logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 25 november 2012 - Muzikaal weekend.
Het weekend zit er weer op en om maar aan het begin te beginnen: afgelopen zaterdag hadden we met wat oud-leden van Rockband Kalamazoo afgesproken om eens wat muzikale dingetjes op een rijtje te zetten. Dat werd niet alleen muziek maken met oud-leden, maar ook nog eens op het oude nest dus wat dat betreft was het plaatje aan het begin al compleet. Het voelde goed in ieder geval, al is het bij nieuwe ideeën natuurlijk enorm zoeken en dingen uitwerken en we hebben afgesproken dat er nog een vervolg komt. Wanneer is nog even de vraag, want dit is weer zo'n dingetje zonder druk of enige stress die we er alle drie tussendoor doen omdat we het leuk vinden. Maar goed, meer info tzt... zal ik maar zeggen.

Vandaag stond in het teken van een repetitie met PV and The Heartbeats en vraag me niet waarom, maar ik stond met een vreemd negatief gevoel op. Het was vanmorgen echt zoeken naar wat motivatie om überhaupt de deur nog uit te gaan, maar eenmaal met z'n allen in de oefenruimte was dit gevoel gelukkig totaal verdwenen en om eerlijk te zijn weet ik ook niet echt waar het vandaan kwam. De repetitie na bijna 6 maanden stil zitten was in ieder geval super. Afgezien van de stemproblemen van Peter hadden we blijkbaar deze tijd met z'n allen nodig om de boel op een rijtje te zetten, maar dat we weer back on track zijn is wat mij betreft duidelijk. De sfeer goed en muzikaal stond het eigenlijk als een huis, dus ook hierover binnenkort meer info.

Woensdag 21 november 2012 - Foto's.
Gisteren was ik bij een klant in Willebroek waar wat panden klaar staan om gesloopt te worden en in m'n pauze kon ik het niet laten om daar op m'n gemak wat foto's van te maken:

origineel sloop pand willebroek belgië

origineel sloop pand willebroek belgië

Deze heb ik thuis bewerkt tot HDR versies, maar het grootste punt was in dit geval dat ik tijdens m'n werk onderweg geen statief bij me heb en dus niet in de gelegenheid was om de onder,- en overbelichte versies te fotograferen. Daar kwam in dit geval Photoshop aan te pas, maar of het daardoor nu beter of slechter is durf ik op dit moment niet te zeggen. Door de onderstaande foto's aan te klikken zal er een grotere versie in een nieuw scherm openen, dus... oordeel zelf:

sloop pand willebroek belgië

sloop pand willebroek belgië

Met name de eerste vind ik mooi omdat die echt een soort van surrealistisch beeld geeft, maar aan de andere kant kan het zijn dat ik te ver ben gegaan in het bewerken en dat hij met 'iets minder' nog mooier geworden zou zijn. Wat dat betreft heb ik gewoon te weinig ervaring in het bewerken van foto's, maar het was op zich wel leuk om hier mee bezig te zijn.

Zondag 18 november 2012 - Weekend update.
Het weekend begon vreemd. Erg vreemd zelfs, want afgelopen vrijdagochtend kreeg ik onder het rijden iets in m'n oog. Wat het geweest is en waar het vandaan kwam is me nog steeds een raadsel, want de ramen waren dicht. Het voelde in ieder geval alsof er een stukje glas tussen m'n oog en ooglid in zat. Zo pijnlijk was het, met name als ik een keer knipperde met m'n oog. Maar ja, je gaat toch zitten rommelen om wat er ook mag zitten er weer uit te krijgen, alleen lukte dat niet. Op een gegeven moment had ik het dingetje ergens in een hoekje weten te wrijven en toen ging het wel, maar eenmaal bij de volgende klant was het weer hopeloos. Daar heeft toen iemand met een bril die dienst doet als vergrootglas gekeken of er wat te zien was, maar dat bleek niet het geval en ook een oogdouche bleek niet het gewenste resultaat te hebben.

