logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Maandag 13 september 2010.
Na het uitstel van vorige week door ziekte van de tandarts was het vandaag toch weer tijd om m'n grote vriend eens op te zoeken, of eigenlijk is grote vriendin in dit geval beter want ik heb een vrouwelijke tandarts. Kirsten is op zich een leuke en aardige vrouw en naar mijn idee toch wel een soort van 'vakman'. Ze weet van m'n angst voor de tandarts en misschien past ze haar manier van werken daar op aan, maar het lijkt op dit moment bijna vanzelf te gaan.

Bijna inderdaad... want net als vorige keer heb ik ook de afgelopen nacht eigenlijk nauwelijks een oog dicht gedaan. Maar goed, hetgeen gedaan moest worden is weer voor elkaar en ik heb weer een mooi schoon bekkie. Nu is het een kwestie van een maand of drie wachten tot alles goed genezen is en dan wordt ik weer verwacht om een plan van wederopbouw te maken. Dat klinkt wat drastisch, maar het gaat in dit geval om m'n kiezen aan de onderkant die er vorige keer allemaal uit zijn gehaald en daar moet natuurlijk wel iets nieuws voor in de plaats.

Er zijn best wel wat dingen mogelijk, maar wat voor mij het beste is en ook betaalbaar moet dan uit het gesprek met de tandarts blijken. Een rail met kiezen is een optie en dat is de meest makkelijke en goedkope oplossing, maar die schijnt op den duur dan toch wel irritant te kunnen zijn voor de drager. Het andere uiterste zijn implantaten, maar of m'n kaak daar geschikt voor is moet nog blijken en ook of de ziektenkostenverzekering dat wel dekt. Laat ik voorop stellen dat ik dus officieel nog niks weet, maar ik hoor allemaal geluiden dat die kiezen zo'n beetje rond de 2000 euro per stuk zijn en als dat niet (voor een deel) vergoed wordt is het natuurlijk toch een behoorlijke kostenpost. Maar dat is dus nog even afwachten...

Verder heb ik plannen om deze site eens helemaal op de schop te gooien en hem onder te brengen bij een echt hostingbedrijf. Nu draait hij als re-direct en wordt de url gvanwilligen.nl doorgelinkt naar de gratis homepage ruimte van m'n provider. Dat kost bijna niks, maar je kunt dan ook niet al te veel kwijt en aangezien de site van Kalamazoo ook nog steeds online staat en ik daar dus ook nog voor betaal is het misschien handig om die onder één dak onder te brengen. Op die manier blijft de site van de band toch online als een soort archief en kan ik ook veel makkelijker m'n eigen site bijhouden. De vraag is op dit moment alleen waar ik de boel onder ga brengen want de kosten voor zo'n pakket lopen nogal uiteen, net als de ervaringen met de verschillende providers. Dus... mocht deze site op een gegeven moment even onbereikbaar zijn, dan weet je in ieder geval waar het aan ligt en hij komt dan vanzelf weer boven drijven.

Zondag 12 september 2010.
Een weekend update die eigenlijk nog een klein stukje verder terug gaat, maar ja... dat maakt op zich niet zo veel uit en om het maar in de goede volgorde te houden ga ik eerst maar even een weekend terug. Ik was toen op visite bij Wim en daar hebben we besloten dat Virushelp plat gaat en inmiddels is duidelijk dat het einde van dit jaar ook het einde van deze website zal betekenen.

Wat mij betreft toch wel een einde van een soort tijdperk, want toen ik Wim ergens in 2000 of 2001 leerde kennen zijn we met deze dienst begonnen alleen draaide de website toen nog op een gratis server. In 2002 registreerden we www.virushelp.nl en hadden we dus een eigen domeinnaam met bijbehorende website die Wim zelf had ontworpen. Ik wist indertijd helemaal niks van het onderhouden van een website, maar gaandeweg leerde ik het één en ander en het is nog sterker: de basis van deze website was ooit het ontwerp wat Wim maakte voor Virushelp. Ik heb er wat dingen in aangepast en draai inmiddels al vanaf eind 2005 deze website met allerlei nieuwtjes en dingen die me in m'n leven bezig houden.

