logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 28 september 2015 - The Pheromones.
Volgende maand speel ik inmiddels alweer 4 jaar op m'n Gretsch Renown en ja, dat heeft wat te maken met The Pheromones. Die kit kocht ik namelijk van Tanco Baart en dat is de drummer van deze band. We volgen elkaar nog steeds een beetje op Facebook en hij zit naar mijn idee in een heel leuk bandje wat goed aan de weg timmert. Halverwege 2013 brak de band min of meer landelijk door toen ze het op één of andere manier voor elkaar hadden gekregen dat Stronger in de trailer zat van de op Comedy Central uitgezondenden serie 'Californication'. Gerard Ekdom (toen nog DJ op 3FM) pikte het nummer op, draaide het op deze landelijke zender en toen stond de band op de kaart. Geluk of wijsheid maakt in dit geval niet uit, want ze wisten het voor elkaar te krijgen en daarnaast verdienen ze het naar mijn idee ook nog.


inspiration Zaterdag 26 september 2015 - Inspiratie.
Soms kom je mensen tegen in het leven die je op één of andere manier weten te inspireren en of het dan op persoonlijk vlak is of op een muzikaal vlak of weet ik wat maakt dan eigenlijk niet uit. In dit geval gaat het om een deel van een speach die Denzel Washington al ruim 4 jaar geleden gaf, maar ik vind hem zo gaaf en zo treffend dat ik hem hier toch even wil delen. Ik kan alleen maar hopen dat je ook daadwerkelijk kunt hóren wat hij zegt, in plaats van dat je alleen maar luistert...




roadrage Vrijdag 25 september 2015 - Agressie in het verkeer.
Een tijdje geleden kwam ik met wat cijfers waar ik zelf eigenlijk een beetje van schrok en toen ging het over het aantal mensen wat wel eens met agressie in het verkeer te maken heeft. Het kwam er op neer dat heel veel mensen er mee te maken hebben en dat er zelfs mensen met een wapen in de auto rond rijden om zich eventueel te kunnen verdedigen cq iemand op zijn nummer te zetten. Onbegrijpelijk, als je in zo goed als alle gevallen kijkt waar het nou eigenlijk om draait. Nergens om namelijk want frustratie is op zich al een foute staat om jezelf in te bevinden, laat staan dat je die ook nog op iemand gaat uiten die er helemaal niets mee te maken heeft.

Nu zijn onze Zuiderburen een volkje met humor, tenminste... daar staan ze om bekend en wat mij betreft klopt het ook wel. Zij kwamen met dé oplossing om met dit probleem om te gaan:



Nu is dit natuurlijk gruwelijk in scène gezet, maar je kunt in ieder geval weer lachend het weekend in... :)


gevaar Dinsdag 22 september 2015 - Gevaarlijk.
Er gaan al jaren veel stemmen op dat het onderweg steeds gevaarlijker wordt en ik moet zeggen dat deze mensen wat mij betreft gelijk hebben. Een deel ervan is te wijten aan het feit dat weggebruikers zich gewoon niet bezighouden met wat ze zouden moeten doen, namelijk auto rijden. Een ander deel wordt veroorzaakt door buitenlandse vrachtwagenchauffeurs en dan doel ik in dit geval met name op de zogenaamde collega's uit het voormalig Oostblok. Hoe vaak je die niet stunts uit ziet halen, dat is ongelofelijk en dan kun je denken aan vanuit stilstand op de vluchtstrook doodleuk op de snelweg invoegen, maar ook achteruit rijden op (snel)wegen en de bijbehorende op,- en afritten is deze mannen niet vreemd. Vooruit gaat het dan nog wel, maar moeten ze achteruit bij een deur parkeren dan hobbelt de Nederlandse chauffeur daar zo op z'n gemakje naar toe, terwijl dit soort mannen een kwartier, twintig minuten of vaak zelfs langer aan het tobben zijn. Om dan nog maar niet te spreken over de schades die ze tijdens hun acties veroorzaken. Ze hebben een rijbewijs, maar hebben verder geen flauw benul waar ze mee bezig zijn. Tenminste, laat ik het dan nog iets van politiek correct blijven: zo lijkt het...

