logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


nieuws Dinsdag 30 maart 2021 - Geraakt.
Mensen overlijden, ze overlijden dagelijks en het is bijna een geluk te noemen dat je niet al die mensen kent. Bekende Nederlanders overlijden ook en zoiets wordt dan vaak als behoorlijk nieuws gebracht. Iets wat ik over het algemeen niet zo snap en het komt ook zelden voor dat het nieuws me op dat moment raakt: ik ken de persoon immers niet, al kan ik me wel verplaatsen in de nabestaanden maar of die daar nou zoveel baat bij hebben vraag ik me af. Die ken ik immers ook niet en andersom zij mij niet.

En toch... soms... zoals vandaag raakt het me. Het is de hele dag al in het nieuws: snowboardster Bibian Mentel overleed gisteren op de leeftijd van 48 jaar nadat ze 21 jaar met kanker leefde. In het kort: ze was in principe aan het trainen voor de Olympische Spelen van 2002, maar even voor die tijd werd haar been afgezet omdat er kanker in zat. Vanaf die tijd gaf ze niet op, maar deed mee aan de Paralympics en was door haar positiviteit een voorbeeld voor velen.

quote bibian mentel

Opgeven was voor haar geen optie. Nooit, punt. Al denkend over waarom haar overlijden me zo raakt kwam ik tot de conclusie dat ze me aan m'n moeder deed denken. Die was 43 toen ze overleed, ook aan kanker maar die wist ook niet van opgeven. Ze vond het toen ze het nieuws net had gekregen dat ze ongeneeselijk ziek was erger voor ons dan voor zichzelf. Iets wat ik als 17-jarige op dat moment totaal niet snapte, maar waar ik vele jaren later met ongeveer hetzelfde karakter wel doorheen kan prikken. Overlijden, het blijft een raar ding. Ook als het onbekenden betreft...


muzieknoot Maandag 29 maart 2021 - Glenn Hughes.
Onlangs zag ik hem voorbij komen als nieuwe bassist en zanger bij The Dead Daisies en op één of andere manier vind ik hem daar persoonlijk niet helemaal lekker op z'n plek. Maar ja, hoe leuk het bandje muzikaal gezien in mijn beleving ook is: als je 8 jaar bestaat en je hebt inmiddels 15 ex-bandleden dan zit er misschien toch iets niet helemaal lekker. Wat dat ook moge zijn, ik heb geen idee. Maar ik weet wel dat het oudere werk van Glenn érg lekker is en vandaar het nummer Soul Mover op Muzikale Maandag.


tijd Zondag 28 maart 2021 - Tijd en update megaklus.
De zomertijd is vannacht weer ingegaan en elke keer als de tijd verzet moet worden hoop ik dat het de laatste keer is. Naar de wintertijd gaat het meestal redelijk, maar zoals nu met de zomertijd krijg ik als voorbeeld aan het eind van de dag honger, moet dan nog gaan koken, maar op het moment dat ik op de klok kijk om te zien hoe laat het is blijkt het ineens al 20.00 uur of later. Dat is soms best wel dramatisch te noemen en het duurt echt wel een paar weken voor ik lichamelijk en mentaal de boel weer op een rijtje heb.

Regeringsleiders onderhandelen al jaren over het afschaffen van de zomer,- en wintertijd en het zou deze keer zelfs zomaar voor het laatst kunnen zijn, maar aangezien niemand daarover op wat voor manier dan ook bericht ga ik er vanuit dat het ook deze keer weer uitgesteld is. Ik zal het er dus nog even mee moeten doen, maar ja... aan de andere kant: als dit het ergste is wat me kan overkomen valt het allemaal nog wel mee.

houthakker Gisteren weer bezig geweest met de nieuwe klus en daar ben ik begonnen met het afronden van het eerste stuk: er moesten nog 2 berken weg en dat is allemaal mooi en veilig gelukt. Er stond nogal wat druk op qua tijd en dat heeft dan niks met het bovenstaande te maken, maar wel met de akker waar we de bomen op konden laten vallen. Die is namelijk vanaf komende week weer door de boer in gebruik en dan kun je het natuurlijk niet maken om daar bomen op te laten vallen. Het was in dit geval wel érg makkelijk dat het mocht, want waarom zou je moeilijke dingen gaan doen als het ook makkelijk kan?