Wat deden we nou eigenlijk bij Virushelp? Op de website zelf hadden we het op de onderstaande manier omschreven:

Wat is de Virushelpdesk?
Virushelp.nl is een website voor alle pc gebruikers die problemen hebben met een virus en daar zelf geen oplossing voor hebben. Geheel gratis en in begrijpelijke taal proberen wij een oplossing te bieden voor de virusproblemen die pc gebruikers bij ons melden.

Hulp bij virusproblemen via de Virushelpdesk is dus onze voornaamste bezigheid, maar daarnaast verzorgen wij ook informatie op de website en hebben wij onze eigen nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief komen artikelen aan bod die met de beveiliging van de pc in zijn algemeenheid te maken hebben. Ook hier is uitleg in begrijpelijke taal belangrijk en hopen wij op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan het surf,- en mailgedrag van internetgebruikers.

Virushelp is een particulier initiatief en wij zijn dan ook niet afhankelijk van (antivirus)bedrijven die de manier van werken op wat voor manier dan ook zouden kunnen beïnvloeden. Privacy en vertrouwen staan bij ons dan ook hoog in het vaandel en de gegevens die wij krijgen bij een helpdeskaanvraag worden op geen enkele manier beschikbaar gesteld aan anderen maar worden zo snel mogelijk na afhandeling van de aanvraag van ons systeem verwijderd.

Wie zitten er achter Virushelp?
Wim Kwint en Gerrit van Willigen zijn de drijvende krachten achter Virushelp. Beiden hebben ze in het dagelijks leven helemaal niets met de ICT-wereld te maken, want de één is werkzaam als greenkeeper op een golfbaan terwijl de ander vrachtwagenchaufeur is. Ook betrokken bij de site is Willy van Spronsen - in het dagelijks leven secretaresse - die sinds februari 2007 de tekstredaktie verzorgt. Na eerst een tijd onder een andere domeinnaam te hebben gewerkt besloten zij dat er een eigen domeinnaam moest komen met daarop een eigen website.

Sinds 1 oktober 2002 is Virushelp.nl online en heeft inmiddels een ruime ontwikkeling doorgemaakt. Wat in eerste instantie begon als formulier om een probleem aan te geven en een link naar een nieuwsbrief groeide al snel uit naar een website met allerlei links over nieuwe virussen, hoaxes, veilig internetten en informatiepagina's van antivirusbedrijven.

Waarom bestaat Virushelp.nl?
De reden voor het bestaan van deze website is het feit dat wij als hobby en uit interesse deze website draaiend willen houden en op deze manier anderen willen helpen met de kennis die wij in huis hebben. Kennis die voor het grootste deel voortkomt uit ervaring en voor een ander deel komt van informatiepagina's van antivirusbedrijven. Maar ook schrikken wij er niet voor terug om af en toe een virus op ons eigen systeem los te laten om op die manier een removal tool te kunnen ontwikkelen.

Daarnaast zijn wij van mening dat antivirusbedrijven vaak veel te moeilijke informatie geven voor de gemiddelde internetter. Deze loopt dan op een gegeven moment gewoon vast bij het oplossen van een probleem. Virushelp kan in zo'n geval vaak een goede en duidelijke oplossing bieden en dat is zelfs aan sommige providers niet ongemerkt voorbijgegaan, aangezien er providers zijn die hun klanten met een virusprobleem doorsturen naar deze website.

Dit zijn dus de voordelen voor de bezoeker van Virushelp en regelmatig komt dan ook de vraag voorbij of er misschien ook kosten aan verbonden zijn, maar dat is dus NIET het geval.

Bij deze website draaide het dan ook voornamelijk om het formulier wat 'klanten' in konden vullen zodat wij met de aanmelding aan de slag konden, maar daarnaast hadden we ook door de jaren heen een schat aan informatie verzameld over het verwijderen van allerlei virussen en stonden er diverse artikelen online over wat een virus nou precies is, wat het doet, waarom het slim is om een firewall te gebruiken en al dat soort zaken meer.

Waarom zou je stoppen met een dergelijke website? De reden daarvoor is redelijk eenvoudig: op zich is het nog steeds leuk om te doen, maar op dit moment is het oplossen van problemen een stuk moeilijker dan in het verleden en gaat er voor ons dus veel meer tijd in zitten. Nu het op dit moment wat rustiger is, dan is het nog wel te doen maar in de piektijden kwamen er honderden aanvragen per dag binnen (tot zelfs ruim 470 op één dag!) en dat soort aantallen zijn aan de dag van vandaag door ons gewoon niet meer op te lossen. In het verleden kon je met één mailtje een probleem bij iemand oplossen, maar nu gaan er per probleem minstens drie tot vier mailtjes heen en weer en dat maakt het gewoon te intensief.

