logo harre

Home
Blog
Breaking News
Xtra
Muziek
Drums
Bands
Werk
P. Daemen BV
AWS
Scania
Boom verwijderen?
Harre's Tree Removal
Algemeen
Video's
Links
Contact
Contact


Harre op Facebook

Harre op Youtube

logo breaking news


Woensdag 30 april 2008.
Voor vandaag heb ik goed en slecht nieuws. Om er maar gelijk vanaf te zijn zal ik met het slechte nieuws beginnen: de EC2 coated vellen voor m'n set zijn nog niet binnen en de nieuwe aansluiting van m'n telefoonlijn is ook nog niet helemaal afgerond. Jammer, want ik had deze vrije dagen mooi kunnen gebruiken om m'n set in de nieuwe vellen te zetten en deze gelijk te stemmen, maar blijkbaar heeft de importeur de vellen niet op voorraad en kan het dus nog wel even duren. Ik vroeg laatst aan Nick hoe lang hij op de vellen had moeten wachten en dat bleek een maand te zijn... Wat de telefoonlijn betreft: ook hier had ik de vrije dagen willen benutten om alles aan te sluiten zoals het moet. De ISDN apparatuur kan dan uit de meterkast en alles kan dan definitief netjes aangesloten worden, maarja... Als ik dat nu doe zit ik zonder telefoon en dat schiet natuurlijk ook niet op. Verder heb ik ooit de voicemail ingesteld op m'n vaste lijn, maar die krijg ik er nu niet meer af en door de omschakeling die gedeeltelijk is afgerond kan ik hem ook niet meer afluisteren als iemand iets ingesproken heeft. Maargoed, dat heb ik opgelost door alles weer op de oude manier aan te sluiten, de boodschap opnieuw in te spreken en daarna alles weer terug te plaatsen. Het zijn maar kleine dingetjes, maar toch is het jammer dat het net even iets langer duurt dan ik gehoopt had.

Dan is er zoals eerder aangegeven ook nog goed nieuws: de inschrijving voor de Hondsrug Classic van dit jaar is weer een feit. Voor het derde opeenvolgende jaar ga ik deelnemen aan de grootste mountainbike wedstrijd van Nederland, al zal het misschien ook wel m'n slechtste jaar worden. Ik ga dit weekend voor het eerst sinds lange tijd weer op de fiets en ik hoop dat m'n blessure ver genoeg genezen is zodat ik ook een beetje kan blijven fietsen en dus ook iets aan de voorbereideingen voor deze wedstrijd kan gaan doen. Meedoen doe ik toch ook al fiets ik geen meter, bij wijze van spreken maar het is toch het leukst om voor mezelf een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Naar verwachting zal ik ergens bij de eerste honderd recreanten starten, dus op zich is dat helemaal geen verkeerde plek om van te vertrekken.

Zondag 27 april 2008.
Er is niet zo heel veel aan de hand de afgelopen week, behalve dan het nagenieten van de Drummersday. Gisteren was ik eindelijk in de gelegenheid om de Experiabox op te halen die dienst moet doen voor m'n nieuwe internetverbinding en telefoonaansluiting. Tot nu toe werkt de aansluiting probleemloos, maar hij zal pas ergens volgende week helemaal actief zijn dus het is nog even afwachten. Zo'n verhuizing gaat natuurlijk in veel gevallen probleemloos, maar er zijn ook heel veel mensen die juist wél problemen hebben en ineens zonder telefoon en/of internet komen te zitten. Maargoed, een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen en in dat geval hoop ik de hele operatie in de loop van deze week met succes af te ronden. De NT1 en QuatroVox kunnen dan uit het netwerk en dan kan alles netjes afgewerkt worden.

Vandaag ben ik bij Nick langs geweest om de set met testvellen terug te brengen en ik heb toen nog wat beelden gezien van de Drummersday. Leuk om dat eens terug te zien en op deze manier zou het nog een leuke dvd zijn om wat dingetjes te oefenen, maarja... De dvd's zullen niet uitgebracht worden, dus dat is op zich wel jammer. Vanmorgen heb ik een paar Evans EC2 vellen besteld en van Nick heb ik er twee overgenomen waardoor ik de set compleet heb. Het is alleen de vraag hoe lang het zal duren voor de bestelling binnen is, maar ik hoop dat toch voor de volgende repetitie helemaal afgerond te hebben. De set moet dan in ieder geval helemaal gestemd en bruikbaar zijn en eigenlijk hoop ik dat op een vrije dag in de studio even uit te kunnen testen, maar dat is dus afhankelijk van wanneer de vellen precies binnen komen.

