logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 31 maart 2013 - Paasweekend, deel 2.
De laatste dag van maart en tegelijk eerste paasdag. Een dag waarop we met Hello George naar Steensel gingen voor de 2013 editie van Kempensessie. Vorig jaar bleek dat een gezellig feestje en dit jaar waren we blij dat we weer een uitnodiging kregen. Het begon allemaal wat vreemd, want de band voor ons besloot op hun gemakje hun set af te maken ondanks dat ze zelf te laat begonnen waren en wij mochten daar de rekening voor betalen: als een speer ombouwen, geen soundcheck en gaandeweg besloten we ook nog een nummer te schrappen om de organisatie op die manier wat tijd te laten winnen.

Maar goed, laten we ons daardoor uit het veld slaan? Zeker niet, want het optreden verliep muzikaal goed (met de hier en daar bijna gebruikelijke verrassingen *grin*) en onderling is de sfeer binnen dit bandje wel zo fantastisch te noemen dat een klein obstakel als het eerder genoemde moeiteloos genomen wordt. Rocken, daar gaat het om en het liefst nog met het grootste plezier wat je maar hebben kunt. En... dat is wel gelukt naar mijn idee. De reacties waren in ieder geval positief en de eerste video's verschijnen nu al op het internet. De kwaliteit is niet je-van-het, maar het gaat hieronder even om het idee en mochten er betere opnames online verschijnen dan zal ik die ter zijner tijd nog wel even plaatsen.

Hello George als Fishstick Steve, live tijdens Kempensessie 2013 met Dog House Boogie. Het gaat blijkbaar om een onbewerkte originele opname die met een fotocamera gemaakt is:



Zaterdag 30 maart 2013 - Paasweekend, deel 1.
De eerste dag van het paasweekend was gelijk een goede: repetitie met Hello George in Eindhoven waarbij we wat puntjes hebben gezet op een set die we gaan spelen. Dat liep eigenlijk best lekker en daarnaast was het ouderwets gezellig. Verder heb ik vandaag eigenlijk weinig gedaan, dus valt er ook weinig te vertellen.

Okee, er valt wel iets te vertellen: dit jaar is het met pasen kouder dan tijdens de afgelopen kerstdagen en dat heeft als resultaat dat er allerlei geintjes over gemaakt worden. Harold Hugenholtz (info) tekende ooit voor PV and The Heartbeats wat karikatuur tekeningen van de bandleden en van hem is ook de onderstaande tekening waarmee ik jullie gelijk maar prettige paasdagen toewens:

pasen 2013 door harold hugenholtz


Vrijdag 29 maart 2013 - Wat een week...
Het was me een weekje wel... Om te beginnen is er op dit moment één ding waarvan Nederland echt in de ban is en dat is... de kou natuurlijk. Het blijft 's nachts onveranderd vriezen en de temperaturen komen overdag hier en daar zelfs niet of maar nauwelijks boven het vriespunt. Doe daar nog een straffe oosten wind bij en dan is het feest compleet, terwijl het toch echt al bijna april is! Maar goed, het mooie weer zal vast wel komen en als het over een bepaalde periode 27 graden is klaagt hetzelfde percentage van de Nederlanders dat het veel te warm is.

Qua werk was het behoorlijk druk afgelopen week, met hier en daar wat verrassingen. De eerste verrassing kwam maandag toen bleek dat er ineens een stalen plaat mee moest die 2.65 meter breed was in plaats van de opgegeven 2.55 meter. Die 10 centimeter doen het hem dan ook niet meer zou je zeggen, maar in dit geval pas het eerste makkelijk in m'n auto en het tweede net niet. Maar goed, met wat creativiteit hebben we het toch voor elkaar gekregen dat alles mee kon. De tweede verrassing kwam direct de dag erna en toen ging het ineens om een ring van 2.95 meter breed, alleen bleek de bovenkant van de kap na de periode van pekel en troep op de weg weer eens vast te zitten dus dat was nogal een gevecht.

