logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Vrijdag 31 oktober 2014 - Afrekening.
In het criminele circuit? Nou... het zou min of meer met criminaliteit in verband gebracht kunnen worden, dus daarom hou ik het wat oppervlakkig. Afgelopen week deed ik bij een webshop een bestelling en aangezien ik daar een account heb was dat zo geregeld, alleen kun je er niet met iDeal betalen. Persoonlijk vind ik dat erg jammer, maar ja... dan maar met de creditcard. Het punt was dat ik na het doorlopen van bijna het hele traject terecht kwam op de website van m'n bank en daar hoort een pincode bij. Crap... die wist ik niet meer dus vanaf daar heb ik de bestelling afgebroken, er vanuit gaande dat ik die toch niet betaald had en ook niet kon gaan betalen.

Even later een mailtje van de webshop met daarin de bevestiging van de bestelling. Huh? Ik heb niet betaald, dus hoe kan ik dan een orderbevestiging krijgen? Maar ja, dat ding kan ergens in het traject wel standaard verzonden worden dus ik maak me nog steeds niet sappig en wacht rustig af wat er verder gaat gebeuren. Dat bleek een werkdag later: de bevestiging van de verzending. Ga ik dan dingen gratis krijgen? Leuk natuurlijk, maar zelf wil ik ook krijgen waar ik recht op heb en daarom had ik me inmiddels voorgenomen dat ik pas zou gaan bellen als ik de spullen in huis had en dat er na verloop van tijd nog steeds niks van m'n rekening afgeschreven zou zijn. Overigens zat er een track and trace nummer bij de laatste mail waardoor bleek dat het pakket daadwerkelijk het magazijn van de webshop had verlaten en zich inmiddels in een loods van UPS bevond.

Ik vond het toch spannend worden om eerlijk te zijn en toen ik twee dagen later thuis kwam lag het pakket op me te wachten, zonder ooit een betaling te hebben afgerond. Maar goed, om de spanning toch maar direct weg te nemen: inmiddels is het bedrag ook van m'n rekening afgeschreven. Iets wat aan de ene kant natuurlijk de bedoeling was, maar hoe dat nou kan zonder een betaling af te ronden? Blijkbaar kun je de laatste check van een bank achterwege laten en kan er alsnog geld van je rekening geschreven worden, iets wat me juist niet mogelijk zou moeten lijken want waarom zou je anders die controle van de bank er nog inbouwen?

Ik heb dan voor mezelf ineens een aantal vragen: zit dit probleem in de code van de site bij de webshop, zit het bij de bank, was het toeval of kan iedereen hier op elk moment 'misbruik' van maken, moet ik het melden en zo ja waar dan of... hoort het misschien gewoon zo te werken? Eigenlijk zou ik gewoon moeten proberen of het weer kan om toeval uit te sluiten, maar aangezien ik niks nodig heb vind ik het niet zo handig om geld uit te geven om daarmee een probleem met betalingsverkeer aan te tonen.

Hoe dan ook: feit blijft dat ik het vreemd vindt dat er wel om een pincode en dergelijke gevraagd wordt, maar dat je die uiteindelijk dus niet nodig blijkt te hebben en naar mijn idee is het systeem op deze manier heel makkelijk te misbruiken. Tenzij het zo hoort en je bij een creditcard helemaal geen check met je pincode hoeft te doen natuurlijk, maar dan nog... waarom vragen ze er dan om? Mocht iemand me iets meer hierover kunnen vertellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Zondag 26 oktober 2014 - Hello George.
Om met de deur in huis te vallen... eerst nog maar wat foto's van Hello George bij Cult en Tumult in Veldhoven, wat we eind vorige maand deden. De maker van de foto's is overigens Peer Somers:

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

hello george on stage cult en tumult veldhoven

Zo'n soort weekend was het dit keer weer overigens, want we stonden gisteren samen met Bont & Bluegrass, Bulldog LT en The Specs op Wintertijd 2014. Een festivalletje wat georganiseerd wordt door De Brouwketel in Escharen en waar normaal in 3 zalen verschillende bands optreden. Een leuke opzet, want er is voor een ieder wat wils alleen bleek de opkomst dit jaar niet helemaal zoals verwacht: meer dan gezellig druk werd het niet in één zaal en dat betekende dat het publiek een beetje heen en weer wandelde tussen de bands die om beurten aan het spelen waren.

