logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


cat food Vrijdag 31 maart 2017 - Weekend!
De laatste dag voor het weekend, de laatste dag van deze maand dus laten we alles maar eens goed afsluiten. Tenminste, het is een beetje hoe je er tegenaan kijkt natuurlijk. De onderstaande katten is duidelijk een bepaald gedrag aangeleerd en je zou het zielig of misschien zelfs obsessief kunnen noemen, maar ik vond het leuk genoeg hem hier toch te plaatsen :)




pc items Dinsdag 28 maart 2017 - Vooralsnog goed.
Afgelopen weekend heb ik een deel van de code voor deze site aangepast en dat lijkt op dit moment allemaal goed te zijn gegaan. Het lijkt allemaal misschien één geheel, maar in wezen gaat het in totaal om ruim 200 losse pagina's en ik heb er één kunnen vinden die niet in het geheel was meegenomen. Het menu 'Drums' is daarom nu ook aangepast en ziet er als het goed is weer hetzelfde uit als de rest. Ik ben er blij mee, want als blijkt dat het helemaal mis is kan ik alles alsnog een keer doen en deze site is op zich een leuke hobby, maar met al dat geknip en geplak van stukken code ben ik op een gegeven moment wel klaar.


muzieknoot Maandag 27 maart 2017 - Deel 2.
Deel 2 op muzikale maandag? Huh? Deel twee van wat dan? Van vorige week en dat betekent dat ik chill verder ga met "Abba, of niet..." en deze week staat daarin het bandje The Radio's centraal. Ze hebben eigenlijk maar één grote hit gehad en dat was met het nummer She goes na na, maar daar wil ik het dus absoluut niet over hebben om de doodeenvoudige reden dat het wat mij betreft muzikaal wel een mooi maar verder een mega saai nummer is.

Het nummer wat er voor zorgde dat ik verder ook eigenlijk nooit interesse in deze band toonde, alleen toen ik vorige week wat heen en weer zat te klikken kwam ik op het nummer van vandaag uit. Dat Bart Peeters (voor de meeste mensen bekend van tv) eigenlijk uit The Radio's kwam wist ik, maar dat Dany Lademacher ook in het bandje van datzelfde doodsaaie nummer zat wist ik niet. Evenmin dat ze ook dingen als dit deden: check deze live versie van Does your mother know. Stiekem best wel vet gedaan...


hello george Zondag 26 maart 2017 - Stonesavond.
Voor de 13e keer organiseerde Soos Plock in Volkel gisteren een Stonesavond waarbij logiserwijs bands nummers van de Stones spelen, maar waar ook wel wat ruimte is voor algemene bands. Een tijd geleden was het contact al tot stand gekomen en we wilde als band daar natuurlijk heel graag spelen, alleen hadden we het probleem dat onze bassist er tussenuit kneep. Maurice repeteerde een paar keer mee voor deze set en bleek wat mij betreft niet alleen een goede bassist, maar ook de goede persoon om Gertjan op zo'n korte termijn te vervangen. Hij doet voorlopig nog één optreden mee, maar heeft wel te kennen gegeven dat zijn tijd beperkt is en dat hij daarna stopt, waardoor we dus alsnog weer op zoek moeten naar een nieuwe bassist.

Al met al hebben we een leuke set nummers samen weten te stellen en die tot een goed einde kunnen brengen. Ik vond het in ieder geval waanzinnig hoe het qua sfeer en muzikaal gezien liep, alleen had praktisch gezien het ombouwen tussen twee bands wat makkelijker kunnen verlopen. Nu hadden we een half uur om de ene band af te breken en de volgende er compleet inclusief soundcheck en al op te krijgen en tja... dat werkt gewoon niet. Maar goed, Plock zou Plock niet zijn als iedereen maar gewoon z'n werk doet en op tijd of niet... het komt dan uiteindelijk toch wel goed. Al met al een mooie avond en we gaan ons weer opmaken voor de volgende, want de (concept) setlijst zit alweer in de mail. Goed bezig met het bandje :)


opmerkelijk Zaterdag 25 maart 2017 - Opmerkelijk.
Persoonlijk denk ik niet dat het gek, hoogmoedig, hooghartig of wat dan ook is als ik stel dat ik best een beetje kan sleutelen, ook aan dingen die totaal onbekend zijn en waarbij er dan geen handleiding aan te pas komt. Het is in de meeste gevallen gewoon een kwestie van logisch nadenken, dan kom je een heel eind én kun je soms echt leuke dingen doen cq dingen zelf repareren en daar een goed gevoel aan overhouden.

