kon Denise gisteren niet over een eigen drumkit beschikken, dus had ik haar aangeboden dat ze die van mij kon gebruiken. Onzin? Nouja, ik zou er toch gaan kijken dus of ik de boel dan mee neem of niet maakt dan ook weer weinig uit en als je elkaar op deze manier uit de brand kunt helpen dan is dat natuurlijk altijd leuk. Het enige nadeel in dit geval is m'n opstelling die compleet op een rack gemonteerd zit: alles zit met memory locks vast op een plaats waar ik het persoonlijk wil hebben en dat is natuurlijk niet de opstelling van Denise. Geen probleem, gewoon de boel verbouwen en net zo lang schuiven tot het voor haar naar d'r zin staat zodat ze lekker kan spelen. Maarja, die puzzel moet ook een keer terug gezet worden en daar ben ik vandaag dan mee bezig geweest.

Ik had hiermee kunnen wachten tot de eerstvolgende repetitie met Kalamazoo, maar om dan 's morgens vroeg eerst een complete setup nog in elkaar te gaan puzzelen gaat me toch te ver. Nu was ik van te voren al zo slim geweest om de plaatsen van de klemmen op het rack even te merken en op die manier viel het me eigenlijk helemaal niet tegen om weer m'n originele setup terug te krijgen. Als die klemmen maar op de goede plaats zitten, dan wijst de rest eigenlijk zichzelf door de verhouding van de verschillende onderdelen. Het was gewoon een kwestie van de hoogte en de hoek per tom of bekken instellen en op die manier had ik het dus eigenlijk zo weer voor elkaar. Een klein nadeel was gisteren wel dat de straat hier voor de verandering weer eens vol stond met auto's. Normaal gesproken kan ik me daar niet zo druk om maken, maarja... als je met een hoop spullen moet gaan sjouwen is een parkeerplaats die een beetje in de buurt van de deur is toch wel handig...

Zondag 8 maart 2009.
Na regen komt zonneschijn...

Dat was vandaag wel héél letterlijk het geval. Toen ik vanmorgen wakker werd regende het enorm en ook tijdens het inladen van m'n spullen kwam het behoorlijk uit de lucht vallen, maar later in de ochtend klaarde het behoorlijk op en begon het zonnetje zelfs lekker te schijnen. Muzikaal ging het eigenlijk op dezelfde manier, want na de repetitie met de 1605Band van vorige week die niet zo heel erg fantastisch liep ging het vandaag weer een stuk beter.

Het was vandaag weer de beurt aan Janneke om haar nummers door te nemen en op dit moment vind ik dat je echt kunt merken dat dingen steeds beter gaan lopen, dus de vruchten van het repeteren beginnen zich langzaam af te werpen. Hier en daar veranderen we nog wel eens wat en ook zijn er kleine dingetjes waar goede afspraken over gemaakt moeten worden, maar... we zijn goed op weg!

Overigens is dat nodig ook, want toen we begin januari 'al' begonnen met repeteren dacht ik nog wel eens van 'pffff, waarom nu al beginnen terwijl er nog zoveel tijd is...' maar inmiddels vliegt de tijd voorbij en is gebleken dat we de tijd toch hard nodig hebben met z'n allen als we echt iets leuks neer willen zetten. Daarbij komt dan ook nog dat het nu niet zo'n probleem is als er een keer een repetitie uitvalt en dat is volgende week het geval.

Volgens Arie een mooie gelegenheid om even bij te komen en (hij zei dit letterlijk) aan het gebroken gezinsleven te werken... :-)
Daarna gaan we in ieder geval weer met goede moed verder met een paar repetities met de basis van de band, daarna is het weer de beurt aan Stefan om ons te vergezellen en daarna zitten we alweer op half april en is Janneke weer aan de beurt, waarna we al heel dicht op de try-out uitkomen... Zie je wel dat de tijd vliegt?

Verder wil ik wat dingen wijzingen voor m'n internetverbinding, maar hoewel dat tot een tijd geleden probleemloos lukte is dat dus nu niet het geval. Als het al lukt om in het goede menu te komen moet je een gebruikersnaam en wachtwoord nog een keer extra ingeven en dan... tja, dan weet ik het dus niet. Bij elke gebruikersnaam en elk wachtwoord krijg ik de melding dat de gebruiker niet bestaat. Handig, als je online op een internetverbinding zit terwijl je niet bestaat... Binnenkort maar eens contact opnemen met de mensen bij KPN.

Zaterdag 7 maart 2009.
Na een hele lekkere werkweek is het wat mij betreft ook tijd voor een goed weekend en voor alsnog moet dat goed komen lijkt me... Vandaag maar eens wat voorbereidingen gedaan voor de repetitie met 1605 en die voorbereidingen bestonden voor het grootste deel uit het opnieuw stemmen van m'n stalen Pearl snaredrum. Ik ben van plan die morgen eens als sidesnare te proberen bij een paar nummers. Een dergelijke snare is normaal gesproken totaal verschillend van de normale snaredrum en die kun je dan gebruiken bij tussenstukjes, refreintjes en dat soort dingen.