Naast het verwijderen van de 2 berken is er ook hard gewerkt om diezelfde akker vrij van het gezaagde hout te krijgen en ook dat is allemaal gelukt, al moet ik er dan wel bij vermelden dat ik zelf niks gesjouwd heb. De dames die hier vandaag druk mee waren hebben in ieder geval keihard gewerkt, daarmee is de druk qua tijd nu van deze klus af en dat voelt gewoon erg lekker. Het wordt pas écht lekker als ook dit clubje bomen verdwenen is, want kijk maar eens hoe die er bij staan:

clubje van 4 bomen op de hoek van het huis

Dat er al een behoorlijke top uit is gebroken is duidelijk te zien, maar minder duidelijk is dat het hier eigenlijk om een clubje van 4 bomen gaat met daar voor dus de behoorlijke puinoop die naar beneden is gekomen en waar hier en daar ook behoorlijk linke stukken tussen zaten.

afgebroken top eerst opruimen

Om veilig te kunnen werken moest dit dus eerst even opgeruimd worden en pas daarna konden de bomven geveld worden. Die gaan overigens allemaal gewoon het perceel op, dus allemaal naar de binnenkant waardoor we tijdens het werk niet meer afhankelijk zijn van eigenaren van omliggende percelen.

de eerste van vier op de hoek

Ik zal van deze boom volgende keer nog even wat foto's van dichtbij maken waarop goed te zien is hoe slecht hij eigenlijk is. Vanwege de tijd die ineens al om was hebben we namelijk besloten deze te laten liggen en volgende keer verder te gaan. Een ingecalculeerd risico aangezien er geen extreme wind meer verwacht wordt en de bomen dus niet zomaar op de bebouwing zullen vallen, maar eenmaal op de grond bleek van dichtbij eigenlijk pas goed hoe slecht ook deze boom was terwijl hij er zo op het eerste gezicht niet eens zo gek bij stond.

Hoe dan ook... weer een dag lekker kunnen rommelen en daar ben ik echt blij mee. Het is sowieso lekker om buiten bezig te zijn, maar tegelijk is het ook lekker om zowel fysiek als mentaal de boel even te verzetten. Dat geeft op allerlei manieren lucht en zonder op dit moment echt uit te willen en kunnen wijden heb ik die lucht wel even nodig, maar dat komt vast later nog wel een keer ergens aan bod. Vandaag ga ik mezelf maar eens bezig houden met wat onderhoud van de zagen, want dat kunnen ze wel gebruiken na een dag hard werken en ook dat is lekker om in het zonnetje van vandaag te doen.


muzieknoot Maandag 22 maart 2021 - Thundermother.
Deze Zweedse dames kwamen al een keer eerder langs en volgens mij is dit het enige bandje of in ieder geval één van de weinigen waarbij ooit alle leden behalve de oprichter aan de wandel gingen. In dit geval bleef enkel gitariste Filippa Nässil over nadat ze weer een nieuwe band om zich heen had verzameld ging het feestje eigenlijk gewoon verder. Vorig jaar bracht de band nog een nieuw album uit en daarvan was dit nummer de eerste single. Rock zoals rock moet zijn...


houthakker Zondag 21 maart 2021 - Megaklus.
Een goede vriendin van me woont in het buitengebied in Brabant en heeft daar eigenlijk enkel de beschikking over een houtkachel als het gaat over echt verwarmen van haar huisje. Ze woont er prachtig, maar al een paar jaar lopen ik een beetje te zeuren bij haar dat ze eens voor een voorraad hout moet zorgen. Niet alleen om mooi en droog hout te stoken wat de tijd heeft gehad om te drogen, maar ook om de zorgen uit de weg te gaan dat je telkens aan het einde van het seizoen op zoek moet naar dode bomen om die op te stoken. Immers: ook bij ziekte of wat dan ook wil je je huis kunnen verwarmen en een voorraad is in die zin gewoon een must.

