logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


hulpverleners Woensdag 27 mei 2015 - Hulpverleners.
"Van hulpverleners blijf je af" is de slogan die de afgelopen tijd regelmatig gebruikt wordt als het gaat om lieden die zich agressief menen te moeten gedragen in de richting van hulpverleners. Dat ze er vanuit het rijk aandacht aan besteden is aan de ene kant natuurlijk goed, maar aan de andere kant is het volkomen belachelijk dat het blijkbaar nodig is. Wat mij betreft zetten ze een dotje soldaten van het leger rond de hulpverleners van politie, brandweer en ambulance en wordt iedereen ter plekke neergeschoten die ook maar een poot uit steekt, maar ja... dan ben je weer te radicaal met je mening.

Wie er ook een duidelijk mening over heeft is Steven Brunswijk, die als komiek ook wel door het leven gaat als de Brabo Neger. Als dit typetje haalt hij allerlei dingen aan en is daarbij in veel gevallen enorm grappig, maar hier en daar ook bloed serieus. Wat mij betreft hulde voor deze man dat hij de onderstaande mening online heeft gezet:

braboneger video

Mocht je overigens iets luchtiger materiaal van hem zoeken en eens ouderwets willen lachen, dan kan dat natuurlijk. Via zijn Youtube kanaal en ook op zijn Facebook pagina zijn allerlei dingen te vinden.


wolven Dinsdag 26 mei 2015 - Wolven.
Wolven of wolfachtigen zijn in mijn beleving per definitie interessant. Die interesse was er altijd al wel, maar die groeide alleen maar toen een vriendin van me met een Tsjechoslowaakse Wolfhond thuis kwam. Misschien moet je er voor open staan, maar in mijn beleving staan deze dieren zo dicht bij de oorsprong van het leven of anders... bij de kern waar het allemaal om draait. Geen poespas maar het gaat om puur, eerlijk instinct en respect en dat voelt heel anders dan bij de normale hond die wij in onze wereld als huisdier houden. Die leven nog wel met een bepaald gedrag, maar het diepere oerinstinct is er in mijn beleving compleet uit en op zich is dat misschien jammer, maar aan de andere kant zouden veel mensen met een dergelijk dier niet om kunnen gaan en dat schiet dan natuurlijk ook weer niet op als je een huisdier hebt wat je totaal niet onder controle hebt of misschien moet ik het dan zelfs 'onder controle kunt hebben' noemen.

De laatste jaren komt het steeds vaker in het nieuws dat er wilde wolven vanuit Duitsland even de grens oversteken en dat volg ik dan altijd wel. Hoe mooi zou het zijn als ze hun weg richting het westen zouden kunnen vinden en een leefgebied kunnen ontdekken waar ze in alle vrijheid kunnen bestaan. Uiteraard moet je hier ook realistisch in zijn, want een wolf heeft een behoorlijk gebied nodig en of die ruimte en vrijheid er in Nederland wel is mag je jezelf best afvragen. Maar goed, een mens mag dromen toch? En... hoe ik hier vandaag op kom? Door deze foto die ik tegen kwam op Twitter:

about wolf and man
Man's best friend.


muzieknoot Maandag 25 mei 2015 - Tweede Pinksterdag.
Voor mij zijn dit echt dé dagen om lekker in en/of om het huis te rommelen. Dat rond het huis rommelen had ik gisteren al gedaan in de vorm van gras maaien, een heg snoeien, wat bodembedekkers bijwerken en de houtbak inrichten dus vandaag moest er dan in huis ook nog maar wat gedaan worden. Op zich een goede keus, want het weer was vandaag behoorlijk minder dan gisteren en naast wat huishoudelijke dingetjes heb ik eigenlijk alleen maar de ontspanning opgezocht door wat te gaan gamen. Op pad met dit soort dagen is voor mij zo'n beetje het ergste wat er is, want de drukte zoek ik dan echt totaal niet.

Verder is het natuurlijk maandag en dus tijd voor de Muzikale Maandag. Die ga ik deze keer invullen met Santa Cruz, een bandje uit Finland waar ze vanaf 2007 actief zijn maar door een goede platendeal in 2012 en een goede boekingsdeal in 2013 gaat het vanaf dan pas echt hard met de mannen. Zelf laten ze hun muziek in de categorie 'moderne hardrock' vallen, maar als je ze ziet en hoort... Ik moet dan toch direct denken aan de glamrock bandjes uit de jaren '80 en dat bedoel ik in dit geval dan alleen maar positief. Het knalt uit je speakers en het is een soort van eerlijke positiviteit die ze niet alleen uitstralen maar ook ten gehore brengen. Nieuwsgierig geworden? Check dan Aiming High van hun album 'Screaming for Adrenaline' wat overigens in zijn geheel hier te vinden is.


