logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 23 november 2014 - Geen nieuws, goed nieuws?
Geen nieuws is goed nieuws, dat is wel de uitdrukking maar of die hier helemaal op gaat? Het is niet zo dat je gelijk moet schrikken omdat er iets vreselijks gebeurd zou zijn, maar dat het de afgelopen weken allemaal nogal hectisch is laat zich wellicht door het aantal updates wel raden. Het is een paar weken enorm druk geweest op het werk en dat is op zich natuurlijk lekker als er altijd nog veel te veel mensen op zoek zijn naar een baan en die gewoon niet kunnen vinden, maar vrije tijd blijft er dan niet zo veel over en als die ook al voor een deel vol gepland zit... Nou ja, kort samen gevat ben ik soms heel blij met de dagen dat ik even helemaal niks te doen heb en dat laat ik dan ook bewust zo.

Maar goed, wat dingetjes vanaf 5 november...
Ergens in die periode zat ik nog wat rond te zoeken naar nummers van het Nederlandse bandje King Jack. Inmiddels bestaan ze volgens mij al een jaar of 2 niet meer en ze hadden echt wel lekkere eigen nummers, maar dit... dit is in mijn beleving wel zo te gek. Het gaat om een live cover van Herman Brood's Rock 'n Roll Junkie in de ochtendshow van Giel op 3FM. In wezen zit voor dit soort muzikanten op zo'n tijdstip alles al tegen en het is niet eens de zanger die het nummer zingt maar de toetsenist, maar doe je ogen dicht en je voelt de vibe van Herman. Kippevel...



En ja, ik had hem eerder al geplaatst maar ik vind het gewoon een top uitvoering en ben bang dat er weinig tot geen coverbands zijn die het op deze manier neer kunnen zetten. In het kader van de Belgische wijsheden kwam ik tijdens een rit bij onze Zuiderburen in dezelfde week dit bierviltje tegen:

belgische wijsheden theorie en praktijk


En het valt niet te raden, dus ga ik het maar gewoon vertellen: we hadden weer eens een repetitie met PV and The Heartbeats. Uiteraard omdat we graag spelen, maar de hoofdreden was in dit geval dat er een optreden aan zat te komen en het codewoord wat bij deze repetitie hoorde was 'sfeerisch'. Ja, inderdaad op deze manier geschreven en niet te verwarren met de vorm sferisch. De foto's laten zien waarom:

repetitie pv and the heartbeats

repetitie pv and the heartbeats

repetitie pv and the heartbeats

repetitie pv and the heartbeats

repetitie pv and the heartbeats

Het optreden was bij het Doffer Blues Festival in Schaijk, één van de weinige festivals die daar in de regio het hoofd nog boven water kunnen houden en waarom was al snel duidelijk want het was niet alleen gezellig maar ook nog druk! Hier een fotootje van ons op het podium, waar op dat moment Leroy als gast gitarist een nummertje mee doet:

repetitie pv and the heartbeats


Daarna begon hier thuis zo'n beetje het drama: het vervangen van alle kozijnen, deuren en ramen, het opnieuw opbouwen van het afdak tussen het huis en de schuur én het vervangen van het complete dak van de schuur inclusief de boeiboorden. Nou is dat een hoop werk, maar als je in een huis woont waar een dergelijke operatie in gang wordt gezet en je wilt ook nog een klein beetje kunnen leven dan blijf je eigenlijk aan het rommelen. De mensen die aan het werk zijn moeten dat op een normale manier kunnen doen vind ik, dus moet je ook zorgen dat ze de ruimte hebben. Maar goed, waar ga je met je spullen heen als ze op meerdere plaatsen aan de gang zijn? Tot nu toe loopt het overigens allemaal heel voorspoedig en dat het opknapt... dat is wel zeker. De kozijnen waren al rot in de tijd dat ik hier (inmiddels bijna 20 jaar geleden) ging samenwonen en in al die tijd is er eigenlijk nooit echt groot onderhoud geweest. De tijd komt dan een keer dat de boel vervangen moet worden en die is nu dus aangebroken.

Voor mij een mooie gelegenheid om even door te pakken, want omdat de zonnewering niet meer past moet die vervangen worden en dan kan ik gelijk voor wat vloerbedekking en behang gaan kijken voor de volledige bovenverdieping. Wat jaren geleden heb ik beneden zo'n beetje alles geschilderd en vervangen en boven is dat inmiddels ook gewoon hard nodig, maar ja... dat geld niet op m'n rug groeit is helaas nog steeds een feit.

Daarmee ben ik zo'n beetje wel aangeland in de afgelopen week en in deze week ontdekte ik een voor mij nieuw muzikaal wondertje. Rauw, puur en energiek: Nine Below Zero. Check de onderstaande live video's...





Dan nog wel treurig nieuws over Hello George, want Léon (onze bassist) gaat er mee stoppen. Allemaal om hele begrijpelijke redenen, maar het is gewoon een toffe gast en daarnaast een goeie bassist dus wat wil je dan eigenlijk nog meer in een bandje? Echt overleg is er nog niet geweest, maar ik verwacht wel dat we doorgaan en dat er uiteindelijk dus weer een zoektocht op touw wordt gezet om een nieuwe bassist te vinden. De afgelopen jaren met Léon waren in ieder geval mega goed, dus ik hoop dat de nieuwe bassist de groeiende lijn die we als band hebben door kan trekken.

Om in alle vrede en rust dit hele verhaal af te sluiten:

lossen renkum daemen maasbree

lossen renkum daemen maasbree

Ik sta daar bij een klant in Renkum. Aardige mensen en wat een prachtig uitzicht hebben ze daar! Ik kan van dit soort plaatjes echt genieten en ergens baal ik er dan van dat ik geen goede camera bij de hand heb en de tijd om op m'n gemak een paar echt mooie foto's te maken. Dit soort los adressen brengen op één of andere manier toch een hoop rust, hoe druk de dag ook is :)

Woensdag 5 november 2014 - Vrijheid.
Aanstaande zondag 9 november is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel: een bouwwerk wat letterlijk aan de ene kant stond voor vrijheid en aan de andere kant voor onderdrukking. Laat het nou net dit stukje IJzeren Gordijn zijn waar de wereld bij stil staat in de vorm van een herdenking, een reportage of een documentaire, terwijl ruim een half jaar eerder Hongarije de grens naar Oostenrijk als eerste open stelde. Vreemd genoeg hoor je daar zelden of nooit wat over.

Maar goed, de kern: vrijheid is een groot goed en naar mijn mening ook iets wat we snel als vanzelfsprekend aannemen, terwijl het per defenitie ook hier in het Westen niet zo is. Machtsmisbruik cq onderdrukking komt in vele vormen en is van alle tijden en alle plaatsen. De vraag is alleen of je je ogen er voor sluit of op durft te staan en er iets aan te doen...