Maar goed, ze snapt gelukkig dat dit de autist cq houtnerd in mij is die dat telkens roept en ze trekt daar telkens een eigen plan op. Ook nu en het lijkt er op dat m'n wens nu in vervulling gaat: ze heeft een perceel gevonden waar wat bomen gevaarlijk langs een huisje staan en waar veel grote bomen verwijderd moeten worden omdat ze eenvoudigweg een risico gaan vormen. De eigenaren kunnen het niet zelf doen en tja... wat is er dan makkelijker dan op deze manier een voorraad hout aan te leggen? Het is echter wel een mega klus waarbij de voorlopige schatting is dat er zeker 20 bomen uit moeten, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken en volgens de eigenaar is er op het veilig stellen van de bebouwing geen haast mee, dus dat is op zich ook erg mooi.

auto vol zaag en klimspullen

Gisteren dus voor het eerst naar het perceel om aan het werk te gaan. Ik had er eerder uiteraard een keer rond gelopen maar toen niet niet voor elke boom een plan gemaakt en daarom besloot ik maar gewoon alle klim,- en velspullen mee te nemen. Het is wat gesjouw, maar op deze manier kom ik nooit voor verrassingen te staan en dat doe ik in zo'n geval liever dan dat ik ter plekke ergens mogelijk op vast loop. Het is dan stiekem best wel een autootje vol :)

2 bomen verwijderd en verwerkt

Hier zijn de eerste 2 bomen er uit en ook al compleet verwerkt tot stukken stookhout. Het kleinere spul wordt ook gewoon gebruikt, want dat gaat een border in als afscherming van het perceel. Op deze manier wordt echt alles gebruikt en enkel de berk aan de linkerkant moet er nog uit. Die zou in principe het perceel op kunnen vallen (naar links voor op deze foto), maar dan moet hij aan de linkerkant vlak langs een dakgoot, terwijl hij dan aan de rechterkant met de top een stuk hekwerk tegen komt.

Zoals ik al schreef: het zou op die manier kunnen. Het punt is alleen dat hij enorm slecht is en zo slecht dat er al een stuk uitgewaaid is, waarbij de kans aanwezig is dat de vezels dermate slecht zijn dat ik de vallende boom niet tot in detail kan sturen en er schade aan één van de eerder genoemde dingen ontstaat. Het hekwerk zou te overzien zijn, maar als hij het dak in gaat van het houten huisje is de ellende niet te overzien dus kies ik er voor om die net als de eerste 2 bomen maar van het perceel af te laten vallen waarbij er nul risico is.

uitdaging van de dag

Op de bovenstaande foto ligt de 3e boom plat en kijk je naar de uitdaging van de dag. Tenminste, dat was ht in mijn beleving en zoals altijd gaat het om het maken van een plan en dat uit te voeren, maar dan ook nog een plan B te hebben voor het geval plan A lijkt te mislukken. Het lijkt op zich eenvoudig, want je zou er voor kunnen kiezen om alle uitlopers afzonderlijk af te zagen en de linker die echt wel behoorlijk over het huisje hangt met een treklijn om te trekken. Op die manier blijft er een soort mega knotwilg over en blijft het restant alsnog dienst doen. Hij bleek echter behoorlijk rot en dood te zijn, juist vanaf de dikke uitlopers en ik vond het een hehoorlijk risico om daar aan te gaan trekken. Het risico is immers aanwezig dat hij bij het trekken al afbreekt en ongecontroleerd valt in plaats van gecontroleerd met de kettingzaag.

