logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 29 mei 2017 - 16 Down.
Een nummer ergens uit 2001 en in mijn beleving dankt de band zijn bekendheid aan het feit dat ze een keer bij Anouk als support act mee hebben gedaan. Afgezien van de ontdekking door een producer en daaruit voortkomend deze hit hebben we echter nooit meer iets van het bandje vernomen. Toch vind ik het een waardevolle vermelding waard voor dit Nederlandse talent, dus check Subtle movements.


logo p daemen maasbree Zaterdag 27 mei 2017 - Gerrie.
Een paar weken terug droeg ik op muzikale maandag nog een nummer van Normaal aan hem op, afgelopen week overleed hij op 52-jarige leeftijd aan kanker en vandaag was de crematie van m'n collega Gerrie. In de tijd van Waldram Staal werkten we nog vaak samen, maar nadat dit werk ophield voor m'n collega's uit Maasbree zag ik hem onderweg of op de zaak nog wel eens. Een man van weinig woorden, een goed mens en een chte collega van het oude stempel. Het ga je goed...


riool Donderdag 25 mei 2017 - Riool en Hemelvaart.
Ik doe even een stapje terug naar afgelopen maandag, want toen is Gert Jan van Deelen van VDRiooltechniek hier geweest om verder te gaan met het projekt 'riolering' en die had het goed geschoten wat betreft de lokatie van het probleem. Het was inderdaad de afscheidingsput die vol zat en met vol bedoel ik in dit geval ook cht VOL. Vol met wortels dan in dit geval en daar kwam echt bitter weinig meer doorheen. Nadat de uitgaande pijp was vrij gemaakt liep al het water wat nog in de put stond heel snel richting het hoofdriool en dat gaf eigenlijk al aan dat de oorzaak van de verstopping gevonden was.

Zijn advies om de put op te hogen had twee redenen: als eerste dat je er dan makkelijker bij kunt als er onverhoopt nog eens iets mocht zijn en de tweede reden was dat de rand van de put dan ook mooi gelijk zou zijn. Nu was die erg ongelijk waardoor er grond tussen kon komen en wortels vinden dan gewoon vanzelf hun weg. Kortom: het probleem opgelost n advies over hoe het probleem te voorkomen... Ik vond het een erg prettige samenwerking en kan deze man bij iedereen aanraden. De beheerder van m'n huis heeft in de dagen erna de put een stuk hoger gemaakt en er een keurig passend deksel op gemaakt, waardoor ik vandaag de boel weer dicht kon gooien. Riool... ook zo'n ding wat je als vanzelfsprekend neemt, behalve als het ineens niet meer werkt.

hemelvaart Hemelvaart... dat is zo'n dag waarop iedereen vrij is en omdat het standaard op een donderdag valt is half Nederland de vrijdag er na ook vrij om op die manier te kunnen genieten van een lang weekend. Dat het een dag is die in beginsel uit de Christelijke wereld komt en waarop herdacht wordt dat Jezus terug keerde naar de Hemel, daar staan dan in mijn beleving niet zoveel mensen (meer) bij stil en om eerlijk te zijn... ik ook niet.

De temperatuur liep vandaag op tot een zomerse waarde van 27.9 graden en omdat ik nog altijd bezig ben om de voorraad hout voor de kachel om te zetten in kortere stukken die zo de kachel in kunnen ben ik vanmorgen weer een paar uur aan het zagen geweest. Het leverde me zo rond de 420 blokken op, alleen moet ik die nog wel even opruimen. Bij de tijd dat ik klaar was met zagen was de temperatuur al zo opgelopen dat ik het niet zo zinvol meer vond om ongeveer 400 kg hout te gaan versjouwen. Dus tja... chill de tuin in, want ik had ook nog een heg staan die nodig bijgewerkt moest worden.

