logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 28 oktober 2019 - The Dead Daisies.
Ruim 2 jaar geleden kwam ze al voorbij met een eigen nummer, maar dit keer kies ik een cover van hun met als eenvoudige reden de enorme energie die er in deze productie zit. Met name het stuk van de tweede solo, tja... probeer dan je bolletje maar eens stil te houden. Het enige nadeel is dat er live maar één opname terug te vinden is van deze cover die in de buurt komt van dezelfde energie als de studio opname en dat vind ik persoonlijk dat wel jammer. Check één van de meest geloofwaardige covers van Fortunate son.


houthakker Zondag 27 oktober 2019 - Laatste loodjes.
De titel voor vandaag kun je wellicht negatief opvatten, maar dat bedoel ik absoluut niet zo. Het gaat namelijk om de afronding van een zaagklus en die is in dit geval bijna een feestje te noemen. Leuke mensen om voor aan de slag te zijn, leuke sfeer en daarnaast moet er natuurlijk wel gewerkt worden maar dat is in dit geval sowieso leuk te noemen. Dit was het uitgangspunt voor vandaag:

het laatste pinnetje van een 25 meter hoge populier

Stelt geen donder voor als je het zo ziet, maar dat is dan ook gelijk de reden dat je dit soort dingen niet aan kunt nemen op basis van foto's en gewoon even moet gaan kijken hoe de boel er bij staat. De valrichting is naar de camera toe in verband met een huisje wat bij de buren in de tuin staat en waar hij uiteraard niet op mag vallen. Daarnaast stond er gisteren een enorm harde wind en jammer genoeg stond die precies met de hangrichting mee, dus had ik eigenlijk een dubbele hindernis om te overwinnen.

Een plan was er al natuurlijk: een lijn er in knopen (het bovenste deel had ik er vorige week al in gehangen zoals op de foto misschien nog net te zien is), die vervolgens aan een vrachtauto knopen, de boel inzagen en met die combinatie er voor zorgen dat de boel gegarandeerd de goede kant op zou vallen. En... dat is gelukt.

dikte van het gezaagde stuk

Het was overigens nog een best pinnetje en het is niet zo dat ik met schoenmaat 43 erg kleine voetjes heb. De afmeting laat ook zien hoe dik deze boom was en toen we de stukken aan het verwerken waren werd ook duidelijk dat hij daadwerkelijk een risico voor de omgeving vormde: grote rotte stukken kwamen tevoorschijn, dus op termijn zou hij bij harde wind uitzichzelf naar beneden komen en als je dan het eerder genoemde huisje nog even in gedachten neemt kun je jezelf wellicht voorstellen dat er van een dak dan niet zoveel over blijft.

het nog zo ver mogelijk weg te werken restant

Uiteindelijk bleef er gisteren dit als restant over en dat moet nog verder afgewerkt worden. Het is een kwestie van zo ver mogelijk naar beneden doorzagen, alleen heb ik dan ergens een probleem dat m'n zaagblad niet lang genoeg is en ik er niet meer doorheen kom. Maar goed, afgezien van het lenen van een grotere zaag zijn daar ook andere creatieve oplossingen voor en welke ik uiteindelijk ga gebruiken... dat zal de tijd leren.


logo p daemen maasbree Vrijdag 25 oktober 2019 - Op TV.
Een tijdje geleden waren er opnames bij Ancofer Waldram Steelplates voor het programma How it's made wat uigezonden wordt bij RTL-Z. Hoe er over gesproken werd had ik het idee dat het een volledige uitzending zou worden die gewijd zou zijn aan het bedrijf, maar het bleek slechts om een paar minuten te gaan.

