logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


goed nieuws Donderdag 31 maart 2016 - Aanstekers.
Wat valt er in de categorie 'goed nieuws' als het over aanstekers gaat? Nou... in wezen natuurlijk niet zo heel veel, behalve dat ik het er onlangs met een goede vriend over had dat aanstekers aan de dag van vandaag eigenlijk behoorlijk duur zijn. Het simpelste dingetje en je betaald je bij wijze van spreken scheel, om dan nog maar niet te spreken van het punt dat je een aansteker nog wel eens kwijt bent of dat hij gewoon niet op de plek ligt waar je hem op dat moment nodig hebt.

De oplossing van al deze 'problemen' is simpel: ga online op zoek naar een adres waar ze bedrukte aanstekers verkopen, verzin een tekstje en laat er gewoon een hele berg maken. Ze kosten dan misschien nog 50 cent én je zit voorlopig niet zonder waardoor je er altijd wel één bij de hand hebt. In dit geval hebben we gekozen voor een Hello George aansteker. Niet dat de band dit als promotie artikel nodig heeft, maar naast de eerder genoemde dingen kun je er hier en daar ook nog eens een paar weg geven. Het is en blijft immers een soort van ludieke actie :)

hello george aansteker



hello george Woensdag 30 maart 2016 - Foto's Kempensessie 2016.
Hier en daar zijn inmiddels wat foto's opgedoken, maar omdat je de koppies van de vaste bandleden inmiddels vast wel kent plaats ik hier even wat foto's van onze aanvulling tijdens de Herman Brood set zoals we die gespeeld hebben in Steensel. Voor de geïnteresseerden staan er nog meer foto's op de Facebook pagina van Hello George en omdat het om een openbare pagina gaat hoef je als het goed is niet aangemeld te zijn bij Facebook om die toch te kunnen zien. Met nadruk op 'als het goed is', want ik ben hier niet helemaal zeker van maar de foto's zijn hier te bekijken.

kempensessie 2016 festivalterrein
Overzicht van het altijd gezellige festivalterrein in Steensel.

kempensessie 2016 stage view
De volledige band 'Brood op de plank' op de planken.

kempensessie 2016 bombitas sandra en marleen
Sandra en Marleen namen de rol als Bombitas op zich.

kempensessie 2016 saxofoon paul
Paul voor deze gelegenheid op saxofoon.



muzieknoot Maandag 28 maart 2016 - Manfred Mann's Earthband.
Yup, je leest het goed. Een band van ver voor mijn tijd, maar ik kwam dit nummer via Facebook tegen en vond het een vermelding waard voor muzikale maandag. Uit de tijd dat nummers niet een minuut of drie moeten duren zoals aan de dag van vandaag het geval is, het bijna tien minuten durende Father of day father of night. Echt te gek...


hello george Zondag 27 maart 2016 - Kempensessie 2016.
Vandaag mochten we met Hello George weer meedoen aan Kempensessie en dat is op zich altijd wel een dingetje. Georganiseerd door de Stichting JAM uit Eersel schrijven allerlei bandjes zich in onder voorwaarde dat je als band verplicht bent om covers te spelen van één artiest of band naar keuze. Die keuze is niet onbeperkt, want wat bijvoorbeeld dit jaar mee heeft mogen doen is volgend jaar (of misschien wel langer) uitgesloten van deelname en dan moet je als band dus op zoek naar iets anders.

Wij kozen dit jaar voor een Herman Brood set en aangevuld met Paul op saxofoon en Sandra en Marleentje als Bombitas gingen we daar niet als Hello George, maar als 'Brood op de plank' het podium op. De aanloop naar dit festival was al reuze positief te noemen, want we hebben een paar keer met Paul, Sandra en Marleentje gerepeteerd en ik kende ze voor die tijd totaal niet maar het sfeertje wat we binnen de band altijd wel hebben... dat veranderde niet. Gewoon mensen die iets doen omdat ze het leuk vinden, zonder dat daar een bepaalde prestatiedruk achter zit en uiteindelijk straal je dat ook uit naar het publiek.

