logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


muzieknoot Maandag 30 september 2019 - Jimmy Somerville.
Op deze laatste Muzikale Maandag van september maak ik het fouter dan fout en... dat kan bijna alleen met Jimmy Somerville. Het meest bekend is hij als zanger van Bronski Beat waarmee hij in de jaren '80 doorbrak, maar het nummer van vandaag komt van een solo project. Check hier de cover van Jimmy of eventueel hier het origineel van Sylvester en dan gaat het natuurlijk om You make me feel (mighty real).


houthakker Zondag 29 september 2019 - Nieuwe klus.
Even terug zat ik met een vriend aan de telefoon en die vroeg me tussendoor of ik even bij een boom kon kijken die bij hun staat en qua formaat nogal de verkeerde kant op zou gaan. Ik was op dat moment redelijk vroeg klaar en besloot gelijk maar even langs te rijden, maar dat bleek niet zomaar een boom te zijn. Een joekel van een populier met een stamdiamter van geschat meer dan een meter en een hoogte van 25 meter.

nieuwe klus, grote populier, afbeelding van google streetview

nieuwe klus, pupulier, afbeelding google streetview

Goed, de foto's zijn niet duidelijk maar daar heb ik een eenvoudige reden voor: ik ben vergeten foto's te maken en de bovenstaande afbeeldingen zijn screenshots van Google Streetview. Gisteren ben ik daar begonnen en ik zal er volgende keer wat foto's maken om dingen wat meer in detail te laten zien, maar het staat vast dat hij er niet helemaal uit gaat. Dat hoeft op zich ook niet, als hij maar een eind kleiner wordt om daarmee het risico van omvallen of afbrekende takken drastisch te verminderen.


muzieknoot Maandag 23 september 2019 - Laurence Jones.
Soms komt er iets nieuws uit waarvan ik vanaf het begin al denk: "Wow!" en dit is er zo één. De productie heeft gekozen voor een wat oude sound, het lijkt op een aantal liedjes en toch is het mega chill, lekker en norm maar op. Check de nieuwe van Laurence Jones en oordeel zelf.


computer dn dergelijke Zondag 22 september 2019 - Voeding geploft.
Of eigenlijk beter: ontploft. Dat gebeurde gisterenavond toen ik achter de pc aan het werk was en er een enorme knal onder m'n bureau vandaan kwam en alle verlichting ging ook ineens uit. Kortsluiting in de voeding bleek de oorzaak, maar vandaag bleek dat je zo'n ding niet zomaar kunt vervangen. Tenminste, als je in het wereldje thuis bent scheelt dat natuurlijk enorm maar dat ben ik al heel lang niet meer.

Het was daarom nogal even puzzelen om een nieuwe geschikte voeding te vinden en die vervolgens aan te sluiten. Ik had het idee dat de kabels gewoon konden blijven zitten en dat het vervangen van de voeding op zich voldoende zou zijn, maar dat bleek (helaas) niet het geval. Kortom: een hooop gedoe om alle kabels te vervangen, die goed aan te sluiten en vervolgens weer weg te werken maar... het werkt allemaal gelukkig weer. Ik ben bijna benieuwd wat het volgende is wat het gaat begeven, want de grafische kaart zit er immers ook net een jaar of zo nieuw in omdat de oude het niet meer deed. Maar goed, dat zijn uiteraard zorgen voor later.


snelweg Zaterdag 21 september 2019 - De laatste.
Code 95, de aanvullende opleiding die je als beroepschauffeur verplicht moet volgen als je wilt dat je groot rijbewijs geldig blijft is voor velen een dingetje maar ik heb me daarmee tot nu toe nog niet hoeven vervelen.

Alle trainingen zijn nuttig geweest en die van vandaag was daarop geen uitzondering. Het was tijd voor de verlenging van m'n heftruckcertificaat en via m'n werkgever ben ik opgegeven bij verkeersschool Willem Verboon (voor nieuwsgierigen hier een link) en dat is niet zomaar een opleider, maar die doet echt van alles en onder meer dus ook heftrucktraningen.

De afgelopen dag kort samengevat heb ik alleen maar goed nieuws:
  • Geslaagd voor m'n heftruckcertificaat en daarmee kan ik dus weer 5 jaar vooruit.
  • Gelijk de EPT (Electronische Pallet Truck) er ook maar bij gedaan, ook voor geslaagd en dus ook daarvoor een certificaat op zak.
  • Het was de laatste module voor m'n Code 95 en daarmee zitten voor deze cyclus m'n uren nascholing er weer op.