Het plan werd wel een treklijn, maar dan in de vorm van m'n lier die dan nog net aan het dikke stuk vast gemaakt zou worden. Het nadeel is dan de relatief geringe hoogte van 1.5 tot 2 meter waardoor je relatief veel harder moet trekken dan wanneer hij een stuk hoger zit, maar met de 3.2 tons lier die ik heb is zoiets geen enkel probleem. De combinatie van goed inzagen en een goed gebruik van de lier moest er in mijn beleving 100% voor kunnen zorgen dat de hele boom in één keer de goede kant op zou vallen en... dat lukte, al mag je het dan misschien een nadeel noemen dat er geen dikke knotwilg is overgebleven.

uitdaging weg en verwerkt

Veiligheid gaat immers altijd voor en ook in dit geval was dat een goede keus. Er wacht nu nog één uitdaging en dat is op de foto vanaf het huisje naar links niet de eerstvolgende boom, maar het clubje wat er naast staat. Ik zal daar volgende keer een betere foto van maken, maar die zijn ook al zo slecht dat er delen zijn uitgebroken maar die hangen er nog gedeeltelijk aan waarbij het risico aanwezig is dat ze alsnog spontaan afbreken. De akker waar we tot nu toe alles op laten vallen zal aan het eind van de maand weer in gebruik worden genomen, dus op de berk na wil ik daar eigenlijk niks meer op laten vallen om op die manier ook nog de gelegenheid te creëren dat het hout opgehaald kan worden. Dat clubje en alles daarna gaat dus sowieso het perceel op, al dan niet met behulp van de lier maar... dat zijn problemen voor later.


stemmen, verkiezingen Donderdag 18 maart 2021 - The day after...
De verkiezingen voor de Tweede Kamer waren in mijn beleving hectisch. Politici die over elkaar heen vielen om hun boodschap te vertellen en met wat voor plannen ze de toekomst in wilden werd me op een gegeven moment wel een beetje te veel van het goede en dan wil ik het nog niet eens hebben over de achterban die hier en daar zo mogelijk nog harder schreeuwde. De officiële uitslag is nog niet bekend, maar het is op dit moment vrijwel zeker dat VVD en D66 de grootste partijen zullen zijn met daar achter PVV. Ik heb me laten vertellen dat een regering met VVD, D66 en CDA dan voor de hand ligt.

Er zijn een paar dingen die mij persoonlijk opvallen en dat is als eerste de monsterzege van Forum voor Democratie, al hebben ze dan uiteindelijk nog veel te weinig zetels om iets in de regering te kunnen betekenen en dat is dan onder voorwaarde dat andere partijen met hun samen zouden willen regeren. En tja... dat willen ze niet dus die zijn op zich snel klaar. Iets anders wat me opviel is dat ondanks de schreeuw om verandering en dat Rutte het allemaal zo slecht gedaan heeft de afgelopen jaren zijn partij toch weer bovenaan staat. Dat valt niet alleen op, het is zelfs opmerkelijk te noemen.

Wat ook opvalt is dat de partijen die het hardste schreeuwden nu feitelijk niks bereikt hebben en dat gaat dan over rechtse partijen, maar heel links is zo'n beetje morsdood geslagen. GroenLinks mikt bijvoorbeeld 50% onderuit en dan mag je jezelf als partij toch best eens achter de oren krabben, vind ik. Wat ik leuk vind is dat er ook nieuwe partijen meedoen zoals Volt, Ja21, BBB en Bij1 én dat die waarschijnlijk nog zetels krijgen ook. Het geeft in mijn beleving aan dat de gevestigde orde ondanks de uitslag van deze verkiezingen misschien toch niet zo gevestigd is als het lijkt.

Maar goed, we hebben het als het goed is weer even gehad en dat is wat mij betreft dus maar goed ook. Of Nederland een goede keus heeft gemaakt zal in de komende jaren weer moeten blijken en als het echt niks is dan kiezen we tussendoor gewoon nog een keer. Er is nog één dingetje wat ik echt wil benoemen en dat is de enórme reuring in een aantal Friese gemeenten waar mensen ineens in de war waren, maar waar je eigenlijk ook wel weer om moet lachen. Ik kan een link naar het originele artikel van de Leeuwarder Courant plaatsen, maar omdat de pagina uiteindelijk toch zal verdwijnen heb ik een screenshot van het artikel gemaakt zodat je het blijvend hier kunt lezen. Kun je de verkiezingen sowieso even met een glimlach afsluiten.


financieel Dinsdag 16 maart 2021 - Gedoe.
Ik zit al een paar weken rond te kijken naar een andere auto. Niet dat die er op hele korte termijn moet komen maar meer wat als vervanger in aanmerking zou komen, wat het dan gaat kosten en uiteraard wat ik voor m'n huidige auto terug krijg. Ik ben kort samengevat niet op zoek naar meer ruimte om spullen te vervoeren, maar wel op zoek naar wat meer comfort en op zich heb ik wel een paar kandidaten. Punt is alleen dat ik er vandaag ook achter kwam dat ik echt bitter weinig voor m'n huidige auto terug krijg en er in die zin beter aan doe die helemaal op te rijden dan nu in te ruilen.

