logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 30 november 2020 - Kaasin.
November kabbelt voort en komt vandaag ten einde. Nog een maand en dan ben ik net gewend aan 2020 te schrijven of te typen en dan gaan we alweer naar 2021. Het gaat hard, enorm hard maar dat is misschien ook wel een goed teken. Ik heb het qua werk zowel op de weg als in het bos enorm naar m'n zin en het enige wat ik op dit moment eigenlijk mis is muziek maken.

Maar goed, aangezien Corona nog steeds in het rond gaat en de mondkapjesplicht morgen in gaat zal het nog wel even duren voor we dat met de band weer oppikken. Zoals altijd is er ook vandaag weer muziek op Muzikale Maandag en vandaag in de vorm van wat de band zelf 'melodische hardrock' noemt. Niet helemaal te vergelijken, maar ze zitten een beetje in de hoek van het oude Whitesnake en dat soort dingen. Daar kun je op zich niet heel fout mee gaan, al twijfel ik bij deze nieuwe Noorse band wel een beetje.

Er is namelijk nergens wat van een live opname te vinden en de productie van het nummer is op zo'n manier dat ik het allemaal wel érg clean en netjes vind klinken. Dat hoort bij de sound natuurlijk, maar ik vraag me dus even hardop af of ze het live wel waar kunnen maken. Ook hier zal een post Corona tijdperk uitsluitsel moeten bieden ben ik bang en tot die tijd doen we het gewoon met de officiële video van Runaway train.


insanity Dinsdag 24 november 2020 - Polarisatie.
Hoe het allemaal zo heeft kunnen lopen en waarom iedereen het laat gebeuren is me serieus een raadsel, maar 'polarisatie' is voor mij persoonlijk het woord van 2020 geworden. Nu kun je denken dat Corona een hoop stof op doet waaien en eigenlijk als woord van het jaar de geschiedenisboeken in zou moeten gaan, maar dat is echt maar schijn.

Dat virus komen we met z'n allen wel te boven, maar die polarisatie is een ding wat steeds ernstigere vormen aan gaat nemen. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over bij polarisatie? Als ik er even een voorgekauwde definitie bij pak dan kom ik op het volgende:

Het proces waarbij in een bepaalde gemeenschap of samenleving tegengestelde standpunten steeds verder uit elkaar komen te liggen en het dan ook steeds moeilijker wordt met elkaar samen te werken of elkaar te vertrouwen.

Veel duidelijker wordt het in mijn beleving niet en je hoeft alleen maar naar een voorbeeld als Zwarte Piet te kijken om te zien hoe meningen steeds scherper worden, de houdingen tegenover elkaar steeds grimmiger en de oplossing? Die is in mijn beleving verder weg dan ooit.

Om het hardst roepen hoe iemand moet leven en denken als het om racisme cq discriminatie gaat heeft om te beginnen niks meer met vrijheid en respect te maken. Je bent per definitie een onderdrukker als je zo bezig bent en in dat licht zijn niet alleen rechtse partijen als Forum voor Democratie en Partij Voor de Vrijheid onderdeel van het probleem, maar ook organisaties als Black Lives Matter, Kick Out Zwarte Piet en partijen als BIJ1. Nog sterker: ze zijn niet alleen onderdeel, maar misschien zelfs wel mede veroorzakers van het probleem dat ons land sociaal gezien naar de knoppen gaat.

Daarnaast is het voor alle eerder genoemde partijen blijkbaar onmogelijk om enkel het menselijk ras te zien en blijven hameren op het punt dat er gele, zwarte, blanke en weet ik wat voor kleur nog meer mensen zijn en dat die allemaal onderling nog kunnen verschillen in hetero, homo, lesbo, transgender en noem maar op maakt de verschillen alleen maar groter. Zie een mens, punt. Een mooi voorbeeld vind ik daarbij een Nederlands gezin wat ergens in Ghana op vakantie is geweest. Papa, mama en hun zoontje van een jaar of 10 hadden daar een mooie tijd en toen het jongetje met wat Ghanese vakantievriendjes bij een rivier aan het spelen en zwemmen was werd daar een foto van gemaakt.