houthakker Zondag 24 mei 2015 - Project Houtbak.
Een houtkachel geeft naast een dot warmte naar mijn idee ook een boel gezelligheid en vandaar dat ik besloten heb zo'n ding in huis te nemen, maar ik zocht nog iets voor de opslag van het stookhout. Het bouwen van een afdak ergens rond de schuur leek me niet zo praktisch omdat de enige kant waar ik zoiets kwijt zou kunnen aan de westkant zit en daar komt dan net de meeste wind en nattigheid vandaan. Vandaar dat ik op dit idee kwam:

gitterbox oud

Heel simpel: een gitterbox. Het ding stond bij een klant waar ze hem al een hele tijd niet meer in gebruik hadden en na wat navraag bij de eigenaar vond die het wel prima als ik hem mee zou nemen. Op de vraag wat hij er dan voor moest hebben volgde als antwoord: "Ach, doe maar twee pakjes shag met vloei." en daarmee ben ik echt gematst, want als ik op internet ga zoeken kom ik steevast op prijzen uit van rond de 60 euro voor een tweedehands tot rond de 100 euro voor een nieuwe. Maar goed, het ding zag er nogal wat gehavend uit en dat heb ik simpel op weten te lossen door er een laag Hammerite overheen te smeren:

gitterbox nieuw

Het is op de foto wat moeilijk te zien, maar na het verven heb ik het hele ding gesplitst in drie compartimenten door er simpelweg wat gaas tussen te spannen. In dit geval had ik ook voor een plank of iets dergelijks kunnen kiezen, maar aangezien er geen gewicht tegenaan komt te hangen zal dit prima voldoen en het neemt ook het minste ruimte in. Tenminste, dat is mijn redenering dan en uiteraard moet in de praktijk nog blijken of dit klopt.

houtbak

Om vervolgens op het onderstaande resultaat uit te komen, waarbij in dit geval het linker deel gevuld is met zacht aanmaakhout en zullen de andere twee delen uiteindelijk allebei gevuld worden met hard stookhout.

houtbak gevuld

Een prima oplossing dacht ik zo en daarnaast een geweldige besteding van deze eerste pinksterdag, want het was droog en de zon deed knap z'n best dus het was heerlijk rommelen rond de deur vandaag. Al met al moe maar voldaan naar m'n mandje :)


muzieknoot Maandag 18 mei 2015 - Muzikale maandag.
Vorige week kwam ik met een nummer waar voor mij persoonlijk een bepaald gevoel in zit en het gaat me bij dit soort nummers in de meeste gevallen om het gevoel van energie. Veel energie ook en dan met name in de positieve zin van het woord, dus bedacht ik me dat het misschien wel grappig is om daar even op voort te borduren en dat gaan we vandaag doen met het vervolg van Vandenberg. Dat is de band van onze eigen Adje van den Berg, alleen besloot die in 1987 over te stappen naar Whitesnake waardoor er een einde kwam aan dit muzikale tijdperk.

Blijkbaar kruipt rock and roll bloed waar het niet gaan kan, want Adje is vanaf begin 2014 terug en wel met de band Moonkings of officieel: Vandenberg's Moonkings. Naast gitarist Adrian van den Berg zitten daar zanger Jan Hoving, basgitarist Sem Christoffel en drummer Mart Nijen Es in en of dat een beetje vooruit wil kun je checken in deze live uitvoering van 'Close to you' die de band deed in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. Ik wordt hier als muziekliefhebber, maar ook als drummer echt bijzonder gelukkig van :)


houthakker Zaterdag 16 mei 2015 - Hout zagen.
Na de hele verbouwing van afgelopen najaar is de boel hier nog niet klaar, want in een modern huis hoort blijkbaar centrale verwarming en nee... die heb ik nog altijd niet. Ik ken het huisje niet anders dan met een gaskachel in de woonkamer en dat is prima uit te houden, al zal het er uiteindelijk qua comfort en stookkosten wel op vooruit gaan. Maar goed, ik heb mezelf bedacht dat een houtkachel wel érg gezellig is in huis en die kan ter zijner tijd dan mooi in plaats van de gaskachel komen te staan. Alleen was er vanmiddag iets vreemds aan de hand: ik was wat hout aan het zagen en er waren balken die spontaan verdwenen. Even later wist ik waarom...

sky als houtverzamelaar


nsfw Vrijdag 15 mei 2015 - NSFW.
Je kunt op internet de afkorting NSFW tegen komen en in dat geval betekent het eigenlijk dat je wellicht beter twee keer na kunt denken om de betreffende inhoud te bekijken. Het staat namelijk voor Not Suitable For Work (= letterlijk: niet geschikt voor op het werk) en de afkorting staat er in de meeste gevallen niet voor niets bij. Het kan gaan om naakt, maar ook om dingen die je gewoon liever niet ziet op een foto of in een filmpje en in het laatste geval zou je dan kunnen denken aan bloederige beelden van een ongeval of iets dergelijks.