Het is nog net niet zo dat de set winterwielen die ik begin vorige winter kocht net zo veel kostte als wat ik nu voor de hele auto terug krijg, maar het scheelt niet bar veel en... daar baal ik van. Het comfort waar ik naar op zoek ben wordt dan een érg duur grapje en dan blijf ik de huidige toch nog maar even rijden. Al zoekend en bellend trof ik mezelf vandaag ook ineens op de huizenmarkt. Bizar en daarover wellicht later meer, maar ik vind het alles bij elkaar een heel gedoe wat er ineens op m'n pad komt.


muzieknoot Maandag 15 maart 2021 - The Church.
Deze kwam afgelopen week langs op de radio toen ik met de vrachtwagen onderweg was en gaf me een sentimenteel gevoel. Een gevoel naar vroeger, een mooie tijd en eenmaal thuis kwam ik er achter dat het nummer van begin 1988 is. Het zal een ander qua gevoel weinig zeggen, maar toch kies ik vandaag voor Under the milky way.


logo beter bed Zondag 14 maart 2021 - Beter Bed.
Het is inmiddels meer dan 20 jaar geleden dat ik ergens in een speciaalzaakje m'n waterbed kocht en tot op de dag van vandaag ben ik daar echt meer dan tevreden over. Maar goed, je moet wel eens wat dingetjes vervangen en ik merkte de afgelopen tijd dat wat kussenslopen en hoeslakens slecht begonnen te worden. Nu is dat speciaalzaakje al heel lang gesloten en sinds dien ben ik een tevreden klant bij Beter Bed. Makkelijk bereikbaar, goede service en goede betaalbare spullen... wat wil je als klant nog meer?

Okee, een wereld zonder Covid19 zou mooi zijn want om eerlijk te zijn zullen ze inmiddels onder voorwaarden best open zijn, maar ik besloot de spullen gewoon online te bestellen. Ik weet immers exact wat ik moet hebben en heb daar in dit geval niet iemand in een winkel voor nodig, dus ook weer om onnodige contacten te voorkomen maakte ik deze keus. Zowel de kussenslopen als de hoeslakens had ik snel op de website gevonden en omdat het toch een soort van gebruiksartikelen zijn bestel ik er dan meestal één extra. Je hebt dan altijd iets op voorraad op het moment dat het stuk gaat, want in mijn geval is dat eigenlijk altijd op een moment dat de winkel dicht is.

Nu kun je bij de bestelling een bezorgdag afspreken. Bezorgdiensten als DHL, PostNL, GLS en weet ik wat nog meer komen al lang niet meer voor een 2e keer als ze bij een aflevering niet van hun pakket af kunnen en dat is wat mij betreft helemaal terecht, maar vaak heb je het als klant ook niet voor het uitkiezen wanneer de bezorging plaats zal vinden. Hier dus wel en ik was daardoor prettig verrast. Ik koos een dag uit, werkte de bestelling verder af en kreeg daar even later een bevestiging van dus dat was ook weer een klusje wat afgerond was. Tot ik 2 dagen later een mail in m'n mailbox had dat de order al verzonden was en afgeleverd zou worden door GLS. Onthoud dat laatste even...

Vreemd, maar ja... het zal wel. Ik was op het bezorgmoment niet thuis, dus haalde het pakket later bij een pick-up point op en daar bleek dat enkel de kussenslopen geleverd waren. Telefonisch contact om te informeren ging niet, want de klantenservice was gesloten en ik besloot dus maar om aankomende maandag even terug te bellen hoe het nou met de hoeslakens zat waar ik wel een bevestiging van had maar die niet geleverd waren. Net zat ik nog even door m'n mail te prutsen, bekeek de bevestigingsmail van Beter Bed nog eens en klikte op de link 'orderstatus'.

