logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


weekend Zondag 30 september 2018 - Super weekend.
Op de valreep zo aan het einde van de maand nog even een super weekend gehad en dat is toch wel lekker. Om met gisteren te beginnen: ik heb iemand gevonden die een stukje bos heeft met nogal wat achterstallig onderhoud. Op zich nooit een probleem, tot het punt daar is dat de veiligheid in het geding komt en dat is nu wel zo'n beetje het geval. Deze man wil het goed aanpakken en ik ben gisteren met hem in gesprek geweest en bij het bos wezen kijken om op die manier een goed beeld van de situatie te krijgen. De conclusie: ik heb vandaag te horen gekregen dat ik het mag gaan doen en ben daar érg blij mee!

Vandaag was ook een hele mooie dag, want we stonden met Hello George op Cityfest in Veldhoven. Nadat de gemeente het Cult en Tumult festival zo'n beetje om zeep heeft geholpen zijn er mensen opgestaan die het absoluut niet op wilde geven en die hebben dus iets nieuws van de grond kunnen krijgen. We stonden er als opener van de dag, maar er was toch wel wat publiek aanwezig, het weer was perfect en de sfeer was super te noemen. Complimenten voor deze organisatie en we hebben als band ook lekker kunnen spelen.


muzieknoot Maandag 24 september 2018 - Headcat.
Het is bijna een eentonige maand met bijna alleen maar nummers op muzikale maandag, maar verder valt er eigenlijk niet zoveel te melden. Okee, behalve dat we afgelopen zaterdag met Hello George wat puntjes op de i gezet hebben bij wat nummers en lekker bezig geweest zijn met nieuwe dingen. Ouderwets repeteren, dingen nog een keer doen en... nóg een keer... net zo lang tot de structuur er in zit en we dus op de details kunnen gaan letten. Constructief en lekker bezig geweest, dat sowieso :)

Maar goed, het is maandag en dan heb ik weer een bandje in de aanbieding en ik verwacht niet dat veel mensen Headcat kennen, alleen bij de eerste maten kun je eigenlijk direct al horen dat het om een oude bekende gaat die daar in zit. Of eigenlijk... zat. Check de oldskool rock 'n 'roll van dit bandje met het nummer Let it rock en probeer maar eens volledig stil te blijven zitten :)


muzieknoot Maandag 17 september 2018 - Black Stone Cherry.
Er zijn een paar redenen om dit nummer op muzikale maandag naar voren te schuiven. De eerste is dat het gewoon lekker weg rammelt, de tweede dat het bandje op zich niet zo heel bekend is en dat daar wat mij betreft best verandering in mag komen en de derde is dit deel van de songtekst:

Hey have you seen the blind man in disguise,
Lookin' for his eyes?
Hey have you seen the rain man
lookin' to the sky, beggin' for sunlight?
The darkest times ain't always at night...


Werelds, als je er even goed over nadenkt. Maar goed, dat kan natuurlijk ook gewoon mijn persoonlijke beleving zijn. Hoe dan ook, check Blind man en oordeel zelf.


muzieknoot Zondag 16 september 2018 - Dave Grohl.
Het zou iets kunnen zijn voor muzikale maandag, maar dit ontstijgt wat mij betreft het thema en daarom plaats ik hem vandaag. De Foo Fighters waar Dave Grohl deel van uit maakt als oprichter en gitarist/zanger is een leuk bandje, maar ik ben fan van de man op zich en wel sinds het moment dat ik in 2013 zijn keynote speech zag die hij op het SXSW (South by South West) festival gaf.

De passie voor muziek spat er af en daar komt in mijn beleving dan ook de enorme berg energie vandaan die er bij de Foo Fighters uit komt. De afgelopen tijd heeft hij echter in z'n uppie in een studio gezeten om eigenhandig een nummer op te nemen, of misschien wel een heel album maar ik denk persoonlijk niet dat het daar van komt. Het nummer bevat allerlei verschillende stukken, is volledig instrumentaal en gaat op die manier van heel heftig naar héél rustig. Het nummer op zich duurt 23 minuten en inclusief de inleiding duurt de video ruim 31 minuten, maar wat mij betreft is elke seconde de moeite waard. Check Dave Grohl's Play.


muzieknoot Maandag 10 september 2018 - Bløf.
Ik ga het gewoon doen... Het meest gehate nummer van de afgelopen zomer en ik zet het gewoon neer op muzikale maandag. Waarom?

Omdat ik degenen ergens wel snap die een enorme hekel aan dit nummer hebben nadat je het 30.000 keer langs hebt horen komen, maar aan de andere kant heeft het wel iets. En mocht het je tegenstaan, dan kun je altijd nog luidkeels "Ik ben blij dat je bier bent" meezingen. Waar ik het over heb? Zoutelande natuurlijk!


hello george Zondag 9 september 2018 - Opnames.
Dag twee in dit weekend in het kader van Hello George, want er blijken opnames te zijn van een optreden wat we een tijdje geleden deden met Hello George in Haaften. Die heb ik gisterenavond nog 'even' gedownload en toen bleek dat het om 16 .wav tracks gaat van alles bij elkaar zo'n slordige 7.6 gb aan data en daar ben ik vandaag mee aan het stoeien geweest.