Maar goed, ik had het net over het einde van een tijdperk en voor een deel is het jammer dat we met deze service stoppen, maar aan de andere kant hebben we het heel veel jaren met heel veel plezier gedaan en hebben we duizenden mensen kunnen helpen. Buiten dat... Als Wim en ik elkaar niet online hadden leren kennen, dan hadden we van het bestaan van elkaar nooit af geweten en door de jaren heen heeft zich een mooie vriendschap ontwikkeld waar bij het einde van deze website natuurlijk geen einde aan hoeft te komen. Wat dat betreft heeft Virushelp eigenlijk alleen maar positieve dingen teweeg gebracht en ik ben er eigenlijk best trots op dat een simpel idee van Wim hier allemaal toe heeft kunnen leiden. Om dit verhaal af te ronden: Virushelp is nog tot eind oktober bereikbaar en daarna wordt het formulier van de website verwijderd waardoor zich geen nieuwe mensen meer aan kunnen melden. Wij kunnen de lopende zaken dan nog afhandelen en begin december komt er dan een einde aan zo'n beetje tien jaar Virushelp waar we naar mijn idee met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Dan nu een sprongetje naar dit weekend: een tijdje geleden ben ik als drummer begonnen bij een nieuw opgerichte band in Eindhoven. Op zich zijn het leuke lui, de muziek spreekt me aan dus alle reden om hier mee door te gaan maar... pas geleden kregen we met z'n allen mail van de bassist dat hij er mee gaat stoppen. Jammer en totaal onverwacht, maar we respecteren de keuze en hebben gisteren na wat overleg besloten om door te gaan en in ieder geval op zoek te gaan naar een nieuwe bassist. Op die manier kunnen we in ieder geval verder met repeteren en wellicht dat we in de toekomst ook nog op zoek gaan naar een tweede gitarist die de partijen van Ed een beetje aan kan vullen. Maar goed, dat is voorlopig letterlijk en figuurlijk toekomstmuziek want we moeten natuurlijk eerst die bassist(e) nog even kunnen vinden.

Vandaag werd ik wakker terwijl de regen op de ramen kletterde en het was opgegeven door de weermannen, maar als na een prachtige dag de regen toch valt is dat toch wel een beetje jammer. Een uitgesproken dag om eens achter de pc te kruipen en een hoop werk te verzetten, daar kwam het vandaag zo'n beetje op neer en daarnaast ben ik nog met wat opnames aan het klooien geweest maar ben nog niet in de gelegenheid geweest iets helemaal af te ronden. Maar goed, dat hoeft ook niet en een andere keer ga ik daar op m'n gemakje mee verder.

Maandag 6 september 2010.
Het blijkt dat een tandarts ook maar een mens is... Ik had voor vandaag een afspraak staan en dat kostte me weer het grootste deel van m'n nachtrust, maar eigenlijk was het in dit geval helemaal niet nodig omdat ik een belletje kreeg van één van de assistentes. Ze wist me te vertellen dat de tandarts ziek naar huis was gegaan en dat de afspraak verzet kon worden naar een andere datum. Toen ze zei dat de tandarts daar nog wel een gaatje had moest ik toch wel even lachen, want een tandarts met een gaatje... :-)

Maar goed, vervelend voor de beste man of vrouw natuurlijk (vorige keer had ik een vrouwelijke tandarts, maar het is me nog niet duidelijk of je daar in de kliniek altijd dezelfde tandarts hebt) maar het kost me gewoon een extra slapeloze nacht én een vrije dag en daar baal ik dan wel een klein beetje van.

Zondag 5 september 2010.
Alweer een update van de hele week, want eigenlijk is er niks bijzonders aan de hand op dit moment. Het werk liep afgelopen week vreselijk lekker en in het weekend was het goed ontspannen bij wat vrienden. Vandaag ben ik aan het klooien geweest met een oud album van Guardian wat ik hier tegen kwam. Het digitaliseren liep op zich vlot, maar de kwaliteit bleek naar mijn idee vreselijk onder de maat. Dus tja... wat ga je dan doen? Re-masteren natuurlijk! Dit kostte vreselijk veel tijd, maar het is ook wel erg geinig om te doen.