logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


opmerkelijk Donderdag 28 september 2017 - Dubbelganger.
Hij komt altijd wel een keer ter sprake: de dubbelganger. De één zegt dat er ergens ter wereld één dubbelganger van jezelf rond loopt, terwijl anderen zeggen dat het er wereldwijd doorgaans zo rond de vijf kunnen zijn. Dat laatste lijkt me sterk, maar er zijn op het internet wel legio foto's te vinden van mensen die een dubbelganger gevonden hebben. Op zich lijkt me dat wel grappig en aan de andere kant moet het heel bizar zijn om jezelf in levende lijve tegen te komen.

Afgelopen week werd ik via Facebook gewezen op de onderstaande foto en zeg nou zelf... Heb ik een nieuwe loopbaan als fietsenmaker, of zouden ze deze man af en toe vragen of hij vrachtwagenchauffeur is en voor de lol in een bandje speelt? Het is natuurlijk niet exact maar komt wel een eind in de buurt, al gaat het uiteindelijk stiekem toch om een monteur of wellicht de eigenaar van een fietsenzaak in Rijen.

harre als fietsenmaker?



muzieknoot Maandag 25 september 2017 - Thin Lizzy.
Het is weer muzikale maandag en vandaag een nummer wat eigenlijk alleen maar héél erg mooi is als je in een verdrietige stemming bent en voor mijn part nog onder invloed van het één en ander. Zo triest en toch zo mooi, maar laat ik er dan gelijk maar bij vermelden dat m'n eigen stemming gelukkig niet zo is :)

Maar goed, genoeg gebabbel! Check de live versie van Still in love with you uit 1975. Ik vind het meer dan waardig voor muzikale maandag...


nieuws Zondag 24 september 2017 - De gemoederen.
Weinig te melden de afgelopen week, behalve dat een groot deel van de bevolking hier zich ineens druk maakte om de zogenaamde 'Leugenbank'. Volgens mij heeft zo'n beetje elke plaats wel een bankje wat zo genoemd wordt en waar mensen samen komen om van alles en nog wat te bespreken. Waarheid of niet, dat doet er niet toe... het wordt besproken. De Zaltbommelse Leugenbank is geplaatst in 1933 en gaf uitzicht op de Waal en de toenmalige (en inmiddels vervangen) 'Bommelse brug'. De veranderingen in de loop der tijd: de brug is vervangen door een nieuwe, er is in verband met overstromingsgevaar een waterkering geplaatst om de stad en daar staat het bankje nu net buiten.

Een muurtje staat er omheen en vanaf de stad is dus eigenlijk niet te zien dat er iemand zit. Het ding is inmiddels ook compleet vervallen en daarom had de gemeente het idee om dit monument niet alleen op te knappen, maar ook te verplaatsen en dat schoot bij veel Bommelaren verkeerd. Het was immers de bedoeling om over het water te kunnen kijken en nu zou (onder de noemer 'veiligheid') het bankje gedraaid worden en zou het dus richting de stad kijken. Er werd diverse (aanwonende) mensen om advies gevraagd en zo kwam het plan naar buiten. Niemand keek ooit nog naar het bankje om, maar ineens was het belangrijker dan alles wat er in en buiten Zaltbommel gebeurde want een gemeente die deed zomaar wat en dat kon toch niet!

Inmiddels worden de plannen nog eens bekeken en wellicht aangepast. Of niet en in werkelijkheid maakt het dan eigenlijk geen barst uit, want dat ze een monument wat geplaatst is bij de bouw van de oude brug willen behouden snap ik maar hoe het dan komt te staan maakt dan in mijn beleving niet uit. Kortom: het is maar waar je jezelf druk om kunt maken en ik ben benieuwd of de gemeente nu daadwerkelijk iets met alle protesten gaat doen. De tijd zal het leren...


muzieknoot Maandag 18 september 2017 - Stevie Nicks.
Stevie is bij het grote publiek bekend geworden als helft van Fleetwood Mac, maar ook solo heeft ze het één en ander gedaan wat best wel goed is. Het nummer van vandaag is daar een voorbeeld van en ook al komt het origineel uit 1981, toch kies ik voor het gevoel voor een live versie uit 2011. Haar stem is daar net wat rijper, voller of hoe je het ook noemen wilt en daardoor komt het gevoel van het nummer in mijn beleving beter tot z'n recht.

Qua timing klinkt het als een raar nummer, maar toch klopt het allemaal perfect. Een kleine waarschuwing bij deze live versie voor het geval je het niet zo hebt op een gitarist die staat te freaken: skip dan even verder naar 3 minuten, of worstel je door die tijd heen. Dat laatste is het voor mij in ieder geval, want dit intro voegt voor mij persoonlijk eigenlijk niks toe. Maar goed, waar heb ik het over? laat je mee op reis nemen met Edge Of Seventeen.


hello george Maandag 11 september 2017:
        - Bierdoppenfestival.
        - Jimmy Barnes.
Om alles een beetje in de goede volgorde te houden begin ik deze maandag met Hello George. We stonden namelijk gisteren op het Bierdoppenfestival in Someren en dat is een verhaal apart. Het idee kwam in 2011 om tijdens de 50ste Kennedymars in 2012 iets te organiseren en dat werd uiteindelijk een festival met wat bandjes, alleen wilden de oranisatoren er niks aan verdienen en werd de Stichting Kika (Kinderen Kankervrij) aangewezen als goed doel waar de opbrengsten naar toe zouden gaan. Om er iets ludieks aan toe te voegen vroegen ze de bezoekers om doppen van flessen te bewaren en bij hun in te leveren en het Bierdoppenfestival was geboren.