Ik vond het qua beleving met de hele ploeg in ieder geval weer een feestje, het publiek heeft gezien de reacties genoten en uiteindelijk zijn dat toch de dingen waar je het voor doet. Het enige minpuntje vond ik persoonlijk de monitorafstelling tijdens het optreden, want die stond bij de soundcheck goed maar later werd het een beetje een brei waar niks uit op te maken viel. Maar goed, daar heb ik me als drummer dan maar doorheen geslagen *grin*. Op zich wel leuk om te melden: we gaan in deze setting waarschijnlijk nog wel een keer op pad, maar daarover natuurlijk later meer. Foto's en filmpjes heb ik op dit moment ook nog niet, dus die zullen later deze week waarschijnlijk wel volgen. Eerst maar even verder nagenieten van vandaag en morgen genieten van een extra vrije dag in verband met Tweede Paasdag.


pasen Zaterdag 26 maart 2016 - Zalige zaterdag.
Gisteren was letterlijk een Goede Vrijdag: lekker op tijd thuis en daardoor weinig problemen met drukte onderweg, eenmaal thuis het paasvuur in de houtkachel maar vast ontstoken, op m'n gemak de houtbak een beetje aangevuld met gezaagde stukken hout en daarna de papierwinkel van het werk in orde gemaakt. Vanmorgen werd ik even na half zeven uit mezelf wakker en keek tegen een strak blauwe lucht aan. Dan kan er in mijn beleving al weinig stuk, al bleek het afgelopen nacht toch behoorlijk afgekoeld in huis. De centrale verwarming laat ik bij dit soort weekenden uit omdat het in mijn beleving zonde is om die te laten branden als de houtkachel die functie gewoon kan overnemen. Maar goed, 13 graden is dan niet zo heel lekker warm dus het eerste wat ik gedaan heb was natuurlijk: de kachel aangestoken.

Tussen m'n oren is het inmiddels een soort sport geworden om de Nuon zo weinig mogelijk te gaan betalen, dus terwijl het vuurtje knapperend op gang kwam heb ik eens wat meterstanden op de app van dit bedrijf ingevuld. De verwachte besparing blijkt inmiddels op 32% te staan, dus tevreden slingerde ik de koffie aan een plofte met m'n telefoon op de bank neer om op m'n gemak de diverse social media waar ik actief ben eens af te speuren. Daarbij kwam ik op dit in mijn beleving geweldig geschreven artikel van cabaretier Pieter Derks en zag ik tot grote ontsteltenis dat het vervolg van het onderstaande zou zijn dat Pasen dit jaar helemaal niet door gaat...

geen pasen


Lachend schonk ik nog een bakkie in en inmiddels begon het in de woonkamer al lekker warm te worden. Wat m'n gevoel van warmte alleen nog maar versterkte was het lezen van een artikel over mensen die in de buurt van Dalfsen zo goed als zelfvoorzienend leven en als doel hebben om op deze manier een hele gemeenschap op te zetten. Op één of andere manier trekt een dergelijk concept me enorm omdat je op deze manier niet alleen de natuur respecteert die wij als mensen op dit moment eigenlijk alleen maar terug dringen alsof het om een stel indianen in de Verenigde Staten gaat, maar ook omdat het in mijn beleving een heel stuk rust op kan leveren in een maatschappij die voor een groot deel bestaat uit mensen die met heel veel haast alleen maar kunnen denken aan hoe ze het economisch nog beter voor elkaar kunnen krijgen.

Dat ze daarbij voorbij gaan aan een stuk ultiem geluk lijkt men dan niet te snappen, al zal ik de eerste zijn om toe te geven dat volledige zelfvoorziening eigenlijk best hard werken is. De groenten en je vlees en weet ik wat nog meer wat je nu 'even' uit de supermarkt haalt of de schakelaar die je om zet als het donker wordt om in huis het licht aan te doen... Al dat soort dingen die toch een soort van comfort geven vervallen dan en zul je dus aan het werk moeten om jezelf van deze dingen te voorzien. Leven op deze manier is dus geen vakantie te noemen, maar in mijn beleving dan wel een écht bestaan. Voor de geïnsteresseerden is het artikel eventueel hier na te lezen.