Jammer aan de ene kant, want er is best een groter deel van zo'n uitzending mee te vullen maar blijkbaar was dat niet het uitgangspunt van de programmamakers. Hoe dan ook... Ik ben er nog steeds niet achter hoe je streaming media op kunt nemen op een pc, maar ik kreeg dit filmpje opgestuurd via Whatsapp en dan kun je toch even meegenieten van m'n 5 seconden op de nationale televisie *grin* Een eerder gemaakte promo is voor geïnteresseerden overigens hier te vinden.


muzieknoot Maandag 20 oktober 2019 - The Black Crowes.
Een band die bestaan heeft van 1990 tot 2011, maar die eigenlijk alleen met de eerste twee albums bekend was bij het grote publiek hier in Nederland. Ik vind het persoonlijk lekkere muziek en dat blijkt dan uit het feit dat ze vandaag al voor de derde keer voorbij komen op Muzikale Maandag. Eerder koos ik voor een wat onbekend nummer, maar vandaag voor een klassieker van (ik meen) hun tweede album Shake your money maker: Jealous again.


houthakker Zondag 20 oktober 2019 - Toch nog even...
Het is herfst, dan kun je wind en regen verwachten en gisterenochtend was dat niet anders. Om mezelf dan niet zeiknat te laten regenen koos ik er in overleg voor om thuis maar wat te rommelen, want een huishouden doet helaas nog steeds niet zichzelf maar omdat het in de middag nogal opklaarde zijn we toch nog even bezig geweest met dit als uitgangspunt:

laatste stand van zaken

Het zou een mooie middag worden want er stond wel wat wind maar verder bleef het de hele middag droog en hebben we niet alleen de rechter stam er uit kunnen halen, maar ook gelijk wat voorbereidend werk voor de laatste kunnen doen. Die moet echt wel voor de veiligheid onder begeleiding vallen, dus daar hoeft volgende keer alleen nog een lijn in en dan kan die naar beneden.

één na laatste stam op de grond

Op de bovenstaande foto is te zien dat de stam heel mooi gevallen is en komen ook steeds meer de reststukken naar voren die allemaal nog uitsteken. Het is tot nu toe een bewuste keus geweest die te laten staan en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad: het ziet er wat slordig uit, maar ze werken voor mij als steun om op te staan en dat werkt tot nu toe erg prettig. Uiteraard wordt het hele gevaarte nog verder ingekort als de laatste stam er uit is, maar aangezien de volgende keer naar verwachting nog een paar weken op zich laat wachten zal het nog wel even duren voor alles echt helemaal klaar is. Tot nu toe een erg leuke klus in ieder geval!


snelweg Woensdag 16 oktober 2019 - Boerenprotest.
Voor de tweede keer in korte tijd trokken veel boeren naar Den Haag, alleen dit keer met een extra stop bij het RIVM in De Bilt. Het lijkt in de ogen van sommigen een losgeslagen bende, maar er zit wel degelijk een goede organisatie achter die in overleg met de politie dingen op touw zet. Hoe het vandaag over het algemeen gegaan is weet ik op dit moment niet.

Ik heb simpelweg niet genoeg online kunnen kijken wat er vandaag allemaal speelde, al zijn de enorm lange files me natuurlijk niet ontgaan. Zelf heb ik er geen last van gehad omdat ik vandaag in het zuiden van het land zat, maar deze stoet kwam ik vanmorgen tegen op een stuk van maarliefst 6 kilometer en dat is als je het in het echt langs ziet komen toch best wel indrukwekkend.


muzieknoot Maandag 14 oktober 2019 - The Pretty Reckless.
Het is inmiddels ruim drie jaar geleden dat dit bandje ook langs kwam bij Muzikale Maandag en wat me opvalt is dat de teksten vaak nogal negatief zijn. Dat is jammer, want dat ze ook prachtige positieve nummers maken zou daarom zomaar aan iemand voorbij kunnen gaan en daarom kies ik vandaag voor Back to the river.


houthakker Zondag 13 oktober 2019 - Lekker bezig!
Eind vorige maand schreef ik al over een nieuw zaagproject bij een vriend van me. Gisteren ben ik daar nog even bezig geweest met deze 25 meter hoge populier en dat loopt eigenlijk best wel voorspoedig, al moet er nog wel een behoorlijk dotje gedaan worden en is het niet allemaal 'zomaar' klaar.

