logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 31 oktober 2010.
De laatste dag van oktober, tijd om de klok weer eens te verzetten en eens terug te kijken op het afgelopen weekend. Een weekend waarin het niet bijzonder druk is geweest in de zin van dat ik met 100.000 dingen tegelijk bezig ben geweest, maar wel druk in de zin van 'grote' dingen. Zo had ik gisteren weer een repetitie met het Eindhovens Bandje en daar gaat dan al snel een groot deel van de dag in zitten.

Het was in ieder geval goed elkaar weer eens te zien en om nu ook eens met de nieuwe bassist samen te spelen. Mij is het goed bevallen en als ik achteraf de opnames terug luister dan zat ik er met m'n gevoel toch niet ver naast. We gaan vooruit, al is het niet met sprongen maar dat hoeft ook niet... :-)

Vandaag ben ik eigenlijk zo goed als de hele dag bezig geweest met het opnieuw opbouwen van deze site. Niet dat iemand er iets van merkt, want dat doe ik allemaal offline maar er zit toch meer werk in dan ik in eerste instantie dacht. De code van deze website komt van Wim en die heb ik iets aangepast en dat diende dan in eerste instantie als de opzet voor m'n eigen pagina. Later werden er nog een paar keer dingen veranderd en intussen zitten er zoveel foutjes in de pagina dat hij eigenlijk helemaal opnieuw moet worden opgezet.

Verwacht nu geen schokkende veranderingen, want qua uiterlijk zal alleen het menu er anders uitzien en dingen zijn op een wat andere manier te benaderen dan nu, maar onderhuids zitten nogal wat veranderingen die de boel als het goed is alleen maar ten goede zullen komen. Er zullen nog wel wat uurtjes in gaan zitten voordat alles helemaal klaar is en ik ben ook nog niet bezig geweest met het verhuizen van de site naar een andere provider, dus het zal allemaal nog wel even op zich laten wachten.

Vrijdag 29 oktober 2010.
Na een laatste dag hard werken (waarbij het overigens gelukkig behoorlijk mee zat) was het vandaag tijd voor een feestje, want een stel binnen de familie had hier alle reden toe. Ze zijn namelijk 40 jaar getrouwd en als je het pesimistisch gaat bekijken is dat aan de dag van vandaag toch redelijk uniek. Als je er over nadenkt zijn er op zo'n feestje vier generaties aanwezig en dat zet mij dan weer aan het denken over mensen die er in m'n leven niet meer zijn. Zo staan vreugde en verdriet vandaag weer redelijk dicht bij elkaar, al moet ik er eerlijk bij zeggen dat het woord 'verdriet' hier misschien zwaarder klinkt dan het op dit moment voelt. Het gaat meer om de gedachte zeg maar...

Al met al een goed begin van een weekend wat als het goed is alleen maar leuker zal worden!

Donderdag 28 oktober 2010.
Na een paar maanden sudderen is het vanavond toch zover gekomen: Peter heeft om diverse redenen die ik hier niet wil noemen de stekker uit PV & the Heartbeats getrokken. Jammer om diverse redenen, want het was een leuke band met goede muzikanten en leuke mensen. Ook bijvoorbeeld omdat ik net was begonnen met opbouwen na een dag haasten tijdens het werk en hij met de opmerking binnen kwam 'van mij mag je stoppen met opbouwen'. Maar ja... Aan de andere kant natuurlijk alle respect, want door modderen zoals het de laatste tijd ging was ook geen optie.

Toch had het bandje toekomst en gezien de verhalen over het verleden van de band moest er toch echt wel iets leuks van te maken zijn. Alle ingrediënten waren wat mij betreft aanwezig, maar helaas heeft het dus niet zo mogen zijn.

Hoe nu verder? Ik heb natuurlijk nog de band in oprichting in Eindhoven en daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om muziek te maken, alleen hoe ik dat precies in het vat ga gieten moet ik nog even bekijken. Eerst dit maar eens even laten bezinken...