Maar goed, er moet een reden zijn dat ik hierover begin en voor vandaag is dat het 'ongeluk' wat stierenvechter Jiménez Fortes gisteren mee heeft gemaakt. Het woord 'ongeluk' schrijf ik hier bewust tussen aanhalingstekens, want van een daadwerkelijk ongeluk is wat mij betreft geen enkele sprake. De man wordt namelijk door de stier tijdens een gevecht op de horens genomen en komt daar door op de grond terecht. Eenmaal op de grond spiest de stier één van zijn horens door de hals van de man en die staat op dat moment nog wel op, maar hoe zijn toekomst eruit zal zien is op dit moment nog érg onduidelijk.

Persoonlijk heb ik hier een duidelijke mening over: elk stierengevecht zou op deze manier moeten eindigen. Cultuur of niet, dit is in mijn beleving niet de manier hoe we met levende wezens om zouden moeten gaan en als elke gevecht vanaf nu op deze manier zal eindigen zijn we er met z'n allen zo klaar mee. Of zijn de stierenvechters op een bepaald moment op, dat is wat mij betreft ook prima.

Dan nog even wat betreft de titel van dit stukje: de beelden van het hele gebeuren die uitgezonden zijn op tv zijn hier te vinden en voor de liefhebbers is daar ook een close-up van.


muzieknoot Dinsdag 12 mei 2015 - Muzikale maandag.
Yep, het is weer zover: ik ben gisteren de muzikale maandag weer vergeten. Het is natuurlijk niet zo dat de wereld dan direct vergaat, maar ja... feit blijft dat het een dag te laat is en dat ik daar een beetje van baal.

Zanger John Fogerty was zo'n beetje de enige die ik geloofde toen hij het origineel van Fortunate Son zong en alle (ongetwijfeld goed bedoelde) covers waren wat mij betreft zinloos vanwege het ontbreken van die bezieling tot ik net over deze uitvoering struikelde. De opname is uit 2013 en okee... technisch is het geen cover omdat hij het nummer zelf doet in samenwerking met de Foo Fighters, maar damn... wat vet!


unknown hero Vrijdag 8 mei 2015 - Onbekende helden.
Sommige mensen spelen een hoofdrol in iets wat voor de (totale) mensheid van grote betekenis is, maar niemand weet wie ze zijn en niemand heeft ooit van hen gehoord. Wie kent bijvoorbeeld deze vrouw?

margaret hamilton

Het gaat om Margaret Hamilton. Een naam die maar weinig mensen iets zal zeggen, maar zij is wel degene die het mogelijk heeft gemaakt dat in 1969 Apollo 11 op de maan kon landen. Je vraagt jezelf dan wellicht af hoe? Simpel: de stapel met boeken waar ze naast staat is de (grotendeels handgeschreven) code voor de on-board computer van Apollo 11 die dankzij haar tot stand is gekomen.

De code bleek tijdens de landing op de maan zo goed in elkaar te zitten dat de software niet alleen een probleem herkende, maar dat ook nog op wist te lossen en zo kon alle benodigde rekenkracht van de toenmalige computer gebruikt worden voor de hoofdtaak en dat was het landen op het maanoppervlak. Terug kijkend zijn alle experts het er over eens: de landing zou niet gelukt zijn als die probleem niet door de computer was herkend en daarmee is Margaret eigenlijk een soort held geworden, alleen... tja...


dodenherdenking Maandag 4 mei 2015 - Herdenking 2015.
Op 4 mei is stonden we met z'n allen in beginsel stil bij de mensen die hun leven gaven om ons na de Tweede Wereldoorlog in vrijheid te kunnen laten leven. Inmiddels is dat allemaal wat ruimer geworden en is het een dodenherdenking geworden voor alle Nederlanders die in welk oorlogsgebied dan ook het leven lieten. Persoonlijk heb ik van de oorlog natuurlijk niets meegekregen, maar het woord 'vrijheid' is om één of andere reden een heel zwaar woord en ik vraag me wel eens af of de gemiddelde Nederlander wel weet dat het niet zomaar een woordje is. Het is voor ons immers zo vanzelfsprekend dat we (hetzij binnen bepaalde grenzen) kunnen doen en laten wat we willen. Dat we een mening mogen hebben en die mogen ventileren, zonder dat we bang hoeven zijn om opgepakt te worden of dat je gewoon direct een kogel door je kop krijgt.