Om die troep uiteindelijk op te kunnen ruimen moesten de rioolputten nog dicht gegooid worden, het straatwerk ging er ook gelijk maar qwwe in en ach... dat gras maai ik ook gelijk maar even. Op die manier werd het alsnog een inspannende, maar wel hele productieve dag en ik ben blij dat het allemaal afgerond is. Het is nu alleen nog een kwestie van het straatwerk wat er nieuw in ligt nog even goed inwassen en dan ziet het er allemaal weer bijna net uit alsof er niks aan de hand is geweest.


muzieknoot Maandag 22 mei 2017 - Paolo Nutini.
Na een rommelig weekend heb ik behoefte aan lekkere muziek op muzikale maandag en dat ga ik vandaag doen in de vorm van een live versie. Sommige artiesten kunnen live niet waarmaken wat ze in de studio opnemen en persoonlijk vind ik dat dan een enorme tegenvaller. Paolo Nutini is iemand die het live wl waar maakt, nog sterker... deze live versie is door de 'muzikale feel' in mijn beleving juist beter dan het origineel. Check Scream in de uitvoering zoals hij hem deed bij Radio 1 in Glasgow.


rioolput Zondag 21 mei 2017 - Het staartje.
Het staartje van vorige keer is inmiddels eigenlijk wel een beste staart geworden. De monteur van RRS heeft echt wel zijn best gedaan, maar blijkbaar is het niet mogelijk om iedereen met een complete bus op pad te sturen dus moest er een vervolgafspraak gemaakt worden en dat liep zo slecht dat ik er in zijn geheel maar vanaf zie. Ten eerste werd de afspraak ingepland op een dag waarop was aangegeven dat het NIET kon en daarna kwam de aap uit de mouw, want er zou enkel en alleen een camera inspectie plaatsvinden en daar zou dan wr een vervolgafspraak op gemaakt worden.

Kort door de bocht ben ik eigenlijk wel klaar met dit bedrijf. Als je afspraken maakt moet je die nakomen en als je komt om iets te repareren moet je dat in mijn beleving gewoon doen. Ik snap best dat sommige dingen niet op te lossen zijn en aangezien het toch een kwestie is van 'maar zien wat je tegenkomt' is het van te voren ook behoorlijk lastig in te schatten wat het probleem is en hoeveel tijd er in gaat zitten. Zijn er onverwachte dingen dan maak je een plan, tref je de nodige voorbereidingen en los je het probleem bij een tweede afspraak alsnog op, maar daar hebben ze blijkbaar nog niet van gehoord.

Waar ze wel goed in zijn is het maken van vervolgafspraken waar dan automatisch weer een rekening aan hangt en dan ben je in mijn ogen verkeer bezig. Het kost op deze manier voor mij als klant namelijk onnodig veel geld en iedereen mag wat mij betreft een goede boterham verdienen, maar doe het dan wel op een goede manier in plaats van met allerlei vage omwegen. Vandaar dat ik met iemand in zee ben gegaan die letterlijk werkt onder het motto "meerwaarde leveren door kwaliteit te bieden" en tot nu toe gaat dat erg voorspoedig.

De boel zoals gemiddeld jaarlijks moet gebeuren even doorspuiten van achteren naar voren is op dit moment in ieder geval een gepasseerd station, want het is duidelijk dat er nu veel meer aan de hand is. Om er achter te komen wat precies moet je in het riool kunnen komen en daar heb je op verschillende plaatsen putten voor zitten. Het punt is alleen dat je dan wel moet weten wr die zich bevinden en aangezien er van m'n huisje totaal geen tekeningen zijn (ook niet bij de eigenaar waar ik het van huur) en de putten per huis anders liggen zijn we maar begonnen met het lokaliseren van die putten. Dat was op zich snel geregeld, maar de afscheidingsput blijkt hier precies onder een bodembedekker te zitten en om kosten te besparen ben ik gisteren zelf maar aan de gang geweest om die op te graven.

Achteraf blij toe, want het kostte me effectief zo'n beetje 3.5 uur om de put te bereiken. Ten eerste vanwege de bodembedekker, want om die uit te graven zodat hij ook weer terug geplaatst kan worden bleek na 6 jaar groeien niet echt een eenvoudige klus en daarnaast hebben we hier wat flinke bomen in de straat die uiteraard bijbehorende wortels hebben en ook die moesten gedeeltelijk worden weggehakt. Uiteindelijk heb ik de put gevonden en kan komende week gekeken worden waar de verstopping zit en wat die veroorzaakt. Vanaf dat moment is het afhankelijk van het laatste hoe we verder gaan, want als het om een 'normale' verstopping gaat dan is die vrij eenvoudig op te lossen maar als het om hetzelfde probleem gaat als bij m'n buren, dan wordt het een heel ander verhaal. Daar groeiden de wortels van de boom waar ik het net over had door de buis heen en zorgden voor de verstopping en in dat geval moet de hele boel vervangen worden. Maar goed, komt tijd komt raad...

wortel van boom boven rioolput
Een 'stukje' wortel van de betreffende boom.

erfscheidingsput
Het ziet er wellicht wat luguber uit, maar de put is vrij en we kunnen verder gaan werken.

