logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 28 mei 2007.
De mailing voor de Herfstactie 2007 van Kalamazoo is de deur uit gegaan en uiteindelijk bleken er van de 85 adressen maar een stuk of drie, vier niet beschikbaar. Reacties? Een paar wel, maar dat zijn tot nu toe de standaard reacties dat de mail ontvangen is en bla bla bla. Geen echt concrete reacties dus en na de boel even te laten bezinken zal het bellen uitsluitsel moeten gaan bieden. Maarja, dat is voor later zorg.

Afgelopen week een slechte week gehad als het gaat om motorische dingen. Aan het begin van de week bracht ik m'n auto naar de garage voor een kleine beurt, apk en airco-service maar er bleek nogal wat aan de hand. Zo moet de distributieriem vervangen worden, lekt er een kering van de achteras olie op één van de remvoeringen, is de koppeling van de cardanas versleten en zo zijn er nog wel wat dingetjes op te noemen. Onderdelen bleken niet voorradig en uiteindelijk was afgelopen vrijdag alles pas binnen. Het gevolg: de auto is pas na het weekend klaar en dat wordt dus dinsdag in verband met het Pinksterweekend. M'n vrachtwagen had deze week ook wat kuren en na een tip van Cor (onze monteur) kwam ik er achter dat het probleem waarschijnlijk door versleten koolborstels van de dynamo zou komen. Vanaf de laatste klant dus naar Maasbree om daar de boel te laten repareren, maar er gaat dan natuurlijk toch weer een boel tijd in zitten en intussen knipperden er allerlei lampjes op het dashbord en startte hij af en toe niet. Maargoed, dat laatste was dus op te lossen door met een paperclip een relais even door te verbinden.

Afgelopen zaterdag wel lol gehad met m'n zusje, want ik zou met haar wat dingen ophalen voor haar nieuwe huis maar dat kon dus niet met m'n eigen auto. Dus vandaar dat ik de auto van m'n vader even opgehaald had, maar daar ging alles met veel pijn en moeite maar net in. We hebben daar op een parkeerplaats zelfs dingen uit staan pakken om op die manier de losse onderdelen weer ergens tussen te leggen. Maargoed, het kon toch allemaal mee en zo kan ze toch de boel dit weekend inrichten en is alles mooi aan kant. Toch nog een goed einde van de week... :-)

Zaterdag 18 mei 2007.
Een reclame campagne voor Kalamazoo, hoe ga je dat in het vat gieten? Dat was eigenlijk de vraag van gisteren en die hebben Stefan en ik redelijk kunnen beantwoorden. We hebben de Kalamazoo site gedeeltelijk aangepast een een speciale herfstaanbieding in het leven geroepen om op die manier op een leuke manier aan wat optredens te komen. Deze aanbieding gaan we via e-mail versturen naar heel veel mensen en uit die adressen selecteren we een aantal plaatsen waar we denken veel kans te hebben om een keer te gaan spelen. Uit het telefonische gesprek moet dan blijken of het nut heeft om ook nog een keer langs te gaan met de demo enzo, maar dat is voor later zorg.

Voorlopig zijn we in ieder geval een paar dagen druk met het verzamelen van adressen en dat is een klus die op zich niet zo heel erg leuk is om te doen, maar je moet toch ergens beginnen... Van Wim heb ik een programmaatje gehad om de mailing mee te versturen en nadat vanmorgen de problemen met de mailservers bij Planet waren opgelost heb ik dat eens getest en de resultaten zijn tot nu toe goed.

Donderdag 17 mei 2007.
Laat ik deze keer eens met slecht nieuws beginnen: vorige week zaterdag heeft Willemien te kennen te geven te stoppen als vaste zangeres van Kalamazoo. Ze had er goede redenen voor en er is totaal geen ruzie, maar ik vind het toch een gemis. Tijdens dezelfde repetitie scheurde m'n bekkenkoffer uit. Dat ding is inmiddels ruim 11 jaar oud en altijd 'on the road' dus wat dat betreft heeft hij het niet slecht gedaan. Afgelopen week had ik de gelegendheid om even te gaan shoppen, dus heb ik een nieuwe gekocht. Het is een koffer geworden van Humes en Berg uit de Enduro serie en tot nu toe bevalt hij goed.

