logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 23 mei 2012 - Samenvatting.
Bijna drie weken zonder een enkele update, dat roept bijna vragen op zou je zeggen en dat klopt hier en daar ook wel. Vandaar even deze samenvatting, want onkruid vergaat niet dus ik leef nog... :-)

Het is de afgelopen tijd nogal hectisch met allerlei kleine dingetjes, waardoor het er telkens niet van kwam om deze site bij te houden. Repetitie's met PV and The Heartbeats en Hello George gaan allemaal door en lopen op zich lekker, alleen rommelt het binnen PV op dit moment een beetje. Laat ik gelijk vertellen dat we met z'n allen op goede voet met elkaar leven en dat er geen ellende is onderling, maar details... tja, dat gaat in dit geval te ver om het daar over te hebben. Er zit een leuke tour aan te komen, dus laten we daar eerst maar eens iets leuks van maken en dan zien we daarna wel weer verder.

Verder waren er de afgelopen tijd weer problemen met het Adblue systeem van m'n vrachtwagen. Adblue is een vloeibaar goedje wat in het uitlaatsysteem wordt gespoten en zo schadelijke stoffen onschadelijk maakt. Op deze manier kan een motor voldoen aan de strenge Euro 5 norm en op zich is dat natuurlijk mooi, maar dan moet het wel werken. Werkt het niet, dan valt zo'n beetje de helft van het motorvermogen weg (beveiliging) en je kunt je voorstellen dat het dan met een volle auto verre van prettig rijden is. M'n auto is voor dit probleem al meer bij de dealer geweest, maar van een echt oplossing is het nog niet gekomen en ook in dit geval lijkt het er op dat het een kwestie is van afwachten tot het probleem uit zichzelf weer ontstaat.

De bedoeling schijnt te zijn om nieuwe software te plaatsen die de bandbreedte van de NOx (stikstof-oxiden) wat vergroot terwijl die toch binnen de norm blijft, maar waar de een zegt dat de software deze maand verwacht wordt zegt de ander dat het nog wel een half jaar kan duren. Eén ding is zeker: als deze problemen nog een half jaar moeten duren ben ik in staat om... nou ja, vul maar iets in. Het werkt gewoon echt niet prettig als je met een auto op pad bent die steeds wat blijkt te mankeren. Overigens ben ik niet de enige met dit probleem, want zo goed als alle auto's die voldoen aan de Euro 5 norm door de toevoeging van Adblue tobben met allerlei problemen.

Is er dan geen andere oplossing om toch aan die Euro 5 norm te komen? Ja, die is er inmiddels wel want er zijn nu ook motoren die aan deze norm voldoen zonder dat er Adblue aan te pas komt. Alleen waren die er nog niet in de tijd dat m'n auto besteld werd en wachten was geen optie. Ze zullen dus toch met een goede oplossing moeten komen, want voorlopig komt het er op neer dat ik nog nooit zo vaak in een garage heb gestaan als met deze auto en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er moet immers mee gereden worden om een paar centen te kunnen verdienen...

Wat nog wel leuk was: afgelopen Hemelvaartsdag heb ik bij familie in Kijkduin doorgebracht en een beetje uitwaaien op het strand daar was niet alleen lekker, maar ook erg gezellig. M'n tante had wat vliegers bewaard en daar werd door de meiden van m'n zusje mooi gebruik van gemaakt. Het was in ieder geval erg gezellig en er mogen meer van dit soort dagen volgen.

Maar goed, over tot de orde van de dag: eerst de rest van de werkweek maar eens vol maken en dan zitten er weer wat leuke dingen aan te komen :-)

Zondag 6 mei 2012 - Muzikaal weekend.
Vrijdag relatief laat thuis van een rit naar België en ik geef toe dat het tussen m'n oren zit, maar wat ik dan achter loop krijg ik gewoon niet meer ingehaald. Vermoeidheid van de afgelopen week speelde ook nogal parten en daardoor heb ik zaterdag maar wat dingetjes laten liggen. Op zich had ik daar een briljant excuus voor: een surprise mini gig met PV and The Heartbeats in de huiskamer van onze geluidsman. Okee, dat roept misschien wat vragen op maar zijn vriendin werd 50 en dat was natuurlijk reden voor een feestje. Dat was echt super om te doen, maar van op tijd naar huis komt het dan ook niet en tja... de planning loopt door...

Op die planning stond een repetitie met PV en op zich was die repetitie weinig effectief, maar toch hebben we een hoop gedaan. Het is immers ook goed en leuk om eigen dingetjes uit te werken en op momenten zomaar wat te jammen. Hoe dan ook, de band onderling is op dit moment echt super en muzikaal krijgen we de boel ook echt wel klaar voor het eerstvolgende optreden. Het herstel van Gertjan gaan wonder boven wonder goed en ook dat geeft weer vertrouwen in de toekomst.

Conclusie: het was een tof weekend, waar er wat mij betreft gerust meer van mogen volgen...