Achteraf blij toe, want het kostte me effectief zo'n beetje 3.5 uur om de put te bereiken. Ten eerste vanwege de bodembedekker, want om die uit te graven zodat hij ook weer terug geplaatst kan worden bleek na 6 jaar groeien niet echt een eenvoudige klus en daarnaast hebben we hier wat flinke bomen in de straat die uiteraard bijbehorende wortels hebben en ook die moesten gedeeltelijk worden weggehakt. Uiteindelijk heb ik de put gevonden en kan komende week gekeken worden waar de verstopping zit en wat die veroorzaakt. Vanaf dat moment is het afhankelijk van het laatste hoe we verder gaan, want als het om een 'normale' verstopping gaat dan is die vrij eenvoudig op te lossen maar als het om hetzelfde probleem gaat als bij m'n buren, dan wordt het een heel ander verhaal. Daar groeiden de wortels van de boom waar ik het net over had door de buis heen en zorgden voor de verstopping en in dat geval moet de hele boel vervangen worden. Maar goed, komt tijd komt raad...


rioolput Dinsdag 16 mei 2017 - Riool.
M'n huisje is ergens begin jaren '60 gezet en het riool bestaat uit oude gresbuizen. Ouderwets en wellicht aan vervanging toe, maar ja... zolang het allemaal werkt gaat een verhuurder daar natuurlijk niet aan beginnen en dat is op zich wel logisch. Nu zit ik hier ruim 20 jaar en tot nu toe moet gemiddeld elk jaar de boel wel een keer doorgespoten worden omdat het dicht zit. De wc, de douche en keuken lopen dan allemaal gelukkig nog wel door, maar het regenwater wat van achter het huis komt kan niet meer weg en dan loopt m'n schuur uiteindelijk onder water.

Het was weer eens tijd om de boel onder handen te laten nemen en een klusje wat alles bij elkaar normaal een half uurtje kost liep dit keer aardig uit. De man van de RRS had er een frees doorheen laten lopen, maar die liep na 11 meter vast en het water liep nog steeds niet weg. Er kwamen op dat moment ook sporen van wortels mee en daar begon zo'n beetje de ellende.

Vermoedelijk gaat het (gezien de afstand) om de erfscheidingsput die dicht zit, alleen laat die zich tot nu toe niet vinden. Conclusie: ik hoop dat het nog even droog blijft en dat ze snel terug komen om met een camera en zender die put te lokaliseren en dat de boel weer open gemaakt kan worden, zodat alles achter het huis en met name m'n schuur droog blijft. Niet dat daar iets van waarde in staat wat niet nat mag worden maar het is toch irritant als er een laag water in staat, al is het dan maar regenwater. Dit verhaal krijgt dus binnenkort nog een staartje...


muzieknoot Maandag 15 mei 2017 - Elton John.
Alleen de naam is waarschijnlijk al een verrassing en ik kan je nu alvast melden dat het nummer zo mogelijk nog verrassender zal zijn, maar het heeft zoals gewoonlijk op muzikale maandag een reden. In dit geval gaat het kort samengevat om m'n jeugd: ergens begin jaren '80 kwam de cd-speler uit. Een ding wat nu niet meer weg te denken is, maar toen hij net uit kwam was het in mijn beleving een magisch apparaat. Een klein schijfje ging er in en er kwam kraakheldere muziek uit die (zeker op een kwalitatief betere installatie) vreselijk goed klonk.

