logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 25 mei 2008.
Een leuke week achter de rug... Met het Parkfeest nog in gedachten ging het werk eigenlijk als vanzelf en dit weekend bleek weer een soort van muzikaal weekend te worden. Zaterdagochtend vroeg al naar de oefenruimte vertrokken om daar wat met een demo van een andere band te experimenteren en natuurlijk een repetite met Kalamazoo. Die repetitie was wel een beetje eigenaardig in vergelijking met andere repetities trouwens...

Niet in een nadelige zin, maar waar we anders altijd dingen van te voren voorbereiden waren we gisteren eigenlijk het meest van de tijd een beetje aan het klooien met nummers die we eventueel zouden kunnen gaan doen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar minder effectief dan thuis dingen doen en het in de oefenruimte de stukjes bij elkaar leggen. Toch was het weer een gezellige dag en alles bij elkaar was het laat in de middag toen ik naar huis vertrok. Goed nieuws trouwens wat de band betreft, want we hebben er weer een optreden bij. Het gaat in dit geval om een feestje binnen de familie van een bandlid, dus of je dan van een echt optreden kunt spreken is een beetje de vraag maartoch...

Gisterenavond had ik afgesproken met een collega drummer, of eigenlijk... drumster en het bandje zette een goed optreden neer al was het jammer dat de geluidsman de boel niet onder controle had. Ze speelden dus op zich goed, alleen was de afstelling in de zaal nou niet echt helemaal 'je van het'. Het blijkt maar weer dat mensen binnen een organisatie al snel denken dat ze het geluid van een bandje wel 'even' af kunnen mixen, maar dat dit een vak apart is heeft dan lang niet iedereen in de gaten. Het was in ieder geval leuk om elkaar eens in real life te ontmoeten en ik ga zeker nog eens bij dat bandje kijken. Wat trouwens ook balen was: ik dacht daar een boel leuke foto's te gaan maken, maar was vergeten om na het afgelopen weekend op het Parkfeest de accu op te laden en al na drie foto's was die dus helemaal leeg. Maargoed, die schade haal ik een andere keer wel weer in dan...

Maandag 19 mei 2008.
De dag na het Parkfeest 2008... Wat heb ik er weer van genoten! Uiteraard was het weer vermoeiend, maar aan de andere kant was het ook dit jaar weer echt de moeite waard om als medewerker het hele weekend mee te draaien in de backstage crew.

Verder ben ik de afgelopen week weer een beetje met m'n camera aan het spelen geweest. Niet heel bijzonder, maar toch wel een paar geinige fotootjes kunnen maken:

close up bloem

wesp

tuin wesp

wesp tuin zaltbommel


Eigenlijk zien ze er in het originele formaat mooier uit, maarja... Het gaat hier even om het idee zullen we maar zeggen...

Zondag 11 mei 2008.
Verrot en toch lekker... Zo voel ik me op dit moment. Afgelopen week is er van fietsen niks terecht gekomen ondanks dat het heel erg mooi weer was. Het leek wel zomer de afgelopen week met temperaturen die hier en daar zelfs boven de 25 graden uit kwamen! Maargoed, de drukte met m'n werk liet het eenvoudig weg niet toe en daarnaast wilde ik mezelf een beetje ontzien voor dit weekend. We zijn namelijk met de band naar Emmeloord geweest om daar in café The Bottom te spelen.

Gisteren zijn we rond kwart voor acht vertrokken richting Emmeloord en eigenlijk maar met een halve ploeg. De aanhang had andere verplichtingen en die besloten niet mee te gaan en ook Jan kon helaas niet mee. Voor hem hadden we Ies in de plaats, dus dat was goed geregeld. We zouden dus met vijf personen gaan en hadden het idee opgevat dat het mogelijk moest zijn om met twee auto's te gaan, inclusief natuurlijk alle instrumenten en de geluids,- en lichtinstallatie. Het was wat passen en meten, maar uiteindelijk bleek het allemaal net mee te kunnen, dus dat was een goed begin. Het zou immers zonde zijn om met een extra auto te moeten gaan rijden omdat er net één of twee koffers ofzo niet mee konden. Qua foto's maken voor de site en de actie 'Op de foto met...' is er dus niet zo heel veel van terecht gekomen omdat Renate en Karin daar meestal zorg voor dragen, maar we hebben hier en daar toch een fotootje kunnen maken en voor 'Op de foto met...' staan toch ook nog 25 foto's online.

Rond half twaalf begonnen we met de eerste set en eigenlijk was er op dat moment nog weinig volk in de zaak aanwezig, maar daar zou snel verandering in komen. Wat een drukte is het in die kroeg zeg! Wel gezellig hoor, maar om bijvoorbeeld de foto's voor onze actie te maken moesten we toch echt knap veel moeite doen om tussen de mensen door te komen. Er is zelfs zoveel gedronken dat het bier op een gegeven moment op was. Uiteraard heeft het warme weer daar invloed op, maar het geeft ook wel aan hoeveel mensen er geweest zijn.