Op zich natuurlijk ook leuk en de sfeer was er wat mij betreft niet minder om, maar vanuit de organisatie gezien zou het natuurlijk het mooist zijn als alle zalen gevuld zijn en de bands tegelijkertijd hun ding kunnen doen. Het was een lange dag, maar we hebben lekker kunnen spelen en dus was het zeker de moeite waard :)

drumkit harre podium wintertijd 2014 brouwketel escharen
Ik was een keer als eerste klaar, maar ja... dat had voor het grootste deel betrekking op het feit dat we met twee bands m'n kit zouden gebruiken.

indeling zalen wintertijd 2014 brouwketel escharen

bulldog lt wintertijd 2014 brouwketel escharen
Bulldog LT.

the specs wintertijd 2014 brouwketel escharen
The Specs.

En deze foto wil ik je ook niet onthouden:

gertjan gerrit harre podium wintertijd 2014 brouwketel escharen

Normaal een eenheid als ritmesectie bij PV and The Heartbeats, maar vanavond gescheiden op een podium. Het was gaaf met The Specs en Hello George, maar ik moest Gertjan hier toch even voor op de vingers tikken... *grin*

Vrijdag 17 oktober 2014 - Meer info filmpje.
Het filmpje wat ik afgelopen woensdag plaatste heeft online heel veel los gemaakt en aan de hand daarvan schreef Jurgen Eeckhout van het Belgische 'Het Laatste Nieuws' het volgende artikel:

Filmpje spectaculair ongeval op E40 massaal gedeeld op Facebook

Op het internet is er een filmpje opgedoken van een spectaculair ongeval op de E40 in Aalter van 13 augustus. Het wordt massaal gedeeld op Facebook. Je ziet een wagen tweemaal keihard botsen met twee verschillende vrachtwagens. Het slachtoffer, Jasmien Claeys (25) uit Kalken, overleefde het ongeluk als bij wonder, maar staat nog altijd voor een lange revalidatie. "Ik heb overdreven veel geluk gehad", reageert ze gisteren. "Maar die beelden terugzien, en vooral die reacties lezen, is erg confronterend." We waarschuwen gevoelige lezers voor de harde beelden.

De video werd door een vrachtwagenchauffeur op 13 augustus met zijn dashcam gemaakt. Je ziet hoe de man een minuut lang op het rechtse rijvak richting kust rijdt. Niks aan de hand zou je denken, totdat hij de afrit in Aalter nadert. Daar gaat het gruwelijk mis. Een lichtblauwe Ford gaat opeens bruusk van het linkervak naar de voorsorteerstrook om de snelweg te verlaten. Door een gele vrachtwagen op het rechtse vak kan de bestuurder van de Ford, Jasmien Claeys, echter niet zien dat de auto's aan de afrit stilstaan.

Jasmien heeft geen enkele kans om uit te wijken op het moment dat een stilstaande vrachtwagen opeens voor haar opdoemt. Ze knalt met haar autootje tegen een vrij hoge snelheid tegen de achterkant van de truck. Door de harde klap wordt haar wagen weggeslingerd naar links, waar die door de tientonner van de filmende chauffeur wordt aangereden. De auto kaatst heen en weer.

Maar Jasmien heeft blijkbaar een speciale engelbewaarder, want ze overleefde de zware aanrijding. Ze brak enkel haar bovenste twee nekwervels en verbrijzelde haar hand. Ze werd wakker uit een coma en revalideert nu volop. Jasmien schrok echter toen ze de beelden van de dashcam terugzag en ook de reacties las.

"Ik heb het filmpje al meerdere keren gezien. Nochtans zouden die beelden pas na het proces vrijgegeven mogen worden", zegt ze. Het filmpje, dat opdook op een Poolse Facebookpagina, werd inmiddels al meer dan 10.000 keer gedeeld.

Bron: Het Laatste Nieuws

Wat mij dan opvalt, of eigenlijk: waar ik over val is dat ze in het laatste stukje zegt dat de beelden pas na het proces vrijgegeven zouden mogen worden. Ik vind het namelijk een hele dikke prima dat de beelden online gezet zijn, zeker als iemand dit soort acties uithaalt. Zou ze denken dat ze zonder de beelden vrijgesproken zou worden van het veroorzaken van dit ongeval? Mocht dat het geval zijn, dan ben ik blij dat de beelden er wél zijn en hoop ik zelfs dat ze gewoon als veroorzaker wordt aangewezen. Wat voor gevolgen het voor haar persoonlijk ook heeft, want acties als deze zijn wij als chauffeurs echt helemaal beu.

