logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


klagen Dinsdag 28 maart 2023 - Zelfbenoeming.
Tijdens de Corona pandemie kwam 'de strijder' voor het eerst naar boven als iemand die actief demonstreerde tegen het uitgestipelde regeringsbeleid, gevolgd door 'de rebel' en wie weet wat voor termen nog meer als het gaat om demonstraties voor een betere cq gezondere wereld om in te leven. De grote vraag is hier eigenlijk: wie maakt je 'strijder' of 'rebel'? De enigen die zo genoemd worden zijn de mensen die zichzelf zo noemen en ik vind dat om te beginnen al een belachelijk punt.

Begrijp me goed: als je het ergens niet mee eens bent en gaat demonstreren vind ik dat meer dan prima. Het demontratierecht ligt immers vast in onze wetgeving en is best een groot goed om ter beschikking te hebben, maar wees nou eerlijk... Ben je 'een strijder' of 'een rebel' als je met wat mensen bij elkaar komt en dan een willekeurig rondje door een stad gaat wandelen, al dan niet met een bepaalde lokatie als einddoel? Vereist het in onze samenleving daadwerkelijk ook maar een greintje moed om jezelf voor wat voor zaak dan ook in te zetten? Het antwoord is duidelijk: nee, geen enkele moed is daar voor nodig.

Jezelf dan toch als 'rebel' of 'strijder' neerzetten maakt jezelf belachelijk en in mijn beleving daarmee ook het doel wat je wilt bereiken. Pas als het bloed door de straten vloeit en je dan overeind blijft, je eigen leven over hebt voor hetgeen waarvoor je staat ben je wat mij betreft een strijder. In alle andere gevallen ben je slechts een wandelaar. Een deelnemer aan een variant van de Nijmeegse vierdaagse, niks meer of minder.


muzieknoot Maandag 27 maart 2023 - AMH.
De bandnaam AMH zegt je waarschijnlijk niet zo veel. Waarschijnlijk net zo veel als ik vertel dat het eigenlijk een afkorting is voor Adam and The Metal Hawks, maar dat is misschien op zich allemaal best logisch te noemen als je net als ik niet in shows als bijvoorbeeld American Idol zit, want daar was zanger Adam Ezegelian in 2015 één van de finalisten. En terecht wat mij betreft, want niet alleen bij een studio opname heeft hij een gouden strot, maar hij weet het live ook waar te maken. Kortom: tijd voor wat gitaren en lekkere rockmuziek in de vorm van Backwards.


tijd verzewtten Zondag 26 maart 2023 - Tijd.
Afgelopen nacht was het weer zo ver, al doe ik het eigenlijk altijd 's morgens als ik m'n bed uit kom: de tijd moest weer verzet worden en in dit geval van de wintertijd naar de zomertijd en daarmee dus een uurtje vooruit. Het klinkt zo simpel, maar op diverse manieren geeft me dat 2 keer per jaar best een dotje ongemak en daarmee ben ik niet de enige. Steeds meer stemmen gaan op om de zomertijd en wintertijd af te schaffen, alleen is dan weer de discussie welke tijd we met z'n allen aan moeten gaan houden. Ik kan daar voor mij persoonlijk héél kort over zijn: het maakt me niet uit, zolang dat gewissel telkens er maar af gaat. Het onderstaande is een artikel wat ik vanmorgen van RTL Nieuws haalde:Zomertijd gaat in: wordt het verzetten van de klok ooit afgeschaft?

Door: Laurens Lange

Komende nacht begint de zomertijd: de klok wordt om 2.00 uur verzet naar 3.00 uur, en dat is voor iedereen wennen. Een paar jaar geleden was er sprake van dat het verzetten van de klok zou worden afgeschaft. Maar de tijd tikt door, en er gebeurt niks. Hoe zit dat? Nederland heeft in 1977 de zomertijd ingevoerd om aan te sluiten bij de buurlanden. De zomertijd en de wintertijd zijn een afspraak van de Europese Unie. In bijna alle landen van Europa gaat de klok in maart een uur vooruit. Maar inmiddels klinkt er al jaren kritiek: moeten we er niet vanaf?