Gezien de levering had ik me er op ingesteld dat er 'afgeleverd' of iets dergelijks zou staan, maar wat schetst m'n verbazing: de hoeslakens staan nog gewoon open en worden op de afgesproken dag geleverd. Door PostNL en daar lieve mensen... val ik dan toch een beetje van om. Hoe kun je als bedrijf 2 vervoerders inschakelen om 2 leveringen te doen die niet alleen makkelijk in 1 keer zouden kunnen, maar waarvan ook de afspraak is gemaakt dát ze in 1 keer geleverd zouden worden. Daar heb ik immers een bevestigingsmail van gekregen. Begrijp me goed: ik betaal geen verzendkosten, dus voor mij persoonlijk maakt het niet uit. Maar ik vind het echt ronduit belachelijk dat je alles dubbel gaat belasten om een simpele levering te doen.

De 2 genoemde vervoerders moeten allebei tijd, energie en dat soort dingen in de levering steken terwijl die het blijkbaar deze periode toch al erg druk hebben. Daarnaast is het 2 keer de kostprijs van de rit die ergens betaald zal moeten worden, maakt men 2 keer gebruik van verpakkingsmateriaal waardoor het milieu onnodig belast wordt en zo kan ik nog wel even doorgaan als het om de details gaat. Serieus, ik schreef het aan het begin al: tevreden klant en dat ben ik nog steeds als ze die hoeslakens alsnog op de afgesproken dag leveren, maar bij dit soort acties zet ik dan toch echt wel een paar vraagtekens. Het woord 'duurzaam' moeten ze bij Beter Bed blijkbaar nog even in hun woordenboek opnemen.


update Zaterdag 13 maart 2021 - Algemene update.
Qua werk was het aan de ene kant een topweek en aan de andere kant was het best wel ehm... ruk eigenlijk. Ik zal met het laatste beginnen, want dat ligt aan de navigatie app die we tegenwoordig gebruiken. We hadden eerst een TomTom waar ook de app van de boordcomputer op draaide, maar dat werd om één of andere soft,- en/of hardwarematige reden onmogelijk en besloot men om over te stappen op een tablet. Daarop draait sinds enige tijd de navigatie van PTV Navigator en die is serieus waardeloos.

Okee, ik zal dat een klein beetje nuanceren: je komt er mee op je bestemming, alleen je mag niet vragen via welke (om)weg en ook niet wanneer je aankomst is. Ik heb het al eens gehad dat er ruim 2 uur vertraging op het ding stond tijdens een rit over de A6 door de Flevopolder, terwijl de enige vertraging even afremmen van 80 naar 70 kilometer per uur was in een werkvak waar men bezig was met het aanleggen van een nieuwe afslag. Andersom komt ook voor, dus dat je ineens een file in duikt die meer dan een uur vertraging kost maar waar de PTV Navigator vrolijk 2 minuten vertraging aan blijft geven, ook na een keer of 5 ingeven ingeven van de route en daarmee het verversen van de berekening. Ook stuurt deze Navigator je met grote regelmaat straten in waar je met een vrachtwagen helemaal niet mag komen en als het gaat om de 'real time' informatie van files en zo...

Nah ja... die had ik voor een deel al genoemd bij de al dan niet aanwezige vertragingen, maar ook complete wegafsluitingen worden door dit gedrocht niet aangegeven en daarnaast wordt lang niet altijd de snelste route gekozen. Ook niet als die als optie juist staat aangevinkt en gezien alle mankementen lijkt het me duidelijk dat je jezelf als chauffeur een keer helemaal vast weet te rijden als je je vertrouwen op een app als deze stelt. Laat dat nou net hetgeen zijn wat je als werkgever wilt voorkomen en dat je chauffeurs zo snel en effectief mogelijk op plaats van bestemming komen, maar... dat wil dus niet zo erg met dit ding en dat was voor mij ergernis nummer één deze week. Je WILT je werk als chauffeur namelijk altijd zo goed mogelijk doen en binnen de wettelijk gestelde uren je werk doen, maar als dat door een dergelijk hulpmiddel niet lukt dan kun je maar één ding doen en dat is het spul compleet negeren en zelf maar ouderwets routes gaan plannen. Ik kon daarmee in ieder geval een nóg grotere vertraging en daarmee een overtreding voorkomen van de rij,- en rusttijdenwet.