Andere dingen uit dezelfde repetitie met de band: de nieuwe nummers gaan steeds beter lopen, maar we komen ook steeds nummers tegen die net niet te doen zijn en moeten dan een keus maken. Of we proberen het met het risico dat het allemaal net niet loopt tijdens een optreden, of we sluiten dat soort nummers maar gewoon uit onder het motto 'beter iets goed doen dan half goed'. Tot nu toe besluiten we eigenlijk vrij resoluut om dat soort nummers maar gewoon over te slaan en de aandacht dan op iets anders te vestigen. Aan het repetitie heb ik de multitrackrecorder van Arie mee naar huis genomen om wat mee te experimenteren.

Dat experimenteren had een goede reden, want ik had het er met Arie al wel eens over gehad om zelf een keer een opname van de band te maken. Met zo'n multitrackrecorder kun je mooi alles op aparte sporen opnemen en vandaag heb ik het grootste deel van de dag in de studio gezeten om zes drumtracks in te spelen. Leuk om te doen, maar het was wel 'een dag met veel leermomenten' om het zo maar te zeggen. De drums moesten zo neutraal mogelijk worden opgenomen omdat alles later nog na gemixed moet worden en dat viel in m'n uppie in de studio toch niet mee. De opnames zijn op zich wel aardig gelukt maar de balans is niet helemaal goed, de toonregeling staat voor het gemak dus helemaal op nul en om het verhaal compleet te maken zitten er ook nog wat foutjes hier en daar. Maarja, het gaat dus om een experiment en de tracks hoeven niet op een demo ofzo dus dan is het nog niet zo'n ramp. Ik ben wel benieuwd welke nummers er uiteindelijk helemaal compleet ingespeeld zullen worden en hoe ze dan zullen klinken.

Vrijdag 11 mei 2007.
Een terugblikje... Op maandag 30 april was het natuurlijk koninginnedag, maar tijd om feest te vieren was er niet. Haha, nouja... okee... ik vond dat ik betere dingen te doen had. Het opbouwen van m'n nieuwe drumrack bijvoorbeeld en dat is voor een eerste setup eigenlijk best wel geslaagd. Morgen de eerste repetitie met de band en dan moet blijken of alles echt op de goed plek gemonteerd is.

Verder is er eigenlijk weinig bijzonders te melden, behalve dan het feit dat we overduidelijk in Nederland wonen. Het prachtige weer van de afgelopen weken is namelijk omgeslagen naar regen, regen en nog eens regen. Het was hard nodig, dat geef ik gelijk toe want na zeven weken droogte en hele hoge temperaturen kon de natuur natuurlijk wel wat vocht gebruiken maartoch... Door de combinatie van de lange droogte en veel regen op de klimop is een muurtje wat hier naast het huis stond ingestort. Zit ik net lekker met m'n eten op de bank, hoor ik een rotklap schuin achter me en toen ik naar buiten keek lag de hele bende dus omver.

Nouja, het zat er wel een keer aan te komen want de eerste bewoners van dit huis hadden dat muurtje maar gewoon tegen het huis aan geplakt, dus niet met ankers verbonden of wat dan ook. Toen ik hier in '95 samen met Pieternel kwam wonen hadden we er voor gekozen om het toen al verzakkende muurtje maar zo te laten. Er groeide een klimop overheen en die zou de boel wel bij elkaar houden... Nou, dat heeft hij dus inderdaad gedaan... tot afgelopen maandag toe. Er zitten wat vrije dagen aan te komen in de komende periode, maar ik weet dus voor een deel al hoe ik die in kan gaan vullen...