logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 30 maart 2015 - PV en Muzikale Maandag.
Eerst het belangrijkste: gisteren hebben we eingelijk een meeting gehad met PV and The Heartbeats. Ik was bang dat de neuzen binnen dit bandje niet meer allemaal dezelfde kant op stonden, dus ik ging er met een beetje een dubbel gevoel heen. Dat dit niet terecht was bleek al snel, want iedereen bleek er nog steeds zin in te hebben. Het punt is nu dat we dat ook waar moeten gaan maken en om dat kracht bij te zetten is de eerste repetitie in ieder geval gepland. Een goed begin is het halve werk, toch? :)

Dan 'muzikale maandag'... Regelmatig kom ik op Youtube nummers tegen van vroeger, nieuwe nummers van nu en uiteraard ook dingen die ik tot dat moment totaal niet kende. Vaak deel ik die hier en het lijkt me een leuk idee om dat op Muzikale Maandag te gaan doen. Uiteraard moet er dan een redelijke stroom van nummers zijn om elke week iets te kunnen delen, dus of ik het uiteindelijk ga redden weet ik niet maar ik ga in ieder geval een serieuze poging doen.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Racoon - Guilty. Het woord 'fan' gaat te ver, maar dat ik de mannen van Racoon bewonder is op zich geen geheim want op één of andere manier weten ze telkens wel een nummer uit te brengen wat me op één of andere manier raakt. Met deze nieuwe single zijn ze in mijn beleving toch weer een soort van nieuwe weg ingeslagen, want de sound is in mijn beleving compleet anders dan op bijvoorbeeld het album Liverpool Rain. Guilty komt overigens van het album 'All in Good Time', wat deels werd opgenomen in de Londense Abbey Road studio's.

Zondag 29 maart 2015 - Hobby hok.
Om aan te geven wat er een beetje veranderd is...

hobby hok overzicht oud rommel
Hoe het was.

hobby hok overzicht oud net
Hoe het ook kon.

hobby hok hoek oud net

hobby hok overzicht nieuw
Zoek de verschillen...

hobby hok hoek nieuw


Zaterdag 28 maart 2015 - Niet te geloven!
Het zit er op: de volledige bovenverdieping is klaar! Okee, op de stukken die nog door de huiseigenaar geschilderd moeten worden dan natuurlijk maar dat mag de pret nu even niet drukken. Ik ben ZO blij dat ik eindelijk weer normaal door m'n huis kan lopen zonder bij elke stap m'n voeten te breken over allerlei dozen, dat is gewoon bijna niet uit te leggen dus laat ik het ook verder maar niet proberen :)

Maandag 23 maart 2015 - Mont-Saint-Michel.
Mont-Saint-Michel is een schiereiland voor de kust van Frankrijk, alleen hadden ze daar vorige week te maken met een vloedgolf die eens per 18 jaar voorkomt en van het schiereiland tijdelijk een eiland maakt. Het verschil tussen eb en vloed is in deze extreme omstandigheden zo'n 14 meter...

mont saint michel normaal

mont saint michel half water

mont saint michel eiland


Zaterdag 21 maart 2015 - Even bijkletsen...
De laatste update is inmiddels van een week of 5 geleden of zo, dus het wordt écht tijd voor een update en om positief te beginnen: ik rook nog steeds niet, ben er eigenlijk ook bijna niet mee bezig en op die manier valt het allemaal eigenlijk best mee. Natuurlijk zijn er 'die momenten', maar daar kom ik tot nu toe redelijk makkelijk doorheen dus ik hoop maar dat het zo door gaat. Het is gewoon grappig om te merken dat er steeds meer tijd overheen gaat voor je als niet-roker aan een sigaret denkt en zo gaan er dus dagen voorbij dat ik er niet eens aan denk.

