logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 23 september 2012 - Feestje en repetitie.
Om eerst maar even op m'n vorige berichtje in te haken: Microsoft heeft buiten de normale patch cyclus een update uitgebracht die alle problemen zou moeten verhelpen. De update is gewoon te vinden via de Windows Update, dus daar hoef je verder niks bijzonders voor te doen.

Dan hetgeen wat Nederland afgelopen vrijdag bezig hield: in Haren (een plaatsje onder de rook van de stad Groningen) werd 16 en wilde daar wel een feestje voor organiseren. Op zich niks mis mee, maar de uitnodigingen die via Facebook werden verstuurd waren openbaar waardoor iedereen deze uitnodiging kon delen en... dat gebeurde ook daadwerkelijk. Er was sprake van 30.000 mensen die op die manier aan hadden gegeven wel te willen komen. Nu is dat maar een getal natuurlijk, want veel mensen geven via Facebook aan bij een evenement aanwezig te zijn maar komen dan uiteindelijk toch niet opdagen. Toch moet je bij dit soort aantallen wel rekening gaan houden met het één en ander, want al komt maar de helft naar zo'n dorp dan is de puinhoop natuurlijk niet te overzien.

De gemeente gaf ook meerdere malen aan dat ze voorbereid waren, maar ook wel bang voor de gevolgen als er inderdaad 30.000 man naar Haren zou komen. Het feestje van het meisje werd afgeblazen en er zou een vervangend feest georganiseerd worden om de mensen die zouden komen toch wat te bieden, maar daar is voor zover ik weet niets van terecht gekomen. Wat wel gebeurde was dat er mensen naar Haren kwamen. Heel veel mensen zelfs... Een deel uit nieuwsgierigheid en in de middag leek het er nog best gezellig, maar toen het aantal mensen groeide bleek al snel dat er ook een groep aanwezig was die alleen maar kwam om te rellen en vanaf een uur of negen in de avond werd het dorp omgetoverd tot een waar slagveld. Ik heb het een beetje op Twitter zitten volgen en wat live beelden gezien op RTV Noord, maar het was er echt een puinhoop.

Veel mensen geven nu de media de schuld, want als die er niet zo massaal op hadden gesprongen waren er wellicht niet zoveel mensen naar Haren gekomen. Daar valt op zich wel wat voor te zeggen, want veel zouden van het feestje niet afweten als het alleen maar binnen het netwerk van Facebook was gebleven. Ook wordt er veel richting de gemeente geschoven die toch niet voldoende zou zijn voorbereid, maar die laat de komdende tijd een onderzoek uitvoeren om te kijken wat er precies gaande was en wie er uiteindelijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade die op dit moment zo rond de één miljoen euro wordt geschat. Bij interesse kun je hier via RTL Nieuws een hele reportage inclusief bijbehorende foto's en links bekijken.

Dan zaterdag... Toen was het na een relatief lange tijd weer eens tijd om te gaan repeteren met Hello George. Het was gezellig om de mannen weer te zien en het wil nog wel eens gebeuren dat iemand spontaan iets meeneemt voor bij de koffie, alleen waren we nu met drie man tegelijk op dat idee gekomen :-). Kortom: de sfeer zat er al snel goed in en na het eerste rondje repeteren kwamen ook de nummers al snel weer terug. We moeten nog wat werken aan bepaalde details, maar dat komt wel goed verwacht ik. Het was in ieder geval weer een gezellig en nuttige middag en daar draait het dan allemaal toch om.

Vandaag was een soort van computerdag voor me. De nummers van de repetitie met Hello George moesten online, een berg administratie wegwerken, back-ups draaien en weet ik wat nog meer. Daarnaast tussendoor nog wat in m'n huishouden rommelen en de dag vloog eigenlijk voorbij. Aan de ene kant een goed teken, aan de andere kant... het is dan voor m'n gevoel wel érg snel weer maandag.