    Om dat laatste toe te lichten: de cyclus begint in mijn geval weer opnieuw bij het verlengen of opnieuw aanvragen van m'n rijbewijs (alles loopt gelukkig gelijk, bewuste keus) en dan moet ik dus weer 35 uur nascholing volgen in 5 jaar. Het groot rijbewijs is in tegenstelling tot het gewoon rijbewijs voor een personenauto geen 10 maar 5 jaar geldig en daarmee ben ik dus voorlopig even van die nascholing af. Een nuttige besteding van een zaterdag dus en in mijn beleving hielp een goede instructeur en een leuke club mede studenten daar aan mee.


    logo p daemen maasbree Vrijdag 20 september 2019 - Lange dag.
    Als chauffeur ben ik met auto en al uitgeleend aan Ancofer en daar doen ze ook de planning. Het is bijna een vuistregel in dit werk dat lostijden bij export terminals niet te plannen zijn: soms ben je er met 20 minuten weg, de andere keer met 4 uur nog steeds niet en alles wat daar zo'n beetje tussenin zit. Dit maakt het leven van een planner niet makkelijk, maar soms moet je wel eens wat gokken en als chauffeur vind ik dat je gemotiveerd genoeg moet zijn om met die gok mee te gaan en je best doet om zo veel mogelijk gedaan te krijgen binnen de wettelijke beperkingen van de rijtijden en dergelijke.

    Vandaag was zo'n dag, inclusief een bezoekje aan een export terminal in de haven van Antwerpen en dan kwamen er nog een hele zwik adressen achteraan. Het zou krap worden, maar na die terminal bleek eigenlijk al dat het bijna onmogelijk zou worden de laatste klant nog te lossen. Vertragingen door drukte en ongevallen deden ook nog een negatieve duit in het zakje en na een belletje met de planning besloot men daar het materiaal van de laatste klant door te zetten naar een andere dag.

    Het is op zo'n moment niet anders, want bedrijven sluiten gewoon en zeker op vrijdag zijn er maar weinig mensen die langer willen blijven. Allemaal begrijpelijk, maar het is en blijft als chauffeur een soort van frustrerend om dingen mee terug te nemen. Een planner zal hetzelfde hebben, maar als je onderweg langzaam je tijd in negatieve zin ziet verdwijnen is dat gewoon niet leuk. De boel leeg, eventueel nog wat klusjes doen en dan naar huis is altijd het mooist en geeft het meest voldane gevoel. Kortom: volgende week doen we weer een poging om zes te gooien. Eerst maar even weekend vieren.


    logo RTL Z Dinsdag 17 september 2019 - Televisie.
    Vandaag de opnames gehad voor het programma How it's done, wat uitgezonden wordt bij RTL Z. Het draaide uiteraard niet om mij persoonlijk, maar er was een opnameploeg bij Ancofer om daar te filmen wat ze eigenlijk allemaal doen en hoe het productieproces in zijn werk gaat. Als het je boeit kan het interessant zijn, maar ik heb op dit moment geen idee wanneer het uitgezonden zal worden.

    Het management had van te voren wel wat ideeën, maar verder geen enkel benul van hoe de opnameploeg de boel in zou vullen en dat uitte zich vanochtend in koffie drinken. Héél veel koffie drinken en met heel veel geluk zal ik 2 seconden in beeld zijn, maar als je het exact zou meten zou het ook nog wel eens minder kunnen zijn *grin*. Maar goed, op zich is het een mooie manier om het bedrijf wat meer in de kijker te spelen en daar draait het natuurlijk allemaal om. Als er nieuws is over een datum wanneer het uitgezonden wordt, dan meld ik me nog wel even.


    muzieknoot Maandag 16 september 2019 - Iron Maiden.
    Huh? Maiden? Hier? Op Muzikale Maandag? Yup, klopt. Alleen niet met een eigen nummer, maar met een in mijn ogen briljante cover van UFO's Doctor, doctor. Lang verhaal kort: check hem hier.


    houthakker Zaterdag 14 september 2019 - Hout aanvulling.
    Hout krimpt tijdens het drogen. Dat begint eigenlijk vrijwel direct al, maar ze pas echt door als de houtcellen uitdrogen en daarmee krijg je dus ruimte in een houtopslag. Het is tijdens het proces ook belangrijk om de stapels in de gaten te houden, want omdat ze inzakken kunnen ze ook gaan bewegen en daarmee mogelijk omvallen.

    Dat is makkelijk op te vangen door er af en toe een beetje tegenaan te tikken, zodat de stapels mooi recht blijven en de boel dus niet zomaar omvalt naar verloop van tijd. Vandaag heb ik de dag ingevuld met het ophalen van 3/4 kuub Amerikaans eiken, waarmee alle hoeken en gaten van de opslag weer gevuld zijn. Uiteraard heb ik alleen het laatste vak aangevuld met het verse hout en met wat daar uit gekomen is de rest aangevuld waar de ruimte is ontstaan.