Alles bij elkaar waren we rond een uur of drie klaar en omdat afbreken in de drukte onmogelijk was gingen we buiten maar even een luchtje scheppen. Daarna was het dan toch tijd om de boel weer af te breken en in de auto's te proppen. Voor een bakkie koffie en wat te eten gingen Stefan en ik nog even langs een benzinepomp en dat lieten we ons goed smaken. Uiteindelijk wist ik om precies zeven uur vanmorgen de deur achter me dicht te doen en had ik al m'n spullen weer binnen staan. Wat mij betreft mogen er meer van dit soort optredens volgen...

Zondag 4 mei 2008.
Wat kan je het als mens soms toch goed hebben. Of anders: soms besef je jezelf dat je het als mens eigenlijk heel goed hebt. Vrijdag kreeg ik een aanvraag binnen voor een optreden in Emmeloord met de band en later op de dag nog een aanvraag voor een bruiloft. Met de helft van de band op vakantie was het dus een kwestie van iedereen te pakken zien te krijgen om de mensen zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien en dat is gisteren gelukt. De bruiloft gaat niet door omdat we dan niet beschikbaar zijn en Emmeloord gaat wel door. Mooi weer een gelegenheid om met het bandje op pad te gaan dus!

's Middags ben ik in de auto gestapt om bij een goede vriendin van me op visite te gaan. Ze was op dat moment op de camping waar ze een plaats heeft voor het hele seizoen en toen ik daar aan kwam was ze druk met haar kleine meid aan het spelen. Het was leuk elkaar na zo'n lange tijd weer te zien en na wat bijkletsen wat het tijd om een hapje te gaan eten. Wat een feest was dat zeg, met die kleine erbij. Goed, je kunt het als nadeel zien dat ze nog geen twee is, niet stil kan zitten en het niet voor elkaar krijgt om zonder enorm te gaan zitten knoeien haar eten naar binnen te werken maar het is per slot van rekening een kind, dus geeft het eigenlijk helemaal niks. Ze rende in ieder geval het hele terras af om bij iedereen op haar manier een praatje te maken of te gaan kijken bij een hond die uiteraard even geaaid moest worden. Je kunt die meid geen seconde uit het oog verliezen, maar wat een genot moet het zijn om zo'n hummeltje de hele dag om je heen te hebben. Ik heb in ieder geval enorm genoten van het gezelschap van beide dames en daarnaast was het eten ook nog hartstikke goed, dus wat wil je nog meer...

Voor vandaag had ik met m'n maatje Kees afgesproken om een rondje op de weg te gaan fietsen. M'n been voelt na vrijdag nog steeds goed aan en nu, na deze rit gaat het ook allemaal goed. Ik ben er in ieder geval heel blij mee, want met het zonnetje erbij was het vandaag heel lekker om een rondje over de dijken te doen. Het was gewoon een kwestie van lekker rijden en ik heb m'n hartslagmeter wel om gehad maar er eigenlijk totaal niet op gereden. Het rondje van 33.7 km reden we met een gemiddelde van 2435 km/u in een tijd van 1 uur, 22 minuten en 21 seconden. De hoogst gemeten snelheid kwam bij mij uit op 36.4 km/u.

Vrijdag 2 mei 2008.
"Op de fiets met Henny"
Zo kan ik de afgelopen dagen het beste omschrijven denk ik. Met Henny Huisman dan wel te verstaan, want de afgelopen dagen ben ik knap de huisman aan het uithangen hier in en om het huis. Allemaal dingen die ik normaal gesproken in het weekend doe, maar nu vanwege de vrije dagen doorgeschoven heb en ik moet zeggen: dat bevalt goed. Vloeren dweilen, extra stopcontacten maken, een touwtje in een luxaflex vervangen omdat het gebroken was, auto wassen, de douche en wc een grote beurt geven... Nouja, noem het allemaal maar op en het is gedaan. Heerlijk als alles weer helemaal klaar is.

Waar komt die fiets dan om de hoek kijken? Nou, dat was iets van vandaag eigenlijk want voor het eerst sinds een week of tien ben ik weer eens op de fiets gekropen en dit was pas het vierde ritje van het hele jaar. Maargoed, de ontsteking op m'n been lijkt helemaal verdwenen en het enige wat er nu nog zit is iets wat op een klein litteken lijkt, maar daar heb ik totaal geen last van. Zo blij als een klein kind stapte ik vanmorgen dan ook op de fiets om gewoon een klein rustig rondje te gaan doen en dat beviel echt super. Het weer was goed, er stond weinig wind en het is nu echt voorjaar. Alles is mooi groen en als je onderweg je ogen een beetje de kost geeft zie je overal beesten met jonkies erbij. Leuk en ontspannend om te zien... Ik heb vandaag niet echt op een hartslag gereden, maar ben gewoon op m'n dooie akkertje aan het fietsen geweest en na 1 uur, 26 minuten en 15 seconden was ik weer thuis. In die tijd had ik met een gemiddelde van 22.3 km/u 32.18 km gereden, terwijl de hoogst gemeten snelheid uitkwam op 34.1 km/u. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar :-)