logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 31 oktober 2016 - Dream Theater.
Vorige week nog sentiment van vroeger met disco van de Bee Gees, vandaag ook sentiment van vroeger maar dan met Dream Theater. Een band die niet door iedereen gewaardeerd wordt vanwege hun soms ellenlange passages in de nummer, maar hier en daar kan ik dat juist enorm op prijs stellen en het nummer van deze muzikale maandag is daar een voorbeeld van. De brug is met iets van 4 minuten bijna een nummer in een nummer te noemen, maar zit wat mij betreft zo enorm gaaf in elkaar dat ik het op een dag als vandaag wil noemen. Check Lines in the sand.


muzieknoot Maandag 24 oktober 2016 - Bee Gees.
Vorige week zat ik met een nummer van 'vroeger' op muzikale maandag en nu ga ik nog een stapje verder. Verder terug in de tijd bedoel ik dan, want de Bee Gees scoorden hun hits natuurlijk een stuk eerder dan Duran Duran. Je hoeft niet van de muziek van deze drie broers te houden, maar iconen zijn het wat mij betreft zeker wel al leeft op dit moment alleen de oudste broer Barry volgens mij op dit moment nog. Een wat mij betreft mega klassieker is Staying alive, hebben ze natuurlijk nog veel meer hits op hun naam staan.


sky Zondag 23 oktober 2016 - Reunie.
Vandaag ben ik samen met Linda naar een reunie geweest van het nestje van Odin, de Marxdorfer wolfhond. Het was een prachtige dag om met z'n allen in Noordwijk aan het strand rond te lopen en de honden lekker te laten rennen, al dacht Odin daar in het begin even heel anders over. Die liep wat angstig in het rond te kijken, maar na een minuut of tien kwam hij los en voelde hij zich helemaal in zijn element. Zowel voor de mensen als voor de honden was het dus een mooie en leuke dag, zoals de korte video hieronder laat zien. Overigens hoort de Sint Bernard niet bij de groep en is in dit beeld de groep niet compleet, maar de video is er voor het idee :)




joke Woensdag 19 oktober 2016 - Eekhoorn vs vogel.
Okee... echt humor is het niet, maar ik werd vandaag wel ineens erg vrolijk van de onderstaande foto's die ik via Twitter tegen kwam en gemaakt zijn door een Russische fotograaf. Een naam stond er verder niet bij, dus meer info heb ik niet...

eekhoorn vs vogel



muzieknoot Maandag 17 oktober 2016 - Duran Duran.
Sentiment op muzikale maandag, daar komt het vandaag op neer. Afgelopen week kwam ik een video tegen van Duran Duran, een Engelse band die in de jaren '80 echt super populair was, alleen viel me de recente live opname die ik op dat moment voorbij zag komen serieus enorm tegen. Het is bijna jammer te noemen dat de mannen zich nog lenen voor live gigs na alles wat ze doorgemaakt hebben, maar goed... Daarom plaats ik die betreffende live opname ook niet maar één uit hun hoogtijdagen. Van het live album 'As the lights go down': Planet Earth.


terugblik Zondag 16 oktober 2016 - Week update.
Qua belevenissen zijn het bijna saaie weken te noemen, maar Rijkswaterstaat wist afgelopen week nog even een duit in het zakje te doen door de Merwedebrug bij Gorinchem af te sluiten voor alle verkeer boven de 3500 kg. De brug was al een tijd afgesloten voor uitzonderlijk vervoer boven de 60 ton, maar tijdens een inspectie waren er wat scheurtjes in de constructie van de inmiddels 55 jaar oude brug tevoorschijn gekomen en konden de mannen van Rijkswaterstaat in verband met de veiligheid eigenlijk niet anders dan de brug volledig afsluiten voor zwaar verkeer.

merwedebrug gorinchem


Maar is dat zo'n probleem dan? Nou, als je jezelf bedenkt dat er eigenlijk maar 4 noord/zuid routes zijn en dat de A27 één van de drukst bereden routes is in verband met de havens van Rotterdam en Antwerpen... Ja, dan is het ineens een behoorlijk probleem en om dat in een paar cijfers uit te drukken: dagelijks passeren gemiddeld zo'n 90.000 voertuigen deze brug en 18.000 ervan zijn vrachtwagens. Let wel: de touringcars en andere voertuigen die ook boven de 3500 kilo vallen zitten daar nog niet eens bij, dus dan kun je nagaan hoeveel verkeer er ineens op andere wegen terecht komt en in dit geval werd het een geval van omrijden via de A16 of A2. Allebei wegen die onder normale omstandigheden al zuchten onder het verkeersaanbod kregen nóg meer verkeer te verwerken en er ontstonden uiteraard lange files met echt héél veel vertraging.

