logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 30 mei 2022 - King Zebra.
Opvallend aan dit nummer zijn de artiesten. King Zebra komt uit Zwitserland, terwijl Guernica als zangeres van Thundermother uit Zweden komt. Aan de hand van haar volledige naam (Guernica Mancini) in combinatie met haar uiterlijk zou je eerder een Italiaanse of zo verwachten, maar op het moment dat ze bij een interview begint te praten hoor je aan het accent toch duidelijk waar ze vandaan komt.

Maar goed, de kern: die samenwerking is wat mij betreft op Muzikale Maandag te gek. Ze laat Eric als zanger van King Zebra klinken als een watje. Wat een strot en wat een energie. Check Wall of confusion.


logo harre's tree removal Zaterdag 28 mei 2022 - Weg gelopen.
Vandaag ben ik voor het eerst bij een boom weg gelopen omdat ik de situatie als geheel niet vertrouwde en dat was uiteindelijk naar één ding te herleiden. Dat hij dood is maakt me niet zo uit, dat hij sterk uit het lood hangt waardoor er enorme spanningen in het hout ontstaan ook niet. Dat er al scheuren in zitten maakt niet alleen de controle een stuk minder, maar de combinatie met het zware hangende gewicht kan een boom zomaar onverwachte dingen laten doen en zelfs dat doet me niet zo veel. Als laatste staat hij ook nog vlak bij een onoverzichtelijke hoek van een doorgaand pad die ik niet kan overzien tijdens het zagen en dat allemaal... in m'n uppie.

Met dat laatste trok ik gisteren een streep door de werkzaamheden, want staat hetzelfde ding ergens op een perceel waar hij verder toch geen kwaad kan dan had hij inmiddels al om gelegen en verwerkt geweest. Alle risico's aan deze boom zijn voor mij als zager met de juiste technieken en hulpmiddelen te minimaliseren, op de onoverzichtelijke hoek na. Zelfs als alles geheel volgens plan gaat en er onverwacht iemand met een auto of fiets het hoekje om komt ben je altijd te laat en kan het zomaar zijn dat de gevolgen niet te overzien zijn. Een risico wat ik gisteren in m'n uppie niet wilde lopen en waar ik dus een andere keer verder ga als er 1 of 2 personen bij zijn.

Veiligheid is overigens de reden dat deze boom weg moet, voor het geval je jezelf afvraagt waarom ik midden in het broedseizoen een boom om wil gaan halen. Hij hangt over een doorgaand pad en ik geef toe dat hij al even niet de beste meer is, maar een week of 2 geleden brak er ineens een dikke tak uit en is de eigenaar de boom gaan onderzoeken. Die kwam dus de scheuren tegen en daarmee ook het risico dat de boom als geheel zomaar over dat doorgaande pad kan vallen. Hij stond op de planning voor dit najaar om geveld te worden, maar gezien de risico's is besloten dat naar voren te halen en gezien de situatie is dat volkomen begrijpelijk.

Kortom, gisteren werd een dagdeel snoeien in plaats van zagen. Ik had rond hetzelfde perceel toch nog het één en ander te doen aan het eerder genoemde doorgaande pad waar een aantal laaghangende takken wel érg naar beneden kwamen en ook in de breedte is er wat ruimte gemaakt. Uiteraard allemaal op zo'n manier dat je na het opruimen van het afval eigenlijk niet kan zien dat ik bezig ben geweest en dat is dan iets waar ik zelf het meeste van geniet. Grof en lomp dingen snoeien zodat je er jaren niet meer naar om hoeft te kijken is best een optie, maar geeft zeker in een landelijke omgeving een aanblik die je eigenlijk niet wilt. Nu ziet het er voor de voorbijganger gewoon natuurlijk uit en toch is er meer ruimte.

