logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 25 november 2007.
Het is weer eens zo'n periode dat het qua fietsen weer eens niet opschiet en dat heeft dan met name met m'n werktijden te maken. Jammer, maar het is gewoon even niet anders en er zal vast nog wel een betere periode aanbreken.

Qua muzikale toestanden met Kalamazoo gaat het echter nog steeds heel erg goed. Gisteren hebben we weer een repetitie gehad en de puntjes komen steeds meer op de spreekwoordelijke i te staan. Het gaat dan met name om het uitwerken van details in nummers en ook merk ik dat we steeds meer op elkaar in raken gespeeld. Vorige week belde Sjoerd (van MMH Budgetbands) nog om te informeren of we zin en tijd hadden in een optreden in Hattem, maar dat hebben we maar overgeslagen omdat we er naar ons idee nog niet helemaal klaar voor zijn. We kunnen beter een super optreden neerzetten als we dan toch op pad gaan, dan dat we iets neerzetten wat net maar door de beugel kan, naar ons eigen idee. Op dit moment hebben we in ieder geval zo'n 20 nummers die goed lopen en dat is dus vanaf nu een kwestie van bijhouden en de setlijst verder aanvullen tot die weer helemaal compleet is voor een avondvullend programma.

Verder ben ik bezig geweest met het vervangen van wat downloads op deze site, want bijvoorbeeld de versie die online stond van Ad-Aware was eigenlijk al een tijdje aan vervanging toe maar die bleek qua formaat zo groot te zijn dat ik hem maar achterwege heb gelaten. Het is overigens een programma wat nog steeds in ontwikkeling is en daarom ook gewoon te downloaden is van de officiele site. Ad-Aware is dus verwijderd en van Firefox en de CrapCleaner heb ik de nieuwste versies nu online staan.

Zondag 11 november 2007.
De hele week is het al vreselijk nat en stormachtig weer en dat zou in het weekend niet anders zijn. Gisteren ben ik ook nog aan het werk geweest, dus m'n duurtraining schoot er bij in en vandaag besloot ik toen ik wakker werd dat ik maar niet naar de toertocht in Nieuwkuijk zou gaan. De regen kletterde op de ramen en het waaide enorm... Dit in combinatie met de eerder gevallen neerslag zou het bos trouwens toch in een modderpoel veranderd hebben, dus zou ik het maar eens rustig aan gaan doen. Ontbijtje gemaakt, bakkie koffie erbij, de computer aan gezet en lekker een poosje zitten internetten. Later in de ochtend ging ineens de zon schijnen en na een blik op de Buienradar (link) besloot ik om toch maar snel m'n fietskleren aan te trekken en een rondje hier in de buurt te gaan doen.

Een beetje door het park aan het crossen geweest en daarna via de dijk richting Rossum om op een willekeurige plek de uiterwaarden in te duiken. Nou... die waren ook knap verzopen kan ik melden want het was echt een natte modderbende, maar aan de andere kant was het heerlijk om toch even buiten te zijn terwijl het droog was. Ondanks de snoeiharde wind die er stond was het toch lekker hobbelen daar langs de Waal en hier en daar liepen nog wat mensen die me een vreemde blik gunden, maar dat was waarschijnlijk omdat ik er op dat moment als Moddermonster uit zag :-).

De fun was echter van korte duur, want het zou al snel weer gaan regenen en toen besloot ik om de kortste weg naar huis te kiezen. Al met al ben ik toch nog 53 minuten en 1 seconde weg geweest en in die tijd heb ik met een gemiddelde van 18.1 km/u 16.08 km gereden. Een gemiddelde wat natuurlijk vreselijk laag is, maar door de gigantische hoeveelheid modder was er op een boel plaatsen gewoon echt geen doorkomen aan. Ik heb zelfs een paar keer moeten stoppen om de modder die zich tussen het voorwiel en de voorvork ophoopte te verwijderen. Maargoed, eenmaal thuis was het een kwestie van snel de fiets schoonmaken omdat die klei er anders niet meer tussenuit te krijgen is en na het douchen smaakt een bakkie koffie dan toch wel erg lekker. Toch weer genoten vandaag dus, ook al was het van korte duur. Nu maar hopen dat het weer een beetje opknapt en dat alle depressies die in de buurt van ons land liggen verdwijnen...

