logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


hello george Maandag 26 september 2016 - Dubbel muziek.
Vandaag een kleine terugblik op een optreden met Hello George en natuurlijk het nummer voor muzikale maandag, dus vandaar 'dubbel muziek'. Om maar met gisteren te beginnen: toen stonden we met Hello George XL weer een keer op het podium, waar XL dan voor inclusief Sandra, Marleentje en Paul staat. We stonden in deze samenstelling gisteren op Cult & Tumult in Veldhoven en dat is voor ons wel een dingetje op zich. Het is namelijk echt een groot cultureel festival waar alles super geregeld is en dat je daar als bandje mag komen spelen is natuurlijk geweldig. Over wat we daar zouden gaan doen hoefden we dan ook niet lang na te denken: de Herman Brood set en vandaar dus ook de aanwezigheid van Paul en de meiden.

Alles is bij Cult & Tumult strak geregeld en dat werkt ook door in de bands wat mij betreft. Je moet maar zorgen dat je op tijd bent, dat je van te voren al je spullen zoveel mogelijk opgebouwd klaar hebt staan en bij aanvang is het dan als een speer het podium op, om daar na het optreden zo mogelijk nog sneller van te verdwijnen en dan in dit geval onder een stralend zonnetje buiten je spullen weer in te pakken. Bij andere weersomstandigheden kan dat uiteraard binnen in de tent. Maar goed, daar staat tegenover dat ze daar als organisatie heel goed voor ons zorgen en daarnaast heb je gewoon leuk publiek om voor te spelen.

We stonden behoorlijk vroeg in de middag gepland, maar het weer zat zoals eerder al vermeld enorm mee en dat bracht toch best wel wat mensen op de been. Veel stonden er in de tent toen we aan het spelen waren, maar buiten genoten mensen ook van de muziek maar dan in combinatie met een drankje aan een tafeltje of aan de bar. Het leuke aan de set die we vandaag weer gedaan hebben vind ik persoonlijk dat het eigenlijk maar een eenmalig ding zou zijn, want het was eigenlijk alleen de bedoeling om tijdens Kempensessie deze set te spelen en dat daarna iedereen weer vrolijk zijn eigen weg zou gaan. Maar ja, de drie die de band aanvullen zijn ook écht een aanvulling en dan is het bijna logisch dat je dit soort dingen vaker gaat doen. Ik vond het in ieder geval een enorm leuke en geslaagde dag met een goed optreden en uiteindelijk is dat precies waar we het voor doen.

muzieknoot Naast de eigen muzikale activiteiten heb ik vandaag natuurlijk ook weer iets te melden voor muzikale maandag en voor vandaag heb ik zangeres Ann May in gedachten. Eigenlijk heet ze gewoon Anja Boer, heeft haar eigen kapsalon en zong al veel langer in coverbandjes maar was dat naar eigen zeggen op een gegeven moment een beetje zat en wilde zich meer op eigen nummers gaan richten.

Wellicht dat ik hier Emergency al wel eens genoemd heb, al moet ik er dan wel bij vermelden dat deze 2015 versie qua productie heel anders in elkaar zit dan het origineel wat in 2011 of 2012 uit kwam. De originele audio track zit dan nog wel onder de drumcover die ik ooit maakte tijdens een repetitie sessie, al zit die zo vol fouten dat het niet echt een drumcover genoemd mag worden.

Maar goed... terug naar de orde van de dag, want deze zangeres verzamelde voor zover ik weet een (bijna) volledig nieuwe band om zich heen en heeft daarnaast in mijn beleving een producer gevonden die snapt welke kant ze op wil waardoor de sound nu... ehm... groter en volwassener geworden is. Het zijn niet eens echt de juiste woorden, maar andere kan ik op dit moment niet vinden en om het kort samen te vatten vind ik dat ze er op alle vlakken op vooruit is gegaan. Wie deze dame live wil zien kan hier en daar op Youtube wat dingetjes vinden en eventueel op 14 oktober naar De Pul in Uden, maar om vast in de stemming te komen is dit haar nieuwe single The dark side.


computer en toebehoren Zaterdag 24 september 2016 - Computer.
Computers... ze zijn praktisch niet meer uit ons leven weg te denken en waar je er aan de ene kant heel praktisch gebruik van kunt maken, zijn het aan de andere kant gewoon ondingen. Dat laatste vond ik met name vandaag, want al een tijd worden er om een altijd nog onduidelijke reden geen updates voor Windows meer gevonden. Die zouden er wel moeten zijn, maar iets wat een pc niet kan vinden zal hij ook nooit installeren en aangezien ik toch wat dingen moest verandere besloot ik voor een compleet nieuwe installatie te gaan. Maar goed, die moet in mijn geval vanaf een recovery partitie en laat ik dat nou nooit gedaan hebben...

Al met al was het wat zoekwerk om deze partitie met daarop de setup bestanden voor Windows toch te kunnen benaderen en het opnieuw installeren is dan verder een fluitje van een cent. Veel mensen denken daar nog altijd heel moeilijk over, maar het is aan de dag van vandaag niks meer dan een beetje klikken en de computer doet zelf de rest. Anders dan 'vroeger' in ieder geval, waar je zelf nog allerlei dingen in moest stellen. Aan het eind van het installeren wilde ik Windows dan eerst maar up to date maken en toen bleek hetzelfde probleem er nog te zijn.