M'n pa zat in die tijd nog volop in de nieuwe snufjes en had zo'n ding dus (uiteraard) in de winkel staan. Als de winkel 's avonds dicht was en alle ramen gesloten waren liep ik nog wel eens de winkel in om dat magische apparaat aan te zetten en de heldere klanken door de winkel te laten klinken. Er zat een verzamel cd bij waar ik de titel echt niet meer van weet, maar dit nummer stond er op en het doet me denken aan die tijd. Check Blue eyes.


hello george Zondag 14 mei 2017 - Mystery Mr. Bassman.
"The show must go on!" zong Freddie Mercury met Queen in het gelijknamige nummer wat op 14 oktober 1991 uit kwam en hij overleed 6 weken later.

Ook bij Hello George gaat de show door. Niet alleen omdat wij als overgebleven bandleden dit willen, maar ook omdat Gertjan het niet eens gewoon zou willen maar er op zou staan. "Boeken die band! Spelen!" is wat hij tot het laatst zei, ook op de momenten dat het eigenlijk niet (zo best) meer kon.

Maurice ving als goede vriend van Gertjan bij ons in de rol van bassist al tijdelijk twee optredens op, maar we zijn natuurlijk op zoek naar iemand die het voor vast wil gaan doen en... die hebben we sinds gisteren waarschijnlijk gevonden. Nog sterker: er staan alweer wat optredens op de agenda en daar wordt achter de schermen natuurlijk keihard aan gewerkt. Bij die optredens zal uiteindelijk ook bekend worden wie onze Mystery Mr. Bassman eigenlijk is, dus voorlopig hou ik je nog even in spanning :)

mystery mr bassmankunst Woensdag 10 mei 2017 - Kunst.
Het maken van een goede foto is wat mij betreft kunst en als het gaat om het fotograferen van mensen is het helemaal een apart ding. Je kunt immers een model hebben wat op zich hartstikke mooi is, maar dan nog kan de foto totaal mislukken. Alles draait om een hoek, belichting enzovoort.

Zo kwam ik vandaag de onderstaande foto tegen. Door op de foto te klikken zal er een nieuw scherm openen met een grotere versie en m'n vraag is dan: wat zie jij eerst, dieren of mensen? Ik vind dit persoonlijk kunst met een hoofdletter K...

mensen of dierenmuzieknoot Maandag 8 mei 2017 - Normaal.
Normaal, en dat op muzikale maandag? Ja, ik heb er een goede reden voor: een collega die ik goed ken, kanker, ongeneeslijk en mega fan van dit bandje wat (wellicht helaas) niet meer bestaat. Zo heeft dat dan toch verband met elkaar, al is het niet op de meest vrolijke manier maar zo schijnt het leven af en toe te zijn. Check: Hiekikkowokkan .


snelweg Zondag 7 mei 2017 - Sollicitatie.
Ik vond het onderstaande vandaag opvallend genoeg om het hier ook eens te vermelden:


GEZOCHT: Kantoorpersoneel m/v

Werktijden:
04.00u tot 19.00u (drie dagen per week)
04.00u tot 17.00u (twee dagen per week)

Omschrijving:
Bereid zijn 4,5 uur aaneengesloten achter je bureau te zitten. Vervolgens 45 minuten pauze (onbetaald) die doorgebracht moet worden in de directe omgeving van je bureau. Sanitaire voorzieningen zijn minimaal, er is geen kantine en er zijn geen winkels in de buurt.

Het is klanten te allen tijde toegestaan je te kleineren, misbruik van je te maken en onbeleefd tegen je te zijn. Kom je voor jezelf op, dan word je gerapporteerd.

Maak je een fout, hou er dan rekening mee dat het op video staat en dat dit breed uitgemeten wordt via social media. Het uitvoeren van opdrachten voor klanten kan leiden tot dikke boetes, gevangenisstraf of zelfs tot de dood van een burger. Hier draag je zelf de verantwoordelijkheid voor.

Ben je aan het eind van de dag niet klaar met je werk dan wordt van je verwacht dat je doorgaat tot het af is en dat je slaapt aan je bureau. We kunnen het pand niet beveiligen, als er iets uit het kantoor gestolen wordt ben jij verantwoordelijk. Is het werk op vrijdag nog niet af dan wordt van je verwacht dat je zaterdagochtend ook werkt, ook al heb je al een hele week aan je bureau gewerkt en geslapen. Het maakt niet uit of je een familie thuis hebt: werk gaat altijd voor.