Gezien het mooie weer ga ik de rest van de dag maar eens een beetje buiten klooien, want de vooruitzichten zijn qua weersverwachting niet echt best te noemen. Toch wens ik iedereen bij deze een mooi paasweekend toe!


nieuws Dinsdag 22 maart 2016 - België in shock.
"Het komt wel erg dichtbij nu." is een opmerking die ik vandaag regelmatig hoorde naar aanleiding van de aanslagen in België die vanmorgen hebben plaats gevonden. De teller staat qua slachtoffers op dit moment op 34 doden en zo'n 236 gewonden en het zal me niet verbazen als het dodental toch nog op zal lopen. Verbijstering, onmacht en radeloosheid heerst op dit moment niet alleen onder veel Belgen, maar ook onder veel Nederlanders. Alle drie samen te vatten onder de noemer 'angst' en laat dit nou net een slechte raadgever zijn, dus wat mij betreft laten we ons met z'n allen de kop niet gek maken.

Het is immers simpel: de kans dat je met dit soort acties in aanraking komt is altijd nog véél kleiner dan de kans dat je er wél mee in aanraking komt. En ja, dat durf ik ook voor mezelf te stellen ondanks het feit dat ik regelmatig op plekken kom die 'aanslaggevoelig' zijn en de aanslag op het vliegveld Zaventem is daar alleen maar een bevestiging van. Ik kom daar toch wel met enige regelmaat en ook nu zou ik er zo heen gaan als er het één en ander gelost moet worden. Het is m'n werk en ik heb geen zin om in angst rond te moeten rijden met de gedachte dat iemand een aanslag op m'n leven zou kunnen plegen. Mocht dat toch gebeuren en iemand kan zich herinneren dat ik ooit dit stukje schreef, lees het dan gerust terug: het zij zo.

Ik geloof in een wereld waar mensen samen in liefde en geluk kunnen leven op een aardbol, zonder daar een stukje oppervlakte op te eisen en dat zichzelf als bezit toe te eigenen. Alleen mensen die de rust en kalmte kunnen bewaren, mensen die na blijven denken en het houden bij feiten in plaats van bij aannames zullen deze wereld kunnen redden. Doe jij ook mee?

Living on your knees conformity,
or dying on your feet for honesty.
Following our instinct not a trend,
go against the grain until the end.



muzieknoot Maandag 21 maart 2016 - Hayden Panettiere.
Het gaat hier om een Amerikaanse actrice cq zangeres, al had ik voor dat ik deze video tegen kwam nooit eerder van deze dame gehoord. Op zich ook niet gek, want als ik de lijst met films online bekijk waar ze in gespeelt heeft dan ken ik er eigenlijk niet één van. Iets wat op zich óók weer niet zo gek is, aangezien ik helemaal niet in de filmwereld thuis ben maar ja... Het gaat in dit geval ook om haar muziek en niet om haar films en qua album vind ik het persoonlijk dan nog wel aardig klinken, maar live is het wat mij betreft gewoon geen feestje. Daarom dus de studioversie van Don't put dirt on my grave just yet.


het weer Zondag 20 maart 2016 - Het weer.
Niks zo veranderlijk als het weer, zegt men wel eens en op zich klopt dat ook wel in mijn beleving. Je kunt in ons landje de ene dag heerlijk in het zonnetje zitten en de andere dag is het 12 graden en regen je letterlijk de grond in. De één ergert zich er groen en geel aan en zou het liefst een wat stabieler klimaat willen en de ander maakt het weer niks uit. De eerste groep kan wellicht beter gaan emigreren, want het zal gezien de ligging van Nederland niet zomaar stabiel worden en zeg nou eerlijk... op zich heeft het ook wel iets.