Zondag 20 april 2008.
Omdat we gisteren niet konden repteren en het anders wel héél lang zou duren voordat we weer wat zouden kunnen gaan doen hadden we maar besloten om de repetitie eens een keer op zondag te doen. Vanmorgen begon de dag slecht voor me want voor m'n eigen doen was ik eigenlijk veel te laat, maar na een heleboel gehaast was ik toch nog op tijd klaar. Vorige week had ik van Nick een setje Evans vellen mee gekregen en die EC2's kon ik vandaag dus mooi eens echt testen. Ze zijn me goed bevallen, dat is de conclusie al had er aan de stemming misschien toch nog een klein beetje gewerkt moeten worden. Maargoed, dat ging zo makkelijk bij het monteren van de vellen dat ik ze op dat moment maar zo gelaten had en er was goed mee te spelen. Ik ben in ieder geval van plan een eigen set te bestellen en dan kan ik die mooi op m'n gemak er helemaal goed op zetten als ze binnen zijn.

Verder heb ik gisteren een TempoREF gekocht. Dat is een apparaatje wat als metronoom kan dienen om de telling aan te geven maar je kunt hem ook als omgekeerde metronoom gebruiken. Op dat moment geeft hij dus het aantal slagen per minuut aan die je speelt en op die manier kun je een tempo mooi constant houden en discussies over het al dan niet langzamer of sneller gaan van een nummer uit de weg gaan. Je moet als drummer natuurlijk wel zelf strak blijven spelen, maar na deze eerste ervaring is het een handig hulpmiddel. Bij de komende repetities is het dan nog een kwestie van wat dingen opschrijven en dan kan ik hem voor een optreden zelfs nog programmeren, zodat alle nummers van de setlijst op de goede manier gespeeld worden. Of dat in de praktijk ook gaat werken weet ik nog niet, want bij het starten van een nummer telt de TempoREF het nummer voor je af door een aantal piepjes te laten horen en tegelijkertijd knipperen dan de ledjes waar het tempo wordt aangegeven. Het is dus mogelijk dat een microfoon op de snaredrum dit te hard op zal pikken, maarja... Dat zijn dus zorgen voor later.

Een tijdje terug heb ik de Zoom H4 aangeschaft om digitaal opnames mee te kunnen maken en dat dingetje werkt op zich ook heel goed. De kwaliteit van het geluid is goed (zelfs als er met de interne microfoons gewerkt wordt) alleen is het nog even zoeken naar een juiste plaats om op die manier de goede balans in de instrumenten en de zang te kunnen vinden. Dit is een kwestie van wat experimenteren, dus dat zal de komende tijd ook wel helemaal goed komen.

Wat mij persoonlijk betreft hebben we een goede repetitie achter de rug, maar ook voor de band als geheel zijn we toch weer wat verder gekomen. We hebben er weer een paar nummers bij die we de volgende keer af kunnen maken en daarnaast zijn er nog wat twijfelgevallen waar we nog uit moeten komen. We hebben wat nummers van Elvis gedaan en die aan elkaar geplakt. Klinkt op zich leuk en herkenbaar, maar is het iets voor onze band? De komende tijd denken we daar nog eens over na zodat we de volgende repetitie het helemaal af kunnen maken of het gewoon maar weg laten, want om er nou veel moeite voor niks in te steken is natuurlijk ook zonde van de tijd.

Zaterdag 19 april 2008.
Vandaag was het zo ver: het was tijd voor de Drummersday 2008 en na een lange werkweek was dit een hele leuke manier van ontspannen voor me. Leuke clinics gezien en leuke mensen van het Drummersforum ontmoet, wat wil je op zo'n dag nog meer? Een paar foto's en een beetje tekst met betrekking tot de Drummersday is te vinden via het menu Xtra op de startpagina of je kunt het direct bekijken via deze link.

Zondag 13 april 2008.
Een wazige week was het... Op het werk was het heel rustig, iets wat aan de ene kant best wel eens lekker is maar als je de hele week erg vroeg thuis bent schiet dat natuurlijk ook niet echt op. Daarbij kwamen wat vreemde nachten als het gaat om de nachtrust, want ook daarin heb ik de afgelopen week wat uurtjes gemist. Hoe het komt? Het zal wel een kwestie zijn van m'n energie op de goede manier verdelen en dan zou het goed moeten komen, dus daar ga ik de komende week eens op letten. Door het tekort aan nachtrust was ik vrijdag gewoon verrot thuis gekomen en kon ik de puf niet meer opbrengen om bij Alfa Female te gaan kijken in Den Haag. Achteraf zeker balen, want het schijnt een heel leuk optreden geweest te zijn. Nouja, volgende keer beter...