Zo was een vriend van me jaren geleden samen met z'n vader bezig de koppelingskabel van z'n motorfiets te vervangen. Daar maar even aan meegeholpen en gaandeweg kwam de opmerking dat de meters (toerenteller en snelheidsmeter) nogal stonden te trillen op het stuur tijdens het rijden. Van het één komt dan al snel het ander en we hebben toen zelfs speciaal gereedschap moeten maken om dingen los en uiteindelijk weer vast te krijgen, maar het resultaat was dat alles keurig op z'n plek zat en niet meer trilde. Goed, het kost een berg tijd en moeite omdat je met iets aan de slag gaat wat totaal onbekend is maar uiteindelijk gaat het om het bezig zijn en de voldoening. Nu dacht ik die vandaag hier uit te halen:

heggenschaar


Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over een heggenschaar *grin*. Vorig jaar was ik er mee in de tuin bezig en had daarbij een oud stuk staaldraad van een hekje uit de oudheid over het hoofd gezien. Dat wilde hij niet zo best knippen, het gevolg was dat de messen krom zijn en het apparaat eigenlijk niet meer te gebruiken is. Kortom: messen vervangen, dat moet toch kunnen? Zoals op de foto te zien is kan het inderdaad, alleen is het dan één geheel met een tandwiel en twee messen wat in zijn geheel in de motor geschoven wordt. Ik was al helemaal gelukkig dat alles zo ver uit elkaar kon en ben toen op internet gaan zoeken naar het typenummer van de messen.

Die bleken nog te krijgen ook via een website met allerlei reserve onderdelen, maar toen begon de ellende eigenlijk. Tenminste, in mijn ogen dan want alles bij elkaar (dus inclusief btw en verzendkosten) zouden die twee meseen en tandwiel als geheel ongeveer 100 euro moeten kosten. M'n probleem is in dit geval dat je voor hetzelfde geld een volledig nieuwe heggenschaar hebt en dan moet je dus gaan kiezen: ga je vervangen met het risico dat er binnenkort een setje koolborstels vervangen moet worden, of een schakelaar of wat dan ook, of ga je dan toch maar voor een volledig nieuw apparaat? De wegwerpmaatschappij die op deze manier ontstaat stemt me niet bepaald vrolijk...


muzieknoot Maandag 20 maart 2017 - Abba, of niet...
Doe maar 'of niet' in dit geval, of misschien zelfs wel beter in alle gevallen. Abba was natuurlijk een groep die best wel geschiedenis schreef, maar in dit geval breng ik dan toch liever een cover van hen onder de aandacht. Een cover in de vorm van 'Gimme, gimme gimme' alleen dan in de uitvoering van... Yngwie Malmsteen :)


stemmen Donderdag 16 maart 2017 - Verkiezingen.
Gisteren waren er in ons landje verkiezingen voor de Tweede Kamer. Verkiezingen waarbij nogal flink campagne werd gevoerd en waar door een heel groot deel van Nederland ook geroepen werd dat heel veel dingen écht anders zouden moeten. En zoals wij Hollanders altijd doen: uiteindelijk komt er van die veranderingen geen bal terecht en stemmen we in dit geval voor hetzelfde als anders. Of dingen daadwerkelijk anders zouden moeten of niet, het maakt totaal niet uit want we hebben het lef niet om extreme veranderingen door te voeren zoals bijvoorbeeld de Engelsen met hun brexit gedaan hebben.