Ik heb het op dat moment niet geplaatst, maar een paar weken geleden overkwam me het onderstaande:

sneeuw onderweg

zon onderweg

En dan zou je verwachten dat hier één of meerder dagen tussen zou zitten, maar dat is dus niet het geval: allebei op dezelfde dag genomen. Het is dus niet alleen zo dat het weer per dag kan verschillen, maar ook nog erg kan wisselen per regio waar je op dat moment bent en als je in een groter land als bijvoorbeeld Duitsland woont dan is daar nog een voorstelling van te maken, maar op dit paar vierkante kilometer die we Nederland noemen... We moeten het doen met wat we krijgen, accepteren dat je in de zon kunt staan of buiten aan het werk bent in de stromende regen en kou. Het hoort er allemaal bij en ook al ben ik mega fan van de zon: die afwisseling heeft toch ook wel iets.


sky Dinsdag 15 maart 2016 - Sentimenteel.
Indertijd gingen we met Sky en Siro nog wel eens naar De Lieskampen, om de eenvoudige reden dat het daar lekker rustig was en mensn die zich ergeren aan honden daar dan geen kans voor hebben. Siro vond daar op een gegeven moment een zwaar stuk boomstam van ruim een meter lang en hoe veel moeite het hem ook kostte... dat ding moest mee.

siro en sky langs de waal


Ik heb die toen mee naar huis genomen zodat hij er thuis ook mee kon spelen en dat deed hij ook regelmatig, maar met Siro uit het zicht en de houtkachel op komst besloot ik die stam aan stukken te zagen en te gebruiken als stookhout. Vandaag ging de herinnering aan dat alles letterlijk in rook op...

stookhout



muzieknoot Maandag 14 maart 2016 - The Empty Hearts.
Weinig mensen kennen dit Amerikaanse bandje en om eerlijk te zijn had ik er tot eind vorig jaar nooit van gehoord, maar een vriend van me attendeerde me erop en het is gewoon lekkere muziek. No nonsense gitaarrock, om het zo maar te noemen. Ze zouden op 27 november vorig jaar in Deurne spelen en daar zouden we ook heen, maar door de aanslagen in Parijs van dat moment werd de hele Europese tour van de band stil gelegd en tot op heden is er nog geen nieuwe gepland. Ik denk niet dat we ze nog live mee gaan maken, dus vandaar wellicht enigszins toepasselijk: 90 Miles an hour down a dead end street.


terugblik Zondag 13 maart 2016 - Terugblik.
Het weekend begon vrijdag goed: ik had een rit België opgekregen inclusief twee export orders voor de haven in Antwerpen en vaak loopt dat niet zo best, maar dit keer was een welkome uitzondering. Alle adressen vlogen eraf, onderweg naar huis geen enkele file en daardoor dus lekker op tijd weekend. Een weekend waarin ik niks gepland had en dat is ook wel eens lekker, maar het vreemde is dat ik me dan allerlei dingen op de hals ga halen waardoor het toch nog een soort van druk wordt. Het is dan alleen wel druk op een leuke manier, hoe vreemd dat dan ook mag klinken.

Gisteren in alle vroegte vertrokken naar de plaatselijke mileustraat om daar het één en ander af te gooien wat afgelopen week uit de schuur tevoorschijn kwam, daarna door naar m'n pa voor een bakkie en na daar een tijdje gezeten te hebben vertrokken naar het Brabantse land. Een bbq afgooien bij de één, een pc bij de ander en uiteraard hoort er in allebei de gevallen ook weer een bakkie en een babbeltje bij dus tja... Het werd uiteindelijk toch wel érg het eind van de middag dat ik weer thuis was. In wezen geen klote gedaan, maar op een bepaalde manier toch genoten van deze vrije dat en het mooie weer.