Kort samengevat valt het resultaat me mee, maar door allerlei omstandigheden valt er op een gegeven moment ook niet meer uit te halen dan er in zit. De factor tijd speelt mee, want ik heb geen dagen achter alkaar om alles nummers apart af te gaan zitten mixen en daarnaast blijft het een live opname waarbij in een aantal gevallen heel veel overspraak zit. Een zangmicrofoon bijvoorbeeld pikt niet alleen de stem op van de zanger, maar feitelijk alles wat er op het podium gebeurt en tja... zie daar maar eens een goede balans in te vinden.

De mix is op zich klaar, alleen wil het op dit moment nog niet zo vlotten om de mixdown van de verschillende tracks te maken zodat ze uiteindelijk één muziekbestand vormen wat gewoon door iedereen af te spelen is. M'n computer is op dit moment druk met allerlei dingen en ik heb het vermoeden dat het samenvoegen van de 16 tracks dan net teveel van het goede is, want hij zet de boel gewoon niet lekker achter elkaar neer. Maar goed, dat komt dan later op de dag of anders later deze week nog wel. Het was weer een nuttige zondag in ieder geval :)


hello george Zaterdag 8 september 2018 - Even repeteren.
De zomerstop is voorbij, optredens zitten er aan te komen en zitten voor een deel nog in de pijplijn, kortom: de hoogste tijd om weer eens met Hello George aan de slag te gaan en het één en ander te gaan repeteren. Het repeteren op zich ging goed, alleen de weg er naar toe was een klein beetje een probleem want aan het eind van de hoofdrijbaan op de A2 bij Den Bosch besloot m'n rechter achterband het spontaan te begeven.

nemo lekke band

Nu is een plan in zo'n geval wat mij betreft snel getrokken, want op m'n gemakje een wiel wisselen langs de snelweg is iets wat ik pertinemt gewoon niet ga doen. Er gebeuren daarvoor tegenwoordig te veel ongelukken waarbij automobilisten gewoon niet goed opletten en een auto die langs de kant staat rammen. Je zult er dan net staan... Het eerste idee was om door te rijden naar de eerstvolgende afrit, maar een inmiddels aanwezige weginspecteur van Rijkswaterstaat vond dat geen goed idee en regelde gratis een berger die de auto van de snelweg zou rijden en dan kon ik bij een benzinepomp op m'n gemak zelf het wiel wel even wisselen.

En zo werd het ook geregeld en wat mij betreft eigenlijk alleen maar complimenten over de werkwijze van Rijkswaterstaat en natuurlijk ook van de berger. Die was snel ter plaatse en had m'n auto in een mum van tijd van de snelweg af en bij een ppmp neergezet. Uiteraard... het kost een nieuwe band en dat is vervelend, maar dit had ook anders af kunnen lopen en gezondheid gaat wat mij betreft boven alles. Op de eerste foto kun je al wel zien dat de band echt goed geklapt is, maar bij het wisselen werd de echte schade pas duidelijk:

nemo lekke band geklapt

Er is verder gelukkig niks stuk, de velg is ook nog heel en de bassist en ik konden onze weg gezond en wel vervolgen naar de repetitie van Hello George.

nemo lekke band geklapt echt stuk


muzieknoot Maandag 3 september 2018 - Bertus Staigerpaip.
Het origineel is van Prince en heet 'Kiss', maar vandaag gaan we op de humor tour met de uit Geertruidenberg afkomstige band Bertus Staigerpaip. Check Rits, wat vanaf 2.45 min lekker los gaat.


computer Zondag 2 september 2018 - Pc gerommel.
Het was een drukke, maar mooie werkweek en wat is er dan lekkerder dan even lekker ontspannen. In mijn geval dacht ik vandaag een mooi stukje in World of Warcraft op te gaan schieten, maar dat pakte anders uit. Na een crash van m'n pc werd het een hele zoektocht om uiteindelijk er achter te komen dat de grafische kaart het begeven had. Zo'n ding vervangen is in wezen een fluitje van een cent, maar ik was al met een nieuwe installatie begonnen om te kijken of het niet ergens aan de software lag.

Dat maakte vandaag weer eens een ouderwetse pc dag, want 'even' alles opnieuw installeren is er gewoon niet bij. Het resultaat is er wel naar, want alles draait weer net even wat beter dan er voor maar toch... een hele zondagmiddag aan het rommelen om alles weer up to date te krijgen is iets wat je eigenlijk niet wilt. Volgend weekend maar een beetje gamen dan...