grote takken gedeeltelijk weg en daardoor ruimte om op te staan

harre hangend in een boom om takken te verwijderen

nog twee van de drie te gaan

De lange uitstekende stobben zien er wellicht wat vreemd uit, maar het was een bewuste keus die tot nu toe te laten zitten om de eenvoudige reden dat ik er op kan gaan staan om andere takken af te zagen. Uiteraard sta je dan zoals de tweede foto laat zien niet los in een boom, maar altijd gezekerd en voor de zaag gestart wordt altijd dubbel gezekerd. Het is immers mogelijk dat je door een lijn heen gaat en dat is de reden dat je altijd een backup wilt hebben.

Het was een mooi en productieve dag waarbij de tak die de meeste schade zou veroorzaken mocht hij afbreken als eerste verwijderd is en een andere keer ga ik weer verder met de rest. De bedoeling is hier om een stobbe over te houden, want hij is te dik voor mij om te verwijderen (rond de 1.20 m doorsnee) maar het hangt er nogal vanaf hoe rot dat stuk is. Als hij van binnen slechter is dan verwacht kan het nog best wel mogelijk zijn er een groot deel vanaf te krijgen, maar dat zijn zorgen voor later.


snelweg Vrijdag 11 oktober 2019 - Werkzaamheden.
Bijna weekend, maar voor ik m'n papierwinkel af zou gaan ronden zat ik nog wat op Facebook rond te klikken. Daar kwam ik deze video tegen van de Duitse Matze Koch die zijn visie cq mening deelt over de manier van werken aan de weg in Duitsland ten opzichte van hier in Nederland. Ik vind dat hij het op een humoristische manier brengt, maar aan de andere kant: er zit zeker een kern van waarheid in. Klik hier om de video op Youtube te bekijken.


muzieknoot Maandag 7 oktober 2019 - Kenny Wayne Shepherd.
In de zomer had ik ook al een nummer van hem op Muzikale Maandag en vandaag doe ik er nog één. Gewoon om de eenvoudige reden dat het een verrot mooi nummer is. Check Blue on black.


houthakker Vrijdag 4 oktober 2019 - Geslaagd!
Na een hele week training vandaag geslaagd m'n tweede certificering als boomzager bij IPC Groene Ruimte in Arnhem en dat betekent dat ik op het niveau zit voor ECC 2, het tweede deel van het European Chainsaw Certificate. En om eerlijk te zijn... het is niet een makkie om dit even te halen.

Waar bij het eerste deel de nadruk ligt op de basisvelling en het onderhoud van een motorzaag komen bij het tweede deel dikke bomen aan bod die in principe alle richtingen op hangen en uiteraard is er de opdracht om ze juist één vooraf bepaalde kant op te laten vallen. Hiervoor leerden we van instructeur Roland Tromp de fijne kneepjes van het vak en dus daarmee de verschillende technieken om die bomen gecontroleerd een bepaalde kant op te laten vallen, waarbij de nadruk echt ligt op 'gecontroleerd'.

Sommige dingen waren redelijk makkelijk te doen, maar bij andere technieken was het voor mij echt een leerschool. Er zat een dag bij dat alles vanzelf liep en ik met sprongen vooruit ging, maar ook een dag waarbij het in mijn beleving allemaal niet zo best ging. Geen ongelukken, iedereen is gezond en levend naar huis dus wat dat betreft is de training sowieso een succes geweest maar wat ik wil zeggen: je leert er écht wel iets en het werken met een motorzaag wordt er echt wel veiliger van.

Kennis en kunde... daar draait het in dit wereldje om en dat kun je bereiken door het volgen van zo'n training en daarna is het een kwestie van uren maken met een zaag in je handen. De aangeleerde technieken goed toepassen, want geen één boom is immers hetzelfde en op die manier ervaring op doen en dan komt de 'kunde' eigenlijk vanzelf. Ik vond het kort samengevat een enorm interessante en leerzame week en ben echt érg blij met het behaalde certificaat.


update Dinsdag 1 oktober 2019 - Mega update.
De oplettende bezoeker had het waarschijnlijk al in de gaten: zondag liep ik qua muzikale maandag al een beetje voor en dat had te maken met een mega update van deze pagina die ik ook nog wilde testen, zonder dat er op een werkdag paniek is als het onverhoopt mis zou gaan. Voorlopig ziet het er naar uit dat alles nog werkt en daar ben ik blij mee, maar waarom deze verandering?

