logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 28 oktober 2012 - Optreden Hello George.
In The Rambler gingen we er vandoor met de publieksprijs waardoor we een ronde verder waren met Hete Bliksem, een gelegenheid voor regionale bands om zich te presenteren in een soort van bandwedstrijd. Vandaag stonden we voor die gelegenheid in Little Devil in Tilburg, alleen bleek eerder dat we daar niet meer voor de competitie mee konden doen: die was er alleen voor de bands uit de regio Tilburg. Op zich jammer, maar het zal zijn redenen wel hebben en wij hebben niet minder lol in het spelen dus eigenlijk maakt het weer weinig uit.

Het traject naar vandaag was noemenswaardig, want in The Rambler liep het lekker en de eerstvolgende repetitie erna ging wel zo Super (ja, met een hoofdletter S) dat we besloten om de repetitie van gisteren maar te laten vervallen. Het gevolg was een even noemenswaardig optreden, maar dan niet helemaal in de goede zin van het woord. Begrijp me goed, het ging niet slecht maar er waren veel momenten waar kleine dingetjes mis gingen. We vingen die met z'n vieren wel op, maar alle kleine dingetjes op een hoop... dat is dan toch jammer, zeker als je jezelf bedenkt dat het de weken ervoor zo lekker ging.

Wat op één of andere manier wel altijd overeind blijft is de sfeer, want die was zoals gewoonlijk echt helemaal te gek en mede daardoor kun je als band ook dingen opvangen die mis gaan. Elkaar kwaad aankijken heeft immers totaal geen zin: het kost alleen maar energie die je beter ergens anders in kunt stoppen en op één of andere manier is dit ook de kracht achter het bandje. Ondanks dat we dus niet meer meededen in de competitie en dat het geen top optreden was wat we neer hebben gezet vond ik het persoonlijk toch weer heel leuk om te doen, en ik mag er vanuit gaan dat de rest van de band er ook zo over denkt. De volgende repetitie staat alweer gepland en dan is het de bedoeling om te gaan werken aan drie volledige sets voor het eerstvolgende optreden. Maar ja, daarover later meer natuurlijk...

Dinsdag 23 oktober 2012 - Gelachen...
Om de onderstaande video heb ik vandaag zo vreselijk moeten lachen: je moet hem niet alleen zien, maar ook horen... Voor de haastige mensen onder ons begint hij bij zo'n beetje 0.38 min:



Zaterdag 20 oktober 2012 - Repetitie Hello George.
Hier in het zuiden zeggen ze dan 'kei gaaf' en dat was het vandaag ook weer in de repetitieruimte met Hello George: naast de gezelligheid hebben we ook enorm goed gewerkt. Muzikaal vielen een hoop dingen als vanzelf op z'n plaats en bij de nummers die we al een hele tijd niet meer gedaan hadden was het af en toe even zoeken, maar ook die vielen eigenlijk helemaal niet tegen. En tja, wat wil je dan nog meer als je op deze manier een leuke hobby uit kunt oefenen?

Woensdag 17 oktober 2012 - Breedtevergunning.
M'n nieuwe breedtevergunning voor Nederland is binnen. Een boekwerk van 'slechts' 34 pagina's met dingen die je moet en dingen die je absoluut niet mag. Dat is blijkbaar om het overzichtelijk te houden...

Maandag 15 oktober 2012 - Fotootje.
*grin*

logo breaking news


Zaterdag 13 oktober 2012 - Muzikale productie.
Na een behoorlijk drukke week is het lekker om wat te ontspannen en aangezien het weer vandaag nogal niet meewerkte ben ik een beetje aan het rommelen geweest met een stuk of zeven audio tracks: 1 guitar track + 2 dobro tracks + 1 lead vocal track + 1 backing vocal track + 2 room mic tracks = What a love can be.



Donderdag 11 oktober 2012 - Opgelost?
Na een vreselijk leuke dag in het oosten van het land waar het allemaal echt als een speer liep was het tijd om naar de garage te gaan. Ik had me voorbereid op een hele lange wachttijd voor de vervanging van de Adblue unit van de vrachtwagen klaar zou zijn, maar het zat allemaal mee en na het uitvoeren van de diverse tests kon ik weer vertrekken. Conclusie: eigenlijk toch alleen maar meevallers vandaag en nu hopen dat het probleem definitief uit de wereld is...

