logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


logo parkfeest Dinsdag 31 mei 2016 - Parkfeest 2016.
Ook dit jaar was ik weer te vinden in de backstage ploeg van het Parkfeest in Oosterhout en het was vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagavond eigenlijk gewoon weer één groot feest. Een feest waar af en toe heel hard gewerkt moest worden om alles in goede banen te leiden, maar ondanks dat er hier en daar mensen van het team niet aanwezig waren hebben we toch alles voor elkaar kunnen krijgen en is er extern eigenlijk niemand geweest die in de gaten had wat er speelde. En tja, dat is uiteindelijk de bedoeling: een teamleider die een groot deel van het jaar bezig is met voorbereidingen en een basis neerzet en een team wat de boel uiteindelijk praktisch in weet te vullen.

De opbouw van het Parkfeest begint zo'n beetje een week van te voren maar voor ons begint het eigenlijk op vrijdagmiddag pas echt als de boel ingericht kan worden en daarna de artiesten binnen beginnen te druppelen. Op die manier beginnen we op vrijdagmiddag met het complete team en zijn klaar als... alles opgeruimd is nadat de laatste artiesten zijn vertrokken. Dat geeft lange dagen, soms hele lange dagen maar ze zijn het allemaal qua sfeer dubbel en dwars waard en daarnaast vind ik het leuke aan dit werk dat van het aanwezige publiek eigenlijk niemand in de gaten heeft wat er achter de schermen speelt en hoe hard er soms gewerkt moet worden om zo'n feestweekend mogelijk te maken. Het publiek, dat zijn uiteindelijk de mensen waar je het voor doet want als artiesten het naar hun zin hebben en relaxed op een podium kunnen staan stralen ze dat ook uit.

Qua weer hadden we het dit jaar op vrijdag en zaterdag érg goed getroffen. Ik schrijf bewust 'érg goed' omdat de voorspellingen nou niet echt denderend waren, maar we hadden allebei de dagen een lekker zonnetje en goede temperaturen. Dat liep zondag vanaf zo'n beetje de middag anders, want ondanks dat het qua temperatuur niet koud was kwam wel de regen behoorlijk naar beneden. Maar goed, zoals elk jaar laat het publiek zich niet kennen en blijven ze genieten van de artiesten en sfeer en hobbelen wij backstage ook tijdens slechte weersomstandigheden gewoon verder.

Het programma vond ik dit jaar divers en vernieuwend. Divers om de eenvoudige reden dat er echt wel voor iedereen iets tussen zat en vernieuwend in de zin van dat niet de standaard grote bands als Blof, Di-rect, Miss Montreal en dat soort dingen op de programmering stonden maar dat het onbekendere bands ging die hier en daar zelfs experimenteel te noemen waren. Je ziet het publiek dan echt verrast reageren en dat is mooi om te zien. Op de programmering stonden voor vrijdag een aantal tribute bands waarvan Just Pink de hoofdact was. Op zaterdag kwam als klapper UB40 even langs en zondag sloten Wipneus en Pim niet alleen de avond maar ook het festival af. Nu kende ik die alleen van de kindershow die ze doen en kon me bij een afsluiter niet zo veel voorstellen, maar als het park een dak had dan was het er zeker af gegaan. Het gaat te ver om de volledige programmering hier te noemen, maar ik heb nog wel een aantal foto's gevonden die de goede sfeer in het park tijdens zo'n weekend weergeven:

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016

parkfeest oosterhout 2016



muzieknoot Maandag 30 mei 2016 - Luminize.
Afglopen weekend was er weer het jaarlijkse Parkfeest in Oosterhout. Daarover later meer, maar de band die er voor mij uitsprong is Luminize. Een Kroatische meidenband die ooit begon als coverband en of ze op dat moment al hun connecties hadden in Nederland of dat ze ontdekt werden en daarna met eigen werk aan de slag gingen is me niet duidelijk, maar ze hebben met hun producer en management in ieder geval Nederland als uitvalsbasis. Ergens in de jaren '80 vond ik Vixen al helemaal geweldig en dit is eigenlijk net zoiets, alleen dan in een modern jasje en... wellicht ook wel beter.

Op het album wordt de rockmuziek van de meiden in mijn beleving nogal 'poppy' neergezet en dat zou aan de ene kant een commercieel belang kunnen hebben, maar aan de andere kant denk ik dat ze op deze manier zichzelf tekort doen. Het 'poppy' meidenbandje van het album is namelijk ineens een échte rockband als ze op het podium staan. Ze werken dan met een guidetrack en alles moet muzikaal gezien dan wel op tijd staan, maar dat staat het ook daadwerkelijk. De vette grooves vliegen je om je oren en het stemgeluid van Marcela past wat mij betreft perfect bij deze muziekstijl.

