logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Dinsdag 24 november 2009.
November lijkt de maand van de video's te worden, want ze zijn klaar: The hidden tapes, van Rockband Kalamazoo!

Rockband Kalamazoo startte in 1996 en in deze begintijd wilde Stefan nog wel eens met een ouderwetse videocamera rondwandelen. Onlangs zijn deze VHS tapes boven water gekomen en zijn ze door Arie overgezet naar het huidige digitale tijdperk door ze op DVD te zetten. Ik heb er vervolgens een ander formaat van gemaakt wat online te zetten is op YouTube en dat leverde de onderstaande video's op.

De kwaliteit is uiteraard niet hoog, niet van de audio en ook niet van de video maar op zich maakt dat niet uit. De video's zijn niet bedoeld als kwalitatief hoogstandje, maar meer als terugblik op een tijdperk waarin wij als band nog jong en onbezonnen waren. Een tijd waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken en dat ook willen delen...

Een korte samenvatting van de onderstaande video's...
  • Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.1) tot en met (pt 1.6):
    Deze video's laten een live registratie zien van ons allereerste optreden wat we ooit deden en dan heb ik het over 1996. Nouja, optreden... We hadden gewoon een stel mensen een uitnodiging gestuurd om eens bij een repetitie te komen kijken en deze open repetitie werd dus uiteindelijk ons eerste optreden. Een optreden waar we naast covers ook wat eigen nummers deden, waar dingen lekker liepen en waar ook veel dingen niet goed cq onwennig liepen. Achteraf kunnen we in ieder geval blij zijn dat de band door de jaren heen toch flink vooruit is gegaan...

  • Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.1) tot en met (pt 2.6):
    Deze video's nemen je mee op reis met de band naar een optreden in Nijmegen in 1998. Van het begin tot het eind is alles te volgen. Het ophalen van de bus die we toen gehuurd hebben, het laden van de spullen, een aantal live registraties zijn ook te zien en de rit naar huis is iets wat je als kijker gewoon niet wilt missen...

    Kijk, geniet en lach eventueel om wat je te zien krijgt, klik een video eventueel dubbel aan om hem rechtstreeks bij YouTube te bekijken en mocht je héél veel interesse hebben: de beide delen zijn als één geheel ook op DVD verkrijgbaar. Filmpjes mogen op YouTube maximaal tien minuten duren, dus vandaar dat alles in stukjes is gehakt. Maargoed... zoals eerder geschreven beginnen we met:

    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.1):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.2):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.3):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.4):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.5):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 1.6):



    Hieronder volgen de video's van het optreden in Nijmegen, te beginnen met:

    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.1):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.2):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.3):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.4):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.5):



    Rockband Kalamazoo - The hidden tapes (pt 2.6):



    Zondag 22 november 2009.
    Een tijdje terug had ik mezelf al voorgenomen om bij Mindshade te gaan kijken die een optreden zouden doen in het HPC te Den Haag. Nu wist Barry (de drummer van de band) daar vanaf en die had zoiets van "Als je dan toch in de buurt bent... Zou je mij dan met m'n spullen even op willen pikken, want dan kan ik tenminste een biertje drinken". Dus zo vertrok ik gisteren in de loop van de middag naar Delft om daar een drummer met wat spullen in te laden, daarna gezellig bij gezamelijke vrienden wat gegeten om vervolgens te vertrekken naar het HPC om de boel op te bouwen.

    De band Conteched stond in het voorprogramma van Mindshade, maar die kon ik persoonlijk niet erg waarderen. Metal kan best lekkere muziek zijn, maar als je bij een live optreden eigenlijk min of meer de hele tijd hetzelfde hoort van een band die daarnaast ook nog eens niet strak is, dan is de lol er voor mij al snel af. Maargoed, niet om denigrerend te doen maar daar ben je dan ook voorprogramma voor. Er zijn best bandjes die een leuk voorprogramma kunnen verzorgen, maar in veel gevallen kun je gewoon merken dat een band nog moet groeien en dat was naar mijn idee dus hier het geval.

    Mindshade begon om elf uur en over het algemeen is de band echt vooruit gegaan. De muziek zit nóg strakker in elkaar, bandleden maken wat meer show dan dat ze alleen maar op een podium staan en frontvrouw Nienke wist (ondanks dat ze last had van haar keel) de noten toch weer zuiver te raken. Okee, op een paar in het begin na maar dat ligt volgens mijn idee aan het feit dat ze geen warming up doet, al kan ik me hier natuurlijk best in vergissen omdat ik het haar niet gevraagd heb. Toch is het jammer wat mij betreft, want eenmaal op gang laat ze toch horen dat ze het écht wel kan. De band speelde gisteren ook nog drie nieuwe nummers die ze goed neergezet hebben en verder kan ik eigenlijk niet anders zeggen dan dat het een top avond was.