Verdiensten:
13,23 euro per uur (bruto)


Goed beschouwd is dit de functieomschrijving voor een vrachtwagenchauffeur, of om het nette woord maar te gebruiken: chauffeur beroepsgoederenvervoer. Het punt is alleen dat als de bovenstaande advertentie daadwerkelijk geplaatst zou worden voor een kantoorfunctie er niemand op zal reageren en van ons als chauffeurs wordt verwacht dat het maar de normaalste zaak van de wereld is zoals het er aan toe gaat.

Okee, het is hier en daar wat aangedikt maar in de kern klopt het allemaal wel en toch gaan we met z'n allen op pad om van alles en nog wat te bevoorraden en er op die manier voor te zorgen dat niemand in deze wereld iets te kort komt. Kijk maar eens om je heen: alles wat je ziet komt van een vrachtwagen en voor ons is het niet alleen een baan... het is een manier van leven. Denk daar nog eens over na als een collega of ikzelf je een keer in de weg zit omdat het op dat moment gewoon even niet anders kan. Geduld is van alle kanten een schone zaak en met z'n allen is alles op te lossen...


dodenherdenking Woensdag 3 mei 2017 - Dodenherdenking 2017.
Morgen is het 4 mei. Een dag waarop we met z'n allen in beginsel stil stonden bij de mensen die hun leven gaven om ons na de Tweede Wereldoorlog in vrijheid te kunnen laten leven. Aan de dag van vandaag vraag me wel eens af of de gemiddelde Nederlander wel weet dat 'vrijheid' niet zomaar een woordje is. Het is voor ons immers zo vanzelfsprekend dat we (hetzij binnen bepaalde grenzen) kunnen doen en laten wat we willen, dat we een mening mogen hebben en die mogen ventileren zonder dat we bang hoeven zijn om opgepakt te worden of dat je gewoon direct een kogel door je kop krijgt.

Vrijheid, zo'n klein woordje en toch maakt het me emotioneel als ik er over nadenk. Ik ken mensen persoonlijk die de vrijheid die wij kennen ooit niet gekend hebben. Mensen die daardoor voor het leven getekend zijn en de verhalen vertellen met een gezicht waar de pijn tot op de dag van vandaag vanaf straalt. De eenvoudige keus die je hebt om mee te draaien in het systeem zoals het je opgedragen wordt of letterlijk je leven te riskeren en er tegenin te gaan, dt was wat deze mensen hadden en een aantal van hen ging er ook daadwerkelijk met gevaar voor eigen leven tegenin.

De huidige maatschappij lijkt steeds harder en kouder te worden, respect lijkt in veel gevallen als sneeuw voor de zon te verdwijnen en ik denk serieus dat dit voor een deel veroorzaakt wordt door de vrijheid die we als vanzelfsprekend aannemen. De waarde van 'vrijheid' en daarmee de waarde van 'leven' is iets wat eigenlijk niks zegt als je niet weet hoe het is om onderdrukt te worden en letterlijk te moeten vechten voor die vrijheid en voor je leven. Ik vind het daarom belangrijk dat een dag als deze blijft bestaan en dat we generatie op generatie door blijven geven dat het leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is.

dodenherdenking


Living on your knees, conformity
or dying on your feet for honesty
~ James Hetfield


Laten we hopen dat we deze keus nooit (meer) hoeven maken...


muzieknoot Maandag 1 mei 2017 - 30 seconds to Mars.
Afgelopen week klikte ik op een nummer wat ik totaal niet kende, maar toen het eenmaal via Youtube bij me binnen kwam... Ik kende het toch ergens van en heb me zo'n beetje de rest van de week af lopen vragen waarvan. Er zit wel een bepaalde energie in, maar minder dan waar ik het van kende en ineens schoot het me te binnen: het komt uit de film 'Legend of the Guardians' die ik jaren terug min of meer verplicht, maar toch met plezier heb zitten kijken.

Het gaat in dit geval om Kings and Queens van 30 seconds to Mars, maar als je het goede gevoel en de positiviteit van de film wilt voelen komt het in deze trailer wat mij betreft beter tot z'n recht.