Daarnaast werden deze week de woorden 'twijfeltruckers' en 'dwaaltruckers' door de Verkeersinformatiedienst toegevoegd aan de Nederlandse taal en het ging dan respectiefelijk om truckers die toch maar naar de brug reden en daar (uiteraard) door de politie alsnog tegen werden gehouden en om truckers die hier of daar maar een afslag namen om vervolgens door de lokale dorpen te gaan dwalen, wat op zich ook wel weer een puinhoop gaf aangezien met name buitenlandse chauffeurs uiteraard niet zomaar de weg weten maar ook Nederlandse collega's zouden uiteindelijk in deze categorie gaan vallen. Rijkswaterstaat besloot daarop om op de noord/zuid route al het verkeer bij Avelingen (net ten noorden van de brug) er af te leiden, daar een selectie te maken en vrachtverkeer vervolgens terug te sturen. Hetzelfde werd op de zuid/noord route gedaan bij de afrit Nieuwendijk. Op donderdag zag ik bij één van de weginspecteurs van Rijkswaterstaat een foto voorbij komen waarbij papieren A4'tjes met daarop de te volgen route werden uitgedeeld aan chauffeurs die de weg niet zomaar wisten en dat dan ook nog afzonderlijk in hun eigen taal. Kijk, ze begaan in principe een overtreding door toch naar de brug te willen rijden maar ik vind dat je dan als Rijkswaterstaat zijnde echt wel servicegericht te werk gaat en het scheelde inderdaad een dotje ellende in de omliggende dorpen.

Wat nog wel een probleem zou gaan veroorzaken en waar voorlopig nog geen oplossing voor is zijn de files die ontstaan door het omrijdende verkeer en dan met name op de A2 vanuit Amsterdam richting Den Bosch. Nu zou je jezelf af kunnen vragen wat deze verkeersader met de brug bij Gorinchem in de A27 te maken heeft, maar dat is op zich redelijk makkelijk uit te leggen. Omrijdend verkeer wat vanaf Amsterdam normaal richting Gorinchem zou rijden gaat nu rechtdoor over de A2 en vervolgens bij Den Bosch over de A59 richting Waalwijk, om uiteindelijk verderop weer bij knooppunt Hooipolder uit te komen waar ze de normale weg vervolgen. Vanaf het zuiden gezien zijn het dan de knooppunten Empel, Deil, Everdingen en Oudenrijn die een hele dot extra drukte te verwerken krijgen, terwijl die zoals eerder al geschreven toch al vol staan in de spits. Het probleem zit hem dan met name in de laatste twee knooppunten, want als Everdingen vol loopt zal ook Oudenrijn vol komen te staan. Vanuit Amsterdam gezien ligt net voor knooppunt Oudenrijn tegenwoordig de Leidsche Rijntunnel en om veiligheidsredenen mag in die tunnel geen file staan.

Het voorspelde scenario wat afgelopen vrijdag waarheid werd is dan als volgt: knooppunt Everdingen (net ten zuiden van Utrecht) krijgt zoveel drukte te verwerken dat er file komt te staan, dit zorgt er uiteindelijk voor dat het net iets noordelijker gelegen knooppunt Oudenrijn ook dicht komt te staan en dat veroorzaakt dan weer drukte in de Leidsche Rijntunnel. Maar wacht... daar mocht geen file staan, dus begint er bij Rijkswaterstaat iemand op wat knopjes te drukken om het verkeer wat de tunnel vanuit het noorden in gaat te doseren en het gevolg daarvan is dan dat het verkeer vanaf zo'n beetje knooppunt Holendrecht (net ten zuiden van Amsterdam) over een afstand van zo'n 20 km stil komt te staan met vertragingen van Amsterdam naar Den Bosch oplopend tot zo'n 2 uur.