In 2019 ging het Europees Parlement na lange tijd steggelen akkoord met afschaffing. 2021 zou het laatste jaar zijn waarin de klok in de EU verzet zou worden. Maar: lidstaten moeten zelf bepalen wat de nieuwe standaardtijd wordt. En daar ligt een probleem. Toenmalig minister Ollongren van Binnenlandse Zaken liet het eens uitzoeken. Wat betekent het als Nederland zou kiezen voor een permanente wintertijd, of zomertijd?

Kortgezegd is het zo dat de wintertijd gezonder is voor de mens, maar de zomertijd veiliger is voor het verkeer. Een veelgenoemd punt is de energiebesparing: door de zomertijd kunnen de lampen 's avonds een uurtje later aan. Maar Ollongren noemde de besparing die daardoor optreedt 'miniem'. Uit het onderzoek komt geen eenduidig beeld naar voren wélk tijdsysteem het zou moeten worden. Als het alleen maar zou gaan om de gezondheid, heeft een systeem zonder wisselingen de voorkeur. "Voor de gezondheid is het volgens het RIVM van belang zo veel mogelijk aan te sluiten bij onze natuurlijke tijdzone en ook een permanente tijd aan te houden", schreef de minister.

Marijke Gordijn weet als chronobioloog van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hoe belangrijk bioritme is voor het menselijk lichaam. "Het wisselen van de tijd is niet gezond. Bij een keuze voor een standaardtijd is het beter om 's ochtends meer licht te hebben." Bij permanente zomertijd sta je een groot deel van het jaar in het donker op en is het in de avond langer licht. "Dat verstoort je biologische klok en je slaap. Wintertijd is wat dat betreft beter, maar onze biologische klok is het beste af bij de 'Engelse' tijdzone, de Greenwich Mean Time (GMT)."

Wetenschappers zijn het er over eens: GMT, dus één uur vroeger dan de huidige wintertijd, is eigenlijk de tijdzone die bij ons hoort. Net als in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Gordijn: "Duitsland ligt oostelijker, dus voor hen is de wintertijd eigenlijk de juiste tijdzone. Het zou niet raar zijn om ons te houden aan de tijdzones die bij ons passen." De feiten zijn er, experts zijn het erover eens, maar uiteindelijk is het een politieke keuze, zegt Gordijn. "In feite was de politiek goed begonnen. Er is een goed rapport, maar dat is in de la verdwenen. Er wordt niks mee gedaan om onduidelijke redenen. En dat is jammer."

Iemand die zich er ook enorm voor heeft ingezet om de zomer- en wintertijdregeling af te schaffen, is Annie Schreijer-Pierik. Zij is namens het CDA al sinds 2014 lid van het Europees Parlement. "Brussel is er al jaren akkoord mee, dus in Den Haag moet het gebeuren", zegt ze in een reactie. De EU-ministers moeten er onderling uitkomen wat dan de juiste tijd moet gaan worden. "Maar eerlijk gezegd begrijp ik wel dat het geen prioriteit is op dit moment. Ze hebben wel andere dingen aan hun hoofd, er is wel iets meer aan de hand in Nederland en de wereld."

Het kabinet heeft eerder laten weten het belangrijk te vinden dat de tijd in Nederland en in de landen om ons heen zoveel mogelijk gelijk blijft. Dat is voor de economie en handel weer praktisch. "Daarom neemt het kabinet pas een standpunt in als duidelijk is wat de buurlanden doen", zo staat op de website van de Rijksoverheid. Nederland wil zijn systeem in de toekomst hoe dan ook afstemmen met de buurlanden België en Duitsland, maar ook met Luxemburg en Frankrijk.