Maar goed, dan is het muzikale maandag en is het de bedoeling dat ik een track van een artiest hier neerzet. Dat Luminize het voor vandaag gaat worden is uiteraard al lang duidelijk, maar ik kan gewoon echt niet kiezen welke track het moet worden dus... doe ik er vandaag gewoon drie. Niet omdat ze alle drie goed zijn, maar omdat ze alle drie iets van deze band laten horen wat in mijn beleving een wezenlijk verschil maakt en zoals ik eerder al schreef bedoel ik dat dan in positieve zin:

  • Kill it with love
    De eerste officiële single van hun debuut album.

  • Kill it with love
    Hetzelfde? Nee, dit is de live versie zoals ze hem eind 2014 bij 3FM deden.

  • Lady Marmalade
    Een cover, live bij Radio 538.


    hello george Donderdag 26 mei 2016 - Hello George @ Plock.
    Afgelopen zondag stonden we met Hello George bij Plock in Volkel. Een bandje wat normaal met vier man op het podium staat, maar ter gelegenheid van Kempensessie deden Paul, Sandra en Marleentje ook mee en die laatste twee waren er deze keer ook weer bij. Ik heb het eerder al verteld en doe dat gewoon nog een keer: muziek is een prachtig ding. Het brengt mensen samen die je anders nooit zou ontmoeten en op één of andere manier hebben we met z'n allen hetzelfde doel voor ogen en willen dat op dezelfde manier bereiken, wat resulteert in een geweldige sfeer binnen dit bandje inclusief de gasten.

    De onderstaande video is gemaakt door Jack Lit tijdens het optreden van afgelopen zondag:



    Oh... en had ik al verteld dat ik vanaf vandaag al weekend heb? *happy*


    muzieknoot Maandag 23 mei 2016 - Rise Against.
    Ja, Rise Against... maar eerst een ander muzikaal ding op deze muzikale maandag. Gisteren stonden we met Hello George namelijk bij Plock in Volkel en ook voor deze gelegenheid aangevuld met de zangeressen Marleentje en Sandra. Kort samengevat: top middag gehad in de breedste zin van het woord, of... woorden zoals je wilt... Er zijn foto's en filmpjes gemaakt en die probeer ik de komende tijd even op te snorren en er hier een deel van te plaatsen.

    Dan waar het vandaag om gaat: Rise Against. Totaal onbekend, maar misschien toch weer niet want qua sound lijkt het in mijn oren heel erg op The Offspring maar goed... dat kan ook aan mij liggen natuurlijk. Ze zitten wel in dezelfde muzikale hoek, dus het klapt er behoorlijk op maar met de onderstaande tekst in combinatie met de muziek van het nummer Satellite is het in mijn oren wel weer iets wat écht tot leven komt...

    You can't feel the heat until you hold your hand over the flame
    You have to cross the line just to remember where it lays
    You won't know your worth now son, until you take a hit
    And you won't find the beat, until you lose yourself in it

    That's why we won't back down we won't run and hide
    Yeah 'cause these are the things that we can't deny
    I'm passing over you like a satellite
    So catch me if I fall

    That's why we stick to your game plans and party lines
    But at night we're conspiring by candlelight
    We are the orphans of the American dream
    So shine your light on me

    You can't fill your cup, until you empty all it has
    You can't understand, what lays ahead
    If you don't understand the past
    You'll never learn to fly now 'til you're standing at the cliff
    And you can't truly love, until you've given up on it...



    terugblik Vrijdag 20 mei 2016 - De week...
    Zo'n week waarin eigenlijk bijzonder weinig te melden viel en eigenlijk is dat vandaag niet anders. Qua ongevallen vond ik dat het afgelopen week nogal knap raak was. Zware klappers onderweg waar je op dat moment niet van snapt dat er nog iemand levend uit een wrak kan komen en toch blijkt dat hier en daar gelukkig het geval te zijn. Fabrikanten claimen de veiligheid van voertuigen steeds te vergroten en dat blijkt geen loze kreet, al kun je natuurlijk maar beter gewoon dat soort situaties voorkomen. Maar goed, al met al ben ik blij dat de werkweek er op zit, dat ik zelf naar de voordeur kon lopen om hem open te doen en dat het tijd is om weekend te gaan vieren. Een weekend met ook nog eens leuke dingen, dus Harre is een blij mensch... :)


    muzieknoot Maandag 16 mei 2016 - Stef Bos.
    Er viel de afgelopen week niet zo heel veel te melden dus vandaar dat ik van de ene muzikale maandag naar de andere spring, alleen is het er vandaag wel één met een echte reden. Zo'n 24 jaar geleden vertrok ik met een vriend naar het buitenland en leerde daar een fantastische vrouw kennen, alleen had ik een relatie in Nederland en het ging om een soort van vakantie dus tja... dan doe je met die gevoelens op dat moment gewoon niet zo veel en achteraf bekeken was dat maar gelukkig ook. Door middel van het schrijven van brieven en later via sociale netwerken hielden we contact en de afgelopen weken is er niet eens een vonk over gesprongen, maar heeft het meer weg van een explosie.

