logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 16 mei 2010.
Eigenlijk had ik dit gisteren al voor elkaar, maar omdat het om een video gaat waar het originele audio spoor nog goed in te horen is wist ik niet of hij bij Youtube wel online zou blijven staan. Ze willen daar nog wel eens video's uitschakelen vanwege dingen als copyright en dat is soms wel terecht, maar in het geval van een drumcover of iets dergelijks maak je er als muzikant toch voor een groot deel je eigen ding van en zou het er niet toe moeten doen. Maar goed, er zijn tal van voorbeelden te noemen van mensen die er door datzelfde copyright achter komen dat hun video's ineens verwijderd zijn en als je zoiets puur als voorbeeld voor anderen of als uitleg neerzet hoe een nummer gespeeld wordt, dan is dat natuurlijk toch zonde.

In mijn geval heeft het niks met een uitleg of wat dan ook te maken en het origineel is eigenlijk nog niet eens van de uitvoerende. Het gaat om het nummer 'Use somebody' in de uitvoering van de Nederlandse Laura Jansen, maar het origineel is eigenlijk van Kings of Leon. In de uitvoering van Laura zit er naast haar zangpartij ook nog een piano en wat synths in en in de onderstaande uitvoering heb ik daar nog een drumpartij en een baspartij bij gezet.

De baspartij... tja, ik ben nu eenmaal geen gitarist of bassist dus daar moet je jezelf niet te veel van voorstellen en bij het opnemen van de drums had ik het probleem dat m'n monitor eigenlijk te zacht stond waardoor ik het originele nummer niet goed kon horen. Het was het eerste nummer van die dag en ondanks dat ik er qua timing hier en daar flink naast zit had ik toch geen zin om het nummer nog een keer te doen.



Zaterdag 15 mei 2010.
Wat zal het zijn... Een half jaar geleden ofzo kwam ik in aanraking met de band Chickenfoot. Een voor velen onbekende naam, maar als je kijkt wie er in zitten dan gaan er toch ineens wat lampjes branden. Wat namen? Laat ik beginnen met zanger Sammy Hagar, die voor velen bekend is van de band Van Halen. Gitarist Joe Satriani is ook al niet één van de minsten en als ritmesectie staan bassist Michael Anthony (ook oa van Van Halen) en drummer Chad Smith (oa Red Hot Chili Peppers) garant voor een basis die zijn weerga eigenlijk niet kent.

Op hun debuut album wat ook 'Chickenfoot' heet staan echt héérlijke nummers. Gewoon rock zoals rock zou moeten zijn en mocht je interesse hebben: hier de website van de band en ze hebben ook een eigen Youtube kanaal waar diverse (muziek)video's te vinden zijn.

Maar goed, het nummer waar het in dit geval om gaat:



Een nummer wat ik vanaf het eerste moment eigenlijk alleen maar 'helemaal geweldig' heb kunnen vinden en het idee voor een drumcover was dan al snel geboren. Tot ik op een gegeven moment ontdekte dat hij op gitaar eigenlijk ook wel lekker weg speelt en toen ben ik op het idee gekomen om het hele nummer maar eens opnieuw in te spelen. Okee, om een aantal mensen gerust te stellen: behalve de zang natuurlijk...

De drumcover is (hoewel niet foutloos) inmiddels een feit en daarmee heb ik ook gelijk de basis voor de opnames om het nummer verder uit te werken. Meer info volgt ter zijner tijd...



Zondag 9 mei 2010.
Vandaag op deze site het gedeelte 'bands' in het menu maar eens aangepast in verband met m'n muzikale activiteiten van de laatste tijd...

Afgelopen dinsdag had ik nog een repetitie met het voormalig Mischief. Vorige keer kwamen er dingen naar boven drijven die naar mijn idee echt wel geniaal waren en ook deze keer waren de ideeën echt wel goed, alleen komt het er nog niet van om deze dingen samen te voegen tot één nummer. Het kwam er op neer dat we eigenlijk zomaar een beetje aan het klooien zijn geweest, maar ja... een creatief proces kun je nu eenmaal niet dwingen :-)

De repetitie met PV and the Heartbeats van deze week ging door omstandigheden niet door en aan de ene kant is dat geen ramp, maar aan de andere kant zijn er wel wat opties voor optreden dus zou het mooi zijn om hier en daar toch wat puntjes op de spreekwoordelijke i te kunnen zetten. Wat is wijsheid? Spelen wat er te spelen valt, of de eerste paar maanden even lekker op het gemak in de oefenruimte doorbrengen om vervolgens met een spetterende en strakke show op de planken te verschijnen... We zijn daar met z'n allen nog niet over uit geloof ik, maar het is wel een puntje om mee te nemen bij de eerstvolgende repetitie zodat alle neuzen dezelfde kant op staan.

Maandag 3 mei 2010.
Uiteindelijk heb ik het toch voor elkaar gekregen om een korte preview online te krijgen van hetgeen we afgelopen zaterdag in elkaar gezet hebben. Het gaat in dit geval om het begin van de avond en de aankondiging van de studenten:



Zondag 2 mei 2010.
Muziek acht-daagse, dag 8...

Gisteren was de afsluiting van m'n muziek achtdaagse en ook hier is alles goed verlopen. Een tijdje terug kreeg ik van Stefan de vraag of ik mee wilde werken aan een heel vet intro voor de diploma uitreiking van Avans Hogeschool in Den Bosch en uiteraard leek me dat wel een uitdaging. Om een heel lang verhaal kort te maken: na heel wat uurtjes rommelen met foto's, video's, het uitwerken, opnemen en bewerken van teksten hebben we het voor elkaar gekregen om echt een super vette trailer te maken. Het enige probleem is dat ik hem in verband met wat copyright dingetjes niet online kan krijgen en hem dus ook niet hier kan laten zien. Wie weet verzin ik daar in de toekomst nog wel een oplossing voor...

Voor vandaag is het een kwestie van een hoop dingen uploaden naar het WWW, back-ups draaien, wat onderhoud aan de pc doen, een beetje in huis rommelen enzovoort. Kortom: lekker bijkomen van de afgelopen week en ik merk inmiddels aan mezelf dat ik dat op dit moment ook nodig heb. Maar goed, het was een vreselijk drukke maar tegelijkertijd ook mooie week en dat maakt het allemaal wel weer de moeite waard...