Woensdag 10 oktober 2012 - De negende...
De negende wat? Nou, de oplettende lezer zal het misschien door hebben: afgelopen zaterdag m'n karretje opgehaald in Venlo en alles werkte weer perfect. Geen gezeur van lampjes die gaan branden enzo, maandag aan de slag, gisteren een hele leuke dag gehad en vanmorgen hobbel ik de hal in om te gaan laden en... Het laat zich raden: weer die melding op m'n scherm en dus voor de negende keer problemen met het Adblue systeem van Scania, in dit geval twee dagen na de reparatie. Moedeloos is een woord wat de lading absoluut niet dekt, laat ik het daar kort op samenvatten.

Onderweg met telefonische hulp van de thuis-dealer de foutcodes uitgelezen en toen bleek het inderdaad weer om hetzelfde euvel te gaan: een verstopte leiding en geen drukopbouw. Zij hebben vervolgens hogerop werkoverleg gehad en nu is het de bedoeling om er een compleet nieuwe unit onder te schroeven, in plaats van weer te gaan repareren. Ik kan alleen maar zeggen: ik ben benieuwd...

Vrijdag 5 oktober 2012 - Scania vs Milieu.
Het was gisteren weer eens zover: een oranje scherm in m'n auto licht plotseling op met de mededeling "Emissie-niveaus hoog". Iets mis mee? Nou, heel veel mis mee... Het is namelijk een melding van het systeem wat de uitlaatgassen controleert en er voor moet zorgen dat deze voldoen aan de Euro 5 norm. Voldoen de uitlaatgassen niet aan deze norm, dan is er iets mis in het systeem en gooit de software direct ongeveer de helft van het vermogen weg waardoor ik in mijn geval nog maar met goed 200 pk rond zit te sturen en dat schiet met een volle auto echt niet op.

Inmiddels is de ontwikkeling voor de Euro 6 norm in volle gang en er rijden zelfs al auto's rond die aan deze strenge eisen voldoen, maar bij Scania hebben ze het nog steeds niet voor elkaar om de Euro 5 auto's zonder problemen onderweg te houden. Doe daar dan eens iets aan, zou je zeggen. Maar ja... In mijn geval begon het gedonder al na een paar weken met een uitlaat die dicht zat. Een maand of wat daarna zat hij weer dicht en na een officiële modificatie... je kunt het waarschijnlijk al raden: zat hij weer dicht. Dit gebeurde allemaal in driekwart jaar tijd ofzo en telkens sta je een tijd in de garage omdat de demper vervangen moet worden. Het probleem in dit geval is dat de Adblue die aan de uitlaatgassen wordt toegevoegd niet warm genoeg wordt en daardoor een soort poedersuiker-achtige geheel gaat vormen. Dit probleem is in eerste instantie door de dealer zelf opgelost door de plaats van inspuiting wat dichter bij de motor te zetten en later is dat een officiële modificatie geworden. Dat probleem was uit de wereld...

Maar goed, sinds dien werkt het allemaal verre van vlekkeloos. Eens in de zoveel tijd licht het eerder genoemde schermpje op en wordt er dus een waarde gemeten die niet aan de eisen voldoet. Het probleem schijnt in de NOx (= stikstofoxiden) waarden te zitten die wordt overschreden, maar in mijn geval zit telkens een leiding verstopt en bouwt het systeem geen druk genoeg op. Het gevolg: 8 tot 10 uur reparatie tijd en dan kun je weer verder, maar de vraag is voor hoe lang. De ene keer gaat het bij wijze van spreken een paar weken goed en de volgende keer een paar maanden, maar mis gaat het tot nu toe in ieder geval elke keer weer. Gisteren was volgens mij de 8ste keer ofzo dat ik problemen ondervond met dit systeem en inmiddels ben ik er eigenlijk wel poepie moe van. De auto staat bij de dealer, wordt weer gerepareerd en laten we hopen dat hij het vanaf nu gewoon voor de rest van de tijd blijft doen...

Maandag 1 oktober 2012 - Week update en Hallo Sjors.
Om maar gewoon met het eerste te beginnen: de week was qua werk nogal een beetje wazig. Drukke dagen met veel adressen en hier en daar relatief weinig gewicht, een breedte transport wat tussendoor nog even gedaan moest worden en meer dan gemiddeld enorm vast in de file gestaan. Het toppunt van dagen die niet liepen was afgelopen vrijdag in België: van te voren had ik er al een paar in Zeeland gehad, waar één adres verkeerd bleek te zijn. Op zich was het makkelijk om het materiaal alsnog op de goede plaats te lossen, maar als ik er rechtstreeks naar toe had kunnen rijden had me dat toch wel het één en ander in tijd kunnen schelen.