Vrijheid, zo'n klein woordje en toch maakt het me mega emotioneel als ik er over nadenk. Ik ken namelijk mensen persoonlijk die de vrijheid die wij kennen ooit niet gekend hebben. Mensen die daardoor voor het leven getekend zijn en de verhalen vertellen met een gezicht waar de pijn tot op de dag van vandaag vanaf straalt. De eenvoudige keus die je hebt om mee te draaien in het systeem zoals het je opgedragen wordt of letterlijk je leven te riskeren en er tegenin te gaan, dat was wat deze mensen hadden en een aantal van hen ging er ook daadwerkelijk met gevaar voor eigen leven tegenin. Ik schrijf er over maar kan de woorden niet vinden om het gevoel goed te kunnen omschrijven, zo groot is de emotionele lading die achter het ogenschijnlijk simpele woordje 'vrijheid' schuilt.

De huidige maatschappij lijkt steeds harder en kouder te worden, respect lijkt in veel gevallen als sneeuw voor de zon te verdwijnen en ik denk serieus dat dit voor een deel veroorzaakt wordt door de vrijheid die we als vanzelfsprekend aannemen. De waarde van 'vrijheid' en daarmee de waarde van 'leven' is iets wat eigenlijk niks zegt als je niet weet hoe het is om onderdrukt te worden en letterlijk te moeten vechten voor die vrijheid en voor je leven. Ik vind het daarom belangrijk dat een dag als vandaag blijft bestaan en dat we generatie op generatie door blijven geven dat het leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Living on your knees, conformity
or dying on your feet for honesty
~ James Hetfield


Laten we hopen dat we deze keus nooit (meer) hoeven maken...

Aangezien het maandag is hoort er in het kader van Muzikale Maandag ook iets van muziek bij en dit keer heb ik voor het nummer Wie Heb Jij Bevrijd van de band Vangrail gekozen. Vangrail is voor 2015 de Friese Ambassadeur van de Vrijheid en heeft in opdracht van Befrijdingsfestival Fryslân het nummer geschreven. Zoals ik eerder al aangaf zijn woorden die het gevoel omschrijven moeilijk te vinden en naar mijn idee zijn er weinig nummers te vinden die ook maar in de buurt komen bij dit gevoel, maar met dit nummer hebben ze toch een aardige poging gedaan.

Zondag 3 mei 2015 - Herinnering.

dodenherdenking vier mei herinnering


facebook Zaterdag 2 mei 2015 - Facebook.
Officieel een sociaal netwerk, in de ogen van anderen een antisociaal netwerk omdat het mensen af zou stompen en er meer contact online dan in de normale wereld zou zijn. Hoe dan ook zijn er volgens de gegevens van Facebook wereldwijd 1.19 miljard mensen maandelijks actief op het netwerk. Op zich zijn dat veel mensen. Héél veel mensen zelfs, maar wat ik binnen het netwerk soms niet begrijp is dat gebruikers doen alsof Facebook een soort van heilig ding is waar de hele wereld op actief is en waar we niet zonder kunnen.

Als iemand een sleutelbos gevonden heeft, als er een dode kat op straat ligt of weet ik wat nog meer dan staat er binnen een mum van tijd een foto online binnen een bepaalde groep en op die manier wordt de eigenaar in veel gevallen vrij snel gevonden. De opmerking die dan regelmatig door iemand wordt gemaakt: "Toch goed dat er Facebook is!" en daar gaat het in mijn beleving dan mis. Nog sterker: ik stoor me zelfs aan zo'n opmerking, omdat hetzelfde probleem zonder Facebook namelijk óók opgelost zou worden. Er mogen dan maandelijks 1.19 miljard mensen op het netwerk van Facebook inloggen, maar er wonen er 7.3 miljard op deze aardbol dus het meerendeel van de bevolking stelt het op zijn of haar gemakje nog steeds zonder Facebook account en ruim 6 miljard mensen vallen echt niet buiten de boot als ze iets verloren zijn of wat dan ook.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat ik ook een Facebook account heb en eerlijk is eerlijk: ik vind het een mooi ding, dat hele Facebook. Ik kan op een leuke manier contact houden met familie, vrienden, bandleden, collega's en weet ik wat nog meer zonder daarvoor elke avond op pad te moeten zijn naar het zoveelste bakkie koffie of hele avonden aan de telefoon te hangen. Het is een online dingetje wat als aanvulling kan dienen voor het normale leven, maar laten we nou met z'n allen niet doen alsof iedereen actief is op Facebook en de wereld daar om draait want dat is niet zo. Nog sterker: het is gelukkig niet zo...