Contact gehad met de leverancier en die wist ook niet echt een oplossing, maar na een hoop online speurwerk heb ik een bestand kunnen downloaden wat tot een bepaalde datum alle updates in zich heeft en mensen met hetzelfde probleem gaven stuk voor stuk aan dat dit de oplossing was. Gelukkig bleek het dan ook in mijn geval te zijn en daarna werkte de normale update ineens wel gewoon weer waardoor de rest van de updates ook binnen getrokken kon worden. Nog een berg programma's geïnstalleerd en ik moet er weer een hele tijd tegen kunnen als het aan mij ligt, maar het kost op deze manier helaas toch een heel groot deel van de dag.


muzieknoot Maandag 19 september 2016 - Joe Bonamassa.
Deze Amerikaanse blues/rock gitarist heeft sinds maart een nieuw album uit getiteld 'Blues of Desperation'. Hij heeft in mijn beleving de gewoonte om muziek uit te brengen waar hier en daar echt een juweeltje tussen zit en dit is er wat mij betreft zo één. De hele productie, de sound, de power in het nummer... wat mij betreft perfect en verder wil ik er eigenlijk ook geen woorden aan vuil maken. Check gewoon even Mountain Climbing.


weer Woensdag 14 september 2016 - Overleeft.
We hebben het overleeft: de warmste dagen van september zitten erop en het ziet er naar uit dat het wellicht de warmste september ooit gaat worden. De afgelopen tijd steeg het kwik steeds tot boven de 25 graden en de laatste dagen zelfs tot boven de 30 en dan heb ik het over officieel gemeten temperaturen, dus niet over een thermometer die ergens aan de muur van een schuur pal in de zon hangt.

De komende dagen gaat de temperatuur weer wat zakken en wat mij betreft mag daar het woordje 'gelukkig' wel bij. Ik kan de warmte op zich goed hebben, alleen in huis wordt het zo enorm heet dat als je langs de muur loopt het lijkt alsof de verwarming aan staat. Het gaat dan alleen om de stralingswarmte die nog van de muur af komt omdat de zon er zo'n beetje de hele dag op heeft staan bakken, waardoor het op m'n slaapkamer telkens ook zo'n beetje rond de 30 graden is op het moment dat ik naar bed ga en bij een wat lagere temperatuur slaapt het uiteindelijk toch lekkerder.

het weer 14 september 2016



muzieknoot Maandag 12 september 2016 - Daize.
Daize heet eingelijk Daize Shayne en is naast zangeres surfer. En waarom dit nummer? Omdat het als drummer lekker weg mept en tja... je hebt tegelijk om iets naar te kijken als je er live mee op een podium staan. Bij de video staat "live in Europe" maar het lijkt me duidelijk dat het live beelden zijn die onder de single zijn gezet, waarbij ik me dan direct afvraag of ze het live daadwerkelijk wel waar kan maken. Maar goed, oordeel zelf en check Why can't you understand me?.


terugblik Zondag 11 september 2016 - Weekend update.
Weekend update, of eigenlijk een terugblik op de afgelopen week. Een week waarin het werk op zich allemaal lekker door liep en ik thuis ook nog het één en ander voor elkaar kon krijgen, dus dat is dan allemaal mooi meegenomen. Wat ik door de week doe, hoef ik in het weekend niet te doen en dan is er dus tijd voor leuke dingen. Zaterdag was dat een repetitie met Hello George, waarbij we deze keer ouderwets met z'n vieren aan de gang waren en dat was erg gezellig maar tegelijk ook erg productief. Dat moet ook wel met wat optredens voor de boeg, maar daar kunnen we dus met een gerust hart naar toe.

Vandaag was het een kwestie van lekker rond de deur rommelen. Voor komende week worden er weer temperaturen tot 30 graden aangegeven, maar vandaag zou de minste dag zijn qua weer en dat bleek ook wel: vanmorgen een klein beetje regen gehad en de rest van de dag was half bewolkt al was de temperatuur op zich nog wel aangenaam. Ik heb die gelegenheid aangegrepen om nog een beetje voorraad hout te gaan zagen en dat is op één laag na nu helemaal klaar. Verder heerlijk aan het puzzelen geweest met World of Warcraft en tja... dan is een dag zo om. Tijd voor een warm hapje en dan kun je de boel alweer klaar gaan maken voor de komende week. Een weekend stelt wat dat betreft niet zo heel veel voor, maar als ik het op deze manier door kan komen teken ik er voor :)


muzieknoot Maandag 5 september 2016 - The Black Keys.
De afgelopen twee weken heb ik op muzikale maandag dingen geplaatst die oud zijn of gewoon oud klinken en in die laatste categorie valt wat mij betreft Lonely boy van The Black Keys, hoewel het nummer pas in 2011 uit kwam.