    Op die manier krijgt het verse hout toch nog ruim voldoende de tijd om te drogen, iets wat zeker met eikenhout naar verhouding lang duurt. En zeg nou zelf... Wat is er mooier dan in deze omgeving te kunnen en mogen werken? Ik zie het echt als een voorrecht en ondanks de lichamelijke inspanning die er bij komt kijken voelt het toch echt als ontspanning. Kortom: het was een mooie dag vandaag.

    mooie ochtend in het bos



    sad face Vrijdag 13 september 2019 - Vrijdag de 13e.
    Laat ik voorop stellen dat ik totaal niet bijgelovig ben, maar na een week dat het qua werk allemaal niet zo bijster liep was vandaag toch wel het toppunt. Het laden liep niet en op een relatief kort rondje waar ik ruim op tijd van thuis zou kunnen zijn liep ik bij klanten de ene na de andere vertraging op.

    Het is dan nu eenmaal zo, want meer dan afwachten kun je niet doen in zo'n geval. Iedereen doet immers zijn best en dan zou het allemaal goed moeten komen. Normaal doet het dat ook altijd wel, maar vandaag was dus zo'n uitzondering op de regel. Kortom: ik ben blij dat het weekend is en maandag ga ik gewoon weer fris beginnen aan een nieuwe werkweek. Een week met wat leuke vooruitzichten, maar daarover natuurlijk later meer :)


    muzieknoot Maandag 9 september 2019 - Joss Stone.
    Geen nieuws is goed nieuws, dus zo skip ik de week door van de ene Muzikale Maandag naar de andere. Een kleine update is er wel: project 2 is qua zaagwerk voor dit jaar klaar. Het was een grote klus, maar ik heb het met veel plezier gedaan. Ik leuk bezig, mensen blij dat de gevaarlijke rommel weg is en het onderhoud voor dit jaar weer gedaan is dus feitelijk kan ik stellen: iedereen blij :)

    Maar goed, Muzikale Maandag dus... Joss Stone is op zich geen onbekende, maar de reden dat ik haar vandaag wil noemen is dat ze met 30 lentes jong deze live uitvoering zong van Son of a preacher man. Let op haar stem, haar timing, haar gevoel... Dit is écht te gek!


    muzieknoot Maandag 2 september 2019 - Urban Cookie Collective.
    De tweede dag van de metereologische herfst, maar in de praktijk zijn we daar gelukkig nog niet aangeland. Temperaturen van 21 graden, een zonnetje met af en toe wat bewolking... van mij mag het tot Kerst zo blijven :) Maar goed, omdat het zo lekker klinkt met dit weer een oudje van Urban Cookie Collective: check Feels like heaven.


    terugblik Zondag 1 september 2019 - Terugblik.
    Er is weinig bijzonders te melden deze periode, behalve dan misschien dat we afgelopen week nog even een knappe hittegolf te verwerken kregen, maar die is gisteren met een paar enorme regenbuien definitief uit het land verjaagd. We kunnen natuurlijk nog een prachtige nazomer krijgen, maar zo aan het begin van de metereologische herfst is het bewolkt en met een graad of 20 eigenlijk nog maar net 'lekker' te noemen en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik nu hier zit te typen in plaats van dat ik lekker buiten zit.

    Gisteren nog wel even met zaagproject nummer twee bezig geweest en zoals ik onlangs al vertelde was het een notenboom die onder handen genomen moest worden omdat de takken er van op een dak hingen wat binnenkort vervangen moet worden. De keus in mijn ogen was het verwijderen van de takken van het dak of de boom in zijn geheel gelijk maar aanpakken en in zijn geheel dus wat kleiner maken, waarbij in allebei de gevallen wel de werkelijk práchtige natuurlijke vorm van deze boom behouden moest blijven.

    Gekozen werd voor het eerste en dat bleek een hele goede keus, want hiermee was de klus niet alleen snel klaar maar kun je als je de boom verder niet zou kennen eigenlijk niet zien dat er iets af is gegaan terwijl er eigenlijk stiekem best wel een hoop af is. Daarna nog een dikke tak verwijderd die boven een huisje hing en dat was best even een puzzel, maar is uiteindelijk ook een geslaagde klus te noemen. Foto's heb ik hier helaas niet van, maar dat mag de pret niet drukken. De volgende keer zijn er nog twee takken aan de beurt die boven een parkeer plaats en gedeeltelijk over het huis hangen en daarmee voor een veiligheidsprobleem zorgen als ze onverhoopt bij een storm naar beneden zouden komen en daarna is 'Project 2' denk ik zo'n beetje wel klaar, maar of dat daadwerkelijk het geval is zal over een paar weken blijken.