bierdoppenfestival


Alle doppen zouden worden ingeleverd bij een metaalhandel om er op die manier geld van te maken en tegen alle verwachting in haalden ze bijna 1750 kilo aan doppen op. Inmiddels hebben we gisteren de 6e editie van dit festival gehad en schrik niet... Het leeft niet alleen daar in de omgeving heel erg, maar ook in andere delen van het land en er is gisteren ruim 47 ton (47.000 kilo) aan dopjes ingezameld. Ik heb me door iemand van de organisatie laten vertellen dat je ongeveer 500 doppen nodig hebt om aan een kilo te komen, dus gaat het om ergens rond de 23.5 miljoen dopjes.

Onvoorstelbaar en wat een super idee blijkt dit achteraf te zijn. De opbrengsten gaan overigens nu niet alleen naar Kika, maar ook naar andere goede doelen en het was als band echt érg leuk om daar tijdens de inzameldag te mogen spelen. De sfeer was goed en gezellig, het weer zat ondanks wat buien in de lucht behoorlijk mee en qua licht en geluid hadden ze alles ook super voor elkaar. We hebben er van genoten en hopen hier vaker terug te mogen komen, niet alleen voor de sfeer en om lekker te kunnen spelen maar op deze manier ondersteunen we tegelijk de goede doelen van deze organisatie en dat is natuurlijk gewoon een mega pluspunt.

muzieknoot
Dan nog de vaste prik op maandag, want het is en blijft natuurlijk muzikale maandag. Ik heb deze maandag in het onderwerp 'Jimmy Barnes' meegegeven omdat het me hier even om gaat, al is het volgens mij meer een samenwerking van Keith Urban en de eerder genoemde. Maar goed, laten we het dan gewoon een duet noemen en wie de hoofdpersoon is doet er in wezen niet zo toe.

Wat er wel toe doet is het nummer op zich: voor zover ik weet komt het origineel ergens uit eind jaren '60 en is het van The Easy Beats. Uiteindelijk nam het eerder genoemde duo in 2014 een mega vette versie op en in mijn beleving ligt dat aan de combinatie van de muzikale invulling van Keith Urban en de mega mega mega vette rockstem van Jimmy Barnes. Het is natuurlijk een persoonlijke mening, maar elk rocknummer wat door die man gezongen wordt heeft zo'n enorme bezieling... Check Good Times. Pure rock 'n roll en het kan hier qua volume niet hard genoeg :)


het weer Vrijdag 8 september 2017 - Goede voorspelling.
Als meteoroloog moet je volgens mij zo'n beetje het slechtste beroep hebben wat er bestaat. Je doet vreselijk je best, maar uiteindelijk heb je het qua voorspelling van het weer uiteindelijk zelden goed en als je het goed hebt... dan heb je alsnog half Nederland kwaad tegenover je staan. Vandaag was een uitzondering. Niet dat iedereen nu super gelukkig is, maar wel vanwege het feit dat de voorspelling voor vandaag zo'n beetje 100% nauwkeurig was: het regent inmiddels al bijna 14 uur onafgebroken en dit was de voorspelling die het KNMI gisteren deed:

voorspelling weer 08-09-2017



muzieknoot Maandag 4 september 2017 - The Dead Daisies.
Afgelopen zomer tourde deze band nog door Europa en deed daarbij ook Nederland aan. Op zich zijn ze niet super bekend, maar dat maakt de ouderwets lekkere rock die ze maken wat mij betreft niet minder goed. Moet ik nog een betere reden hebben om ze hier op muzikale maandag in het zonnetje te zetten? Ik vind van niet, dus check Long way to go.


hello george Zondag 3 september 2017 - Seizoen 2017/2018.
Gisteren hebben we na een lange zomerstop de eerste repetitie gehad met Hello George, dus seizoen 2017/2018 is van start gegaan en dat gaan we goed beginnen met binnenkort alweer een optreden. De repetitie moest dus eigenlijk gewoon lekker lopen en ondanks de zomerstop ging het ook daadwerkelijk erg lekker. We gaan er in ieder geval weer wat leuks van maken en optredens zijn altijd welkom! :)


logo p.daemen maasbree Vrijdag 1 september 2017 - Nieuw karretje.
Details kan ik er nog niet over prijs geven, maar de voorbereidingen voor een nieuwe auto zijn inmiddels in volle gang. Het grote verschil tussen de aanschaf van een vrachtwagen en een gewone auto is dat je die niet 'even' koopt, zeker niet zoals in mijn geval als de auto speciaal voor het werk gebouwd wordt. Welk chassis met welke plaatsing van een aantal aangedreven en gestuurde assen, welke cabine moet er op, welke opbouw, wat doe je met je brandstof,- en adbluetanks enzovoort enzovoort.

Allemaal vragen die we de komende tijd zullen moeten beantwoorden en het leuke vind ik dan persoonlijk dat m'n werkgever uiteraard de definitieve keus maakt, maar dat ik er wel in betrokken wordt om de eenvoudige reden dat ik weer jaren met de auto zal moeten doen en door ervaring weet wat het meest praktisch is. Kortom: het zal best nog een hele tijd duren voor ik er mee rond hobbel, maar het begin is gemaakt en Harre is een blij mensch...