Maar goed, veel mensen zijn op dit moment boos omdat hun partij het minder goed heeft gedaan dan verwacht of omdat andere partijen het beter gedaan hebben dan verwacht. Je kunt maar een reden hebben om boos te zijn en dat vind ik persoonlijk dan onterecht. Je kunt het met de uitslag eens zijn of niet, maar feit is wel dat we met z'n allen voor deze uitslag letterlijk gekozen hebben en met een opkomst percentage van ruim 80% kun je wel stellen dat de meeste stemmen gelden. Hoe dan ook... we gaan het beleven, want omdat er geen absolute meerderheid is zal er een regering moeten komen met vier of vijf partijen én heeft een aantal bewindslieden van te voren al aangegeven niet samen te gaan werken met de PVV van Geert Wilders.

Punt is alleen dat die op dit moment volgens de voorlopige uitslagen wel met 20 zetels in de kamer komt en dan kun je er wat mij betreft eigenlijk niet omheen. Eigenlijk werkt zo'n democratie dan maar vreemd, want als het volk heeft bepaalt welke partijen het moeten gaan doen beslissen die partijen ineens zelf of ze daar wel zin in hebben of niet. Zwart/wit zou je zeggen: hier is de uitslag en je zorgt maar dat je er uit komt met z'n allen, maar blijkbaar is dat te makkelijk gedacht van me.


muzieknoot Maandag 13 maart 2017 - Rory Gallagher.
Een gitarist uit de tijd dat er nog echt muziek werd gemaakt. Tenminste, zo zou ik het kunnen zeggen en voor een groot deel klopt het in mijn beleving ook wel. Van wat er aan de dag van vandaag voor muziek gemaakt wordt haalt 99% het niet bij een aantal muzikanten en bands uit de jaren '60, '70 en misschien ook nog wel '80.

In het geval van Rory Gallagher begint zijn muzikale verhaal ergens halverwege de jaren '60 en die zou uiteindelijk in 1995 eindigen, het jaar waarin hij overleed aan de gevolgen van een longontsteking die hij een maand of wat na een succesvolle levertransplantatie kreeg. Het nummer wat ik vandaag onder de aandacht wil brengen is een live uitvoering van Tattoo lady zoals hij die in 1977 speelde. Energie en passie in één van de meest pure vormen kenmerken wat mij betreft de live versies van deze artiest.


humor Vrijdag 10 maart 2017 - Email scam.
Over onnodig Engels gesproken en waar ik me dan ook nog schuldig aan maak... Email scam, of ook wel email bedrog, dat is wellicht beter. Maar goed, het is weer zo'n algemeen geaccepteerde term die de lading wel dekt maar aan de andere kant best wel gewoon in het Nederlands kan. Hoe ik daar op kom en waarom het plaatje dan toch 'comedy time' is? Eén van de mensen in m'n Facebook lijstje had vandaag een mail gekregen met het aanbod om in goud te gaan handelen en dat deed me direct aan het onderstaande filmpje denken. Ik heb hem wellicht eerder al een keer geplaatst, maar het kan in mijn beleving geen kwaad om met een glimlach het weekend in te gaan. Toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem geweldig en ook nu moet ik er nog steeds om lachen:




talen Donderdag 9 maart 2017 - Onnodig Engels.
Het is al jaren aan de gang: de Engelse taal die zijn intrede doet in het Nederlands en ik vond het in het begin al helemaal niks, maar de laatste jaren loopt het wat mij betreft de spuigaten uit. Een functieomschrijving van een verkoper hoeft wat mij betreft echt geen sales manager te zijn, om maar een heel simpel voorbeeld te geven en wat dat betreft maken we vaak wel grapjes over onze Zuiderburen maar het Vlaams is in mijn beleving meer Nederlands dan het Nederlands zelf. Of zou het daarom juist 'Vlaams' heten? *grin*

Maar serieus... Een dealer in de zin van een garage heet daar gewoon een verdeler, dus hoe simpel en ook met name hoe duidelijk kan het zijn? Veel duidelijker wordt het volgens mij niet, maar nee... we moeten zo nodig met allerlei exotisch klinkende termen over de vloer komen om het meest simpele dan toch aantrekkelijk te kunnen maken. Tot het moment komt dat je er geen touw meer aan vast kunt knopen, want vertel me nou eens: als ik de mode ga volgen volgens de onderstaande afbeelding, wat heb ik dan aan?