Maar goed... Nu ik m'n gal een beetje heb kunnen spuwen zal ik overgaan op de mooie week qua kilometers en klanten die ik mocht bezoeken. Het waren gewoon érg mooie routes om te rijden die door de planning effectief waren ingedeeld en dat werkt als chauffeur sowieso al erg lekker. Als je dan ook nog bij leuke mensen komt is dat natuurlijk alleen maar een plus en zo wandelde ik de week eigenlijk best wel vrolijk door. Iets anders liep het met m'n zaagwerk, want afgelopen donderdag trok de storm Evert over en ook vandaag stond er nog een behoorlijke bak wind. Ik had inmiddels al besloten een klus met grote bomen bij een woning te annuleren voor vandaag, maar dat leek vanmorgen vroeg eigenlijk niet zo'n beste beslissing. Later in de ochtend ging het alsnog los met erg veel wind en neerslag, dus was het toch goed om even niks te doen.

Dat 'niks doen' is me overigens ook érg goed gelukt, want buiten het ophalen van een bestelling en het doen van wat boodschappen heb ik enkel dit filmpje in elkaar gezet. Dit als soort van compensatie omdat er niet gezaagd kon worden of zo? Ik heb geen idee, maar hangend op de bank en de hele dag niks doen is eigenlijk niks voor mij. Morgen dus maar wat actiever en dan is het weekend alweer voorbij.


muzieknoot Maandag 8 maart 2021 - Blackberry Smoke.
Vorig jaar plaatste ik deze band op Muzikale Maandag als kadootje voor m'n eigen verjaardag en had toen al het vermoeden dat ze vaker langs zouden komen. Ik hou gewoon enorm van de sound, de stijl en de energie die ze in hun nummers hebben en hoop dat ik er op deze manier ook anderen mee kan vermaken.

Deze keer ga ik voor een nummer waarbij je jezelf niet moet laten misleiden door de banjo aan het begin. Rommel even door de eerste 8 seconden en daarna rammelt het er gewoon lekker op los. Check Scare the devil.


update Zondag 7 maart 2021 - Week update.
Een week met weinig bijzonderheden, dus vandaar deze samenvattende update. Qua werk liep het allemaal wel lekker door en qua vrijetijdsbesteding ziet het er voorlopig naar uit dat muziek maken er nog een tijdje niet in zit, maar qua zaagwerk heb ik weer een behoorlijke klus gekregenen dat is eigenlijk wel behoorlijk prettig te noemen.

In het noordoosten van de provincie Noord-Brabant ligt een perceel van ongeveer een halve hectare wat gebruikt wordt voor recreatie, alleen is het onderhoud daar inmiddels zo uit de hand gelopen dat de eigenaar het zelf niet meer aan kan. Daar is een mooi onderhoudsplan voor gemaakt en dat betekent dat er het één en ander gesnoeid en verwijderd gaat worden, wat vervolgens niet alleen een stel blije mensen maar ook een behoorlijke dot stookhout op zal leveren en dat is natuurlijk sowieso altijd welkom. Maar goed, later tijdens de werkzaamheden zal hier natuurlijk wel het één en ander over voorbij komen :)


muzieknoot Maandag 1 maart 2021 - Kaiser Chiefs.
Je zou kunnen denken dat de keuze voor dit nummer met hetgeen wat ik gisteren schreef te maken heeft, maar dat is absoluut niet het geval. Het is wat mij betreft gewoon een klassieker waarbij je als drummer jezelf heerlijk uit kunt leven en omdat ik dat mis plaats ik vandaag I predict a riot op Muzikale Maandag.