De foto verdween bij thuiskomst in een vakantiealbum, maar was niet helemaal scherp. Toen opa en oma door de vakantiefoto's zaten te bladeren en ze bij de bewuste foto aan kwamen wees het jongetje er op en zei trots: "Die met de blauwe zwembroek, dat ben ik!" Als enige blanke jongetje stond hij op de foto tussen zwarte kinderen dus dat had hij uiteraard niet aan hoeven duiden, maar waar het hier om gaat: hij zag het verschil niet. Hij zag enkel vriendjes met wie hij leuk heeft kunnen spelen en zo zou het in mijn beleving bij iedereen moeten zijn.

unite

De wereld is in mijn beleving serieus beter af zonder mensen die hard schreeuwen hoe het moet en het woord van 2020 hoeft wat mij betreft niet mee naar 2021. Zie als mens naar elkaar om, niks meer en niks minder en de wereld zal er een mooiere plek door worden. Zo simpel kan het zijn...


muzieknoot Maandag 23 november 2020 - Animal Drive.
Een metal bandje met heel veel eigen werk, maar aangezien hun cover van The Look (origineel van Roxette) in mijn beleving geniaal is ten opzichte van dat eigen spul kies ik vandaag toch maar voor die cover.


terugblik Zondag 22 november 2020 - Week update.
Een week die rustig voort kabbelde en daarom heb ik eigenlijk niets geschreven. Een beetje werken, thuis wat rommelen, eten en slapen... daar komt het in deze Coronatijden op dit moment op neer en dan is wat mij betreft een dag als gisteren heel erg lekker. Lekker met een zaag tussen de bomen, zonder bijbehorende toestanden als klim,- en werklijnen. Basic werk, heerlijk...

Of ja, werk... dat kan ik het eigenlijk ook niet eens noemen aangezien het hier om het verwijderen van dode eiken op een helling ging bij een goede vriendin. Dat er veel dode bomen staan is bekend en de meest risicovolle zijn er ook al verwijderd, maar de afgelopen tijd waren er nog meer van de helling komen vallen en tja... als je daar je huisje onderaan hebt staan is dat niet zo'n lekker idee. Daarnaast is het hout zo lang dood dat het wel droog, maar niet rot is en het dus eigenlijk op lengte gezaagd kan worden en zo de kachel in kan.

Win win, daarmee was de week alweer ten einde en zit ik nu op zondag chill een beetje in World of Warcraft rond te kijken waar net een mega update van binnen is gekomen ten behoeve van de nieuwe uitbreiding die volgens planning aankomende dinsdag live moet gaan. Veel tijd om er aan te besteden zal ik de eerste tijd waarschijnlijk niet hebben, maar dat komt dan later wel een keer. Ik heb in ieder geval wel weer eens zin in iets nieuws, want de huidige heb ik voor mijn doen zo'n beetje wel uitgespeeld.


muzieknoot Maandag 16 november 2020 - Kane.
Je kunt van de leden van Kane en hun houding best iets vinden, maar feit blijft dat het één van de beste rockbandjes was die Nederland heeft voortgebracht en als je dezelfde mensen dan enkel als muzikant gaat bekijken wordt het ineens een heel ander verhaal.

Ze hebben in mijn beleving veel lekkere nummers gemaakt, maar deze springt er wat mij betreft altijd nog uit. De combinatie van de tekst en de muziek maakt het voor mij persoonlijk het ultieme nummer om keihard op te zetten als het allemaal even niet zo lekker gaat.


houthakker Zondag 15 november 2020 - Mr. Impulse.
Gisteren ging ik naar Dorst om daar hout op te ruimen wat er nog lag van een week of zes geleden. Er was toen door de tijd die er in het klimmen en lieren ging zitten geen tijd meer voor en daarnaast moest er nog wat jaarlijks klein onderhoud gedaan worden en dat zou ik dan gelijk mee kunnen nemen. Dit is allemaal in hetzelfde stukje bos als waar ik 2 jaar geleden licht en ruimte gemaakt heb (hier) en dat gaat niet in opdracht van de eigenaar, maar op één of andere manier vind ik dat het zo hoort.