Verder viel me de afgelopen week onderweg de hoeveelheid ongevallen op. Niet alleen in Nederland maar ook in België klapten er hier en daar door de week verspreidt toch wel een hele berg auto's op elkaar en dat gaf dan ook de nodige vertraging. Tel daar wat meer wachttijd bij klanten bij op dan normaal en dan is het soms toch een heel gedoe om het werk op tijd klaar te krijgen. Maar goed, het is allemaal gelukt. De papierwinkel is weer afgerond, dus dat betekent weekend en met de paasdagen in het vooruitzicht is het ook nog eens een lang weekend. Ik ga er van genieten...

Zaterdag 23 maart 2013 - Onweer.
Het is helemaal niet de tijd van het jaar voor onweer, maar in dit geval gaat het om mooi foto's van blikseminslagen die ik met je wil delen. Ze zijn hier te vinden.

Overigens viel me op dat ik de pagina in Firefox zo kon bekijken, maar dat het laden van de foto's met de Internet Explorer nogal op zich liet wachten, of dat in een paar gevallen lang niet alle foto's geladen werden.

Vrijdag 22 maart 2013 - Bijna weekend.
De weg naar het weekend lag vandaag een beetje bezaaid met hindernissen. Ik kwam vanmorgen bij een chemie bedrijf in Gent om daar segmenten voor het dak van een opslagtank te lossen, maar daar bleken ze nog bezig om de restanten zwavelzuur uit de tank te halen. Niet echt handig om daar bij in de buurt te zijn en... gelukkig zelfs verboden. Het zou ongeveer twee uur duren, maar ja... twee uur wachten, daarna nog lossen en vervolgens nog een partij werk te doen... Ik besloot maar door te gaan naar de volgende en het rondje zo goed als af te maken om daarna nog eens terug te komen.

Dat bleek een goed plan, maar toen ik vijf(!) uur later terug kwam zakte de moed me redelijk in de schoenen: de kraan stond nog op dezelfde plaats en het hek was nog gesloten. Wat er mis was gegaan of op dat moment nog mis ging weet ik niet, maar de mannen van het bedrijf waarvoor ik moest lossen kwamen me al snel tegemoed gelopen en die konden blijkbaar aan m'n gezicht al zien dat ik niet vrolijk was. Er werd wat lacherig gedaan en uiteindelijk vertelde de voorman dat hij een alternatief had geregeld omdat hij wist dat ik nog terug zou komen. Het was een beetje rommelen en slingeren tussen de diverse opslagtanks door, maar uiteindelijk werden de segmenten met een Manitou op een soort pleintje gelost. Blij, want ik zag het er al van komen dat de vracht dan maandag of zo maar gelost moest worden. Iets wat op zich niet onmogelijk is, maar wel héél erg onhandig omdat het ten eerste alles kost om voor één klant met een stel segmenten naar Gent te rijden en daarnaast zit de planning voor maandag natuurlijk al vol met ander werk.

Uiteindelijk stond ik tien minuten voor sluitingstijd bij m'n laatste klant. Net op tijd dus en na een belletje met de planning kon ik richting huis, want er waren verder geen bijzonderheden. De weg terug viel overigens niet tegen. Antwerpen wil in de spits nog wel eens één grote puinhoop zijn met vertragingen van drie kwartier of zo om alleen de ring maar over te komen, maar dat ging eigenlijk nog redelijk vanzelf. Inmiddels is de papierwinkel klaar, staat m'n hapje te pruttelen en is het tijd om weekend te gaan vieren. Ik heb het verdiend, al zeg ik het zelf...