Vanmorgen was het ook weer eens zover: een plek waar je onmogelijk verkeerd kunt rijden en wie staat er met z'n witte nummerplaten toch weer bijna via een afrit op de snelweg?

platkop spookrijder
(foto: Jeroen Buitelaar)


In dit geval liep het nog net goed af omdat een weginspecteur van Rijkswaterstaat het lef had om zijn auto er voor te zetten, anders was deze man vrolijk bij Rozenburg de verkeerde kant van de A15 opgereden en gezien de normale drukte daar is de puinhoop dan niet te overzien. Nu wil ik hiermee niet zeggen dat de Nederlandse chauffeur nooit iets fout doet, maar ben je onderweg en zie je een auto met witte nummerplaten... wees dan op je hoede, want die mannen doen vaak de vreemdste dingen die je nooit en te nimmer verwacht.


muzieknoot Maandag 21 september 2015 - Nick Johnston.
Het kan zomaar zijn dat ik me vergis en ik geef ook direct toe dat ik op dit moment te lui ben om het na te zoeken, maar volgens mij is deze man al eens eerder voorbij gekomen alleen in dat geval met een ander nummmer. Ik vind het persoonlijk een gitarist met niet alleen een eigen stijl, maar ook één die de kunst verstaat om noten te laten klinken. Dit in tegenstelling tot andere gitaristen waarbij ik nog wel eens het idee heb dat ze alleen maar met een wedstrijdje bezig zijn wie in een bepaalde tijd de meeste noten kan laten klinken oftewel: noten poepen, zoals ze dat dan ook wel eens noemen. Vandaag wil ik op deze muzikale maandag het nummer Silver Tongued Devil onder de aandacht brengen. Een nummer wat vrij rustig begint, maar wat na een minuut of drie lekker los gaat en tja... Het is allemaal natuurlijk een kwestie van smaak, maar check het eens.


joke Zondag 20 september 2015 - grappig.
Het weekend is rustig verlopen, kan ik wel stellen. Boodschapjes, even bij wat mensen langs gewaaid, m'n huishouden en een beetje buiten rommelen, dan is het weekend eigenlijk zomaar voorbij. Maar goed, wel positief. Dat dan weer wel en daarom sluit ik het bij deze ook af met de onderstaande afbeelding, omdat ik daar vreselijk om heb moeten lachen.



english is not that easy



muzieknoot Vrijdag 18 september 2015 - weekend.
Dan maar zowel goed als toepasselijk het weekend in...




muzieknoot Maandag 14 september 2015 - Split Enz.
Split Enz was een Nieuw-Zeelandse band die vooral eind jaren '70 begin jaren '80 bekend was. Officieel stopte de band in 1984 en eindigde met de toepasselijke 'Enz with a bang' tour, maar later kwamen ze als soort van reünie nog wel verschillende keren bij elkaar en het nummer van deze muzikale maandag komt van één van deze reünie concerten. Het is wat mij betreft de beste uitvoering ooit, zelfs beter dan de in 1983 of 1984 (ik ben hier niet helemaal zeker van) uitgebrachtte single die hier in Nederland op nummer 13 in de Top 40 zou eindigen. Zanger Neil die het in deze live uitvoering qua hoogte met de zang gewoon net niet meer haalt, maar het is wel écht. Gedragen door een bassist en drummer, hier en daar wat toetsen en een gitaartje en... beter/mooier/echter wordt het niet naar mijn idee. Zo vreselijk mooi dat ik het eigenlijk alleen maar harder dan hard kan draaien: Message to my girl, live.


winkel Vrijdag 11 september 2015 - Winkelen.
Winkelen... Ik denk dat de meerderheid van de mannen er een hekel aan heeft en zelfs een deel van de vrouwen er eigenlijk niet op zit te wachten. Tenminste, zo lang het dan niet over kleding gaat maar om de normale boodschappen. Aan de ene kant kan ik me daar iets bij voorstellen, want een hobby is het ook niet van me maar het is ook niet dat ik er een enorme hekel aan heb. Wat mij betreft ligt het aan de winkel waar ik kom en dan niet eens zo zeer aan de winkel op zich, maar dan nog meer aan de mensen die er werken. In mijn beleving moet je als eigenaar van een winkel heel zorgvuldig te werk gaan, want juist de mensen die er werken kunnen je winkel maken of breken.