Zondag 24 oktober 2010.
Gisteren alles bij elkaar een vreselijk leuke dag gehad en toen ik aan het eind van de dag (lees: vanmorgen *grin*) naar huis reed zat ik zo eens over allerlei mensen na te denken die een deel van m'n leven zijn, maar ook over mensen die een deel van m'n leven gewéést zijn. Hoe kan het dat sommige mensen boeiend blijven, terwijl je (van één of allebei de kanten) op een gegeven moment de interesse verliest en een ieder zijn/haar weg gaat?

De aanleiding van deze gedachte was eigenlijk dat ik gisteren spontaan ineens met iemand in de stad wat zat te drinken. Ik heb geen zin om namen en rugnummers te noemen, maar ik ken haar al jaren, zie haar zelden en toch blijft ze boeiend en maakt m'n hart een soort van sprongetje van blijdschap als ik haar zie. Op één of andere manier is het altijd gezellig ook al zijn we het lang niet altijd met elkaar eens. Goed, dan gaat het hier over een vrouw maar betekent het dan dat vrouwen voor ons mannen per definitie boeiender zijn dan ons eigen soort? Naar mijn idee niet, want er zijn ook vrienden in m'n leven die boeiend blijven. Sommigen zie en/of spreek je dagelijks, terwijl anderen maar eens in de zoveel tijd voorbij komen dus je zou zeggen dat de kwantiteit er in dit geval niet toe doet.

Eigenlijk kom ik er voor mezelf dus niet zo goed uit waar het hem dan in zit wat mensen boeiend maakt, en die vraag wordt alleen maar lastiger als je over mensen na gaat denken waar je jaren lang een hele goede relatie mee hebt gehad en waar de interesse over en weer dus totaal verdwenen is en je elkaar nooit meer ziet of spreekt. Zo heel erg boeiend blijkt zo iemand dan uiteindelijk toch niet te zijn. In de meeste gevallen gaat het dan om vrienden of bekenden in je leven, maar er zijn ook gevallen waar het zelfs om familie gaat en dan moet er toch wel heel wat aan de hand zijn lijkt me.

Maar goed, de vraag is dus: ben jij boeiend, en waarom? Mocht iemand het antwoord weten dan kun je dit kenbaar maken via het reactie formulier of in het gastenboek. Ik ben benieuwd...

Vrijdag 22 oktober 2010.
Eindelijk weekend... Het werk verliep deze week niet zo lekker, repeteren met de band schoot er bij in. Pfff... Ik ben blij dat de werkweek nu is afgerond en dat ik aan een weekend kan beginnen waar leuke dingen gepland staan. Vanavond begin ik het weekend met een lange en hopelijk goede nachtrust, want die kan ik zo langzamerhand goed gebruiken...

Donderdag 21 oktober 2010.
Allereerst goed nieuws: de drumspullen waar ik maandag over schreef zijn terecht!

Daarna gelijk maar wat minder goed nieuws, want met PV and The Heartbeats zit het tegen. Vorige week had Peter zich afgemeld voor de repetitie en vandaag was ik de boosdoener. Dat schiet natuurlijk niet erg op, want we komen op deze manier gewoon niet verder. Of dat op te lossen is moet ik mezelf maar eens gaan bedenken en zo ja, hoe dan...

Wat ik inmiddels wel voor elkaar heb gekregen is om de sites van Conductive Matter en Rockband Kalamazoo af te melden, inclusief de bijbehorende domeinnamen. Van allebei keurig een ID tag ontvangen, dus mocht het onverhoopt toch mis gaan dan heb ik in ieder geval iets om op terug te vallen. De volgende stap is het verhuizen van deze site naar een andere provider en die vervolgens eens helemaal op de schop nemen. Maar ja, dat laatste is iets wat ik offline kan doen en op zich merken bezoekers het alleen als de boel helemaal klaar is en draait. Hopelijk dan zonder problemen natuurlijk, maar dat zijn zorgen voor later. Voorlopig ontbreekt me de tijd om deze renovatie door te voeren, dus het zal allemaal nog wel een behoorlijke tijd op zich laten wachten.