Maar goed, even terug in de tijd want 5 weken zonder nieuws is iets wat natuurlijk bijna niet kan. Om met m'n geklus in huis te beginnen: dat is aardig opgeschoten. Nog sterker: komende week komen ze met de vloerbedekking en gordijnen, dus vanaf dat moment is het een kwestie van inrichten en is het eindelijk klaar. Ik kan de rust in de weekenden goed gebruiken volgens mij, want elke vrije dag in alle vroegte opstaan om de hele dag aan het klussen te zijn is iets wat sowieso niet m'n hobby is en daarnaast toch best wel een berg energie kost.

Met Hello George gaat het lekker: de bevestiging voor Kempensessie is binnen, Léon speelde afgelopen 7 maart zijn laatste officiële optreden bij Tripple B in Breugel en daarnaast zijn de audities in gang gezet voor zijn vervanger. Daarnaast is er ook nieuws van het PV front, want de meeting die vanaf november vorig jaar al gepland wordt maar steeds niet door kan gaan lijkt er deze maand toch nog te komen en ik ben benieuwd hoe we daar met z'n allen doorheen komen. Maar goed, daarover later meer natuurlijk...

Ontdekt: gooi Jimi Hendrix en Lenny Kravitz in een blender, zet het ding een half minuutje aan en dan krijg je Philip Sayce... Kortom, wellicht niet helemaal origineel qua sound en dergelijke maar wel érg lekker!



Nog meer muzikale dingetjes: de afgelopen tijd liep het grootste deel van zowel de publieke als de commerciële radiozenders ineens weg met Uptown Funk van Mark Ronson, maar... die kende we toch eigenlijk in de vorm van Walk the Dinosaur van Was not Was? Of lijken die alleen in mijn hoofd héél erg op elkaar?

Qua werk loopt het allemaal nog steeds goed door, alleen had ik afgelopen week een 'minder moment' om het zo maar te zeggen en dat is dan alles bij elkaar nog zachtjes uitgedrukt. Laat ik beginnen met het punt dat het vandaag Kajsa's verjaardag is. Ze zou vandaag 38 worden, alleen heeft dat nooit mogen halen. Op zich is dat in m'n hoofd nogal een dingetje, maar afgelopen week kwam ik Lutte (een klein dorpje in de buurt van Hardenberg) binnen gereden en op verschillende plaatsen hingen daar vlaggen half stok. Het bleek hier om te gaan:

lutte ongeval baby


M'n hart brak toen ik hoorde wat daar gebeurt was, want het ging in dit geval om een man van 23 die met een kinderwagen op straat liep en daarin zat zijn 5 weken oude zoontje Milan. Beiden zijn aangereden door een dronken automobilistdie na het ongeval nog doorgereden was ook. De vader was een week later weer thuis uit het ziekenhuis, Milan overleed ter plaatse. Om een beeld te schetsen: de kinderwagen vloog door de klap door de lucht. Hoe erg moet het als vader zijn om dat te zien gebeuren? Gezien de toedracht valt er wat mij betreft (weer) weinig uit te leggen. Dit IS namelijk niet uit te leggen en al helemaal niet als je er persoonlijk mee te maken hebt of te maken hebt gehad. Ook in dit geval is wat mij betreft geen straf te hoog voor de 51-jarige automobilist die te diep in het glaasje had gekeken en in de omgeving bekend staat als iemand die al vaker veroordeeld is voor het rijden onder invloed.

Om op een luchtige manier deze update af te sluiten: we hadden afgelopen week een zonsverduistering. In Nederland zou het meen ik toch wel om 80 tot 85 procent gaan, dus het was best even spannend. Met de nadruk op 'was' en 'even', want in een groot deel van het land zou de bewolking roet in het eten gooien waardoor de zonsverduistering niet of nauwelijks zichtbaar was. Wel werd het gedurende die periode merkbaar donker, maar meer dan dat heb ik er persoonlijk niet van meegekregen. In het Noorse Svalbard zag het er zo uit:

zonsverduistering maart 2015