Ik kwam er om eerlijk te zijn afgelopen week redelijk mee weg omdat ik een paar keer richting zuidwest België heb zitten sturen en dan vanaf de A27 binnendoor de weg goed weet, waardoor de vertraging eigenlijk niet meer was dan een minuut of tien. Andere dagen kwam ik gelukkig vanaf het zuiden of oosten naar huis, waardoor er eigenlijk geen vertraging was maar kort samengevat was het voor veel mensen een drama en m'n vermoeden is dat het nog wel even zo zal blijven. Het idee van Rijkswaterstaat is om de brug binnen twee maanden te herstellen zodat al het verkeer er weer overheen kan, maar ondanks dat het een spoedklus is zal er vanaf een ontwerp tot het in de praktijk brengen en afronden van het plan toch wel enige tijd overheen gaan en blijven dit soort problemen zich voorlopig dus voordoen. Ik ben benieuwd...


muzieknoot Maandag 10 oktober 2016 - Long Distance Calling.
International Hug a Drummer Day, dat is vandaag... maar daar wilde ik het uiteraard niet over hebben :) Vandaag een instrumentaal dingetje op muzikale maandag en de reden is dat ik een hele tijd geleden het met een vriend over muziek maken had. Eigen nummers, maar... dan zonder zang of nog beter... het zou iets alternatiefs moeten zijn, dus wellicht wel een zanglijn met misschien ook wel woorden maar dan sowieso zonder zanger.

Als je het nog kunt volgen vind ik het knap, maar aan de hand van dit gesprek kwam ik uit bij Long Distance Calling. Ze komen uit Duitsland en zijn al vanaf 2006 actief op hun eigen manier. Dat betekent in veel gevallen dat het om lang gerekte instrumentale stukken gaat, al hebben ze ook wel nummers met een zangpartij er in. Zelf omschrijven ze het album waar het nummer vanaf komt als 'Atmospheric progressive rock music' en qua sound kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Het instrumentaaltje voor vandaag is Getaway.


terugblik Zondag 9 oktober 2016 - Week update.
Kort samengevat was het in veel opzichten een hectisch weekje. Qua werk was het aardig druk en kon ik ook nog eens een paar keer met brede platen op pad, dus moest de auto in de brede stand gezet worden. Op zich niet zo veel werk, maar met het weer van de afgelopen week stond ik bij een klant voor het grootste deel in de zon en op de auto ook uit de wind. Alleen moet ik er ook regelmatig vanaf en het is niet het lichtste werk dus je zweet aardig, trekt eens een jas uit en/of trui uit en... dan stap je ineens in de volle koude oosten wind. Uiteindelijk knapte ik daar aan het einde van de week niet van op en ben nu nog aan het herstellen van een dikke verkoudheid cq griepje, maar goed... gewoon weer aan de slag, dus zo erg is het ook niet.

Verder is na een bloedhete periode nu (eindelijk) de herfst aangebroken. Dat is te merken aan de lengte van de dagen want die worden nu in mijn beleving echt drastisch snel korter, maar ook aan de temperatuur want die doet behoorlijke stappen terug. 's Nachts liggen de temperaturen hier zo'n beetje op een graad of 6 en overdag is het met een zonnetje en 14/15 graden dan nog wel erg lekker, maar toch... de winter komt er aan en inmiddels is de houtkachel natuurlijk ook al een paar keer aan geweest. De besparing van gas met de combinatie houtkachel/cv en dubbel glas ten opzichte van de combinatie gaskachel/keukengeiser en enkel glas staat inmiddels op 48% en ik ben zelfs bang dat ze dat bij m'n energie leverancier gewoon niet gaan geloven als ik binnenkort de meterstanden weer door moet geven voor de jaarafrekening. Het is belachelijk laag en ik weet niet of ik het ga halen, maar het streven is om uiteindelijk voor gas en electriciteit niet meer dan 50 euro per maand te gaan betalen. Veel duurzamer wordt het hier in huis niet, ben ik bang... :)


muzieknoot Maandag 3 oktober 2016 - Fatboy Slim.
Soms kom ik voor muzikale maandag dingen toevallig tegen als ik een beetje rond zit te klikken, maar dat is hier niet geval want het nummer van Fatboy Slim is best wel bekend en staat hier ook op de computer. Het is normaal gesproken helemaal niet mijn stijl muziek, maar hier en daar maak ik een uitzondering en dat is ook zo bij Funk soul brother. Lekkere energie, goeie sound, meer heb je eigenlijk niet nodig...