Het komt gewoon te vaak voor dat we alles uit de kast moeten halen om een ongeval te voorkomen en als het gewoonweg niet te voorkomen is hangt er al het vooroordeel in de lucht van "Niet op zitten letten" cq "In slaap gevallen" en/of "Niet voldoende afstand gehouden". Beelden als deze laten de keiharde realiteit zien en moeten wat mij betreft daarom zoveel mogelijk gedeeld worden om te laten zien hoe dit soort oerstomme acties af kunnen lopen en dan heeft deze Jasmien in wezen nog alle geluk van de wereld dat ze het overleeft heeft. Velen in een vergelijkbare situatie vertellen het namelijk niet na en de vraag is wie er dan nog naar de chauffeur omkijkt die iemand dood gereden heeft, maar waar hij totaal niets aan kon doen...

Het zal ijdele hoop zijn, maar ik zou zo graag zien dat de totale mentaliteit onderweg juist door dit soort beelden zal veranderen. Nu neem ik het natuurlijk op voor m'n beroepsgroep en daar zitten ook idioten tussen, dat geef ik direct toe maar het is nu eenmaal zo dat we met z'n allen aan het verkeer deelnemen en er dus ook met z'n allen voor kunnen zorgen dat iedereen 's avonds gezond thuis komt. Mij is het deze week weer gelukt, ik ben er bewust blij mee en ga weekend vieren...

Woensdag 15 oktober 2014 - Bewustwording.
Een tijdje geleden schreef ik over de gevaren die m'n werk met zich meebrengt en daar heb ik nu een mooi voorbeeld bij gevonden. Het gaat om een video van een ongeval wat al in augustus van dit jaar plaats heeft gevonden op de E40 bij het Belgische Aalter, maar op deze manier kun je mooi zien hoe mensen nog even écht de vrachtwagen voorbij willen en waar het vervolgens hopeloos mis gaat zonder dat je er als chauffeur iets aan kunt doen.

Ik hoop met het plaatsen van deze video te bereiken dan mensen onderweg zich meer bewust gaan gedragen in plaats van als een dolle door het verkeer te razen, met de gedachte dat het toch wel goed zal komen. Ooit gaat dat mis en de vrouw die deze auto bestuurde is volgens de berichten over het ongeval met zwaar lichamelijk letsel naar het ziekenhuis gebracht. Wonder boven wonder, maar of ze het uiteindelijk daadwerkelijk overleeft heeft is voor mij niet na te gaan.



Dinsdag 14 oktober 2014 - Gavin Harrison.
Als drummer heb ik twee helden. De eerste is Chad Smith vanwege de enorm strakke rock groove die hij neer kan leggen onder zo'n beetje alles wat hij speelt en de tweede is bij het grote publiek minder bekend, maar dat maakt hem zeker niet slechter. Het gaat dan om Gavin Harrison, de drummer van Porcupine Tree en daarnaast doet hij nog heel veel andere dingen.

Gavin is technisch zó vreselijk goed, is zó vreselijk op tijd en daarnaast is het ook nog eens een hele aardige man in de omgang. Vanwege een rechtenkwestie kan ik de video niet direct plaatsen, dus de link volgt even verderop waarbij ik gelijk maar zeg dat je op zich niet van de muziek hoeft te houden maar het gaat om zijn manier van spelen. De video is overigens live en hier te bekijken.

Zondag 12 oktober 2014 - Penny Dreadful.
Nu zul je jezelf misschien afvragen waar de titel van vandaag op slaat en het gaat in dit geval om een serie die op tv wordt uitgezonden, waarvan het naar mijn idee jammer is dat hij in Nederland alleen op Netflix te bekijken is. Ik heb hem via internet zitten kijken en vind hem echt helemaal te gek, alleen om hier de boel samen te gaan zitten vatten... daar ben ik dan een beetje lui voor dus vandaar hieronder een gekopieeërd en geplakt stuk van Jeroen de Goeij, chef redaktie Televizier (bron). Maar goed, de meest korte samenvatting: wat mij betreft een regelrechte aanrader!

Penny Dreadful heeft meer te bieden dan bloed, monsters en schrikmomenten. De horrorserie is ook mooi gemaakt, goed geschreven en sterk geacteerd.

Timothy Dalton als Sir Malcom in Penny Dreadful
Timothy Dalton als Sir Malcom (© 2014 Showtime)


Het verhaal van Penny Dreadful speelt in Londen aan het einde van de 19de eeuw. Een heer van stand zet alles op alles om zijn dochter uit de klauwen van een bloeddorstige vampier te redden. Aan zijn zijde een medium dat af en toe bezeten wordt door een demon en een zwijgzame rechterhand uit donker Afrika.

