logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Zondag 8 september 2013 - Werk en PV.
De afgelopen week was hectisch: de ene dag niet veel te doen en de andere dag qua tijd en kilometers zo vol dat ik eigenlijk nergens anders tijd voor had dan gaan als een kogel. Die drukke dagen zijn in een tijd als deze aan de ene kant natuurlijk lekker want het is beter dan niks doen, maar aan de andere kant is het verschil in drukte soms toch frustrerend. Maar goed, daar kom ik dan ook wel overheen volgens mij :-)

Gisteren weer een gig gespeeld met PV and The Heartbeats en in dit geval stonden we in de lokale kroeg in Reek. Er was daar een festival en wij stonden op de afterparty die daar in de kroeg gehouden werd. Nu is Reek een dorpje van (geschat) 1500 inwoners en toen we er aankwamen wist ik niet zo goed wat we zouden kunnen verwachten. Uiteindelijk bleek dat totaal onterecht, want toen het festival gedeelte eenmaal was afgerond kwamen de bezoekers daarvan massaal naar de kroeg en die stond vol. Zo vol dat een deel maar buiten was blijven staan en gezien het weer ging dat nog best eigenlijk. Het werd een leuke avond in alle opzichten, want zowel het publiek als de organisator was tevreden en wij hebben weer een avondje lekker herrie kunnen maken.

Gisteren ook nog even een misverstand de wereld uit geholpen qua financieel gebeuren, want er stond weer iemand te beweren dat wij als band er toch makkelijk 300 tot 400 euro per persoon aan over zouden houden en dat het toch leuk was om op die manier als hobby aan de slag te gaan. Zonder bedragen te noemen: dat halen we lang niet, nog sterker... elke band waar ik in zit is HOBBY en ik doe het omdat ik het leuk vind. Geld is dan om te beginnen al niet belangrijk en als het dat wel zou zijn was ik al lang gestopt. Over het jaar genomen kost het gewoon geld en okee, dat heb ik voor een deel aan mezelf te danken omdat de bandjes niet echt in de buurt zitten. M'n auto loopt bijvoorbeeld nog steeds niet op water en per repetitie zit ik (afhankelijk van de band) toch zo'n 100 km in de auto. Doe daar het vervoer van en naar een optreden nog bij, de slijtage van stokken, vellen en hardware en dan schiet het toch echt niet op om aan een band iets over te houden. Ga je dan je tijd ook nog tellen, dan wordt het helemaal een hopeloos geval.

Maar goed, daarom is het naar mijn idee ook hobby. Je kunt het ook anders aanpakken: vaker spelen en dan in een professionele band, maar dan begint een belastingdienst ook ineens blij te worden waardoor je weer een deel in kunt leveren en moet je dus als band alleen maar meer vragen om hetzelfde over te houden. Dat is een keus die ik niet wil maken, eenvoudig omdat het me niet om het geld gaat en gelukkig heb ik mensen om me heen waarbij dit ook niet het geval is. Het komt de sfeer naar mijn idee in ieder geval ten goede en we doen het per slot van rekening omdat we het leuk vinden.