Dinsdag 18 september 2012 - Internet security.
Het zal lastig worden om niet in technische termen te vervallen, maar ik ga toch een poging doen: het is op dit moment weer eens een puinhoop bij Microsoft als het gaat om de beveiliging van de Internet Explorer. Er is een fout in de code gevonden waar kwaadwillenden misbruik van kunnen maken en een update of patch is op het moment van dit schrijven nog niet voorradig. Het lek is zelfs zo ernstig dat Microsoft zelf het advies heeft gegeven om de Internet Explorer tijdelijk niet te gebruiken. Als alternatieven staan daar bijvoorbeeld Firefox van Mozilla of Chrome van Google tegenover en door die te gebruiken én (voeg ik daar zelf aan toe) Java van het systeem te verwijderen zou op dit moment de grootste dreiging voorbij moeten zijn. Er is wel een soort van work-around in de vorm van EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit), maar voor de gemiddelde gebruiker werkt dat omslachtig en is het risico aanwezig dat meer dingen ineens niet meer werken en dat wil je natuurlijk niet.

Maar goed, welke gebruiker is op de hoogte van de risico's én doet er uiteindelijk iets aan? Java (op dit moment bezig met versie 7) staat bijna standaard geïnstalleerd op elk systeem, terwijl eigenlijk maar weinig mensen weten wat het uiteindelijk doet. Een feit is dat je het in principe niet nodig hebt en dat er in de code van het programma nogal eens fouten worden gevonden waar de eerder genoemde kwaadwillenden (ik blijf het een raar woord vinden, maar gebruik het toch maar...) misbruik van maken. Logisch, want als het op zoveel systemen staat zijn er veel potentiële slachtoffers en als misbruiker wil je die natuurlijk zo snel en makkelijk mogelijk bereiken.

Java kun je het makkelijkst verwijderen via Software (of Programma's en Onderdelen) in het Configuratiescherm en de eerder genoemde browsers kun je via Google vinden. Let er in dat geval op dat je ze van de officiële site haalt en het makkelijkst is natuurlijk om er één in de Nederlandse taal te kiezen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Firefox, maar laat ik daar direct bij vermelden dat ook daar naar lekken in de beveiliging wordt gezocht én wordt gevonden. Geen één browser is 100% veilig, maar je kunt er wel voor kiezen om het allemaal zo veilig mogelijk te maken zonder dat je gebruikersgemak in het geding komt. Wil je toch persé met de Internet Explorer blijven werken, lees dan dit artikel even door en volg de aangegeven stappen.

Zaterdag 15 september 2012 - Algemene update.
De werkweek weer met succes volbracht en dezr zaterdag bracht me precies de activiteit en de rust die ik nodig had om toch een beetje bij te komen. Actief in de zin van dat er in en rond het huis altijd wel wat te doen is, boodschappen in huis halen enzovoort, maar tijd om te ontspannen is er dan op een gegeven moment ook en juist die combinatie werkt dan naar mijn idee erg lekker.

Zo ben ik weer een tijdje deze site aan het doorspitten geweest op kleine foutjes, want onlangs kwam ik er achter dat er toch hier en daar wat mis was gegaan met de verhuizing van de website. Op zich geen ramp natuurlijk als er hier of daar een afbeelding mist of een link niet werkt, maar het is toch mooier om alles werkend te hebben en de boel even nalopen is dan een kleine moeite. Alhoewel... het is eigenlijk een beste klus, want ik heb door de jaren heen hier nogal het één en ander neergezet. Maar goed, het is ontspanning en daar draait het dan eigenlijk om.