Een paar dingen die er op stonden zijn nog wel belangrijk voor me als mens omdat ze deel uitmaken van m'n geschiedenis en daarmee ook deel uit maken van m'n ontwikkeling als mens. Die stonden er voor m'n gevoel nog een beetje voor spek en bonen bij, zonder dat er ooit iets aan veranderde en dat er ook nog iets aan zou veranderen. Vandaar dat ik voor een volledige update heb gekozen van het menu, waar dingen toegevoegd zijn, maar dus ook dingen verwijderd. Om wat dingen te noemen:

 • De kop 'mountainbike' is verwijderd. Er stonden wat specificaties van m'n fiets die ik overigens nog wel heb, maar waar alles natuurlijk door de jaren heen zwaar aan is verouderd, dus die specificaties doen er dan niet zo meer toe. Wel zijn de blogs over het fietsen gebleven en die zijn natuurlijk via het archief terug te vinden.

 • Het gastenboek is volledig verwijderd. Ik kwam er nadat iemand een tijd terug er iets in geschreven had dat het niet meer werkte zoals het zou moeten.

 • Het contactformulier wat eerst onder het laatste nieuws stond is verplaatst en heeft een eigen pagina gekregen onder 'Contact'.

 • De geschiedenis van de internetpagina 'Virushelp' is verwijderd. Ik kijk nog steeds met een héél goed gevoel terug op die periode, heb er veel geleerd en vreselijk mooie mensen door leren kennen maar ik sluit die mensen liever in m'n hartje dan dat ik ze online in een verhaaltje voort laat bestaan.

 • Voor het onderdeel 'Parkfeest' geldt eigenlijk hetzelfde als voor 'Mountainbike': het was leuk en veel over de 10 jaar als vrijwilliger bij dit enorm leuke festival is nog terug te vinden, maar een eigen hoofdstuk in het menu heeft het niet meer.

 • Als toevoeging heb ik een apart gedeelte voor het zaagwerk gemaakt wat in het menu nu 'Houthakker' heet. Dit is er meer voor informatie voor anderen dan om er verslagen te plaatsen, want de dingen die ik doe blijf ik toch hier gewoon melden en de naam klopt wellicht niet helemaal maar ja... Ik kon zo even niks beters verzinnen :)

 • Verder is er onderhuids veel aangepast, maar dat zie je als bezoeker niet en het heeft dus ook niet zoveel zin daar op in te gaan.

  Verder blijft alles wel bij het oude: Muzikale Maandag blijft sowieso en als ik wat te melden heb schrijf ik het. Is er niks bijzonders, dan blijft het stil zonder updates en op deze manier blijft de geschiedenis via het recente en oude archief bestaan en is deze pagina op die manier meer een blog dan een geschiedenisboek waar je via een menu doorheen kunt bladeren.

  Ik hoop ooit nog wel de tijd en moeite te kunnen nemen om de oude html-code waar deze pagina uit bestaat eens helemaal op te frissen en dat er qua code en scripts dan enkel dingen staan die voldoen aan de huidige standaard in plaats van dat ik er nogal mee achter loop.

  De pagina werkt wel, maar het kan aan de dag van vandaag allemaal wat beter en netter, maar ja... daar moet ik dan wel even wat kennis voor opdoen en daarvoor ontbreekt me de tijd. Tenminste, ik kies er voor om andere dingen te doen die leuker zijn dan het opnieuw leren van een stuk code. Daar komt het feitelijk op neer. Ik hoop er op deze manier in ieder geval nog veel plezier van te hebben en dat jullie als bezoekers het ook leuk vinden om dingen te volgen.