Aansluitend nog even bij een vriend een bakkie gedaan, daar geholpen een aanhanger hout leeg te maken en het één en ander aan aanmaakhout mee naar huis gekregen. Ter plekke gezaagd op een zaagtafel, dus ik hoefde van alle verschillende maten balken alleen maar de diktes bij elkaar te houden en kon ze zo weg stapelen. Ideaal en aangezien ik geen kettingzaag heb gebruikt had ik ook geen onderhoud vandaag, dus had ik hier mooi de tijd voor. Alles bij elkaar was het een mooie dag, alleen moet de eerder genoemde boom nog even wachten. Daar zal op korte termijn een nieuwe afspraak voor gemaakt worden en dan komt dat ook vast wel goed.


opmerkelijk Vrijdag 27 mei 2022 - Vraag.
Vandaag is wat men noemt een 'brugdag' en dat is dan een dag tussen een weekend en in dit geval Hemelvaartsdag waarop je dan een soort van verplicht vrij bent. Aan de ene kant lekker, aan de andere kant irritant want tja... vrije dagen die ingepland worden kun je als je het erg zwartwit gaat bekijken natuurlijk zelf het beste inplannen. Maar goed, laat ik voorop stellen dat ik er geen moeite mee heb dat de klant waar ik voor op pad ben op een dag als deze simpelweg gesloten is en ik daarom vrij ben. De kans is immers best aanwezig dat ik hem anders zelf vrij genomen zou hebben en dus komt het allemaal feitelijk op hetzelfde neer.

Wat ik me net bedacht is dat ik op zo'n dag eigenlijk hartstikke druk ben met van alles en nog wat. Druk met dingen die gedaan moeten worden, maar waar ik anders niet aan toe kom en om wat dingen te noemen: ik heb de Transit gewassen, gras gemaaid, de braamstruik in de tuin gesnoeid, de voorraad aanmaakhout aangevuld voor komend seizoen, boodschappen gedaan, de vrachtwagen opgehaald omdat die vandaag voor onderhoud bij de garage stond en daarnaast nog het één en ander aan huishoudelijke klusjes in huis gedaan. De vraag die vervolgens bij me naar boven komt is de volgende:

Als je op je vrije dag allemaal dingen aan het doen bent waar je anders niet aan toe komt, is het dan feitelijk nog wel vrije tijd te noemen?

Vrije tijd bestaat soms niet lijkt het wel, of heel misschien zou je al dat soort klusjes onder vrijetijdsbesteding kunnen laten vallen maar dan nog is het de vraag of je zo'n dag werkelijk vrij kunt besteden. Zo vrij is het niet als je met dingen bezig bent die gedaan moeten worden en dat het best gevolgen heeft als je die niet doet. Maar goed, het is zomaar een gedachte en ik ben verder best wel erg blij met deze vrije dag én blij met hoe ik die ingevuld heb.


hemelvaart Donderdag 26 mei 2022 - Hemelvaart.
Voor veel mensen de dag om te herdenken dat Jezus na zijn opstanding naar de hemel ging, voor anderen gewoon een vrije dag met hier en daar een feestje. Het feestje heb ik vandaag aan me voorbij laten gaan, want ondanks dat na alle Corona-perikelen het plaatselijke Lollypop weer georganiseerd werd besloot ik andere dingen te gaan doen en in mijn geval werd dat... ehm... tja... wat zou het zijn denk je? Iets met hout in ieder geval *grin* Eerst maar eens goed uitgeslapen, want slapen gaat me de afgelopen weken niet best af. Qua tijd allemaal prima, maar slecht en ik heb liever kort en goed dan zoals het nu gaat. Maar goed, dat gaat ook wel weer over verwacht ik. Ik had eigenlijk bewust ook niet al te veel op de planning gezet, maar iets wat moest gebeuren was een inspectie in het Brabants Bosje.