Maargoed, persoonlijk vind ik het eigenlijk onnodig om daar een extra snaredrum voor aan te schaffen, want daar moet dan eigenlijk ook nog een standaard bij en voor live situaties een microfoon met kabel. Een kostenplaatje wat het voor mij dus gewoon niet waard is en ik zou dan liever een totaal andere snaredrum kopen om die als main snaredrum te gebruiken. Iets wat er best nog wel een keer van zal komen, maar voorlopig geniet ik nog steeds van de Louie Bellson Custom snaredrum die ik nu inmiddels ruim een jaar heb en die ik zeker niet van plan ben om weg te doen. Het gaat namelijk om een echte limited edition waarvan er wereldwijd maar 1000 gemaakt zijn en daarbij komt ook nog dat Louie Bellson op 14 februari jl is overleden. Een dergelijke drum zal er dus nooit meer gemaakt worden.

Een nummer wat al tijden op m'n pc staat is Neon Knights van Black Sabbath. In de periode dat dit nummer uitkwam was Ronnie James Dio nog zanger bij de band en door een hint van Nick kwam ik deze video tegen:Tja, dit nummer is echt wel gedateerd maar het blijft toch een lekker nummer naar mijn bescheiden mening. Old rockers never die...

Donderdag 5 maart 2009.
Achja, onlangs had ik het onderstaande filmpje al in elkaar gezet maar ik kan het niet laten om het hier ook even te plaatsen. Een spontane versie van The Joker in de uitvoering van Kalamazoo, opgenomen tijdens een repetitie:Zondag 1 maart 2009.
Afgelopen vrijdag liep gelukkig een stuk beter dan donderdag tijdens het werk. Gelukkig maar, want zo heb ik de werkweek toch nog op een mooie manier af kunnen sluiten door het één en ander aan werk te verzetten. De boodschappen in huis gehaald en dus een mooi begin van het weekend...

Gisteren had ik weer een repetitie met de 1605Band en als ik de opnames terug hoor valt het allemaal wel weer mee, maar qua gevoel zat ik er gewoon vanaf het begin niet lekker in en dat veranderde helaas niet tijdens de repetitie. De anderen hadden daar op één of andere manier ook last van, dus het was wat dat betreft even 'minder' om het zo maar te zeggen. Maarja, mag het ook een keer? Tot nu toe liepen alle repetities zo vreselijk lekker dat het bijna te verwachten was dat er een keer een klein dipje in zou komen.

Op zich is het natuurlijk ook geen ramp, zeker nadat ik hoorde dat het muzikaal allemaal toch wel weer aardig klopte maar er is nog één ding wat 'minder' is... We begonnen met een club van elf man en daar zijn er al een paar vanaf gevallen. Niks aan te doen, want het is natuurlijk allemaal op vrijwillige basis maar als je dan aangeeft dat je mee wil doen moet je er ook zijn vind ik. Hoe kom ik hierop? We zouden deze repetitie voor de tweede keer met een saxofonist repeteren en die was voor de tweede keer maar niet op komen dagen. Niemand die iets wist en ik vind eigenlijk dat er best wel wat duidelijkheid mag komen hierover, want hij is muzikant genoeg om een beetje freestyle mee te toeteren maar er zitten ook hele specifieke stukken in. En tja, die moeten wel kloppen natuurlijk...

Maarrrrr... er is ook goed nieuws: we komen er gaandeweg steeds meer achter dat bepaalde nummers perfect achter elkaar passen en op die manier kun je als band zonder stil te vallen overgaan van het ene nummer naar het andere. Daarnaast liep het tussenstuk van Radar Love redelijk. Tja, redelijk inderdaad want het blijkt maar weer eens dat met iets meespelen makkelijker is dan hetzelfde stuk zelf te spelen. Maargoed, dat komt wel in orde verwacht ik want de basis heb ik wel te pakken en nu komt het dus op de details aan. Nog een paar keer repeteren met de hele band en dan moet hij er gewoon in zitten.

Vandaag was het weer een keer computer-tijd. Afgelopen week zat ik een beetje over Virushelp heen te klikken en op die manier kwam ik er achter dat een aantal pagina's best wel verouderd waren. Hier en daar stonden links naar programma's die niet meer bestaan, de werking van de online scanner van Trend Micro is in details een beetje veranderd en dus klopte onze omschrijving niet 100% meer enzovoort. Kleine dingetjes dus, maar wel dingen die naar mijn idee belangrijk zijn. Het gaat immers om een informatie verstrekkende site en ik vind dat je dan wel info moet verstrekken die ook daadwerkelijk klopt.

Het bleek nog een hele puzzel, maar na overleg met Wim liep het eigenlijk vanzelf. Ik wist van een aantal bestanden die online stonden niet meer of ze wel of niet gebruikt worden en een beetje werkoverleg is dan wel makkelijk. En... zoals ik al aangaf: als we samen even overleggen dan is er zomaar een hoop duidelijkheid. Een hele prettige samenwerking, zoals altijd... :-). Inmiddels is die klus ook afgerond en heb ik het weekend voor een groot deel in ieder geval nuttig kunnen besteden, al gaat de tijd op deze manier wel érg hard. Het weekend is voorbij voordat je het in de gaten hebt, dussss... op naar het volgende weekend! :-)