"Het heeft bij de Europese lidstaten geen prioriteit. Al twee jaar is er helemaal niets gebeurd", zegt politiek verslaggever Fons Lambie erover. "Verschillende EU-voorzitters hebben het onderwerp niet geagendeerd. Lidstaten vinden andere zaken belangrijker. Het is ook zeer ingewikkeld om te regelen: welke tijd kies je dan? En hoe voorkom je dat er straks per Europees land iets anders geldt? En dan belandt zo'n idee eigenlijk in de ijskast."
relax Zaterdag 25 maart 2023 - Ontspanning.
Het waren de afgelopen paar weken best heftige tijden. Ik heb alleen niet zo'n zin daar in detail op in te gaan, maar een dag als vandaag doet dan goed en misschien zelfs wel érg goed. Ontspanning in een mooie omgeving, tussendoor het één en ander aan zaagwerk organiseren en tja... wat wil je dan eigenlijk nog meer? Weinig, kan ik melden. Maar telkens weer krijg ik de bevestiging dat het netwerk om jezelf als persoon best wel bepalend is voor veel dingen en in mijn geval betekent het gelukkig in verreweg de meeste gevallen iets positiefs.

Mensen die door zichzelf te zijn iets toevoegen aan het leven van een ander en daar in veel gevallen zichzelf niet eens van bewust zijn. Dat is best mooi te noemen toch? Ik prijs mezelf gelukkig met deze mensen in m'n omgeving en dat leverde vandaag een leuke wandeling op met de onderstaande knappert. Het moment dat regen niet deert, de zon weer door komt en dat je in gezondheid kunt genieten van een dergelijke omgeving is veel waard.

bolt in oosterbeek


muzieknoot Maandag 20 maart 2023 - Ghost Hounds.
Een leuk bandje uit de States waar ik verder erg weinig van weet, behalve dat er meen ik dit jaar nog een nieuw album van deze mannen aan zit te komen en dat het ook live allemaal erg lekker klinkt. Check voor het bewijs deze live versie van Half my Fault.


stemmen, verkiezingen Zaterdag 18 maart 2023 - Verkiezingen.
Het is alweer een paar dagen geleden, maar ik wil het toch nog even hebben over de verkiezingen van afgelopen woensdag en dan met name over de monsterzege die BBB in het hele land wist te behalen. Nu is dat in mijn beleving een duidelijke partij met best goede standpunten, maar... kunnen ze ook daadwerkelijk waar maken wat ze allemaal roepen? In de tijd van de opkomst van de LPF wist een groot deel van Nederland zeker dat Pim Fortuyn de volgende Minister President zou worden, maar ja... we weten allemaal hoe dat afgelopen is en na de dood van Pim was het niet eens dat zijn gedachtegoed en zijn partij afbrokkelde, dat donderde gewoon als een plumpudding in elkaar.

Nu hoop ik dat Caroline van der Plas een lang en gelukkig leven zal hebben en ik gun haar de zege van afgelopen woensdag meer dan van harte, maar ik vraag me als simpele burger wel af of ze het allemaal waar kunnen maken. De verkiezingen gingen immers over de Eerste Kamer en het Waterschap en niet over de Tweede KAmer waar dezelfde liegende en bedriegende bende die er eerder zat nog steeds gewoon aanwezig is en die er álles aan zullen doen om bij BBB roet in het eten te gooien. De democratie waarin wij leven is niet voor niks het meest fascistische systeem wat er is en is gestoeld op de onderdrukking van één of meerder bevolkingsgroepen. Er is immers altijd een groep die het onderspit delft bij verkiezingen en die dan ineens niks (meer) te vertellen heeft, ongeacht of die groep goede ideeën heeft of niet.