Zoals verwacht doet de Amerikaanse Vogelkers de naam Bospest eer aan en daar moet echt iets aan gedaan worden. Ik had er eerder een paar geselecteerd die zouden blijven staan en waar het de bedoeling van is dat ze uitgroeien tot volwassen bomen, maar die staan nu al op een lengte van een meter of 2. Alles buiten die geselecteerden moet weg, daarnaast staan er wat bomen in die eenvoudig weg kunnen en er staan een paar echte uitdagingen in. De bomen die er uit gaan verdwijnen allemaal onder het mom van 'risico voor de omgeving', want er hangt er één bijvoorbeeld behoorlijk over bij het hek en dezelfde boom heeft eerder ook al voor schade gezorgd dus het is nu zaak dat te voorkomen. Omdat het weghalen van takken nu geen zin meer heeft is de enige mogelijkheid nog hem helemaal te verwijderen en dat geldt bijvoorbeeld ook voor één van de grootste bomen (zo niet dé grootste boom) van het perceel. Die is dood en valt als hij uit zichzelf om gaat in een eik die hij vervolgens volkomen verwoest.

Dat is zonde, want aan de andere kant is wel ruimte en daarom heb ik het plan gemaakt om hem het de lier tegen de hangrichting in te trekken. De uitdaging zit hem in dit geval in de ruimte die er is om hem te laten vallen, want ik schat hem zo middin in het bos zeker op 30 meter en misschien zelfs wel hoger en het wordt echt krap hem in het natuurlijke gat te laten vallen wat er is. Ik twijfel nog over een holenboom, dat is zoals de naam al doet vermoeden een boom met een hol cq nest erin waarvan je van te voren gewoon niet kunt zien of het bewoond is of niet. Daar staan er meerdere van in het perceel en ik laat ze tot nu toe steeds staan, maar 1 ervan heeft wat extra aandacht nodig omdat hij vlak langs de omheining van de buren staat. Die zal op redelijk korte termijn toch weg moeten, maar ja... wanneer? Ik mag en wil zo'n boom niet weghalen omdat je dan mogelijk een huis vernield maar aan de andere kant is een omheining ook niet kosteloos, om dan nog maar niet te spreken van de toestanden met de buren die het geeft.

Goed in de gaten houden en op die manier zo lang mogelijk laten staan lijkt me in dit geval het beste en sowieso zitten we op dit moment nog midden in het broedseizoen, dus gebeurt er helemaal niks. De vraag die ik mezelf stel over het behouden van die boom (of beter: het weghalen er van en wanneer dat moet gebeuren) gaat meer over seizoenen dan over maanden, want dit seizoen zal hij zeker overleven maar of hij volgend jaar haalt moeten we dan maar even zien. Hoe dan ook zit er alles bij elkaar zeker wel een dag of 10 werk in het perceel om het weer op en top te krijgen. Iets waarvan ik verwacht had dat het nog een paar jaar langer uitgesteld zou kunnen worden, maar dat is op dit moment in verband met de veiligheid niet het geval. Hoe dan ook: na het broedseizoen is er weer wat te doen.


kat Dinsdag 24 mei 2022 - Raar verhaal.
De basis van vandaag is de melding van een kat in een boom in Amsterdam, waar de plaatselijke Dierenbescherming een kijkje gaat nemen. Die schakelt de brandweer in, maar om een reden die voor iedereen onduidelijk blijft keren die onverricht ter zake terug naar de kazerne en blijft de kat achter in de boom. De Dierenbescherming plaatst vervolgens op Twitter een oproep voor een boomklimmer, terwijl die via Google op zich natuurlijk makkelijk te vinden zijn maar goed...

Boomklimmer Boaz komt langs en de update is dat er 2 palen tegen de dode boom gezet zijn om de kat een uitweg te geven, maar die blijft boven. Ze gooien met dingen naar de kat om die te overtuigen toch de route naar beneden te nemen, maar die gaat niet. De boomklimmer haalt daarna z'n klimspullen, klimt met een kooi aan z'n gordel naar boven en haalt de kat naar beneden.