Maandag 5 november 2007.
Gisteren een vreemde dag gehad eigenlijk. Tenminste, vreemd... Een dag waarop ik wel veel gedaan heb maar eigenlijk lichamelijk niets gedaan heb en dat merk ik dan 's avonds want dan ben ik m'n bedje niet in te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om tegen twee uur in bed te liggen, maar de wekker ging ruim twee uur later alweer dus dat zet niet echt zoden aan de dijk. Zo'n zondag geeft een duf en vermoeid gevoel terwijl ik dus eigenlijk niks gedaan heb en die dufheid zat er met name in de middag vandaag nog in. Ik heb er over zitten denken om maar niet te gaan fietsen, maar ben uiteindelijk toch maar gegaan om eens lekker een frisse neus te halen. Kort door de bocht: het was lekker!!!

Er stond vandaag voor de verandering nogal wat wind en die zou in de loop van de middag of avond gezelschap krijgen van een boel regen. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn om te janken, maarja... Het is november, dus dan is zoiets natuurlijk wel te verwachten. Donkere luchten gingen tijdens het fietsen al over me heen en met de wind pal tegen was het vanwege de rustige duurtraining niet mogelijk om lekker snel te rijden. Maargoed, het is dan wel mogelijk om op het gemakje eens rond te kijken. In een heel grijs verleden heb ik aan paardrijden gedaan en de man waar ik toen les van kreeg zei tijdens de lessen altijd dat je toch behoorlijk moest werken met zo'n paard. Hij zei dan letterlijk 'Ontspanning door inspanning.' en die uitspraak schoot vandaag ook weer door me heen toen ik over de dijk langs de Maas aan het rijden was.

Toen de zon weg ging was het gelijk een stuk kouder en de harde wind maakte het nou niet echt comfortabel, maar ik heb er echt van genoten en toen ik thuis kwam voelde ik me toch echt een heel ander mens. Onderweg kun je zien dat de natuur zich al heeft opgemaakt voor de komende winter en alles ziet er dan toch wat anders uit dan in de zomer bijvoorbeeld. De boeren hebben hun gewassen van het land en op veel plaatsen zijn de akkers omgeploegd en liggen de voren kaarsrecht langs elkaar. Als dan het zonnetje even op het grauwe landschap schijnt... Nouja, gewoon mooi naar mijn idee. Je kunt van Nederland zeggen wat je wilt, maar we leven in een mooi land. Je moet het alleen willen zien... Tijdens zo'n ritje kan ik echt wegdromen en schiet er van alles door me heen, zo rustgevend is het. Gedachten over het werk, de band, situaties waar mensen in zitten, mensen die me dierbaar zijn... het komt allemaal voorbij op zo'n moment en wellicht is het de combinatie van dit met een lichte inspanning dat ik daardoor toch als een soort van 'herboren' thuis kan komen. Qua gevoel mogen dit soort dagen van mij gerust wat vaker voorbij komen in ieder geval :-)

De training voor vandaag bestond uit een duurtraining van twee uur op een hartslag van maximaal 137 slagen per minuut (72%). Op die manier ben ik inclusief de warm-up en het uitfietsen 2 uur, 6 minuten en 26 seconden bezig geweest en in die tijd heb ik een afstand gereden van 47.54 km. Dat geeft een gemiddelde van slechts 22.5 km/u, maar gezien de wind, m'n korte nachtrust en de aard van de training is dat misschien niet eens zo gek. De maximale snelheid kwam vandaag uit op 34.4 km/u.

Zondag 4 november 2007.
Vandaag de afsluiting van een muzikaal weekend. Gisteren voor de tweede keer met het 'nieuwe' Kalamazoo aan het repeteren geweest en dat gaat echt vreselijk hard. Het scheelt natuurlijk wel dat Stefan, Aart en ik een aantal nummers al wel kennen en dat het voor Gijs dan een kwestie is van de details aanleren omdat we af en toe nog wel eens nummers wat anders spelen dan het origineel. Maargoed, dat gaat hem goed af en ook de nummers die voor ons allemaal nieuw zijn gaan erin als koek. Conclusie: het gaat lekker met het bandje en als gevolg daarvan heb ik vandaag zo'n beetje het grootste deel van de dag achter de computer gezeten om de internetpagina van de band aan te passen.