Uiteindelijk toen ik bij de laatste klant weg ging toch maar naar de huisarts gebeld en daar kon ik eigenlijk gelijk terecht. Die heeft wat zitten rommelen en is wat met vloeistoffen aan het druppelen geweest en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat er iets in gezeten moest hebben, maar dat het inmiddels verdwenen was. Wel vond hij een beschadiging en om die met rust te laten genezen werd er zalf in m'n oog aangebracht en kreeg ik een lap op m'n oog. Die moest er tot de volgende dag op blijven zitten en dan zou de pijn over moeten zijn. Goed, daar ga je dan naar huis als Piet Piraat...

Eenmaal thuis voelde ik me eigenlijk nog beroerder en ben ik uiteindelijk aan het eind van de middag gewoon maar naar bed gegaan. Achteraf bekeken heeft dat me veel goed gedaan, want hoewel ik relatief weer vroeg wakker was had ik wel een hele lange nachtrust achter de rug en het belangrijkste: de pijn aan m'n oog was weg en dat betekende dat de lap eraf mocht en dat ik niet terug hoefde naar de huisartsenpost. Helemaal opgelucht, want er waren nogal wat plannen voor dit weekend en die zouden dan moeilijk of niet door kunnen gaan.

Maar goed, zaterdag werd een relaxdag en aan het einde van de dag voelde m'n oog weer als vanouds. Vandaag begon de dag zachtjes uitgedrukt niet zo handig, want de hamster die ik twee jaar geleden voor m'n verjaardag kreeg lag met z'n pootjes omhoog in z'n kooitje. Nu weet ik dat ze sowieso niet oud worden, maar omdat hij de dag ervoor nog vrolijk rondliep en ook in het afgezette deel van de kamer het enorm naar z'n zin had verbaasde me het dat hij er toch ineens niet meer was. En dat net na de dag dat ik Rakker twee jaar geleden in had laten slapen... Qua emotie schoot dat dus even voor geen meter op, maar ja...

Vandaag stond in het teken van een optreden met Hello George, dus moest ik mezelf daar toch even voor bij elkaar vegen en dat is achteraf bekeken goed gelukt. We gingen vandaag naar Steensel voor het 50-jarig bestaan van De Höllekes. Daar stonden wat standjes van plaatselijke ondernemers en verenigingen en het was de bedoeling dat wij daar voor de muziek zouden zorgen. Nou, dat hebben we gedaan en het was helemaal te gek. Niet qua interactie met het publiek, want dat hield zich voor het grootste deel met andere dingen bezig. Maar wel qua sfeer binnen de band en ook het muzikale deel stond er gewoon. Bij de laatste gig in Tilburg liep het allemaal niet zo, maar dit keer hebben we de thuisblijvers gewoon ongelijk kunnen geven en kunnen we met z'n allen op een mooie dag terug kijken. Met een beetje geluk komen er nog wat filmpjes van die wellicht hier bruikbaar zijn, maar dat plaats ik dan ter zijner tijd wel. Eerst maar eens moe en voldaan naar m'n mandje...

Woensdag 14 november 2012 - Alcohol en verkeer.
Alcohol en verkeer gaan niet samen. Niet met een personenauto en al helemaal niet met m'n werk als vrachtwagenchauffeur... Vandaag kwam ik online in aanraking met het ASP, of wel het alcoholslotprogramma. Iets waar ik nog nooit van gehoord had, maar in het kort komt het er op neer dat mensen die gepakt worden met veel te hoog alcoholpromillage een kastje in hun auto krijgen om een ademtest uit te voeren. Heb je te veel gedronken, dan start de auto simpelweg niet.

Ook onderweg moet er regelmatig geblazen worden om op die manier te voorkomen dat je eerst iemand anders laat blazen en vervolgens alsnog zelf achter het stuur kruipt met een stuk in je kraag en zo zijn er meer maatregelen getroffen om fraude te voorkomen. Daarnaast moet het apparaat eens in de zoveel tijd worden uitgelezen en kan men dus controleren wat er in die periode allemaal gebeurt is. Aan zo'n alcoholslot zit je minimaal twee jaar vast en alle kosten die je als gevolg van de overtreding moet maken zijn voor eigen rekening.