Oh nee, toch niet... De kat is volgens het volgende berichtje agressief en wil niet naar beneden. Ik vraag me serieus af waarom dat vreemd is, want als iemand met dingen naar mij loopt te gooien en diezelfde persoon vervolgens naar met toe komt... dan verrek ik het ook om mee te gaan. De kat valt vervolgens naar beneden, komt (zoals vaker bij een kat) op z'n pootjes terecht en kiest het hazenpad waardoor het controleren op de aanwezigheid van een chip niet mogelijk is.

De reacties op Twitter zijn overweldigend. Helden zijn het van de Dierenbescherming en zeker boomklimmer Boaz, want die heeft immers de kat gered. Prijzende berichten alom voor een team wat van klunzigheid niet weet wat ze moeten doen en de kat dus gewoon heeft laten vallen. Er is niks of niemand gered, enkel uit de boom gepleurd.

Een hint voor de Dierenbescherming: als je UREN bij een boom aan het klooien bent om een kat naar beneden te krijgen en je tijdens die actie ook nog met dingen naar het beestje gaat gooien is het vertrouwen nul en komt hij zeker niet meer naar je toe. Als vervolgens in het pikkedonker EINDELIJK iemand simpelweg omhoog klimt om het beestje te gaan halen dan ben je... te laat. Doelgericht doorpakken had er zeker voor gezorgd dat het beestje al lang veilig en wel beneden was, maar dat moeten ze blijkbaar nog leren daar.

En ja, ik heb makkelijk praten want ik was er niet bij en heb mezelf ook niet als vrijwilliger aangemeld om zonder enige vergoeding 'even' ruim 160 km te gaan rijden om een kat uit een boom te halen waarbij de aanwezige risico's dan wél voor mezelf zijn als er onverhoopt iets mis gaat en ik mezelf ineens onderaan die boom aantref. De Dierenbescherming krijgt ook geld, net als de brandweer als die voor een kat ter plaatse komt dus waarom zou dat in het geval van een boomverzorger anders moeten zijn?

Maar goed, de kern van dit verhaal is uiteindelijk dat de kat uit de boom is en de kans érg groot is dat die niks mankeert. Het vreemde van het verhaal is de manier van handelen van de Dierenbescherming die er meer een heel circus van weet te maken dan dat er sprake is van een reddingsactie. Iets minder circus, iets doeltreffender handelen. Ik hoop dat ze dat een volgende keer doen.


muzieknoot Maandag 23 mei 2022 - Eric Johnson.
Een man die je volgens mij alleen kent als je een muziekliefhebber bent, want bij het grote publiek is hij nooit echt doorgebroken en wat mij betreft één van de meest onderschatte gitaristen ooit. De opname die ik vandaag onder de aandacht wil brengen is qua energieniveau een stapje terug, maar dat kan denk ik geen kwaad *grin*.

De opname is gemaakt tijdens de G3 concerten in 1996 waar Eric samenwerkte met Joe Satriani en Steve Vai als zijnde de Great 3. Een naam cq titel die ze wat mij betreft stuk voor stuk dubbel en dwars verdienen, maar het gaat in dit geval dus enkel om Eric Johnson en zijn live uitvoering van SRV. Voor de eerder genoemde muziekliefhebber en/of muzikant staat hier een prachtig interview met hem online wat gedaan is bij Rick Beato in de studio.


het weer Donderdag 19 mei 2022 - Noodweer.
We worden aan de dag van vandaag in mijn beleving dood gegooid met allerlei codes en ook vandaag stond Code Geel weer op het programma in verband met zware buien die het land over zouden trekken. Nu valt er best iets voor te zeggen om mensen te waarschuwen, maar zo'n code afgeven schiet feitelijk helemaal niet op als de buien wel erg zwaar zijn maar tegelijk ook érg lokaal. Verreweg het grootste deel van het land merkt dan immers niets van de overlast. Ik heb dan al snel zoiets van "gebruik gewoon je gezond verstand in dergelijke situaties" en dan is er feitelijk niet zo heel veel aan de hand.