Het enorm overgroeide perceel is weer netjes en dan moet je dat zo zien te houden en daarnaast heeft het stukje bos op één of andere manier een speciale plek in m'n hart waardoor ik het gewoon niet kan verkroppen om het weer dicht te laten groeien. Het is gewoon super om te zien dat zo'n perceel weer tot leven komt nu er een paar jaar licht en ruimte in zit, maar aan de andere kant zijn er ook dingen die nu telkens terug komen en een voorbeeld daarvan is wat begroeiing bij een aangrenzend perceel waar een hek geplaatst is. Dat hekwerk zou compleet kapot gaan als je de vegetatie daar z'n gang laat gaan en dus rommel ik daar eens per jaar even doorheen en is er niks aan de hand.

De laatste keer hebben we 2 grove dennen en een eik geveld omdat die gevaarlijk overhingen naar de buren en dat gaf deze puinhoop die nog opgeruimd moest worden:

nog op te ruimen grove den

nog op te ruimen grove den

nog op te ruimen grove den

Het opruimen en onderhoud verliep zo voorspoedig dat ik besloot gelijk wat stukken stam op maat te zagen en mee te nemen naar huis, omdat een deel van de opslag al leeg was. Daar is op zich niks mis mee, maar normaal neem ik daar een kruiwagen voor mee en die had ik nu natuurlijk niet bij me. Het gevolg was dat ik de blokken stuk voor stuk ongeveer 80 meter het bos uit heb moeten lopen om er mee bij de auto te komen en toen dat gedaan was had ik m'n sportschoolmomentje er wel een soort van op zitten.

nemo vol met hout

Maar goed, je kijkt eens naar de weersverwachting en dan blijkt dat er nogal wat neerslag verwacht wordt. De mogelijkheid om de blokken droog op te slaan heb ik thuis niet, dus besloot ik maar direct te gaan kloven. Het was al knap donker toen ik daar mee klaar was en ik was blij dat ik m'n eten al klaar had. Onder de douche en mevrouw Ping kookte, dus al met al was het een inspannende maar wel effectieve dag.


Overigens hebben veel bomen te lijden onder de enorme droogte van de afgelopen zomers en volgens mij is dat in dit perceel net zo. Toen ik het bos in kwam lopen zag ik deze liggen en als je naar het punt kijkt waar hij gebroken is, dan zit daar feitelijk geen gezonde vezel meer in.

dode omgevallen grove den

breekpunt omgevallen dode grove den

Het is allemaal compleet rot en op zich hoeft dat niet zo'n probleem te zijn, maar er staan er nog een paar meer in die ook aangetast zijn door insecten. Dat is te zien aan de kleine gaatjes in de schors en ook die lijken op een afstand dus nog gezond maar zijn in wezen gewoon klaar. Geen probleem zolang ze niet op het langs liggende pad kunnen vallen waar allerlei recreanten passeren, maar dat gaat nog wel een dingetje geven in de toekomst.

Ik hoop dat de boel lang genoeg gezond blijft zodat er jong spul kan gaan groeien wat uiteindelijk de taak van de oude bomen over zal nemen, maar de toekomst zal dat uit moeten wijzen en aangezien het om een natuurlijk proces gaat kan dit nog wel eens lang duren. Het zou een keus kunnen zijn om bomen te poten, maar hier is gekozen voor de natuurlijke weg en zoals eerder aangegeven hoop ik dat dit plan aanslaat. Vergeleken met eerder staat er sowieso meer groen in en komen er hier en daar al kleine scheutjes op, dus het begin is er.


muzieknoot Maandag 9 november 2020 - Sting & Shaggy.
Twee artiesten waarvan ik niet zou verwachten dat ze samen een nummer zouden doen, laat staan nog meer dan één en dan ook nog eens live. Toch gebeurde het in de zomer van vorig jaar en hoewel ik het als titel in het overzicht Englishman in New York heb meegegeven gaat het dus eigenlijk om wat meer nummers. Check die hier.


houthakker Zondag 8 november 2020 - Staal.
Tijdens het verwijderen van de berk gisteren had ik ineens te maken met een onaangename verrassing: staal in de boom. Nu komt dat onderin de stam wel eens vaker voor, maar in dit geval ging het om een stuk staalkabel wat in de top zat en omdat die tussen het gras op de grond lag heb ik die over het hoofd gezien. Iets wat eigenlijk niet zou mogen gebeuren, maar de zaag klapte er zo hard op dat hij ineens stil stond.