Allemaal voor 100% terecht naar mijn idee, maar voor de beroepschauffeur heeft het verregaande gevolgen: het alcoholslot kan alleen ingebouwd worden in een voertuig waarvoor rijbewijs B geldt en zolang je aan het alcoholslotprogramma deelneemt is het rijbewijs C en/of D ongeldig, waardoor je dus minimaal twee jaar niet op een vrachtwagen of bus mag rijden. Meer informatie over het alcoholslot is hier te vinden en hieronder het filmpje wat ook op de site staat en de algemene info ook wel weergeeft, maar toch wat meer gericht is op de beroepschauffeur:



Zaterdag 10 november 2012 - Bram Moszkowicz.
Deze advocaat is de laatste tijd behoorlijk in het nieuws in verband met rechtszaken die tegen hem lopen. Het gaat te ver om hier op de details daarvan in te gaan, maar op dit moment lijkt het zelfs zo ver te gaan dat hij zijn vak niet meer uit mag oefenen en dan moet je als advocaat ook buiten de rechtszaal je creativiteit benutten en op situaties in kunnen springen. Wat er van alle beschuldigingen klopt weet ik niet, maar het is wel een leuke commercial geworden naar mijn idee :-)



Dinsdag 6 november 2012 - Drumfilmpje.
Dit keer met de titel 'Harre performs: Tonic - If you could only see'. Gewoon een beetje fun bij het repeteren en zoals in de omschrijving staat: the mistakes come for free...



En nu maar hopen dat ik niet weer gezeur krijg over rechten enzo. Technisch gezien zit er op de muziek natuurlijk wel copyright, maar een video als deze valt in de categorie 'fair use'. Al denken ze daar bij Youtube nog wel eens anders over...

Zondag 4 november 2012 - Jimmy Kimmel en Helloween.
De Amerikaanse presentator Jimmy Kimmel heeft in zijn show soms een item waar ouders kinderen moeten filmen als ze de kids iets vreselijks moeten vertellen of geven. Dat 'vreselijke' is dan nogal relatief want het kan bijvoorbeeld om een compleet waardeloos kado gaan bij Thanksgiving, maar het gaat uiteindelijk om de reacties van de kids en een compilatie van alle filmjes die op Youtube worden gezet wordt dan live in de uitzending vertoond.

Vorig jaar was de opdracht voor de ouders: vertel je kind dat je hun snoep opgegeten hebt. Dat snoep hebben ze verzameld tijdens het 'trick or treat' en sommigen van die kids gingen echt compleet uit hun bol. Van huilen en schreeuwen tot stampvoeten en zelfs het gooien met dingen en slaan toe. Reden genoeg om die stunt nog maar eens uit te halen, maar check dan de reactie van deze 3 jarige Madeline. Dan heb je je taak als ouder tot op dat moment toch aardig volbracht, als ik het voorzichtig uit mag drukken...



Zaterdag 3 november 2012 - Boodschappen en repetitie.
Boodschappen doen... Ik heb er geen hekel aan, nog sterker: ik vind het eigenlijk best leuk. Tenminste, normaal gesproken dan want bij de plaatselijke Albert Heijn was het vanmorgen een behoorlijk drama met mannen waarvan ik het idee heb dat ze eigenlijk helemaal geen zin hebben om samen met hun partner boodschappen te doen. Het verplicht mee moeten straalt er aan alle kanten vanaf: haastig door de winkel rennen, iedereen moet wijken want je hebt immers haast al snapt niemand waarom, karretjes van anderen worden (met hier en daar het nodige commentaar) in dat hele proces soms met redelijk geweld aan de kant gedrukt en dat doe je dan uiteraard allemaal met je gezicht op half zeven.

Wees dan gewoon een echte vent, zeg tegen je partner dat je helemaal geen zin hebt om mee boodschappen te gaan doen en blijf lekker thuis! Het scheelt jezelf een berg ergernis en nog belangrijker: het is echt véél beter voor mijn humeur. Maar goed, misschien zou ik in zo'n geval wat meer aan de uitdrukking "Erger je niet, verwonder je slechts." moeten denken...

Vanmiddag hadden we weer een repetitie met Hello George en dat was zoals gewoonlijk weer gezellig. Even na zitten babbelen over het afgelopen optreden, een dvd gekeken van het optreden in The Rambler, bakkie koffie met een héle grote appelflap erbij en ach ja... we hebben nog muziek gemaakt ook *grin*