Vandaag was zo'n dag met waarschuwingen en het grootste deel van de dag scheen het zonnetje heerlijk, tot ik met de vrachtwagen geparkeerd stond en m'n gezond verstand even liet spreken. Dat zei: "Wacht even Harre, anders ben je zo meteen zeiknat." en dat was op zich niet eens overdreven. Check hier waarom even wachten best de moeite waard bleek. Oh... en leuk om te vermelden: het filmpje zit vanavond waarschijnlijk in het programma Hart van Nederland want ik ben door een medewerker gebeld of ze de beelden mochten gebruiken en dat is uiteraard geen enkel probleem. Later belde men ook nog van RTL en is het filmpje ook gebruikt in een uitzending op NPO1. Rentenieren zit er voorlopig echter niet in.


muzieknoot Maandag 16 mei 2022 - Heart.
1605, de datum is voor mij altijd een soort van bijzonder omdat het de naam van een band was waar ik ooit in zat. Dat ging om een project voor een bruiloft waar een soort basis band steeds aangevuld werd met gastmuzikanten en op die manier de bruiloftsband vormde. Alle leden waren vrienden en bekenden van het bruidspaar en op dit manier werd het niet alleen een erg leuke avond, maar was ook het hele traject daar naar toe érg leuk om te doen.

Wellicht daarom m'n hang naar het verleden op Muzikale Maandag, want ik wil in dit geval terug naar 2014 en wel naar een show van David Letterman waar de zusjes Ann en Nancy Wilson samen met Foo Fighters de show muzikaal afsloten. Dat resulteerde in deze geweldig live uitvoering die het origineel uit 1977 deed verbleken. Het laat wat mij betreft zien hoe deze dames muzikaal gezien gegroeid zijn en met name Nancy met haar vaak ondergewaardeerde stem toch een stempel op de rock wereld gedrukt heeft.


weekend Zondag 15 mei 2022 - Ruimdag.
Al tijden liep ik me te ergeren aan m'n opslag, want die staat vol en met vol bedoel ik ook echt vól. Je kunt dan op gaan ruimen en dingen weggooien, maar wat als er eigenlijk niks weg kan? Dan moet je dingen gaan verplaatsen cq de boel anders in gaan delen dat het wel past en in die situatie trof ik me gisteren nog voor dat ik een ontbijtje op had, want het was er ineens tijd voor: er moest geruimd worden om er voor te zorgen dat dingen normaal bereikbaar zijn.

Het resultaat mag er zijn, want ik verplaatste 2 fietsen en nam een paar dekkledenen podiumverlichting voor m'n drumkit tijdens een optreden mee naar huis om die op zolder te plaatsen omdat die voorlopig toch niet nodig zijn en ik thuis in de schuur ook geen plaats heb in verband met de houtvoorraad voor de kachel. Alles wat ik nu nodig heb kan ik afzonderlijk pakken zonder daar de wereld voor te moeten verzetten en daar ben ik echt blij mee, want graven in dozen die ik eerst nog tevoorschijn moest halen om een onderdeel wat op dat moment nodig is te vinden... dat doet het tussen m'n oren écht slecht.

opruiming geeft ruimte


logo harre's tree removal Dinsdag 10 mei 2022 - FLyers.
Omdat een kaartje in mijn beleving te klein is en deze ook nog eens hier en daar in een brievenbus kunnen heb ik besloten wat flyers te laten maken voor Harre's Tree Removal. Qua zaagwerk is dit vanwege het broedseizoen altijd een erg rustige tijd, maar later dit jaar wil ik natuurlijk weer érg graag aan de slag want tja... wat is er leuker dan bomen zagen?