Verder ben ik weer eens met een videootje bezig geweest en het beeld krijg ik hier in verband met een rechtenkwestie weer niet neergezet, maar uiteraard kan een directe link wel. Check dus eventueel hier de video van 'Countdown to Insanity'. Het geinige aan deze video is dat er een audiotrack zonder drums onder zit. Die had ik ooit eens gedownload via een drummersforum en nu dus een keer gebruikt tijdens een middagje repeteren en experimenteren met microfoonplaatsingen. Er zijn op zich heel veel van dit soort nummers zonder de drumpartij te vinden, maar in de meeste gevallen gaat het dan om MIDI bestanden. Die klinken echt héél kunstmatig en daarnaast missen ze uiteraard de originele zangtracks. Ik hoop er binnenkort nog een paar te doen... :-)

Dinsdag 11 september 2012 - Verkiezingen.
Morgen is het zover: dan kiest Nederland een nieuwe regering, nadat het met de vorige zo vreselijk mis ging dat ze de handdoek maar in de ring hadden gegooid. Wordt het er nu beter op? Als ik de debatten op tv zo bekijk heb ik daar hele grote twijfels over. Partijen verwijten elkaar dat de berekeningen die ze gemaakt hebben niet kloppen en dat maatregelen die ze willen nemen niet zullen helpen, wat als gevolg heeft dat er dus eigenlijk overal wel wat tegenin gebracht wordt en er dus eigenlijk niks klopt. Een conclusie die wat kort door de bocht is, dat geef ik toe. Maar toch... wat moet je als kiezer hier nu mee? Ga je toch voor idealen, of kies je voor het minst slechte wat de diverse partijen te bieden hebben om op die manier het land een bepaalde toekomst te bieden? Of het een zekere toekomst is valt dan wat mij betreft nog te betwijfelen, dus dan zou je zeggen dat kiezen voor idealen toch het beste is.

Maar goed, morgen weten we wat Nederland gekozen heeft en mogen de heren weer om de tafel gaan zitten om te onderhandelen over een regeerakkoord. Ook wel humor eigenlijk: het is mogelijk dat ze hier niet uitkomen, omdat ze menen dat de ideeën te ver uit elkaar liggen en dan kan het zomaar zijn dat een partij die qua verkiezingsuitslag compleet buiten de boot valt toch ineens mee gaat regeren. Of nog erger: dat ze het totaal niet eens worden en dat we opnieuw naar de stembus moeten. En dat noemen wij dan een democratie? Een land waar de bevolking hun vertegenwoordiging kiest en diezelfde vertegenwoordiging zegt dan doodleuk dat het niet kan? Als wij kiezen en daarmee aangeven wat onze voorkeur is, dan zorgen ze maar dat het gaat werken! Tenzij 'democratie' natuurlijk betekent dat het volk kiest en de politici uiteindelijk beslissen wat ze met die uitslag doen en daarmee de mening van het volk mogelijk naast zich neerleggen. Ik ga er nog een nachtje over slapen...

Maandag 10 september 2012 - Onderhoud.
Eigenlijk was ik bezig met het voorbereiden van de eerstvolgende repetitie met Hello George, maar gaandeweg moet je natuurlijk ook even een forum checken enzo *grin*. Toen ik hier op de site iets op wilde zoeken kwam ik er achter dat er het één en ander niet helemaal goed was gegaan tijdens de verhuizing van de website, dus werd een deel van de avond 'onderhoud' in plaats van 'voorbereiden'.

Er zijn dus wat dingetjes hersteld en wat ik mezelf ook nog bedacht is dat ik wat foto's moet maken van het werk, want bij het AWS gedeelte staat bijvoorbeeld nog steeds m'n oude auto. Buiten dat is het bedrijf zelf natuurlijk ook continu in ontwikkeling, dus is het misschien wel handig om er voor te zorgen dat dit gedeelte ook weer eens helemaal up to date is.