Kortom: ik hoop op een eerlijke kans voor BBB en dat ze niet zoals de huidige gevestigde orde in de Tweede Kamer anderen bij voorbaat al uit gaan sluiten. Dit kan een keerpunt zijn waar dingen anders gaan en daadwerkelijk beter worden, of het wordt één groot fiasco. Een tussenweg is volgens mij niet zo heel erg aanwezig, maar dat maakt de uitdaging misschien ook juist wat groter. We gaan het meemaken met z'n allen.


muzieknoot Maandag 13 maart 2023 - Bad Touch.
Ze kwamen eerder al voorbij, alleen dan zonder de samenwerking met zangeres Mollie Marriott maar het gaat nog steeds om de super lekker in het gehoor liggende gitaar rock. Meer wil ik er niet over kwijt, dus check gewoon even Baby get it on :)


het weer Woensdag 8 maart 2023 - Staart.
Je heb soms gezegden en uitdrukkingen die de spijker op z'n kop slaan en vandaag was dat "Maart roert z'n staart." Dat roeren ging overigens wel behoorlijk lokaal cq regionaal, want waar het op de ene plek echt een ijsbaan werd was er even verderop ineens niks meer aan de hand. Ik vond de ochtendspits best een dingetje om die veilig door te komen.

sneeuw in maart

maart roert z'n staart

Uiteindelijk gelukkig wel gelukt en aan het einde van de dag het hele spul weer zonder schade op de parking kunnen zetten, maar gevoelsmatig ben ik op één of andere manier echt wel klaar met de winter. Waarschijnlijk is het de maand maart waarin het voorjaar begint in combinatie met een aantal prachtige dagen die we de afgelopen periode gehad hebben die dat gevoel veroorzaakt, maar goed... Straks nog even "April doet wat hij wil." en dan moet het maar eens afgelopen zijn met die ongein *grin*


muzieknoot Maandag 6 maart 2023 - Vince Neil.
Vince Niel... Je zou hem kunnen kennen als zanger van de Amerikaanse band Mötley Crüe, maar verder heeft hij weinig gedaan. Dat bedoel ik absoluut niet lullig, want als je als zanger ergens in 1981 in een band stapt en dat met alles wat er volgens de heren bij hoorde vol weet te houden tot de dag van vandaag en dus ook nog leeft, dan heb je best wat in je mars. Ze stopten ooit in 2015, maar zijn nu toch samen met Def Leppard bezig aan een stadion-tour over de hele wereld.

Maar goed, over die band wil ik het deze Muzikale Maandag niet hebben. Wel over de zanger, want die maakte ooit een in mijn oren super cover van 25 or 6 to 4 wat origineel natuurlijk van Chicago is. Bij de video staat 'metal cover', maar in mijn beleving is het geen metal. Enkel een lekkere stevige versie, maar... oordeel zelf.


belastingdienst Zondag 5 maart 2023 - Aangifte.
Belasting betalen. Veel mensen willen het niet, maar aan de andere kant worden er veel dingen van betaalt die wij als vanzelfsprekend zien en dan is zo'n stelsel ineens eigenlijk best wel nuttig te noemen. Alles in de openbare ruimte wordt immers betaalt van belastinggeld en in die zin heb ik er dan ook totaal geen moeite mee. Ik betaal belasting over m'n inkomen als chauffeur, maar daarnaast natuurlijk ook over m'n zakelijke deel met Harre's Tree Removal en het is eigenlijk de combinatie van die 2 die het voor mij ingewikkeld maakt en vandaar dat ik er vandaag voor uit heb getrokken om dit klusje te klaren.

M'n papierwinkel wil ik altijd 100% in orde hebben en in die zin is het invullen van wat bedragen ook helemaal niet zo moeilijk, maar kosten zijn in het geval van een ondernemer vaak niet zomaar kosten maar een investering die je afschrijft over een langere periode. Kortom, niet alles wat je als ondernemer uitgeeft valt onder de noemer kosten en dan krijg je dus te maken met de balans binnen een bedrijf en wat het eigen vermogen van dat bedrijf dan is. Ik vind dat een behoorlijke puzzel en had er vorig jaar al wat moeite mee, maar dit jaar dus ook weer. Het lukt uiteindelijk wel om alle bedragen op de goede plek in te vullen en een aangifte correct in te vullen, maar ik heb met toch maar eens opgegeven voor een soort training om zo'n aangifte zelf in te vullen.