Het zou daarom zomaar kunnen dat je deze binnenkort in je brievenbus aantreft, al heb ik er bewust voor gekozen er geen huis aan huis bezorging van te maken. Dat is natuurlijk wel het meest eenvoudig, want je huurt een bedrijf in wat al iets wegbrengt en die drukken dan keurig bij elk adres in een vooraf afgesproken gebied een flyer in de brievenbus. Punt is dat er érg veel huizen zijn waar voor mij geen werk is en dan is het zonde zoiets toch maar overal te laten bezorgen.

flyer harre's tree removal 2022


muzieknoot Maandag 9 mei 2022 - Sting.
Hij kwam (uiteraard) al een paar keer eerder langs op Muzikale Maandag en dat hoeft op zich niemand te verbazen, want muzikaal gezien hoef je er niet van te houden maar is hij wel een legende en dan heb ik het inderdaad over Sting. Het nummer van vandaag nadert haar 30ste verjaardag, maar daar hoor je eigenlijk niks van.

Nog sterker: in combinatie met de beelden uit het landhuis in het Engelse Wiltshire waar dit album werd opgenomen is het helemaal een feestje en wat mij betreft zet Vinnie Colaiuta hier als drummer een groove neer die haar weerga niet kent. Check If I ever lose my faith in you.


auto Zaterdag 7 mei 2022 - Vragen.
Ik heb me ooit voorgenomen de 'waarom vraag' niet meer te stellen. De reden daarvoor is dat het geen enkel nut heeft en de vraag vaker voort komt uit een vorm van onbegrip dan uit daadwerkelijke interesse het betreffende probleem te onderzoeken en te erkennen. Vanuit die laatste dingen volgt namelijk vanzelf wéér een waarom-vraag en zo kun je aan de gang blijven tot je een ons weegt. Dat is uiteindelijk allemaal verloren energie en het leidt nergens toe, dus kun je de vraag in mijn beleving net zo goed niet stellen.

Maar goed, in dit geval heb ik wel vragen. Alleen maar vragen eigenlijk en om er een paar te noemen:
 • Wat is het?
 • Waar komt het vandaan?
 • Vanwaar de grote hoevelheid?
 • Hoe dan???
  Het zal uit de lucht zijn komen vallen maar komt het van het dak van de hal waar ik geparkeerd stond, komt het uit een vogel die al vliegend z'n behoefte heeft gedaan of is er een chemisch toilet in een vliegtuig geleegd? Ik heb werkelijk geen idee maar feit is dat het er sinds gisteren op zit, dat het een knappe hoeveelheid is, dat het dunne troep in best een grote hoeveelheid is die gewoon langs de zijkant van de auto af loopt en dat het er met een spons en een sopje eigenlijk zo af te krijgen is. Wie het weet mag het zeggen...

  troep op dak van auto

  troep op zijkant van auto

  troep op achterkant van auto  dodenherdenking Donderdag 5 mei 2022 - Bevrijdingsdag.
  Bevrijdingsdag 2022, de dag waarop we met z'n allen ook 77 jaar later nog de bevrijding van ons landje vieren. Een dag waarop een einde kwam aan de bezetting door de Duitsers en onze bevrijders als helden werden binnen gehaald. Aan de dag van vandaag denk ik dat veel mensen niet beseffen wat het woordje 'vrijheid' écht betekent, want veel mensen (inclusief mezelf) hebben de oorlog niet meegemaakt en hebben tot nu toe een mooi en goed leven gehad wat zich altijd afgespeeld heeft aan de goede kant van het IJzeren Gordijn. Daar aan de andere kant kende men immers tot 1989 geen vrijheid, al mag je jezelf afvragen of men die nu wel kent. Want tja... wat is vrijheid eigenlijk?