Vandaag in en om het huis aan het rommelen geweest en ook vandaag scheen het zonnetje heerlijk, alleen moet ik er dan misschien wel bij vermelden dat ik qua wind precies aan de goede kant van het huis stond. De oosten wind was hard en koud, maar uit de wind en in de zon was het echt genieten. Om het weekend dan maar helemaal chill af te sluiten maak ik zo nog even de kachel aan en ga dan maar eens voor een hapje eten zorgen. Met recht kan ik zeggen: het was een mooi weekend...


muzieknoot Donderdag 10 maart 2016 - History of rock.
Er is op het internet van alles te vinden als het gaat om lijstjes, overzichten en weet ik wat nog meer over muziek. Meerdere keren kwam er ook al een soort van remixen voorbij waarin een aantal bekende nummers bij elkaar kwamen, maar zelden zo uitgebreid en goed als de onderstaande mashup. Er zitten volgens de informatie 348 rocksterren, 84 gitaristen, 44 drummers en 64 verschillende nummers in. Ik heb ze niet geteld, maar ik vind het wel een heel goed in elkaar gezet projekt! Check de video hier.


houthakker Dinsdag 8 maart 2016 - Meer voorraad.
Een houtkachel is leuk om te stoken, gezellig qua aanzicht en warmte en daarnaast goed voor de gasrekening in de zin van dat die behoorlijk lager uit kan vallen, maar daar heb je dan wel hout voor nodig en als het kan veel. Héél veel... Ik had hier al de gitterbox staan waarin ik gezaagde stukken heb liggen die zo de kachel in kunnen en in de schuur twee aparte stapels waarvan één met ongezaagd aanmaakhout en één met ongezaagd stookhout. In eerste instantie dacht ik aan dat volume aan voorraad voldoende te hebben, maar na een week of vijf stoken gaat het met die voorraad toch harder dan ik in eerste insantie dacht.

Niet dat ik nu al zonder zit, maar een extra hoeveelheid stookhout ergens opslaan zou geen gek idee zijn. Nu heb ik gedacht aan een houthok tegen de schuur, maar dat geeft naar mijn idee alleen maar een boel extra kosten als je zoiets goed wilt maken en tja... de investering in de kachel en alles wat er bij is komen kijken is toch al behoorlijk dus vond ik dat er in ieder geval voorlopig een andere oplossing moest komen. Die heb ik gevonden in een extra stapel in de schuur door daar een hele herindeling te maken en dat kon mooi vandaag omdat ik vroeg thuis was en dat het daarnaast ook nog eens heerlijk weer was. Na 2.5 uur rommelen kan ik in ieder geval weer een kuub extra kwijt en met die extra ruimte moet ik het voorlopig maar even zien te redden.


muzieknoot Maandag 7 maart 2016 - Van Halen.
Van Halen werd in 1974 opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Eddy en Alex van Halen. Alex nam de drums voor zijn rekening, maar het zou in de loop van de jaren vooral Eddy zijn die de band beroemd maakte met zijn opvallende gitaarspel. In de loop van de jaren kwamen wat zangers en bassisten voorbij, maar bij het nummer waar ik het vandaag over wil hebben zijn het de muzikanten uit de toptijd van deze band namelijk David Lee Roth (zang) en Michael Anthony (bas).

Dirty Movies komt van het album 'Fair Warning' wat in 1981 uit kwam en waar later nog een complete re-master van zou volgen, maar ik heb hier gewoon de originele versie staan. Niet alleen omdat het een lekker nummer is, maar ook omdat de kenmerkende sound van de band hier heel duidelijk naar voren komt. De drums van Alex, de gitaar van Eddy en de knorrende bas van Michael zorgen voor een modervette basis voor het stemgeluid van David. Het is gewoon geniaal te noemen hoe deze muziek in elkaar zit, zeker als je de moeite neemt er eens écht naar te luisteren in plaats van het op de achtergrond af te spelen.