Je kunt dit als ondernemer uiteraard uitbesteden, maar ik ben van mening dat het in mijn geval als zzp'er binnen de kleine ondernemersregeling (KOR) onzin is om daar geld aan uit te geven. De beperkte boekhouding moet er voor zorgen dat het voor mij als ondernemer allemaal makkelijker wordt en daarom wil ik die aangifte dus ook zelf doen. Maar goed, om daar even in wegwijs gemaakt te worden kan natuurlijk nooit kwaad en vandaar dat ik mezelf maar opgegeven heb. Ik heb me laten vertellen dat deelnemers in het verleden allemaal wel iets opstaken tijdens die training, dus ik ga er vanuit dat het voor mij niet anders zal zijn en uiteraard laat ik het tzt wel even weten.


algemeen Zaterdag 4 maart 2023 - Rommeldag.
Even naar de binnenstad voor wat boodschappen, een bak met aanmaakhoutjes die vol moet, wat onderdelen voor de houtkachel bestellen die vervangen moeten worden en een huishouden wat zichzelf op één of andere manier (nog) niet bij kan houden zorgden vandaag voor een volle en effectief productieve dag. Het zijn bijna stuk voor stuk dingen waar ik altijd wel tegenaan zit te hikken, maar die vroeg of laat toch een keer moeten gebeuren en het mooie vind ik zelf dat het achteraf altijd allemaal best meeviel. Maar goed, dat is wellicht voor veel mensen herkenbaar.

Iets wat ik apart wil vernoemen is de ontdekking van een voor mij nieuwe website. Het gaat in dit geval om 12ft.io en daarmee kun je artikelen lezen die normaal gesproken achter een betaalmuur zitten. Is dit illegaa? Nee, want bijvoorbeeld een krant wil met een artikel wel verschijnen in de zoekopdrachten van Google, dus moet die krant er voor zorgen dat de crawlers toegang hebben tot het artikel. De website verwijst enkel naar het cache van Google en op die manier is een artikel voor iedereen gewoon te lezen. Proberen en meer info kan gewoon via 12ft.io waar hun motto "Show me a 10ft paywall, I’ll show you a 12ft ladder." is.


houtkachel Donderdag 2 maart 2023 - Lange voorraad.
Hij is net leeg, maar moet uiteraard zo snel mogelijk weer vol en dan heb ik het over de lange voorraad. De plek waar ik m'n kachelhout verzamel en waar het op stam al een beetje voor ligt te drogen voor het op maat gezaagd en geklooft mee naar huis komt. Daar blijft het dan nog 3 jaar in een drooghok liggen en zo krijg je echt super droog kwaliteitshout om te stoken in de kachel. Het is niet alleen super droog, maar zorgt op deze manier ook voor een hoog rendement én (belangrijk, vind ik) geeft zo goed als geen overlast.

het eerste deel van de lange voorraad van 2023

Dit is zo'n beetje de helft van wat ik op deze manier verzamel en dan praat je over een kuub of 3 wat er op dit moment ligt. De houtprijzen zijn nog steeds behoorlijk hoog en ik krijg wel eens de vraag of ik niet bang ben dat iemand het weg haalt. Dat risico is best aanwezig, alleen heeft degene die het meeneemt dan best wel pech want bij de prijzen die op dit moment zo hoog zijn gaat het om droog en geklooft hout. Wat hier ligt is vers hout en daarmee als kachelhout feitelijk waardeloos, tenzij je het allemaal wilt gaan kloven en het daarna of in een droogoven stopt of het minimaal 2 tot 3 jaar laat liggen. Maar goed, wie zegt dat de prijzen tegen die tijd nog zo hoog zijn? Kortom: ik denk dat het meevalt. Nu op zoek naar nog een kuub of 3 om deze voorraad compleet te maken.