onnodig engels


Noem me ouderwets, maar ik heb serieus géén idee waar het over gaat en dit is wat mij betreft zo'n voorbeeld waarin de Nederlandse samenleving doorslaat in het gebruik van buitenlandse termen en of het dan Engels of iets anders is maakt dan eigenlijk geen pest meer uit. Denk na, wees duidelijk en schrijf of spreek Nederlands in plaats van interessant te willen doen. Praktisch gezien wordt het er toch niet mooier cq anders van...


snelweg Woensdag 8 maart 2017 - Dashcam.
In mijn beleving begon het leven van de dashcam bij 'Blik op de weg'. Een programma waarbij met behulp van een onopvallende politieauto mensen niet alleen werden gefilmd, maar ook werden geconfronteerd met hun eigen rijgedrag. Hetzelfde format kwam later nog in verschillende programma's terug, maar het eerder genoemde was toch wel de basis.

Tegenwoordig zijn er voor zover ik begrepen heb landen waarbij een camera in de auto verplicht is in verband met de verzekering en daarnaast zijn er aan de dag van vandaag steeds meer mensen die uit voorzorg zo'n apparaat in de auto hangen. Is het niet om bewijsmateriaal te verzamelen bij een ongeval, dan is het wel om vreemd of asociaal weggedrag vast te leggen en veel van die beelden verschijnen ook online op diverse websites.

Bij De Telegraaf zijn ze nu zover gegaan dat ze er een complete documentaire aan gewijd hebben en op zich is het wel grappig om die eens te bekijken. Persoonlijk lijkt het me een goed idee om zo'n camera in je auto te hebben, maar dat komt wellicht in de toekomst nog wel eens als ik een andere auto krijg en de camera direct netjes ingebouwd kan worden.




muzieknoot Maandag 6 maart 2017 - Kensington.
Kensington is een Nederlands bandje wat eigenlijk al sinds 2005 actief is, maar pas in 2011 via Noorderslag en het tv programma De Wereld Draait Door doorbrak bij het grote publiek. De jaren daarna is gewerkt aan een nog grotere bekendheid en eind 2016 kwam hun vierde album uit met daarop dit nummer: Do I ever. Er zijn wat mij betreft weinig bands die meer energie in een nummer kunnen proppen dan de mannen van Kensington en die het dan live ook nog waar kunnen maken.


voorjaar Zondag 5 maart 2017 - Voorjaar.
Gisteren liepen de temperaturen ook al lekker op en vandaag was dat weer het geval. Okee... Het was van korte duur want in de middag kwam de regen alsnog met bakken uit de lucht, maar stiekem is het toch lekker om te voelen dat het voorjaar onderweg is. Dat is ook aan de natuur te merken waarbij zoals hier in de Bommelerwaard de eerste ooievaars alweer hun woning in de flat betreden. Het is telkens weer een mooi gezicht als die vogels terug zijn en wat mij betreft mag de zon blijven schijnen, maar ja... de weersverwachting ziet er voor alsnog anders uit.

ooievaars voorjaar flat hoogspanningsmast



vakmanschap Woensdag 1 maart 2017 - Vakmanschap.
Ik meen dat het een slogan was van Grolsch of één of ander biermerk: vakmanschap is meesterschap. Daar moest ik aan denken toen ik de onderstaande afbeeldingen tegen kwam, want je kunt als lasser best iets aan elkaar bakken. Je kunt ook nog garanderen dat het niet meer van elkaar komt, wellicht voldoe je ook nog aan allerlei eisen qua certificering en dergelijke maar zodra het woord 'kunst' om de hoek komt kijken wordt het toch een ander ding. Tenminste, in mijn beleving is het kunst als je materiaal tijdens een lasproces zo kunt bewerken dat het er als volgt uit komt te zien...

welding art

welding art

welding art

welding art

welding art

welding art

welding art