Maandag 18 maart 2013 - Kunst.
Op zich heb ik er niet zo veel mee, al had ik ooit in militaire dienst een gesprek met iemand die van de kunstacademie kwam die die had als stelling "Je hoeft het als geheel niet mooi te vinden, maar elke vorm van kunst heeft wel iets moois". Daar kan ik me dan op zich wel in vinden en zo kwam ik via Facebook de onderstaande afbeelding tegen:

recycled shoes by willie cole


Kunstenaar Willie Cole (echt geen idee wie het is...) maakte het van afgedankte schoenen en ik vind het dan geweldig hoe je zoiets in elkaar kunt zetten, laat staan hoe je op het idee kunt komen om iets dergelijks van schoenen te maken. Dit is toch echt kunst, naar mijn idee...

Zondag 17 maart 2013 - Spam.
Spam, phishing en noem maar op. Iedereen die een mail account heeft krijgt er vroeg of laat mee te maken, maar de onderstaande mail die ik net kreeg slaat werkelijk alles...

Geachte heer/ mevrouw

Wij hebben diverse meldingen binnengekregen over mogelijk geplaatste ''skim-apparatuur'' bij meerdere pin automaten door het land.
Na onderzoek is gebleken dat ook U mogelijk ''geskimt'' kan zijn.
Er zijn tot op heden geen opvallende bedragen van uw rekening afgeschreven.

Om ons te helpen met het onderzoek om de verantwoordelijke hiervoor aansprakelijk te stellen vragen wij het volgende van u;
Wij vragen u om met spoed ?1,- euro van uw gehele saldo op uw bankrekening te laten staan en de rest van het gehele saldo over te boeken naar een door ons beschikbaar gestelde derdenrekening
Details voor de bankgegevens van de derdenrekening beschikbaar gesteld door de Nationale Politie afdeling International Cyber Crime vind u hier.

ABN AMRO (Naam) O.Kisi - (Rekeningnummer) 430519036

Dit word automatisch binnen 48 uur terug gestort. Tevens vragen u om 48 uur lang geen gebruik te maken van uw rekening.
Op deze manier kunnen wij zien mocht er onrechtmatig gebruik worden gemaakt van uw rekening en tot oplossing van deze zaak overgaan.

Wij zullen u NOOIT vragen om uw pincode of bankgegevens!

Dit is voor uw eigen veiligheid! Werkt u niet mee dat word uw rekening geblokkeerd en kan u gezien worden als ''verdachte'' in deze zaak.

Onze excuses voor het ongemak.

Olivier Kisi
Afdeling: International Cyber Crime
Nationale Politie


Uiteraard gaat het hier niet om een legitieme mail en daarnaast heb ik niet eens een rekening bij ABN AMRO, maar het ergste vind ik persoonlijk dat er blijkbaar toch mensen zijn die hier in trappen. Als niemand dat zou doen is het voor deze criminelen immers ook niet de moeite om via een spam run duizenden van dit soort berichten te versturen...

Vrijdag 15 maart 2013 - Wat een week...
M'n karretje staat op de parking, de werkweek is ten einde en wat ben ik toe aan het weekend... Het was een week met extremen: van prachtige zonnige momenten tot extreem zware sneeuwval inclusief zware ongevallen, van klanten waar ze je als hoop stront behandelen tot klanten waar je het liefst iedere dag iets zou gaan lossen, van rustige dagen tot dagen waar je de hele rit zit te trappen omdat je elke minuut zo'n beetje nodig hebt. Het zat er allemaal tussen en de goede momenten zijn dan toch wel motiverend voor de slechtere momenten om ook daar maar doorheen te bijten. Aan het eind van het verhaal ben ik in ieder geval gezond weer thuis en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Woensdag 13 maart 2013 - Koning Winter.
Terwijl veel mensen de winter al heel lang vinden duren en het voorjaar nu toch echt wel mag komen is het nog steeds Koning Winter die met harde hand regeert. Na het afgelopen weekend daalden de tempereaturen weer knap onder het vriespunt en de oosten wind die er bij kwam kijken maakte het voor het gevoel alleen maar nog kouder. Maar goed, het is maart en maart roert z'n staart... dat lijkt me nu wel duidelijk.