Zo heb ik voor bijna alle dingen die ik nodig heb wel een winkel gevonden, al is drumspul daar op dit moment een uitzondering op. Ik kwam voor dat soort dingen bijvoorbeeld eigenlijk altijd bij Jac Bogers in Veldhoven omdat het een winkel was 'van het oude stempel' om het zo maar te noemen. Eerlijkheid en service stonden daar voorop, al moet je natuurlijk niet uit het oog verliezen dat zo iemand aan het werk is om een paar centen te verdienen en niet om als liefdadigheidsinstelling te fungeren. Maar goed, toch ben ik er nooit met iets weg gegaan waar ik geen goed gevoel bij had en de ene keer was dat in 5 minuten geregeld, terwijl ik de andere keer anderhalf tot twee uur daar in de winkel was om dingen te proberen en degene die me hielp het hemd van het lijf te vragen. De reden waarom dit overigens een uitzondering is: Jac stopte een aantal jaren geleden met de winkel en sinds dien heb ik eigenlijk buiten vellen en stokken geen dingen nodig gehad, dus ben ik ook niet echt op zoek naar een andere winkel geweest. Ik heb er wel één op het oog, maar of dat wat is moet in de toekomst nog blijken.

Maar om m'n punt te maken: in dat soort gevallen ben ik een trouwe klant, waarbij het niet gaat om wát ze precies verkopen maar meer om de manier waarop en op die manier kun je winkelen nog best leuk maken eigenlijk. Uiteindelijk hou je een lijstje met winkels over waar je graag komt omdat de mensen die er werken zich in jou als klant kunnen verplaatsen en daadwerkelijk luisteren naar wat je vraagt én ook met goede adviezen komen, ook als die lijnrecht staan op wat je zelf als klant in gedachten hebt. Het is een stukje kennis wat ze op die manier verkopen en dat gaat dan op een hele andere manier dan dat ik jaren geleden bijvoorbeeld bij een niet nader te noemen muziekzaak in Den Bosch kwam voor vellen en wat stokken en de betreffende verkoper met alle winden meewaaide om me maar een complete set te verkopen. In het kort: er lag al tien paar stokken op de toonbank om mee te nemen, maar toen de verkoper allerlei onzin over het setje vellen wat ik mee wilde nemen begon te vertellen heb ik hem verteld dat hij die stokken terug kon leggen op de plek waar ze vandaan kwamen en ben zo de winkel uit gelopen. Die man probeerde kost wat kost omzet te draaien in plaats van mij als klant te helpen en daarvoor kom ik dus niet naar een winkel.

Een paar jaar geleden kwam er een nieuwe drogisterij in een lokaal winkelcentrum en die stond bij mij een week na de opening al op de zwarte lijst, om de eenvoudige reden dat ik om iets kwam en de verkoper stelde dat hij dat niet had maar wel wat anders. Toen ik stelde dat ik daar niet naar op zoek was en specifiek dat ene product zocht zei hij letterlijk: "Maar ik ga jou wel iets verkopen hoor!" en ook daar stapte ik ook zonder iets zo de winkel uit en besloot ter plekke er nooit meer naar toe te gaan. Al zijn ze de enige winkelketen die een bepaald product verkopen wat ik wil hebben cq nodig heb, dan stap ik in de auto en haal het bij een andere vestiging. Zo simpel is het wat mij betreft...