Hier en daar zijn wat foto's verplaatst naar een archief omdat Arie en Willemien daar nog op stonden, de poster is verwijderd om dezelfde reden, de voor,- en achternaam van Gijs is toegevoegd aan de lijst met keywords die gebruikt wordt door zoekmachines en hier en daar zijn wat teksten aangepast omdat de band wegens het ontbreken van een bassist op non-actief stond als het gaat om het binnenhalen van optredens. Daarnaast is er natuurlijk een foto van Gijs en wat info over hem toegevoegd, dus we kunnen er weer helemaal tegenaan. Het enige wat nu nog op de planning staat maar waar ik op dit moment gewoon niet mee verder kan is het plaatsen van wat persfoto's en een stageplan. De persfoto's hebben we op dit moment eenvoudigweg niet want die moeten we in de nieuwe bezetting nog (laten) maken en Aart gaat binnenkort beginnen aan het stageplan zodat een organisator online al kan zien wat we technisch gezien nodig hebben en hoe de indeling van het podium is. Maargoed, ter zijner tijd is dat een kleine aanpassing om die dingen ook online te krijgen.

Verder gisteren bij Nick z'n nieuwe PDP drumkit wezen bewonderen en dat is toch een hele mooie set voor die prijsklasse. Persoonlijk vond ik de kleur toen ik hem online zag (donker rood met een fade naar zwart, waar ook de nerf van het hout nog doorheen komt) erg mooi, maar in real life is hij nog mooier om te zien en hij klinkt ook nog goed. Alles bij elkaar was het weer een vruchtbare middag, want ik ben weer het één en ander wijzer geworden, maar de details hierover kan ik voorlopig alleen nog even voor mezelf houden. Haha, het heeft iets met drums te maken, laat ik dat vast maar verklappen en ter zijner tijd merkt iedereen vanzelf waar het nu over gaat...

Qua fietsen ben ik vandaag niet verder gekomen dan het monteren van de verlichting die ik vrijdag heb aangeschaft, want naast het onderhoud aan de pagina van Kalamazoo en m'n huishouden kreeg ik het niet voor elkaar om ook nog eens op de fiets te stappen. Met veel geluk kan ik morgen een rondje gaan doen omdat ik verwacht dan niet al te laat thuis te zijn, maarja... dat is en blijft afwachten tot morgenmiddag want er kan zoals gewoonlijk natuurlijk nog van alles tussen komen.

Vrijdag 2 november 2007.
Nog twee maanden te gaan en dan zitten we alweer aan het einde van 2007. Wat gaat de tijd toch snel... Van fietsen is het deze week niet gekomen omdat ik elke keer net niet de kans kreeg om op tijd naar de fietsenmaker te gaan. Ik was namelijk op zoek naar wat goede verlichting voor op de mountainbike, want sinds de klok verzet is wordt het al weer vroeg donker. Vorig jaar had ik al een simpel lampje gekocht om in ieder geval zichtbaar te zijn, maar om daar normaal mee te kunnen rijden bleek eigenlijk niet mogelijk. Het zorgt er wel voor dat ik opval, maar tegelijkertijd kan ik er zelf eigenlijk niets meer door zien en als het alleen maar donker is gaat dat nog wel maar als er dan ook nog een beetje regen bij komt zie je gelijk helemaal niets meer. Zeker als je dan ook nog op een donkere weg in de polder een auto tegen komt ofzo. Vandaar dus de keuze om eens een goede lamp aan te schaffen en die heb ik vandaag gevonden.

Top service trouwens bij Van Tuyl wat betreft het achterwiel van m'n Crossmax set, want ik had eigenlijk verwacht dat ik hem even daar zou moeten laten om te laten richten maar dat bleek ter plekke geregeld te kunnen worden en ik kan er dus gewoon weer het bos mee in als ik dat zou willen. Maargoed, dat komt er dit weekend even niet van omdat ik nogal druk ben met allerlei dingen, maar daarover natuurlijk later meer...