Daarnaast huurt hij een alcoholistische pistoolheld uit Amerika in en maakt hij gebruik van de diensten van een jonge arts met een obsessie voor lijken. Samen gaan ze op jacht naar een Dracula-achtige vampier met wortels in het oude Egypte.

Van Dr. Frankenstein tot Dorian Gray.
Penny Dreadful bewijst dat het ‘gouden tijdperk’ van de tv-serie nog lang niet voorbij is. De serie wijkt af van de platgetreden paden en geeft het horrorgenre een nieuwe draai. Bekende personages uit beroemde verhalen komen bij elkaar en krijgen stuk voor stuk een nieuwe lading. Dracula, de wolfman, Dr. Frankenstein, dandy Dorian Gray... Liefhebbers kunnen hun lol op en zullen meer klassieke personages herkennen.

John Logan.
Schrijver en bedenker John Logan heeft Penny Dreadful slim in elkaar gezet. Stap voor stap onthuld hij de achtergronden van zijn personages. Op die manier houdt hij de aandacht goed vast tussen de bloedstollende momenten. Hier en daar blijven er wel vragen onbeantwoord, maar Logan heeft al beloofd dat goed te maken in seizoen 2 van Penny Dreadful.

De cast onder aanvoering van Timothy Dalton (voormalig James Bond), Eva Green (voormalig Bond-girl) en Josh Hartnett (beschouw dit maar als zijn comeback) maakt dankbaar gebruik van het sterke scenario waarin ze om de beurt de ruimte krijgen om te laten zien wat ze kunnen.

Schets van het Victoriaanse Londen.
Londen aan het eind van de 19de eeuw ziet er prachtig uit, compleet met de donkere straten en stegen waarin Jack the Ripper zijn slachtoffers zoekt. De titel van de serie verwijst naar de goedkoop pulpblaadjes uit die tijd die vol stonden met sensatiebeluste verhalen.

Mooi is ook de schets van het historische moment waarop de wetenschap, de industrialisatie en allerlei nieuwerwetse uitvindingen de moderne tijd inluiden. Als een soort figuranten zie je ze her en der bijna terloops voorbij komen, waaronder de fotografie, de telegraaf en de eerste versie van de platenspeler. Feit en fictie lopen vloeiend in elkaar over.

James Bond-connectie.
Schrijver en bedenker John Logan is niet de eerste de beste. Hij verdiende al Oscarnominaties met zijn scenario’s voor Gladiator, The Aviator en Hugo. Producent is Sam Mendes, die met American Beauty al een Oscar won. Op dit moment werkt hij vooral aan James Bond-films, waaronder Skyfall. En inderdaad, die laatste is mede geschreven door John Logan.

Maandag 6 oktober 2014 - Sprongetje.
Vanaf de vorige keer maken we even een klein sprongetje van twee weken en dat heeft als reden dat ik eigenlijk nog op een aantal foto's zat te wachten, maar die lijken niet te komen dus ga ik hier maar verder met wat ik op dit moment wel heb...

Het sprongetje gaat qua blog ruim een week terug in de tijd, want toen stonden we met Hello George op het festival Cult en Tumult in Veldhoven (website). Een festival waar de aanpak gewoon hartstikke goed bleek te zijn en ondanks dat we in de middag op het programma stonden was er toch wel behoorlijk wat publiek bij ons in de tent aanwezig. De kleine foutjes die her en der tevoorschijn kwamen konden het publiek blijkbaar niet deren en we wisten een leuke en ontspannen sfeer neer te zetten die bij onszelf ook wel op één of andere manier voor een soort van ontlading zorgde. Het was in ieder geval enorm leuk om hier te staan en wat ons betreft gewoon volgend jaar weer... :-)

Hier onder volgen wat foto's die op de dag gemaakt zijn:

hello george cult en tumult veldhoven aankondiging

hello george cult en tumult veldhoven tent

hello george cult tumult veldhoven mededeling

hello george cult tumult veldhoven kleedkamer bordje

hello george cult tumult veldhoven kleedkamer fons ed

hello george cult tumult veldhoven kleedkamer leon fons

hello george cult tumult veldhoven kleedkamer fons

hello george cult tumult veldhoven kleedkamer harre ed

hello george cult tumult veldhoven kleedkamer fons ed

hello george cult tumult veldhoven stage 1

hello george cult tumult veldhoven stage 2

hello george cult tumult veldhoven stage 3

hello george cult tumult veldhoven stage 4

hello george cult tumult veldhoven stage 5

hello george cult tumult veldhoven stage 6