Maar goed, dat is dus iets om de komende tijd aan te werken en blijkbaar is het ook wel eens slim om de complete website even na te lopen. Hoewel, even... Daar gaat best even tijd in zitten en wat mij betreft wordt dat iets voor een regenachtige vrije zondagmiddag ofzo. Mocht jezelf iets ontdekken wat niet helemaal klopt, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Zondag 9 september 2012 - Ann May.
Ann May... Normaal gaat ze door het leven als Anja Boer. Ze is moeder van een paar kids en eigenaar van een kapsalon, maar nadat ze als zangeres het wereldje van de coverbands wel gezien had besloot ze iets echt helemaal solo te gaan doen en... dat kan ze. Het leuke vind ik in dit geval dat ze er ook echt helemaal voor gaat en op die manier ontdekte ik haar inmiddels ruim een jaar geleden ergens rond een uurtje of half zes in de ochtend bij 3FM, waar ze bij Bert van Lent (de toenmalige presentator van een nachtprogramma) de 'Demo zone' had gewonnen. Daar bleek al dat ze samen met haar band meer in haar mars heeft dan het gemiddelde bandje of de gemiddelde artiest, want dat live optreden op de nationale zender verdiende ze echt.

Inmiddels zijn we dus ruim een jaar verder en wordt er na de EP die al uit is ook druk gewerkt aan een nieuw album, wat volgens de planning ergens begin volgend jaar uit moet komen. Op dit moment is ze samen met haar band bezig met een serie try-out gigs en laat ze daar nou onder anderen Eindhoven voor aandoen. Tja, dan kan ik het niet laten om even te gaan kijken natuurlijk... :-)

Een try-out voorstelling wordt normaal gesproken gegeven om te kijken wat er nog veranderd kan worden, of in het ergste geval: wat er beter moet en in dit geval zit de basis er naar mijn idee toch wel in, al zijn er voor de kritische luisteraar nog wel wat dingetjes op te vangen. Maar goed... dat kan en mag op dit moment ook nog natuurlijk en die dingetjes zijn er na een paar keer spelen echt wel uit, daar mag je vanuit gaan. Voor een gemiddelde bezoeker klinkt het allemaal hartstikke lekker en ik moet zeggen dat ze bij Café Wilhelmina het geluid echt wel voor elkaar hadden. Alles was mooi in balans waardoor je als bezoeker ook geen pijn aan je oren krijgt als de band er bij de heftigere nummers eens behoorlijk op klapt. Dit overigens in een schril contrast tot waar ik gisteren was, want toen ik eenmaal in bed lag had ik nog steeds een behoorlijke fluit toon in m'n oren en had ik spijt dat ik m'n oordoppen niet bij me had. Kortom: de geluidsman had het gewoon goed voor elkaar én was nog wakker ook om hier een daar een solo of wat dan ook eens goed er bovenop te leggen. Complimenten zijn daar toch wel op z'n plaats.

Achteraf met Anja nog even bij staan babbelen over het reilen en zeilen van de band en op deze manier werd de avond eigenlijk alleen maar leuker. Het is gewoon mega leuk om te merken dat iemand keuzes maakt en daar ook gewoon voor gaat. En natuurlijk niet onbelangrijk: ook nog echt wel wat neer kan zetten. Als je het talent niet hebt, dan schiet het niet op natuurlijk maar daar ontbreekt het in dit geval dus niet aan. Ik hoop dat Nederland nog veel van haar gaat horen en om je daar alvast een voorproefje van te geven (al had ik dat eerder ook al gedaan) plaats ik hier nog even de clip van haar laatste single 'Emergency'. Meer info over Ann May is te vinden op haar website www.annmay.nl.



Zaterdag 8 september 2012 - Oud bandje.
Gisteren de werkweek mooi op tijd af kunnen sluiten, vandaag mezelf wat met m'n huishouden bezig gehouden en vanavond was het tijd om eens bij een oud bandje te gaan kijken. Ooit, in een heel grijs verleden, viel ik in voor Martin van Hemert als drummer bij Catmendu en het leuke is: dat bandje bestaat nog steeds! Door de jaren heen zijn er wat wisselingen geweest binnen de band maar de gitarist, bassist en toetsenist zijn er nog echt een stel van het eerste uur. Tenminste, voor zover ik weet dan...