cast penny dreadful Zondag 6 maart 2016 - Penny Dreadful.
Al twee keer eerder schreef ik over de serie Penny Dreadful die naar mijn mening meer dan geweldig is. De cast is echt super gekozen waardoor de rollen écht tot hun recht komen en daarnaast zit er ook nog een spannend verhaal in. Dat ik er weer over schrijf kan eigenlijk maar één ding betekenen: binnenkort start men met de uitzendingen van het derde en dus nieuwste seizoen. Mocht je geïnteresseerd zijn: ik ga er vanuit dat de serie vanaf het derde seizoen gewoon te volgen is, maar voor de volledigheid moet je alles vanaf het eerste seizoen gezien hebben. Het beeld van de personages is dan meer compleet naar mijn idee. Hier de officiële trailer van seizoen drie.


hello george Zaterdag 5 maart 2016 - Brood op de plank.
Brood op de plank als onderwerp en dan een afbeelding van Hello George er bij. Geeft dat dan aan dat we met deze band professioneel aan de slag gaan? Nou... nee, we zijn vandaag weer met de Herman Brood set bezig geweest die we binnenkort gaan doen en in plaats van Hello George heet de band dan 'Brood op de plank'. Nu zijn we origineel natuurlijk maar met z'n vieren en Herman had een band om zich heen die nogal een beetje groter was, dus zijn we op zoek gegaan naar wat uitbreiding én die hebben we gevonden.

Voor de gelegenheid zijn er twee Bombita's (de achtergrond zangeressen van Herman) toegevoegd en dan gaat het in dit geval om Marleentje en Sandra. Daarnaast komt saxofonist Paul ons muzikaal versterken en in die samenstelling hadden we vandaag een repetitie. De repetitie's met Hello George zijn altijd wel een soort van feestje op zich en je zou misschien denken dat het met een stel 'vreemden' er bij anders zou gaan, maar... dat is dus niet het geval. De extra muzikanten blijken van hetzelfde hout gesneden als het gaat om instelling en humor en de repetitie vloog niet alleen voorbij, maar we hebben ook nog eens enorm veel kunnen doen. Hier en daar moet nog een puntje op de spreekwoordelijke i en dan gaat het helemaal goed komen met dit Herman Brood tribute!


simon's cat Woensdag 2 maart 2016 - Woof and me.
De zogenaamde 'selfie'... Ik doe er totaal niet aan omdat ik de waarde er niet van in zie, maar er zijn mensen die hun telefoon compleet vol zetten met foto's van zichzelf in allerlei situaties en de diverse social media staan er vol mee. Geen idee hoe ze de onderstaande foto gemaakt hebben van 'Woof and me' maar hier heb ik dan wel om kunnen lachen... :)

woof and me



hello george Dinsdag 1 maart 2016 - Hello George in Tilburg.
Afgelopen zondag stonden we met Hello George in Tilburg op Jamfest wat gehouden wordt in café Bosvreugd en dat was leuk! Het idee is een jamsessie voor iedereen die wil spelen met als gast een band die een paar sets speelt en wij waren deze keer 'de gast'. Omdat het om een jamsessie ging was er een complete backline aanwezig en het sjouwen met eigen spullen was dus niet nodig. Op zich lekker, maar aan de andere kant heb je dus altijd (en logisch) te maken met spullen van een ander die eigenlijk altijd net niet doen wat jij wil. Denk dan voor mij als drummer aan een opstelling, maar ook bijvoorbeeld de klank die je als drummer in je eigen set hebt zitten omdat je juist die uitgekozen hebt is in dat soort gevallen volledig verdwenen.

Maar goed, zoals ik al schreef is het het gebruik van een anderman's spullen vaak geen straf en er staat dus tegenover dat je zelf niet hoeft te sjouwen. De locatie van het café is wat mij betreft een top locatie: midden in de bosrijke omgeving van het groene hart van Tilburg. Dat komt de sfeer meteen al ten goede en heeft als bijkomend voordeel dat er weinig mensen over mogelijke herrie zullen klagen. De sfeer vanuit de organisatie was overigens ook top en uiteindelijk hebben we lekker gespeeld, al liep het wat mij betreft muzikaal gezien absoluut niet van een leien dakje. Maar goed, nog even en dan kunnen we voor de herkansing dus dan moet dat wel goed komen lijkt me. Als kleine impressie deze compilatie video van een aantal Brood nummers.