Daarna dus naar de zuiderburen waar één pallet met een paar kleine schijven in Gent me ijskoud een uur kostte. Daarna door naar Aalst en daar kon ik even na 13.00 uur weg om vervolgens nog 'even' via St. Niklaas en Heist op den Berg naar Mol te rijden. Naar St Niklaas ging nog, maar daarna zat het eigenlijk de hele tijd tegen waardoor ik pas tegen half vier in Heist op den Berg stond en er daar achter kwam dat ze maar tot half vier aanwezig waren. Toch waren de mensen daar nog zo vriendelijk om even te lossen en kon ik door naar de laatste in Mol. Daar zou ik met veel pijn en moeite pas over vijven aankomen en had ik ook daar het geluk dat er iemand op me stond te wachten. Kortom: het was een heel gedoe, maar... m'n karretje was weer leeg en daar gaat het dan per slot van rekening om.

Verder waren er in de week weinig bijzonderheden, behalve dan dat ik via Twitter deze foto wedstrijd tegen kwam. Er zitten naar mijn idee echt hele mooie plaatjes tussen die je eventueel ook kunt gebruiken als achtergrond voor het bureaublad van de pc. Het weekend stond eigenlijk bijna in zijn geheel in het teken van Hello George, want zaterdag was het nog een kwestie van repeteren. Aansluitend een feestje bij vrienden die samen hun verjaardag vierden en waar één van de twee ook nog eens 50 werd en zondag konden we met het bandje eindelijk weer eens een keer een podium op ter gelegenheid van een bandwedstrijd genaamd 'Hete Bliksem'.

hete bliksem rambler eindhoven hello george


Het gaat hier om een wedstrijd voor coverbands die georganiseerd wordt door Voncken Events (link). Ruud Voncken heeft zich persoonlijk ingezet voor deze wedstrijd, waarbij de tour voor zover ik weet drie podia aandoet: The Rambler in Eindhoven, Muziekcafé Helmond in Helmond en The Little Devil in Tilburg. De bands worden beoordeeld door een vakjury die uiteindelijk een winnaar uit zal kiezen die een optreden als hoofdact mag verzorgen tijdens de Hete Bliksem wedstrijden én wordt opgenomen in het bestand van Voncken Events. Er is ook een publieksprijs en de band met de meeste stemmen mag in dat geval meedoen aan een volgende ronde in een andere regio. Alle bands krijgen sowieso het juryrapport en een opname op DVD van het eigen optreden.

Voor ons was het de bedoeling dat we om 15.00 uur al aanwezig waren en de sfeer zat er onderling zoals gewoonlijk al snel in. Toen we eenmaal met een drankje op het terras zaten hoorden we dat er een band was afgevallen en dat het schema hier en daar wat aangepast zou worden. De aanvangstijd werd wat later en elke band mocht een paar nummers meer spelen dan gepland en dat is natuurlijk altijd goed :-) Ed ging als onze bandvertegenwoordiger naar voren tijdens de loting en trok de derde en laatste tijd. Gunstig aan de ene kant omdat je dan met publiek te maken hebt wat al een beetje warm is, maar aan de andere kant is het wel een hele tijd wachten voor je aan de beurt bent. Maar ja, die tijd wisten we wel vol te krijgen door naar de andere bands te kijken en tussendoor even een hapje te gaan eten.

Tegen 19.00 uur begonnen we uiteindelijk met onze set en op wat dingetjes na liep dat eigenlijk best wel aardig. Het blijft leuk om af en toe te moeten improviseren omdat een optreden op één of andere manier toch altijd net iets anders loopt als dat je het tijdens een repetitie in je hoofd hebt. Hier komt de 'feel' naar voren die je naar mijn idee met elkaar moet hebben en waardoor het voor het publiek eigenlijk niet eens opvalt dat er iets (behoorlijk) mis gaat. Het leuke aan Hello George is dat het echt een soort van gezelligheids band is. Sfeer staat toch wel bovenaan en daarnaast proberen we natuurlijk muzikaal ook wat neer te zetten, maar het moet in eerste instantie leuk zijn en... dat is het. Tenminste, dat vinden wij en blijkbaar wij niet alleen want het publiek verkoos ons gisteren tot winnaar van de publieksprijs!

We konden het zelf nog maar moeilijk geloven dat de meerderheid van de stemmen naar ons was gegaan, maar toch was het echt zo en zijn we dus een ronde verder. Blijkbaar werkt die leuke sfeer onderling toch aanstekelijk en zijn we naar mijn idee goed bezig. Uiteindelijk werd het deze avond gelukkig niet al te laat, want vandaag volgde er uiteraard weer een normale werkdag en ook wat dat betreft gaan de compimenten allemaal richting Ruud: de organisatie was echt helemaal te gek en we hopen nog vaker met dit soort dingen mee te doen.