ketting vijlen onderhoud

Als zager weet je op zo'n moment dat je in principe klaar bent, want de zaagketting is op dat moment zo beschadigd dat doorgaan niet zo'n zin heeft. De zaag zaagt zichzelf niet meer door het hout, maar het lijkt dan meer op vijlen. Dat is gewoon slecht voor alle onderdelen en daarnaast schiet het gewoon ook niet op, dus werd het een poosje vijlen aan de ketting om die weer als nieuw te krijgen. Alle beitels zijn weer zoals ze moeten zijn en de zaag staat inmiddels weer in de opslag te wachten op z'n nieuwe klus.


houthakker Zaterdag 7 november 2020 - Berk.
Helaas volledig zonder foto's, maar wel enorm lekker gerommeld vandaag: berk, meter of 8 hoog, aan de rand van een perceel, hangend naar de buitenkant en dood dus moet verwijderd worden. Verzin daar maar een plannetje voor.

  • Plan A: 3 boompjes verwijderen, een treklijn in de berk, inzagen en het geheel het perceel op trekken.
  • Plan B: klimmen, dikke takken verwijderen, treklijn in de overgebleven stam, goed inzagen en daardoor de rest niet raken bij het omtrekken.
  • Plan B1 als backup voor B voor het geval de boom te slecht is en naar de top klimmen niet veilig is: klimmen, 2 takken verwijderen, de top op 2/3 van de boom inzagen en naar de buitenkant van het perceel trekken. Hierbij is het de bedoeling dat de top niet op de weg komt te liggen, maar dat hij wel zo ver valt dat de omheining niet geraakt wordt.

    Plan A bleek al snel geen optie om de simpele reden dat de eigenaar enkel de berk weg wilde hebben en alle andere bomen er omheen moesten blijven staan. Plan B werd al snel B1 toen ik een stuk passeerde waar de schors al af brokkelde en honderden pissenbedden tevoorschijn kwamen en uiteindelijk is het dus op die manier gelukt de berk veilig tegen de grond te krijgen. Een plan waar de meeste moeite en tijd in ging zitten, maar wel een plan met een 100% resultaat, een goed gevoel qua voldoening en een tevreden klant.


    inspiratie Donderdag 5 november 2020 - Roadies.
    Roadies, de (over het algemeen) mannen die met spullen van een band lopen te sjouwen als ze op tour zijn en daarmee stiekem toch een onmisbare schakel vormen in het geheel van muziek makende bands. Maar ook die worden natuurlijk wereldwijd getroffen door de Covid19 crisis omdat er geen concerten meer gehouden mogen worden.

    Dat was uiteindelijk de reden voor bands als Anthrax, Korn, Mastodon, Men Without Hats, Slaves on Dope, Refused, Quicksand, Brutal Truth, Czarface, Run DMC, Filter en Our Lady Peace om die onmisbare schakel een hart onder de riem te steken. Ze namen speciaal voor deze mensen de cover van We care a lot! op, wat origineel van Faith no more is. Ik vind het een enorme inspiratie hoe al deze mega sterren opkomen voor mensen die nooit in de spotlights staan, maar zoals eerder aangegeven wel onmisbaar zijn in de wereld van live optredens. Misschien hoort hij meer thuis bij Muzikale Maandag, maar ik vond het een aparte vermelding waard. Check We care a lot.


    het weer Dinsdag 3 november 2020 - Verschil.
    Gisteren was qua temperatuur een bizarre dag, want onderweg naar het werk was het al 18 graden en dat zou in de loop van de dag nog oplopen naar 22. En dat allemaal op 2 november...

    Maar goed, net zo bizar als die temperatuur was, zo is nu het verschil met vandaag want nu was het vanmorgen ineens maar 8 graden en werd het overdag zelfs kouder dan gisteren in de nacht namelijk maar 14 graden. Verder kwam het kwik niet en aankomende nacht zal de temperatuur alleen nog maar verder dalen. Allemaal normaal voor de tijd van het jaar, maar de hoge temperaturen en dat op maar één dag... die zijn toch opvallend te noemen.


    muzieknoot Maandag 2 november 2020 - Wolfmother.
    Mensen zijn in mijn beleving soms gewoon te kritisch als er een bandje voorbij komt wat succes heeft, maar zich heeft laten inspireren door een band of meerdere bands uit het verleden. Want tja... als het goed is cq lekker klinkt, dan is het toch prima? Check Woman.