    Na afloop was Barry nog druk aan het na babbelen met iedereen, dus besloot ik z'n kit maar vast af te gaan breken. Iets wat op zich als drummer best te doen is, maarja... waar laat je alles? Hij vond het in ieder geval geweldig dat ik even mee hielp en op m'n opmerking dat hij nog wel eens het één en ander kwijt zou kunnen zijn omdat het op een andere plaats verpakt zit antwoordde hij zoiets van "ach, dat zie ik dan bij het opbouwen de volgende keer wel weer". Nog even wat drinken en daarna was het toch echt tijd om in de auto te stappen en richting huis te vertekken. Het was weer eens ouderwets vier uur toen ik weer thuis was en ik voldaan in m'n mandje plofte.

    Vandaag staat in het teken van 'The hidden tapes' van Rockband Kalamazoo. Het digitaliseren van de VCR tape is inmiddels helemaal afgerond, de files zijn bewerkt qua lengte zodat ze op YouTube kunnen, alleen moeten die bewerkte filmpjes nu nog 'even' omgezet worden naar een formaat wat YouTube zal accepteren en dat gaat helaas nog wel even duren. Ik heb geen super moderne pc, maar zeker ook niet één van de traagste maar hij is toch snel anderhalf uur per filmpje aan het rekenen om het om te zetten naar het juiste formaat. Daarna is het nog een kwestie van uploaden (wat met m'n nieuwe verbinding dan weer wel lekker snel gaat) en dan kan iedereen gaan genieten van en/of lachen om deze oude opnames. Meer info volgt uiteraard ter zijner tijd...

    Iets anders... Afgelopen week ontdekte ik de band Chickenfoot, met daarin grote namen als Joe Satriani, Michael Anthony, Sammy Hagar en... m'n muzikale held Chad Smith. Het album van deze band heb ik inmiddels binnen en het is gewoon rock zoals rock zou moeten zijn, echt helemaal super en een voorbeeld daarvan is het nummer 'Sexy little thing':



    Zondag 15 november 2009.
    Als het nu zondag de 15e is, dan was het afgelopen vrijdag... inderdaad: de 13e. Vrijdag de 13e, een dag waarop veel mensen vanwege allerlei bijgeloof het zekere voor het onzekere nemen. Maargoed, zo zit ik (gelukkig) niet in elkaar maar tijdens het werk leek het toch een echte 'vrijdag de 13e te zijn'. Het laden ging vanzelf, onderweg naar de eerste klant liep het als een speer, maar daar eenmaal aangekomen was de eerste reactie "ze zouden me bellen als de vracht onderweg was". Geen probleem leek me, maar daarna kwam de opmerking "omdat we op vrijdag altijd eerder naar huis gaan ontvangen we nooit spullen op vrijdag" en toen begon ik toch een beetje te twijfelen. Het was maar goed dat ik deze klant als eerste ging lossen, want er zou aan deze route geen gebruiksaanwijzing zitten... Uiteindelijk kwam het toch allemaal goed en was ik van de spullen af, maar daarna liep het eigenlijk voor geen meter meer.

    'Even tanken' in Oldenzaal bijvoorbeeld was echt één groot drama: wachttijd voor de pomp in verband met de drukte aldaar en eenmaal bij de pomp bleek de Adblue pomp in dat rijtje niet te werken. Diesel getankt, achteruit, weer vooruit aansluiten bij een andere pomp en wachten maar weer. Op zich zou het probleem hiermee opgelost moeten zijn zou je zeggen, maar de ellende bleek nog niet voorbij. Adblue is een goedje wat moet zorgen voor de binding van schadelijke stoffen waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum wordt beperkt. Het vreemde is alleen dat het spul nogal uit bijt als het bijvoorbeeld rechtstreeks op de lak komt, maar dat het toch volledig afbreekbaar is. Maargoed, waarom ik dit vertel? Het pistool van de pomp bleek daar gedeeltelijk afgescheurd te zijn waardoor er een flinke straal Adblue over de tank heen kwam en daar werd ik nou niet bepaald vrolijk van. Door heel zachtjes de tank vol te laten lopen liep het goedje gelukkig toch rechtstreeks de tank in, maar dat kost naar verhouding natuurlijk weer een hoop tijd.