Maar hoe kom ik hier nou op? Om een heel simpel dingetje eigenlijk, namelijk een etui voor m'n oordoppen. Het ritsje ervan was kapot en aangezien die op maat gemaakte oordoppen naar mijn idee te prijzig zijn om ze per ongeluk te verliezen besloot ik naar de winkel te gaan waar ik ze ook vandaan had. Die zouden immers wel iets dergelijks in huis hebben en dat bleek ook het geval, maar na de laatste keer dat ik er was stond er iemand achter de toonbank die net wat vlotter, wat klantgerichter en vriendelijker was dan de vorige keer en dus ging ik ook daar vandaag weer met een goed gevoel de deur uit. Winkelen is per definitie dan voor veel mensen misschien niet leuk, maar ik blijf voorlopig bij m'n standpunt dat winkelen wél leuk kan zijn. Het hangt er maar vanaf wie er in die winkel staat en of je daar een klik mee hebt.


onbegrip Dinsdag 8 september 2015 - Egoïsme.
Je hoort het mensen zo vaak zeggen: de mensheid is egoistisch, niemand heeft nog iets voor elkaar over aan de dag van vandaag en als je zo in het rond kijkt lijken deze mensen ook wel gelijk te hebben. Het gebeurt immers maar zelden dat mensen spontaan geholpen worden en helemaal als het dan ook nog onbaatzuchtig is. Vandaag had ik hier indirect mee te maken op de A326 vanaf Den Bosch richting Nijmegen net voor de rotonde bij het industrieterrein van Wijchen. Daar liep alles op een hoop en verderop zag ik mensen naar links gaan en af en toe vloog er zelfs iemand over een rechts gelegen pechstrook. De conclusie dat er dan iets aan de hand is ligt dan voor de hand en in dit geval ging het om een vrouwtje wat met pech stond. Ze had keurig de gevarenlichten aan gedaan en probeerde de auto nog aan de gang te krijgen, maar niemand en ook echt niemand die even stopte. Nog sterker: ze werd links en rechts voorbij gevlogen alsof het om een besmettelijke ziekte ging.

Onbegrijpelijk in mijn ogen want ook al gaat de snelheid er voor de rotonde normaal behoorlijk uit, het is en blijft gevaarlijk om op een rijstrook van een snelweg stil te staan en in de auto te blijven zitten. Voor het vrouwtje gevaarlijk, maar ook voor de overige weggebruikers en ik had het net al over die pechstrook: wat is het nou voor moeite om even te stoppen, de auto aan de kant te duwen en je weg te vervolgen? Kost misschien 3 minuten en dan heb je het echt wel gehad. Dus tja, het laat zich raden: ik ben gestopt, heb de auto aan de kant op de pechstrook gedrukt, nog voor de zekerheid gevraagd of ze een telefoon bij zich had om iemand te bellen en ben toen verder gegaan. Kleine moeite, groot plezier, zouden meer mensen moeten doen naar mijn idee. Volgende keer is het jouw vrouw/vriendin die er staat of sta je er zelf en ben je ook blij dat iemand even de moeite neemt...


muzieknoot Maandag 7 september 2015 - Sunset Riot.
Vandaag op muzikale maandag wil ik graag een band onder de aandacht brengen die eigenlijk al gestopt is, maar ja... er komt zo veel bands voorbij die niet meer bestaan of artiesten die al overleden zijn dat het eigenlijk niet uit maakt. Het gaat om het nummer in dit geval en niet om een bepaalde nieuwswaarde. Maar goed, Sunset Riot dus... Een Australische rockband die ergens in 2009 begon, uiteindelijk in 2011 min of meer door wist te breken en begin 2014 speelde de band hun laatste optreden. De afzonderlijke bandleden zijn allemaal nog wel actief in de muziek, maar voor Sunset Riot was Rattlesnake hun debuut single waar het allemaal mee begon en ondanks dat het nummer inmiddels ruim 4 jaar oud is klinkt het naar mijn idee nog steeds lekker.


krant nieuws Zondag 6 september 2015 - Vluchtelingen.
Vluchtelingen... dat zijn andere mensen dan de lui die er voor m'n collega's bij bijvoorbeeld Calais een puinhoop van maken. Voor die laatste groep draait het voor het meerendeel om economische redenen om naar Groot Brittanië te vertrekken en om de oversteek te maken proberen ze dan illegaal mee te liften op, onder of in een vrachtwagen. Op zich geen probleem, ware het niet dat je als chauffeur direct mensensmokkel ten laste krijgt gelegd. Ook als je er helemaal niets aan kunt doen. Deze groep vluchtelingen gedraagt zich ook opdringerig en hier en daar zelfs agressief en inmiddels is het zo ver dat chauffeurs zelfs het advies krijgen om een aantal kilometers voor de haven gewoon niet meer te stoppen, wat er ook aan de hand is. Allemaal om te voorkomen dat deze illegalen meeliften en uiteindelijk dus voor problemen zullen zorgen.

