logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 30 maart 2014 - Muzikaal weekend.
Dit was achteraf bekeken weer een helemaal te gek weekend, want zaterdag stonden we met Hello George op de Kuylkamp Pro Party. Een feestje wat vooraf gaat aan het Kuylkamp festival wat ergens in juni plaats zal gaan vinden en wij hadden er de (twijfelachtige) eer om de boel af te mogen sluiten. Als headliner spelen is gaaf natuurlijk, maar als het pas om 00.30 uur gepland staat en waar je er vanuit mag gaan dat het later zal worden... Veel mensen zijn dan al weg of staan op het punt om weg te gaan, maar toch was er nog voldoende publiek aanwezig en wij konden degenen die naar huis gegaan zijn alleen maar ongelijk geven.

De set liep op zich lekker, met voor mezelf eigenlijk maar één groot minpunt: achteraf kreeg ik van Bart (de geluidsman) te horen dat hij de drums op de mengtafel compleet uit had gezet omdat het zo hard ging. De geluidsman is er om het complete geluid van de band zo goed mogelijk neer te zetten, maar als die zo veel herrie van het podium krijgt dat hij alleen maar dingen dicht kan gaan zetten dan komt dit het geheel naar mijn idee gewoon niet ten goede. Nu was de zaal niet al te groot, dat zal ongetwijfeld meespelen, maar dan nog... Ik ben geen echte hard-hitter om het zo maar te zeggen en kreeg voor het eerst in alle tijd dat ik speel te horen dat het net even te hard ging en daar kan ik dan toch wel een beetje van balen. Natuurlijk moet je lekker kunnen spelen, maar dat kon in de betreffende ruimte ook met wat minder volume en op die manier zou Bart veel meer controle over het geheel kunnen hebben.

Lekker kunnen spelen is één ding, maar het totaalgeluid van de band staat daar in mijn beleving altijd nog boven. Jammer dus en al was het voorzover ik het begreep niet eens heel storend, toch vind ik het wel iets om op te letten en dat ga ik in de toekomst dan ook zeker doen. Meer overleg met de betreffende geluidsman is blijkbaar toch even nodig om uiteindelijk een goed resultaat neer te kunnen zetten en lol heb ik er toch wel in, zolang het tenminste al niet te hard is als ik m'n stokken alleen maar op een vel laat vallen *grin*

Al met al werd het een kort nachtje, want zoals ik eerder al schreef begonnen we later dan gepland en daarna hebben we nog wat gedronken met z'n allen om vervolgens moe en voldaan in m'n mandje te ploffen. De klok ging afgelopen nacht ook nog even een uur vooruit, dus dat werd ook alweer een uurtje minder en vanmorgen kon ik toch niet al te lang blijven liggen want ik had samen met Ed bij Nico afgesproken om de definieve mix voor de demo in elkaar te gaan zetten. Tijdens het maken van zo'n mix kom je er dan ook op een leuke manier achter dat de band qua frequentie's elkaar totaal niet in de weg zit.

demo afmixen bij studio gaga


Nu had Nico al heel veel tijd in de voorbereidingen zitten, dus het ging in dit geval wat meer om de details van het mixen maar juist omdat er weinig of geen dingen door elkaar lopen qua frequenties krijg je bij zo'n opname redelijk makkelijk een mooi vol geluid. De zang is wat mij betreft helemaal te gek, want Fons kan niet alleen goed zingen maar op de opmames klinkt zijn stem ook heel natuurgetrouw. De gitaar van Ed zorgt voor een mooie vulling, terwijl Léon en ik voor de basis zorgen en zo vult het elkaar allemaal aan. En okee, ik geef direct toe dat er in het geheel wat muzikale foutjes zitten maar ja... het gaat hier om een demo en niet om een cd die we uit gaan brengen, dus hoeft het naar mijn idee ook niet 100% perfect te zijn. Al met al is het tot nu toe een mooi, gezellig en leerzaam proces geweest en als Nico klaar is met het masteren van de opnames kunnen we zeggen dat we weer iets afgerond hebben. Uiteraard zal ik hier ter zijner tijd wel wat dingetjes plaatsen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoeveel tijd Nico heeft om de boel af te maken. Dat wordt dus nog even in spanning afwachten... :)