    Door naar de volgende klanten, waar ik bij een paar ook nog moest wachten en de laatste klant waar ik rond 14.15 uur aan kwam bleek officieel om 13.00 uur gesloten... Na wat onderhandelen mocht ik de vracht toch zelf lossen, werden de papieren getekend en kon ik dus toch nog leeg naar huis, maar wat een drama op deze manier... Vrijdag de 13e... Zou er dan toch een kern van waarheid in zitten? Haha, ik hou het er toch maar op van niet.

    Afgelopen week heb ik ook nog de kans gehad om een tweede promo voor Muzikantenplaza in elkaar te zetten en die is ook wel weer aardig gelukt:



    Op dit moment ben ik qua video's ook nog muzikaal bezig, maar daar zal in de loop van de week wel meer info over komen verwacht ik. Het gaat namelijk om 'The lost tapes' van Rockband Kalamazoo met daarop uniek nooit eerder vrijgegeven materiaal uit 1996! Het gaat hier om ons allereerste optreden wat we ooit deden in de vorm van een open repetitie en wat opnames van een optreden in Nijmegen. Na het zien van de beelden ben ik blij dat we als band nog knap gegroeid zijn in de loop van de tijd, maar het is toch leuk om dit soort dingen terug te zien. Nieuwsgierig? Gewoon deze site in de gaten houden en dan komt het allemaal goed... :-)

    Donderdag 12 november 2009.
    Afgelopen week kreeg ik te horen dat Ies (de drummer van bluesband Be Careful) thuis zit met een gebroken sleutelbeen en het leek me wel wat om daar eens in te vallen voor een repetitie, dusssss... Zo gezegd, zo gedaan en het was gezellig gisteren. Echt totaal anders dan Conductive Matter, maar dit heeft toch zeker ook wel z'n charmes. Net even de opnames online gezet die ik gisteren gemaakt heb en daar zitten toch zeker leuke dingen tussen. Conclusie: leuk en zeker voor herhaling vatbaar... :-)

    Dinsdag 10 november 2009.
    Een snelle algemene update...

    Afgelopen zaterdag hebben we weer een repetitie gehad met Conductive Matter: onlangs hebben we een planning gemaakt tot het einde van het jaar en ik ben er blij mee dat de band wat dat betreft een beetje op de rit staat. Telkens aan het einde van een repetitie af moeten spreken wanneer de volgende is... dat werkt niet echt. Zeker niet als niet iedereen een (bijgewerkte) agenda bij zich heeft.

    Maargoed, om terug te komen op de orde van de dag: we begonnen wat later en hebben tussendoor ook nog een instrumentenruil gehad. Erg gezellig cq leuk, maar qua gerichte muzikale activiteiten schiet het dan natuurlijk niet zo hard op. Toch hebben we wel het één en ander kunnen doen en wat vooruitgang geboekt, waardoor we de volgende keer waarschijnlijk een heel stel nummers af kunnen tikken en de keer daarop kunnen we dan weer met nieuw spul aan de slag.

    Gisteren ging na wat avonden hard werken Muzikantenplaza door de grens van 1000 leden heen. Iets waar ik echt blij mee ben en wat eigenlijk ook wel het vermoeden van Léon aangeeft: er is of was dus blijkbaar behoefte aan een overzichtelijke Hyve voor muzikanten die een band zoeken, een band die een muzikant of muzikanten zoekt of weet ik wat je als muzikant nog meer nodig kunt hebben. Ik zeg: op naar de 2000 leden en dat moet binnen redelijk afzienbare tijd toch ook wel te halen zijn. Om Muzikantenplaza bij andere muzikanten op Hyves te kunnen promoten heb ik de volgende video gemaakt en online gezet:



    Verder staan er nog wat leuke muzikale activiteiten op de agenda, maar daarover uiteraard later meer.

    Zondag 1 november 2009.
    Men heeft zich weer eens iets op de hals gehaald hier in Zaltbommel als het gaat over het sparen van het milieu, namelijk het apart inzamelen van plastic. Op zich vind ik dat echt een héle goede zaak, alleen moeten ze er dan wel iets meer over nadenken volgens mij. Het is nu namelijk zo dat je een aantal grote plastic zakken hebt gekregen en die moet je vervolgens vol gaan proppen met plastic afval. Hoe praktisch is dat als dat plastic vuil in die zak zit? Uiteraard krijg je dan gelijk de opmerking: maar dan spoel je het toch even schoon? Ja, de groeten... Hoe goed is het dan nog voor het milieu als iedereen z'n plastic eerst thuis schoon gaat maken en vervolgens in die zak doet om het gescheiden op te laten halen? Men kan dan wel zeggen dat het experiment enorm goed gaat omdat er veel mensen zijn die hun plastic inzamelen en dat het op een goede manier verwerkt wordt, maar uiteindelijk tel je daar alle liters water en de energie die nodig is om dat water te verwarmen niet bij. Een verkapte vorm van het sparen van het milieu als je het mij vraagt.