Maar goed, deze groep... daar wil ik het eigenlijk helemaal niet over hebben. Afgelopen week dook deze foto op in de media:

aylan kurdi


Later zou bekend worden dat het om de 3-jarige uit Syrië afkomstige Aylan Kurdi gaat en deze foto werd zo'n beetje door alle media gebruikt om de grote groep vluchtelingen een gezicht te geven. Dat dit jochie niet de enige is die verdronken is op zijn reis richting veiligheid lijkt me duidelijk en ik vind dat er écht iets aan gedaan moet worden. Waar de ene politicus zich er niet druk om lijkt te maken, schreeuwt iemand als bijvoorbeeld Geert Wilders dat de grenzen dicht moeten voor asielzoekers. Er zijn er al te veel, ze kosten te veel, belanden in het criminele circuit en weet ik wat voor prachtige argumenten er allemaal nog meer voorbij komen en... hier en daar heeft hij zelfs een punt.

Waar ik persoonlijk de grens trek is het 'waarom'. Willen mensen naar een ander land omdat de economische omstandigheden daar beter zijn, dan moet je wat mij betreft de officiële wegen maar bewandelen. Dat die lastig zijn geloof ik direct, maar de diverse regels zijn er niet voor niets. Als het om mensen gaat die vanwege hun veiligheid op de vlucht gaan, dus om de doodeenvoudige reden dat ze in hun eigen land hun leven niet zeker zijn is het wat mij betreft een heel ander ding en dáár gaat het in dit geval nou juist om. Ik plaats hieronder wat foto's waarvan ik eigenlijk niet zeker ben of ik ze wel moet plaatsen. Ze kunnen namelijk als schokkend worden ervaren, maar dat risico neem ik dan maar omdat ik het 'waarom' wil laten zien en aan wil tonen waarom je dit soort mensen wat mij betreft op MOET vangen.

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

oorlog syrië

Nog sterker: ik geef een hele dikke middelvinger aan de politici die nu zeggen "Stuur ze maar terug naar huis!" om de eenvoudige reden dat je jezelf als weldenkend mens best af kunt vragen waar je ze dan naar toe stuurt. Voor die mensen is er geen thuis meer en dan gaat het niet om uit welk land je komt, het gaat er om dat we met z'n allen op dit (zielige) hoopje steen leven wat ergens in de ruimte zweeft en dat je elkaar moet helpen als de nood hoog is. Draai het eens om en hoe zou je over de mensheid denken als je je eigen land verlaat, op de vlucht voor dood en verderf maar dan kom je in een ander land waar de leiders zeggen dat je niet welkom bent? Triest is het, diep en diep triest. Denk na...


terugblik Vrijdag 4 september 2015 - Terugblik.
Het beloofde een hectische week te worden en uiteindelijk werd het dat ook, alleen is nu gelukkig de rust weer helemaal terug. Afgelopen week zijn wat mensen bezig geweest met het aanleggen van centrale verwarming hier in huis en tja, dat geeft gewoon wat rommel en ongein. Op zich is het meegevallen, want net als bij het plaatsen van de nieuwe ramen en deuren hebben ze m'n huis ook in dit geval elke keer niet als bouwput achtergelaten en dat voelt dan op zich toch wel weer goed. Net als het gemak waarmee ik nu kan douchen en als het wat kouder wordt m'n huisje warm kan houden, want het zal qua comfort best wel het één en ander schelen ten opzichte van de ouderwetse gaskachel die ik eerder had. Het volgende project wordt het installeren van een houtkachel, maar dat moet nog even op zich laten wachten.

Kortom: het was een beetje een vreemde week, maar het weekend staat voor de deur dus dat is dan wel weer prettig. Lekker thuis een beetje rommelen en chillen en dan komen de details volgende week allemaal wel in orde. Laten we het weekend goed beginnen door even te lachen, want het onderstaande kwam ik net tegen :)

behind the scenes
Behind the scenes, at National Geographic...