Gisteren kwam er in het zuiden nog een partij sneeuw bij. Ik las later op de dag dat Rijkswaterstaat in de loop van de ochtend alleen in het zuiden al 1750 ton zout op de weg had gemikt en dat was te zien. M'n auto die normaal zwart moet zijn is nu nog compleet grijs van de pekel die er op zit en het ziet er niet naar uit dat die voorlopig gewassen kan worden in verband met de vorst. Maar goed, die sneeuw... dat gaf me toch een puinhoop tijdens het werk waarbij ik natuurlijk net in het zuiden van het land zat. Ondanks het zout op de weg bleef de sneeuw op veel plaatsen liggen en dat zorgde voor veel vertaging en hier en daar voor wat ongevallen, waardoor de vertraging alleen maar nog groter werd. Ik ben op een gegeven moment maar binnendoor gaan hobbelen. Dat is een gok, want de puinhoop kan daar door de sneeuw soms groter zijn dan op de snelweg maar als die laatste compleet stil staat kom je in ieder geval nog iets vooruit. Het bleek een goede keus, laat ik het daar op samenvatten... :-)

Vandaag was alle ellende qua sneeuw op de weg verdwenen en zat ik in de ochtend weer in de regio Eindhoven. En wat denk je? Ellenlange files door ongevallen, terwijl er niks bijzonders aan de hand was qua omstandigheden. Zowel op de A2 als op de A67 ging het behoorlijk mis en ik was blij dat ik er omheen kon rommelen zonder al te veel vertraging op de lopen. Het geeft wel te denken dat het op zich helemaal niet zo vanzelfsprekend is om 's avonds thuis aan de etenstafel te zitten.

Zondag 10 maart 2013 - The Pheromones.
Tot ongveer een week of vier geleden had nog bijna niemand van dit bandje gehoord, maar ergens rond die tijd verscheen er een trailer op Comedy Central voor de hitserie Californication met daaronder het nummer 'Stronger' van deze band. Daarna explodeerde het één en ander en afgelopen week zijn ze niet alleen live op 3FM geweest, maar was de single daar ook zo goed als elke dag wel in een programma te horen.

Wat ik dan met dit bandje heb? Eigenlijk niks, behalve dan dat ik via via de drummer een beetje ken en het die mannen gewoon gigantisch gun. En het is natuurlijk een heerlijk nummer, check zelf maar even...



Zaterdag 9 maart 2013 - Korte samenvatting...
Een update na ruim een maand, dat is wel héél erg lang. Maar goed, waar het in het kort op neerkomt is dat ik nogal druk ben geweest. Te druk eigenlijk: het werk is soms hectisch, een weekend ziek op bed gelegen, de repetities met Hello George die intensief zijn in verband met een komend optreden, repetities met PV and The Heartbeats die nu ook frequenter zijn nadat Peter weer hersteld is van de problemen met zijn stem en er ook hier optredens aan zitten te komen enzovoort, enzovoort.

Het zijn allemaal leuke dingen, maar ze maken het leven ook wel erg druk en m'n agenda erg vol. Doe daarnaast nog wat dingetjes als een collega waarbij kanker is geconstateerd en die inmiddels is opgegeven door zijn medisch team, dan loopt m'n bollletje toch echt even over en komt het er niet van om dit blog redelijkerwijs bij te houden.

Dit weekend zal dan ook staan in het teken van rust omdat ik aan alles in mezelf merk dat ik het heel hard nodig heb. Geen dingen die moeten, maar gewoon lekker aanklooien en de dingen doen die de hele tijd zijn blijven liggen. Waar ik erg blij mee ben is dat het ook daadwerkelijk kán. Dat klinkt vreemd, maar er zijn altijd mensen die het niet (kunnen) accepteren als je op een bepaald moment wat tijd voor jezelf nodig hebt en ik heb gelukkig mensen om me heen die daar totaal geen problemen mee hebben. Het batterijtje maar weer even opladen en daarna weer verder. Waarmee? Daar hoop ik je dan toch hier wat regelmatiger van op de hoogte te houden...