    En dat is nog niet alles... Wat jaren geleden hadden wij hier van die plastic bakken om papier in te doen. Dat oud papier wordt vervolgens door de plaatselijke wielervereniging opgehaald en zo ontstaat er een bepaalde vorm van sponsoring. Een goed idee, maarrr... Die plastic bakken zijn op een gegeven moment vervangen door gewone containers. Eerst was je niet verplicht om een dergelijke container te nemen, maar vanwege het gemak met het ophalen van het papier en de rotzooi die soms ontstaat als er wat wind staat (de plastic bakken waren niet afgedekt) werd iedereen toch maar verplicht zo'n container te nemen. Met name het laatste was toen een speerpunt om mensen te overtuigen dat een container toch beter was en ik moet zeggen, daar had men gelijk in. Met een beetje wind waaide het papier soms overal heen, wat natuurlijk gewoon een enorme puinhoop gaf als het een beetje verkeerd ging. Waarom ik hier nou over begin? Nou, het vergelijk met die plastic zakken die gevuld zijn met plastic afval... Wat weegt zo'n zak denk je, en hoe hard gaat zo'n ding over straat als het een beetje waait? Net zo hard als de wind waait natuurlijk...

    Bij m'n zusje hebben ze dit soort dingen in de gemeente naar mijn idee wel goed geregeld. Bij de plaatselijke supermarkt staan containers die qua omvang een beetje met een glasbak te vergelijken zijn en daar kan alles gescheiden ingezameld worden. Je hoeft dan afval niet weken te bewaren voor het een keer opgehaald wordt, maar je kunt het gewoon dagelijks of wanneer het je uit komt in de desbetreffende container gooien. Er staan de voor ons bekende containers voor textiel en glas, maar ook voor karton van lege melkpakken en dergelijke, voor plastic en noem het allemaal maar op. Zolang de gemeente hier met halve maatregelen komt die meer ellende veroorzaken dan dat ze voordeel op zullen leveren werk ik er in ieder geval niet aan mee.

    Zo, dat is er in ieder geval uit... Nu m'n enorme verkoudheid cq griep nog kwijt zien te raken en dan ben ik weer helemaal het mannetje. Al een paar dagen verkeer ik tussen m'n bed, de bank en m'n pc en op zich voel ik me al beter dan afgelopen vrijdag maar dat mag ook wel als vitamine C bommetje zijnde. Ik weet dat een mens het teveel aan vitamine C gewoon weer uit piest, maarja... Op dit moment kan ik er gewoon niet genoeg van hebben naar mijn idee en de fruithapjes in allerlei verse vormen zijn dan ook niet van de lucht. Nouja, zolang m'n eetlust enigszins op peil blijft ga ik er vanuit dat het allemaal wel mee zal vallen en ik ga morgen in ieder geval gewoon aan de arbeid. Het maakt immers niet zo veel verschil of je thuis op de bank of onderweg op een stoel zit te snotteren.

    Nog wat leuke dingen te melden? Ja hoor, ook nog wel... Sinds begin oktober ben ik medebeheerder van Muzikantenplaza. Een pagina die onderdeel uitmaakt van het netwerk van Hyves en zoals de naam al doet vermoeden is die puur gericht op muzikanten. Wat je ook zoekt en/of te bieden hebt: het is er aanwezig. In eerste instantie waren we er niet zo actief mee, maar de laatste week of misschien iets meer zijn we druk bezig met campagne voeren om deze Hyve bij muzikanten onder de aandacht te brengen en het heeft succes. We zitten op dit moment al op ruim 700 leden en dat aantal groeit nog elke dag!

    Verder ben ik bezig geweest met wat veranderingen aan de site van Conductive Matter en daarnaast valt er altijd wel wat te bedenken over de vernieuwingen hier in huis die binnenkort plaats moeten gaan vinden. Eigenlijk was ik van plan om dit weekend alvast maar te beginnen met wat schuurwerk, maar m'n gezondheid liet me op dat moment even in de steek. Dat komt dus later nog wel en in die tijd kan ik mezelf mooi bedenken wat ik wanneer wil gaan doen. M'n streven is om voor de jaarwisseling de gang, de keuken en het trapgat klaar te hebben en op zich is dat best te doen, zolang er niet te veel van dit soort weekenden tussen zitten waarin ik dus echt helemaal niks doe. Maarja... wie dan leeft, wie dan zorgt...