    Conclusie: ik ben verliefd, niet te zuinig ook en misschien nog wel belangrijker... het is wederzijds. De hele situatie laat me nadenken over het verleden en het heden, dingen die ik meegemaakt heb in die jaren en ook dingen die zij heeft mee moeten maken. Het is niet een doorsnee leven wat we allebei gehad hebben, maar blijkbaar is er toch iets van een soort voorbestemming. Tenminste, zo voelt het want tijdens een andere vakantie die we samen gedeeltelijk door brachten schreef ik de tekst van het nummer van vandaag voor haar op. Die kwam uit m'n hart en ze heeft hem tot op de dag van vandaag nog steeds: Jij bent voor mij...

    Wish me luck. Er zijn nog best wat hindernissen te nemen, maar niets wat liefde niet kan overwinnen.


    muzieknoot Maandag 9 mei 2016 - Racoon.
    Ja, de mannen van het Nederlandse Racoon zijn hier vast al wel eens eerder voorbij gekomen op muzikale maandag. Maar het is ook zo'n leuk bandje, tenminste... dat vind ik dan. Je hebt bands die in een studio echt super producties maken en op het moment dat je ze live ziet is het nog net niet één groot drama, maar het komt nog niet in de buurt van wat er op de plaat staat. Bij Racoon heb ik dat gevoel juist andersom, want als ik een live opname later eens terug zoek op een album is het op één of andere manier altijd wel een beetje teleurstellend. Live lééft deze band ook echt en vallen muziek, de stem van zanger Bart én wat hij te vertellen heeft als puzzelstukjes in elkaar. Check daarom deze live opname van Tommy.


    muzieknoot Zaterdag 7 mei 2016 - Muzikaal weekend.
    In verband met Hemelvaart heb ik een lang weekend vrij en dat bracht me gisteren in de gelegenheid om na een gezellig hapje eten met drie anderen verder te werken aan de basis van wat eigen nummers die bij een goede vriend van me in zijn hoofd zitten. Kort samengevat was dat niet alleen een gezellige, maar ook muzikaal een goede avond. De vorige keer was het echt een kwestie van verkennen en nu kwamen de nummers echt tot leven. Tot nu toe hebben we de opzet steeds akoestisch gedaan, maar voor volgende keer staat een repetitie gepland als volledige band en kunnen de ideeën dus écht tot leven komen. De keer daarna ontmoeten we elkaar ergens in Brabant in een studio om de boel op te gaan nemen, dus dat is eigenlijk best wel gaaf te noemen.

    Na een wazige nacht die door m'n kat werd veroorzaakt omdat die het blijkbaar nodig vond om telkens precies op het moment dat ik in slaap zou vallen door het huis te gaan rennen, was het vandaag tijd voor een repetitie met Hello George. Binnenkort hebben we een optreden waar we naast een mix van wat nummers een set Stones nummers doen en een set met nummers van Herman Brood zoals we die eerder ook bij Kempensessie deden. Daarvoor kwam de zangeressen vandaag ook mee repeteren en die besloten gewoon maar een poging doen om alles mee te doen. En tja, hoe meer zielen hoe meer vreugd dus ook dat werd een mooie middag. Ontspanning en toch met z'n allen hard werken om een doel te bereiken lijkt misschien tegenstrijdig, maar dat het niet per definitie zo is laat een dergelijke samenstelling van muzikanten wat mij betreft duidelijk zien.

    Morgen even lekker niks dan een beetje aanrommelen en dan is het extra lange weekend helaas al weer voorbij, maar ja... de kost moeten we met z'n allen toch ook verdienen en het is dus niet altijd feest. Wat overigens wel een feestje is, dat is het weer van de afgelopen dagen. Morgen zit er nog een warme dag aan te komen, maar na de 7 graden op 26 april waarbij er plaatselijk zelfs nog een pak sneeuw viel zaten we vandaag lokaal op een maximumtemperatuur van 29.2 graden en was het om 21.30 uur nog 23.1 graden. En dan heb ik het over officieel gemeten temperaturen, dus niet over eem meting met een thermometer tegen de schuur in de volle zon. Dat we daar nog even van kunnen genieten is lekker, dat we er nog even van moeten genieten is ook al duidelijk want in de loop van de komende week zakt de temperatuur (gelukkig) weer naar normale waarden voor de tijd van het jaar.