  vrijheidsbeeld hongarije

  De bovenstaande foto geeft het vrijheidsbeeld in het Hongaarse Budapest weer. Een 14 meter hoog bronzen beeld wat op een sokkel staat die bijna 2 keer zo hoog is als het beeld zelf en wat de Hongaren lieten maken als herinnering en eerbetoon aan hun bevrijders van nazi Duitsland: de Russen. Wat ze op dat moment niet wisten was dat de Russen een nieuwe onderdrukkende bezetting zouden vormen waarbij door de jaren heen rond de 25.000 mensen stierven. Bevrijd en toch gestorven in gevangenschap. Pas in 1988 zou de greep van de Russen verslappen en in mei 1989 was Hongarije het eerste Oostblok-land wat haar grenzen met de Westerse wereld open gooide, terwijl in oktober datzelfde jaar de Berlijnse Muur viel.

  Ik kwam in 1992 voor het eerst in Hongarije en ik vind het nog altijd een indrukwekkend verhaal. De foto die ik indertijd in het pikdonker maakte van het beeld hangt hier nog altijd uitvergroot in posterformaat in het trapgat. Hij is te vergelijken met de bovenstaande foto, alleen staat er in mijn geval enkel een deel van het beeld op. Ik stond op de trappen toen ik de foto schuin omhoog maakte en vanwege het donker en omdat ik hem uit de hand nam is hij niet helemaal scherp. Juist dat onscherpe geeft wat mij betreft exact het verhaal weer en laat me keer op keer de vraag stellen wat vrijheid daadwerkelijk is.

  Gezien het verhaal van de Hongaarse 'bevrijding' is het best een dingetje om over na te denken en binnen een paar relaties die ik later had kwamen ook de voorbeelden van de controle en onderdrukking naar boven. Verhalen uit eerste hand van mensen die dingen meegemaakt hebben waar wij nooit weet van hebben gehad en waar we als het goed is ook nooit mee te maken zullen krijgen. De 'lockdown' zoals men die noemende tijdens de Corona epidemie was een feestje als je het gaat vergelijken met de omstandigheden waarin deze mensen verkeerden, maar toch voelde veel Nederlanders zich ineens niet meer vrij terwijl er zelfs binnen de toen geldende avondklok mogelijkheden waren om te gaan en staan waar je maar wilde. Niemand, maar dan ook echt niemand heeft in dit land gevangen gezeten in zijn/haar eigen huis en dus kun je in mijn beleving nooit spreken van vrijheidsberoving of iets wat daar op lijkt.

  Zolang je niet weet hoe het is om onderdrukt te worden, je ten allen tijden overal heen mag waar je maar wilt en je je mening kan en mag uiten zonder dat je daarvoor opgepakt wordt is het best lastig om de waarde in te zien van 'vrijheid'. Een vrijheid die niet zo heel ver hier vandaan en ook in een aantal landen wat verder weg helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Elke Nederlander zou zich wat mij betreft moeten realiseren in wat voor omstandigheden hij kan en mag leven, maar blijf dit soort dingen dan daadwerkelijk vieren en vier het ook bewust. Vertel de verhalen zodat zij die waar dan ook ter wereld daadwerkelijk hun leven gaven voor vrijheid dit niet voor niks hebben gedaan.

  Vrijheid... Een klein woord, met en wereld aan betekenis.


  dodenherdenking Woensdag 4 mei 2022 - Dodenherdenking.
  Om 20.00 uur sta ik letterlijk 2 minuten stil. Bedenk dat anderen hun leven gaven, zodat wij in vrijheid kunnen leven.

  For whom the bell tolls: we salute you...  muzieknoot Maandag 2 mei 2022 - Temple Balls.
  Wat gaat de tijd toch hard, want we zitten inmiddels alweer in maand 5 en daarmee dus in mei van het jaar 2022. Op deze dag blijf ik voor Muzikale Maandag een beetje in de buurt van vorige week, want ook de band van vandaag bestaat al een tijdje en komt uit Scandinavië. Finland is het land van oorsprong van Temple Balls en het nummer Bad bad bad komt van hun album Pyromide wat vorig jaar uit kwam.