Maandag 18 oktober 2010.
Nu weet ik dat deze site niet door super veel mensen bekeken wordt, maar alle beetjes helpen in dit geval. Namens collega drummer Tanco Baart het volgende:

Afgelopen weekend uit de bandbus gestolen: 12x9 inch tom en 15x15" floortom van mijn gele transparante Fibes Crystalite drumstel(2003) in zwarte Protectionracket hoezen.

Tevens een zwarte Protectionracket hardwaretas met wielen aan een kant waar een compleet DW hardwarepakket in zat plus kruk:
- 3 flatbase DW6000 vintage style bekkenstands
- een DW6000 snare stand
- een Spaun snarestand
- een DW7000 hihat stand
- een doublebraced Stagg kruk met zwarte ribfluwelen zitting
- drie floortompoten met Pearl rubberen doppen

In het zijvak zat een Audix D6 bassdrummicrofoon en een Sennheisser E604 snare/tom microfoon met houder.

Wereldwijd zijn er maar enkele gele Fibes Crystalite sets geproduceerd en in Europa is mijn set de enige! Kansloos om stiekum vanaf te komen dus.

Als je ergens een van deze items tegenkomt mail of bel me zo snel als je kan! Beloning voor wie me mijn spullen terug kan bezorgen of me op het goede spoor kan zetten!

Tanco 06-26944967
tancobaart@yahoo.com

Drumset Tanco


Zondag 17 oktober 2010.
Terwijl we vorige week met PV and The Hearbeats besloten hadden om er nou eens echt iets van te gaan maken, kwam deze week de eerste afzegging voor de repetitie alweer binnen. Het zal ongetwijfeld een reden hebben, maar opschieten doet het niet en het draagt qua gevoel ook niet echt bij aan de feestvreugde. Als ik hier m'n mening alvast even neer mag typen, dan denk ik dat we het met deze band niet lang volhouden als het op deze manier doorgaat. Er is gewoon te veel 'gedoe' om de boel echt op de rit te krijgen, maar ja... Ik vind dat we het bandje gewoon een goede kans moeten geven en daarom hou ik het in dit geval nog wel een tijdje uit.

Met de band in Eindhoven hebben we gisteren nog twee kandidaten over de vloer gehad die auditie kwamen doen voor de rol als bassist binnen de band. We hebben er in totaal nu drie gehad en dat we een bassist hebben is zeker, maar welke? De keus tussen techniek en persoonlijkheid is behoorlijk moeilijk, maar ik weet zeker dat we daar de komende dagen wel uit komen.

Verder komt er misschien binnenkort een nieuw projektje om de hoek kijken en het gaat dan om een jamsessie met vier man, waarvan ik er met één al eerder heb gespeeld. Maar goed, daarover later mee als ik er voor mezelf wat meer duidelijkheid over heb.

Zondag 10 oktober 2010.
Weekend... Gisteren hadden we met de band in Eindhoven (die overigens nog steeds geen naam heeft) een gast over de vloer in de vorm van een bassist. De eerste ronde van de auditie's ging van start en ik moet eerlijk zeggen dat het best lekker ging. Muzikaal is de eerste kandidaat in ieder geval goed genoeg, alleen vond ik hem persoonlijk een beetje stil. Maar ja, dat is misschien op zich ook niet verwonderlijk want je ziet elkaar per slot van rekening voor het eerst en daarnaast kan de spanning van een dergelijke auditie natuurlijk ook meespelen. Nog twee kandidaten te gaan en dan kunnen we gaan overleggen...

Vandaag heb ik op deze site het formaat van de video's een beetje aangepast zodat ze iets beter te bekijken zijn. Ook zijn er een aantal video's die direct waren te bekijken verwijderd en daar is een link voor in de plaats gekomen, want in verband met het auteursrecht waar ze bij Youtube vrij streng mee zijn waren een aantal video's niet meer direct te bekijken.