De muziek is aangepast aan de dag van vandaag, want er komen nog wel wat oudere nummers voorbij maar verder zitten er dus ook veel hedendaagse nummers tussen en ik moet eerlijk zeggen: afgezien van wat kleine dingetjes deden ze het goed! Aan de ene kant is het gewoon hartstikke leuk om zo'n band aan het werk te zien, maar om eerlijk te zijn jeukt het dan ook wel een beetje. Niet dat de drummer zo slecht is ofzo, want die deed het gewoon goed maar toch... Het is lekkere muziek en dat in combinatie met 'het gevoel van vroeger' zorgde daar denk ik voor. Het was in ieder geval een leuke avond en zo mogen er meer volgen.

Maandag 3 september 2012 - Wat een dag...
Om te beginnen: gisteren schreef ik over de nieuwe versie van World of Warcraft: Mists of Pandaria. Hieronder staat daarvan de cinematic trailer, voor het geval het je mocht interesseren...



Maar goed, over tot de orde van de dag... Vanmorgen gaan laden en daar bleek de volgorde en gewichtsverdeling nogal belangrijk omdat er wat eisen waren aan de losvolgorde en omdat er hier en daar wat materiaal bijgeladen moest worden. In het standaard distributie werk geen enkel probleem, maar in de staalwereld met al z'n verschillende afmetingen en gewichten soms toch wel lastig. Na een beetje puzzelen hadden we alles keurig voor elkaar, maar eenmaal onderweg leek het een soort wachtdag te worden. Klanten waar het normaal gesproken goed loopt, daar stond ik nu zomaar een uur of langer te kijken en daar doe je op zo'n moment gewoon niks aan. Ondanks dat de dag toch wel vol zit is het dan een kwestie van de rust erin houden en dan komt het uiteindelijk allemaal wel goed.

Zo ook vandaag, alleen tja... behoorlijk wat later dan ik zelf in gedachten had, want ik had er drie waar ik een uur of langer werk had terwijl het werk op zich in maximaal een half uurtje ook gedaan had kunnen zijn. Morgen een nieuwe ronde met nieuwe kansen, zullen we maar zeggen...

Zondag 2 september 2012 - Week update.
De afgelopen week was het weer behoorlijk druk met het werk. Aan de ene kant lekker natuurlijk, want er zijn nog steeds bedrijven waar het niet zo best gaat. Via een forum kwam ik bijvoorbeeld op een lijst met bedrijven in de transportsector die dit jaar failliet gegaan zijn en daar schrik je dan toch even van. Het gaat dan om eigen rijders met één auto, maar ook om redelijk grote bedrijven die plat gegaan zijn. Op dit moment weet ik niet meer om hoeveel bedrijven het exact gaat, maar het zijn er veel. Werk hebben is dus aan de dag van vandaag nog steeds iets anders dan werk houden en met die gedachte ben ik dan weer blij met een werkgever die niet onderuit op een stoeltje gaat hangen, maar actief is de breedste zin van het woord. Contact met klanten is er altijd wel, maar ook naar de chauffeurs toe is er altijd veel duidelijkheid en ook al kom ik zelden tot nooit op de zaak... toch is er altijd die bereikbaarheid als er onverhoopt toch iets aan de hand is. Altijd vooruit willen, maar met een positieve instelling en niet over de rug van een ander. Dat is eigenlijk de instelling en aangezien ik dit jaar al 20 jaar bij hetzelfde bedrijf zit lijkt me dat die instelling wel bevalt. Er zijn genoeg transporteurs waar het kort samengevat 'anders' gaat...

Nu ik het toch over m'n werk heb: afgelopen week kwam ik een oud filmpje tegen van RTL Transportwereld die een uitzending hadden gewijd aan de toepassingen van ICT in de transportbranche en in het kader daarvan een bezoekje aan ons bedrijf hadden gebracht. Het is een uitzending van zeven jaar geleden en de toepassingen zijn sinds dien uiteraard verbeterd, maar het gaat even om het idee hoe ze er bij ons binnen de Glasgroep mee omgaan:



Op muzikaal gebied is het op dit moment rustig, maar tegelijk hangt er van alles in de lucht en dat zorgt dan weer voor de nodige telefoontjes en mailtjes die heen en weer gaan. Met Hello George zit er weer een optreden aan te komen, alleen heeft iedereen binnen de band natuurlijk een eigen leven en daarom is het op dit moment even lastig om een aantal repetities daarvoor in te plannen. Op zich geeft dat wel een deel van de instelling van iedereen weer, want het is geen 'moeten' maar een leuke hobby waarbij gezelligheid en ontspanning bovenaan staan. De rest komt daar dan wel uit voort, is het idee en tot nu toe werkt dat gewoon heel lekker. PV and The Heartbeats ligt nog steeds stil in verband met de stemproblemen van Peter en om eerlijk te zijn twijfel ik op dit moment aan een vervolg daarvan. Maar goed... de toekomst zal dat uit moeten wijzen en tot die tijd zijn er andere muzikale projecten die heel leuk zijn om te doen, maar daarover waarschijnlijk later meer.

Als het bruggetje naar muziek toch gelegd is... De afgelopen tijd was er op tv een programma wat op zoek was naar de beste singer/songwriter van Nederland en hoewel je natuurlijk programma's hebt als X-Factor en The Voice of Holland kwamen hier weer talenten boven drijven waar je met verbazing naar kon kijken. In de positieve zin van het woord dan... De uiteindelijke (naar mijn idee meer dan terechte) winnaar was Douwe Bob Posthuma. Een jonge vent uit Amsterdam die het liefste niets anders zou doen dan met muziek bezig zijn en gedurende het programma vond ik hem steeds meer een frontman worden dan alleen de echte singer/songwriter. Hieronder een filmpje live bij 3FM van zijn winnende nummer zoals het de avond ervoor ook werd uitgevoerd tijdens de finale, dus met de band van Tim Knol en zijn eigen achtergrondzangeressen. Naar mijn idee hoef je niet van de muziek te houden om toch te kunnen horen dat dit écht wel vet in elkaar zit. Reacties als 'Johnny Cash is back...' zeggen dan eigenlijk al genoeg en de achterliggende gedachte dat hij het nummmer voor zijn overleden opa schreef maakt het eigenlijk alleen maar mooier:



Om maar even bij Giel te blijven: afgelopen week draaide hij naar aanleiding van één of ander nieuwtje een nummer van Lowland Trio. Voor mij totaal onbekend, maar dat bleek ook niet zo gek omdat het om een band gaat die eind jaren 60 begin jaren 70 actief was. Hij zette het onderstaande nummer eigenlijk in om een muziekje onder het item te hebben, maar vond het zo verrassend goed klinken dat hij het maar liet staan en helemaal draaide. Een eerlijk is eerlijk: ook hier hoef je niet van de muziek te houden, maar het klinkt toch bijna hedendaags. Het nummer is overigens een b-kant van een single uit 1968:



Afgelopen weekend heb ik naast m'n huishouden nogal wat tijd kunnen besteden aan de combinatie van World of Warcraft en m'n pc. Dat is toch gewoon een spel wat je speelt? Ja, klopt. Maar er begint eind deze maand een nieuw seizoen met een nieuwe uitbreiding en de update daarvan is inmiddels uitgerold, alleen zorgt die bij heel veel mensen nogal voor problemen met de drivers voor het beeldscherm. Zo ook dus bij mij en na heel wat zoekwerk en het installeren van allerlei andere software en drivers is het probleem nog maar voor een deel opgelost. Nu ben ik gelukkig niet zo'n hele fanatieke speler die gelijk in de stress schiet omdat het niet werkt en het zal door de maker van het programma met een paar weken wel opgelost zijn, maar gezien de instelling van sommigen zullen er ongetwijfeld zijn die vreselijk paniek hebben. Ik wacht het voorlopig wel even af en als de tijd daar is gaan we gewoon weer vrolijk verder :-)

Toch de komende tijd eens proberen om de boel hier wat bij te houden, zodat ik niet van die hele verhalen hoef te typen... :-)