Op zich geen bekend nummer, maar wat wel grappig is: fotograaf Michael Carney wilde nog een foto nemen van de geluidsstudio waar de band hun album 'Rubber factory' had opgenomen. Al wat er van over was was een leeg terrein, want de studio bleek gesloopt te zijn en op het terrein stond alleen nog een eenzame bulldozer. Toch werd dat uiteindelijk de foto voor de hoes.

hoes lonely boy



hello george Zondag 4 september 2016 - Vreugde en verdriet.
Het nagenieten van Reuring! 2016 zat er gisteren weer op voor Hello George, want we konden weer lekker aan de bak tijdens de eerste repetitie na de zomervakantie. Een repetitie met extra's want Sandra, Marleentje en Paul waren deze keer ook weer van de partij omdat we binnenkort weer een Herman Brood set gaan doen. Gezelligheid alom dus en daarnaast hebben we in mijn beleving niet alleen hard maar ook goed gewerkt, dus met dat komende optreden moet het vast goed komen.

Tijdens de repetitie kreeg ik een minder goed bericht: een collega van me die al jaren vocht tegen kanker heeft de strijd gisterenmiddag verloren. Hij begon drie jaar geleden aan een experimenteel programma en wonder boven wonder sloeg dat zo goed aan dat de kanker volledig stil stond. Hij zei zelf op een gegeven moment zelfs: "Ik wordt weer beter, Gerrit. Zolang ik leef is de kans aanwezig dat ze iets vinden tegen m'n ziekte!" Maar goed, uiteindelijk moest hij kort geleden naar het ziekenhuis voor een aandoening aan zijn longen, werd de medicatie stop gezet en kreeg de ziekte dus weer vrij spel. Het kon eigenlijk gewoon niet anders aflopen, maar toch... het is en blijft een hard ding als je er mee te maken krijgt.


houthakker Vrijdag 2 september 2016 - Voorraad test.
Eigenlijk had ik de voorraad al lang voor elkaar moeten hebben, maar dat is er op één of andere manier niet helemaal van gekomen. Op zich natuurlijk niet zo'n ramp aangezien de houtkachel voorlopig (hopelijk) toch niet aan hoeft, maar je kunt de boel maar vast voor elkaar hebben. Een beetje onder dat motto ben ik begonnen met het testen van een andere manier van opslag van de houtvoorraad. Die bestaat in principe uit twee delen: ongezaagde stukken (ongeveer 80 - 100 cm lang) in de schuur en in een bak ligt een voorraad voor een paar weken gezaagd spul (18 - 23 cm lang) wat zo de kachel in kan.

Die bak is verdeeld in drie stukken: één voor zacht aanmaakhout en twee voor harder stookhout en het draait dan met name om die laatste delen. Het idee is om uit één te stoken en als die leeg is aan de ander te beginnen, terwijl ik dan in de gelegenheid ben de eerste bak weer aan te vullen. Maar goed, dat betekent dat je op een gegeven moment MOET gaan zagen om voorraad te houden. Om dat wat eenvoudiger te maken ben ik nu bezig om in de voorraad ongezaagde stukken lagen gezaagde stukken te verwerken. Deze komen om en om te liggen omdat een test met een stapel waarin alleen gezaagde stukken zaten mislukte: ondanks dat alles om en om lag om op op deze manier voldoende stevigheid te geven werd de stapel van ruim een meter tot anderhalve meter hoog toch zo ontstabiel dat ik besloot niet verder te gaan.

De lagen ongezaagde stukken die er nu tussen komen te liggen moeten dus voor wat meer stevigheid gaan zorgen, waardoor de stapel zonder problemen ruim twee meter hoog moet kunnen worden en dat heeft dus daarnaast als voordeel dat er meer gezaagde voorraad is die ik kan verwerken op een moment dat het me uit komt en niet omdat het op een bepaald moment moet. De test pakt op dit moment goed uit, want met nog zes lagen te gaan is de eerste stapel zo goed als klaar én hij is nog steeds voldoende stevig.


logo p daemen maasbree Donderdag 1 september 2016 - Ladingzekering.
Laat ik gelijk maar van wal steken met te roepen dat de onderstaande foto niet van mij of een collega is, maar dit is hoe sommige vrachten over de weg gaan en... hoe het niet moet. De rollen staaldraad liggen er goed op en zijn goed gezekeerd, maar de pickup staat er vervolgens gewoon los bovenop. Had de chauffeur daar nou nog het één en ander aan gedaan, dan was er qua ladingzekering in ieder geval niks aan de hand.

Op zich waren er dan nog wel de technische problemen als scheurtjes in de remtrommels die tijdens de controle van dit Duitse voertuig naar voren kwamen, maar goed... Het eind van het liedje was dat na de reparatie van de remtrommels en het lossen van de pickup de chauffeur zijn weg mocht vervolgen. Had de chauffeur een keer uit moeten wijken, dan was de kans groot geweest dat de pickup gewoon van de auto zou worden geslingerd en in mijn beleving moet je van geluk spreken dat dit soort transporten van de weg gehaald worden.

oplegger rollen staaldraad en auto geladen