Daarnaast heb ik een aantal links aangepast die nog verwezen naar lokaties die niet meer bestaan en op deze manier kwam ik er eigenlijk achter dat de verhuizing van deze site waar ik het even geleden over had nog best wel een klus zal worden. Alles moet immers even nagekeken worden en er zal best het één en ander veranderd moeten worden om de boel weer goed werkend te krijgen. Maar goed... eerst is het zaak om een aantal sites op te zeggen en dat schiet eigenlijk op dit moment niet zo erg op.

Vorige week heb ik twee opzeggingen de deur uit gedaan om er zeker van te zijn dat die binnen de opzegtermijn vallen, maar tot nu toe heb ik van de provider nog geen enkele reactie gehad en... ik heb daar een slecht voorgevoel over. Vraag me niet waarom, maar het zit er gewoon en op zich zou dat te verklaren zijn door reacties die ik online gelezen heb van mensen die al tijden bezig zijn om bij de betreffende provider weg te gaan, maar dat het gewoon niet wil lukken. Je kunt bijvoorbeeld volgens de overeenkomst per e-mail opzeggen, maar als ze daar zeggen dat ze die nooit ontvangen hebben... waar blijf je dan? Als er deze week geen reactie komt ga ik maar eens een aangetekende brief verzenden waar ze voor moeten tekenen bij ontvangst en eigenlijk vind ik het belachelijk dat het op deze manier moet maar ja...

Verder heb ik gisteren een beetje sentimenteel rond zitten zoeken op het internet en kwam ik de onderstaande video tegen. Kajsa was altijd helemaal weg van Sommarkrysset waarvan ze zei dat het best leuk was zolang je maar niet op een stoel tussen het publiek hoefde te zitten. Ik vergeleek het gekscherend met het Nederlandse "Op volle toeren" wat vroeger werd uitgezonden wat uiteraard vroeg om een reactie van haar kant. Best wel gelachen eigenlijk om dit soort dingen... Maar om terug te komen op Sommarkrysset... Ik ben er zelf (misschien gelukkig) nooit geweest, maar gisteren kwam ik dus de onderstaande video tegen van "Op volle toeren", maar dan op z'n Zweeds en ik moet eerlijk zeggen dat het in de vorm van Anna Sahlene (eigenlijk Anna Sahlin) toch wel beter en mooier is... :-)



Vrijdag 8 oktober 2010.
De werkweek zit er weer op en wat is er dan beter dan genieten van een goed stukje muziek. Slash werd bekend als gitarist van de band Guns 'n Roses en heeft nadat deze band plat ging al heel wat dingetjes gedaan, maar van een solo album was het nog niet gekomen. Afgelopen week ontdekte ik zijn eerste album wat heel simpel 'Slash' heet en daar staan best wel een aantal lekkere nummers op.

Op het album werkt hij samen met allerlei artiesten die de zang voor hun rekening nemen en zo staan er bijvoorbeeld tracks op die gezongen zijn door Lemmy (Motörhead), Andrew Stockdale (Wolfmother), Fergie (Black Eyed Peas) en... Ian Astbury, de zanger van de oude band The Cult. Samen met hem nam hij het nummer 'Ghost' op en dat is wat mij betreft één van de beste nummers van het album.

Woensdag 6 oktober 2010.
Maandag leek het er op dat Rakker het toch niet zou gaan redden en aan de hand daarvan ben ik naar de dierenarts geweest om te informeren hoe het nou allemaal in z'n werk gaat als hij dan op een bepaald moment toch een spuitje moet krijgen. Dat blijkt ook thuis te kunnen en daar kies ik dan ook voor. Het reizen geeft hem sowieso stress, ook al is het maar voor een klein stukje, en dan kan hij beter in alle rust gewoon thuis aan zijn einde komen. Maar goed, wonder boven wonder knapte hij gisteren toch weer wat op en de oude zal hij nooit meer worden, maar op dit moment gaat het naar omstandigheden zo goed dat ik het toch wel weer rooskleurig in zie.