    dodenherdenking Woensdag 4 mei 2016 - Dodenherdenking.
    Vandaag is het weer dodenherdenking en vraag me niet waarom, maar ik heb er iets mee. Het woordje 'vrijheid' lijkt aan de dag van vandaag iets vanzelfsprekends en degenen die ooit de vrijheid niet gekend hebben of die nog steeds niet kennen zijn eigenlijk de enigen die zich écht kunnen beseffen wat een grote betekenis zo'n klein woordje kan hebben. Wij hebben met z'n allen over het algemeen gewoon geluk dat we die ellende niet mee hebben hoeven maken en daarom vind ik dat je een ding als de jaarlijkse dodenherdenking in stand moet houden. Uit respect en als moment van bezinning en met name dat laatste is dit jaar blijkbaar nodig.

    Afgelopen weekend startte er ineens een soort van campagne op internet die de naam 'geen 4 mei voor mij' kreeg. Degenen die deze actie opgezet hebben wijzen op het koloniale verleden van Nederland en vinden het dan hypocriet om een nationale dodenherdenking te hebben. Daarnaast vinden ze dat een dodenherdenking geen zin heeft zolang we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan. Voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft voor deze actie geen goed woord over en noemt het totaal respectloos, waar hij wat mij betreft wel een punt heeft maar aan de andere kant... als het gaat om haat tegen bevolkingsgroepen dan heeft de organisatie van 'geen 4 mei voor mij' op zich óók wel een punt omdat het wel iets is wat steeds vaker voor komt.

    Bezinning dus en denken over hoe we dit soort dingen aan kunnen pakken, daar ben ik op zich dan wel voor of in ieder geval voor de discussie daarover. Dat een nationale dodenherdenking voor iets dergelijks moet (of zou moeten) wijken vind ik niet kunnen en vanuit m'n eigen standpunt gaan die mensen voorbij aan het feit dat ze iets dergelijks hier niet alleen kunnen maar ook mógen roepen, juist omdat we hier in vrijheid mogen leven. Een vrijheid die veel (Nederlandse) strijders het leven heeft gekost heeft en dat staat wat mij betreft los van de punten die deze actiegroep heeft.

    dodenherdenking 2016


    Dus op een avond als deze sta ik stil. Nog sterker, ik blijf bij de twee minuten stilte van de officiële dodenherdenking niet eens zitten, maar STA dan ook letterlijk stil uit respect voor alle strijders op deze wereld die gevochten hebben voor de daadwerkelijke betekenis van het woordje 'vrijheid'. Ik hoop dat velen dit met me doen en velen dit ook blijven doen...


    muzieknoot Maandag 2 mei 2016 - Hurriganes.
    Om te beginnen... Nee, het is geen schrijffout in de naam van de band die ik vandaag onder de aandacht wil brengen want ze schreven de naam bewust op deze manier. Het gaat om een Finse band die al in 1971 opgericht is en hoewel de band aan de dag van vandaag niet meer in dezelfde samenstelling actief is spelen ze wel nog steeds. Rock 'n roll never dies, zo blijkt dan in mijn beleving maar weer eens. Om eerlijk te zijn hebben ze hele zoetsappige nummers opgenomen, de zoete kant van de rock 'n roll zoals die in de jaren '50 en '60 klonk, maar met deze cover van Blue Suede Shoes laat de band volgens mij hun echte rock 'n roll kant zien, want de energie spat er vanaf.

    Of het muzikaal allemaal zo perfect is... dat mag je jezelf afvragen als je bijvoorbeeld een meer schreeuwende dan zingende drummer hoort maar... crap... luister naar het geheel van dit trio waar de bas een knorrende begeleidende partij heeft, de gitarist helemaal uit z'n plaat gaat en wat de drummer betreft: ik geef het je te doen om op dit tempo een nummer te drummen en dan nog te zingen ook. Kortom: een bom van muzikale energie, dus check Blue suede shoes in de uitvoering van deze rockende Finnen. Gewoon lekker hard zetten en stil zitten op je stoel wordt dan zo'n beetje onmogelijk.


    inspiration Zondag 1 mei 2016 - TED.
    Er zijn veel mensen die het door de jaren heen ontdekt hebben, maar mocht dat niet zo zijn: TED is een website op internet waar toespraken worden opgenomen en op die manier getoond kunnen worden aan een wereldwijd publiek. Er staan veel dingen online... echt héél veel en ik ken ze (gelukkig) niet allemaal en kan ze ook lang niet allemaal écht waarderen, maar soms komt er iets voorbij wat toch een soort van inspiratiebron is en daarom deel ik de onderstaande hier dan ook.