Zaterdag 29 maart 2014 - Nuclear Security Summit.
De afgelopen week stond zo'n beetje in het teken van het Nuclear Security Summit. Allerlei (snel)wegen werden afgesloten om de wereldleiders veilig van A naar B te krijgen en het publiek kreeg voldoende info, maar moest het maar met de mogelijke vertragingen doen. Met die vertragingen viel het allemaal reuze mee overigens, maar ondanks dat het een hele serieuze aangelegenheid was kwam toch het onderstaande filmpje naar boven. Het is een edit natuurlijk, maar het bezoek van president Obama aan het Rijksmuseum wordt er dan toch wel een stuk leuker van...



Zondag 23 maart 2014 - Vreemde week, mooi einde.
Laat ik voor het gemak dan ruim een week terug gaan en wel naar begin vorig weekend. We hebben toen op vrijdag met Hello Goerge een optreden gedaan in Bergeijk en dat was helemaal te gek om te doen, alleen wel bijzonder vermoeiend zo aan het einde van een volledige werkweek. Maar goed, het zou het begin van een leuk weekend zijn... Zou zijn inderdaad, want Linda was hier naar toe gekomen met het beestenspul alleen die bleek eenmaal hier gewoon echt zwaar ziek waardoor ze een beetje heen en weer wandelde tussen een bed en de bank. En nou vind ik het natuurlijk hartstikke leuk om met die honden eruit te gaan, maar eerlijk is eerlijk... het is toch gezelliger om dat met z'n tweeën te doen. Zeker in dit geval...

met sky en siro aan de waal


Na een weekendje rondhangen ging ze toch maar weer naar huis en omdat ze het niet helemaal vertrouwde ben ik even met haar mee naar huis gereden. Eenmaal terug begon bij mij de ellende van een beginnende griep: steen koud, koortsig en moe, moe, moe. Dus op tijd naar m'n mandje, maandag er toch maar uit en dat ging eigenlijk maar net. In de loop van de dagen knapte dat wel weer op, maar echt lekker ging het niet en in dit geval was ik achteraf bekeken toch wel een beetje blij met een relatief rustige werkweek die ik op deze manier toch vol heb kunnen maken zonder ziek thuis te zijn.

Donderdag was ik zo'n beetje wel weer de oude, maar dat was precies de dag dat Kajsa jarig zou zijn. Ik had er de dag er voor al zo mega veel last van dat ik eigenlijk niet wist hoe ik deze dag door zou komen, maar vreemd genoeg ging die donderdag eigenlijk als vanzelf. Ik heb er wel veel bij stil gestaan, haar moeder nog even gesproken en misschien dat juist dat deel wel de rust gaf die ik op dat moment zo nodig had.

Vrijdag maar weer op tijd naar m'n mandje en zaterdag een enorm leuke repetitie gehad met Hello George. We hebben een cover in 'moeten' studeren. Dat moeten staat bewust tussen aanhalingstekens omdat het op zich geen moeten is, maar de organisatie heeft bij elke band die op een komend festival van hen speelt de vraag neergelegt om een cover te doen en daar worden we dan nog op beoordeeld ook. Dat dit een ludieke actie is mag blijken uit de exacte opdracht: cover een nummer van de meidengroep Luv. Al mailend hebben we daar een oplossing voor gevonden en iets in elkaar weten te steken. Dat het muzikaal niet top is, dat klopt... maar dat het leuk is... dat is wel zeker! :) Verder de geplande set voor die avond even doorgenomen en dat liep op zich allemaal lekker. We zijn op tijd gestopt, zo was iedereen lekker op tijd thuis en ik vond het in ieder geval een top manier om deze in allerlei opzichten rommelige week af te sluiten.

Woensdag 12 maart 2014 - Huis te koop.
Yep, je leest het goed: ik heb een huis te koop en wel in Dingeloo, Drenthe. Een dorpje gelegen aan de bosrijke omgeving van het Nationaal park Dwingelerveld. Check de onderstaande link voor meer informatie:
Huis te koop: Weverslaan 15, Dwingeloo.