Gisteren hebben we met PV and The Heartbeats weer bij elkaar gezeten om het nieuwe seizoen in te gaan. Als het goed is moet alles nu zo'n beetje uit de weg zijn, maar persoonlijk weet ik niet of we het seizoen 2010/2011 zullen overleven. Alles is wel zo'n beetje uitgesproken wat er speelt, maar of het hier ook echt klaar mee is... De tijd zal het leren. Voorlopig staat er in ieder geval weer een repetitie gepland en kunnen we gaan werken aan een volledige setlijst die staat als een huis. Zelfs een optie voor een optreden is er ook al, dus wat dat betreft hebben we dan wel een goede start.

Zondag 3 oktober 2010.
Ruim twee weken zonder updates... Betekent dat dan dat er niks aan de hand is of dat ik helemaal stil zit? Nou, daar komt het voor een deel wel op neer want het is in m'n leven op dit moment eigenlijk bijzonder rustig. Tenminste, als het dan over dingen gaat waar ik over wil schrijven natuurlijk ;-)

Om maar even op iets terug te komen: het verhuizen van deze website is behoorlijk op de lange baan geschoven. Ik heb wel een aantal providers gevonden die op zich interessante pakketten aanbieden, maar het is er nog niet van gekomen om te kijken of het ook daadwerkelijk interessant is om naar zo'n provider over te stappen. Een aanbieding kan op zich wel interessant zijn, maar als dan blijkt dat je voor weinig geld ook weinig uptime (= bereikbaarheid) van de website hebt schiet je er natuurlijk nog niks mee op en dat soort dingen moet ik nog even nakijken.

Verder gaat het met Rakker eigenlijk steeds minder. Hij eet nog wel goed, maar valt steeds vaker om en als hij al overeind kan blijven heeft hij de grootste moeite om een paar stappen te zetten. Zolang het vlak is gaat het nog wel, maar de trap begint nu toch echt een probleem te worden. Iets wat makkelijk op te lossen is als ik thuis ben, want dan draag ik hem gewoon naar boven of beneden maar ja... ik ben natuurlijk niet hele dagen thuis en het is dus maar afwachten hoe zich dit gaat ontwikkelen. Pijn lijkt hij nog steeds niet te hebben, dus wat dat betreft gaat het nog steeds goed.

Muzikaal gezien is het nog steeds bijzonder stil en op dit moment kan ik er ook nog niets over zeggen hoe zich dat op de lange termijn zal gaan ontwikkelen. Met PV and The Heartbeats zou het zo moeten zijn dat we binnenkort weer gaan repeteren, maar er spelen wat dingen waardoor ik me afvraag of dat ook daadwerkelijk doorgaat en met de andere band zijn we nog steeds op zoek naar en bassist(e). De audities daarvoor zijn inmiddels gepland, maar het is dus nog even afwachten of daar daadwerkelijk iemand uit komt rollen en hoe zich dat op de lange termijn gaat ontwikkelen.

De afgelopen tijd ben ik daarom zelf maar met wat dingetjes bezig geweest en dat gaat dan bijvoorbeeld om het inspelen van een drumtrack bij andere artiesten. Het (voorlopige) resultaat heb ik daar nog niet van, maar ik denk wel dat dit heel vet gaat worden gezien hoe het allemaal liep tijdens de opnames. Daarnaast ben ik met een hele andere tak van muziek maken bezig geweest, want ergens in 2001 heb ik al wat dance dingetjes in elkaar gezet maar nu kwam ik weer eens een programmaatje tegen voor op de pc waar dat ook mee kan en daar moest natuurlijk even mee gerommeld worden. Een testje staat hieronder, al moet ik er wel gelijk bij vermelden dat het echt alleen maar om een test gaat. Er zitten nogal wat foutjes in en het nummer is nog wat kaal, maar wat er nog bij moet... die inspriratie ontbreekt me op dit moment:

audio Testje: Oldskool House Beat


Je hoeft overigens het bestand niet te downloaden en kunt gewoon de speler op de pagina gebruiken. Het volume kun je in dezelfde balk aan de rechterkant eventueel wat harder zetten, want dat staat bij 4Shared standaard nogal zacht.