Zondag 9 maart 2014 - Ongekend.
Ongekend is eigenlijk het enige goede woord voor vandaag, want we schrijven 9 maart en het werd vandaag eigenlijk overal in het land wel rond de 20 graden en op heel veel plaatsen steeg het kwik zelfs boven deze waarde. De officiële temperatuur kwam hier in Zaltbommel even na 16.00 uur uit op 20.3 graden celsius en zeg nou zelf... Is dat ongekend of niet?

Zaterdag 8 maart 2014 - Even bijbabbelen.
Het is weer een periode rustig met de updates van deze site, wat eigenlijk alleen maar wil zeggen dat het in m'n leventje weer eens drukker is dan ik eigenlijk zou willen en ik daardoor niet aan het updaten van deze site toe kom. Maar goed, geen nieuws is in dit geval wel goed nieuws: ik leef nog en bij deze even wat hoogte,- en dieptepunten...

Zo overkwam me op 27 februari dit in Duitsland:

klapband


Het gaat hier om het rechter wiel van m'n achterste stuuras die er op de Bundesstrasse af klapte. Smal, dus een paar honderd meter verder links af een straatje in geschoten en toen ik daar in draaide kwam het loopvlak me al voorbij rollen. Compleet naar de klote dus, dacht ik nog... En dat bleek wel te kloppen, al was er gelukkig verder geen schade aan de luchtbalg en/of leidingen die daar ook in de buurt zitten. Maar goed, reservewiel mee dus vol goede moed begon ik te wisselen. Dat wilde nog wel tot het punt van de foto, maar verder helemaal niet meer. Het wiel zat helemaal vast en er was met geen mogelijkheid beweging in te krijgen. Uiteindelijk is er via de zaak een bandenboer gekomen die niet eens gewisseld heeft, maar de noodzaak zag om de band te vervangen. Hij had op zich wel een punt, want waar ik nog niet naar gekeken had was de bandenmaat: die is van het reservewiel een stuk hoger omdat het om een wiel voor de trekas gaat en als je die op een stuuras zet draai je het spatbord kapot.

Al met al werd het een dag waarop ik voor m'n werkgever in ieder geval niks heb kunnen verdienen en ik heb geen idee van exacte prijzen, maar als je alles telt kon het nog wel eens zo zijn dat er de hele week weing of niks verdiend is. De vrije dag die ik er na zo hebben ging ook maar gedeeltelijk door, want tja... het werk moet toch af en ik was het met de planning eens dat de boel de volgende dag lossen in Oosterhout geen optie was.

Om energie op te doen na zoiets werkt dit altijd wel bij me: de band Seventy Sevens, met het nummer 'UUU':



Dan schieten we even door naar 5 maart, want toen ontdekte ik deze fantastische reportage van 40 momenten uit de geschiedenis die bewaard gebleven zijn door ze vast te leggen op een foto.

Als rockmuziek je ding is, dan moet je het onderstaande even checken wat ik op 6 maart ontdekte. Live en zo vet... Triggerfinger combineert 'Man Down' van Rihanna en 'Kashmir' van Led Zeppelin:



Qua weer lijkt het de afgelopen dagen wel voorjaar en gisteren stuurde Linda een foto naar m'n telefoon. Ik was een beetje jaloers en als ik hier dan twee foto's naast elkaar zet snap je waarschijnlijk wel waarom...

sky in het bos, harre onderweg


Ook vandaag was het weer prachtig weer en wat gaan we dan doen? Precies, repeteren met Hello George natuurlijk! Ok, dat lijkt misschien een beetje vreemd maar het is ons serieus wel eens opgevallen dat het super mooi weer is als wij verplicht binnen in een oefenruimte moeten zitten. Ook geen straf natuurlijk, want we doen het allemaal voor de lol en gezelligheid maar een beetje buiten rommelen als het op 8 maart ineens een graad of 15 is... dat is toch ook wel erg lekker. De repetitie verliep super trouwens, want bij het eerstvolgende optreden staan weer 3 nieuwe nummers op de setlijst en verder was het zoals altijd ouderwets gezellig. Productiviteit en gezelligheid kunnen dus blijkbaar wel hand in hand... :-)