Aan het begin van de week kwam m'n nieuwe auto binnen bij Beers in Venlo en eigenlijk was ik er vanuit gegaan dat hij al heel snel op transport zou gaan naar het bedrijf waar de bak er op gezet wordt, maar toen ik afgelopen vrijdag uit nieuwsgierigheid even naar Pieter belde bleek hij nog in Maasbree in de garage te staan. Aangezien ik toch even moest tanken was dit een mooie gelegenheid om eens even 'in real life' te gaan kijken. Gerrit (onze monteur) was er druk mee aan het werk om vast allerlei dingen klaar te maken voor de auto op transport gaat en ik kon in die tijd natuurlijk mooi even wat dingetjes opmeten en bekijken. Ik kan niet anders zeggen als dat het een pracht van een auto is en als hij eenmaal klaar is kan ik er alleen maar héél erg blij mee zijn, al zullen er nog wel een paar puntjes naar voren komen. Qua inrichting ziet de cabine er bijvoorbeeld heel anders uit en ik moet dus voor alle spullen die ik mee sleep 'even' een ander plekje zien te vinden. Daarnaast zit er een boordcomputer in waar 1001 gegevens opvraagbaar zijn en het hele menu wijst natuurlijk zichzelf, maar het zal wel even duren voordat ik daar blind doorheen kan rommelen. Verder zal in de praktijk de draaicirkel een heel stuk groter zijn dan dat hij nu is. Het chassis is gewoon een stuk langer en daarnaast zit er een knappe achteroverbouw op, dus ook dat zal wel even wennen zijn maarja... Op zich zal het allemaal geen problemen opleveren. Ik vond het in ieder geval heel leuk om toch van te voren even rond te kunnen kijken en ik kijk er naar uit om er binnen een aantal maanden mee rond te kunnen gaan rijden.

Gisteren ben ik bij Nick langs geweest om de testset met andere vellen op te halen voor m'n drumstel en ik moet eerlijk zeggen: het valt me in eerste instantie niet tegen. Wat in ieder geval wel echt een makkie is, is het stemmen van de EC2's van Evans. Echt een kwestie van even op toon draaien, controleren of alle lugs even strak zitten, toon controleren en klaar. Het is bijna net zo snel gedaan als ik deze paar regels zit te typen, nouja... bij wijze van spreken dan. De klank is op zich ook niet verkeerd en de combinatie van de open klank van m'n shellset met deze vellen die net het scherpe randje eraf halen bevalt me in eerste instantie wel. Ik heb natuurlijk nog niet met de complete set gespeeld, maar volgende week komt dat allemaal wel goed. Als ze dan ook nog bevallen bestel ik een complete set met vellen en dan kan ik daar weer een hele tijd mee vooruit. De ondervellen laat ik deze keer voor wat ze zijn en die worden dan de volgende keer ook mee gewisseld.

Dinsdag 8 april 2008.
Om eerlijk te zijn ben ik alweer zo blij als een klein kind. De reden? M'n nieuwe vrachtwagen is gisteren afgeleverd. Tenminste... het rijdend chassis met de cabine erop dan, want meer is het op dit moment natuurlijk nog niet. De auto gaat nog op transport om de opbouw er op te laten zetten en als hij terug komt kunnen de zeilen er in gehangen worden, de spoiler kan er dan op en alle andere details kunnen dan afgewerkt worden. Conclusie: het zal nog even duren voordat ik er daadwerkelijk mee kan gaan rijden, maar hier alvast de primeur:

scania p380 chassis

daemen maasbree scania p380

beers venlo scania chassis p380

scania p380 daemen maasbree

Zondag 6 april 2008.
Een hele rustige week was het... Een week waarin ik aan het begin praktisch geen stem had vanwege een lichte keelontsteking, maar dat is allemaal wel weer goed gekomen. Verder hebben we eindelijk de eerstvolgende repetities van de band vast kunnen zetten en dat viel deze keer niet mee omdat iedereen de komende tijd wel iets te doen heeft. Vervelend aan de ene kant, maarja... het is nu eenmaal zo en op die manier heb ik mooi de tijd om wat te gaan experimenteren met nieuwe vellen voor m'n drumstel. Ik gebruik nu Clear Emperor vellen van Remo als slagvel en die geven een hele open klank, maar ik wil eens gaan proberen wat de set doet als er een set vellen op zit die wat minder open klinkt. M'n keus is hierbij op de EC2 Coated van Evans gevallen en toen dat ter sprake kwam bleek Nick daar nog een set van te hebben liggen die ik eerst mag testen. Ik kan die dan mooi voor de eerstvolgende repetitie monteren en stemmen en ik ben beniewd hoe m'n set uiteindelijk met die vellen zal klinken.

Verder zijn de kuren van m'n monitor opgelost en wel door hem gewoon in zijn geheel te vervangen. Toen hij op een gegeven moment wéér eens uitviel had ik tijdelijk een andere monitor aangesloten en die werkte wel gewoon. Conclusie: monitor op. Wel snel naar mijn idee, maarja... wat doe je eraan? Nu ik het toch over nieuwe dingen heb: m'n nieuwe vrachtwagen is de afgelopen week in productie gegaan, dus dingen worden wat dat betreft nu ook echt definitief. Afgelopen week heb ik alvast maar een stel goede stoelhoezen besteld met de gedachte dat het wel even zou kunnen duren voor ik die in huis zou hebben, maarja... dat bleek twee dagen later al het geval te zijn. Een hele snelle service, dat dan wel maar dat had ik dus niet verwacht :-).

Op de site van de band staan wat nieuwe fotootjes en verder heb ik het qua onderhoud van de website lekker rustig op dit moment. De helpdesk gaat ook wel aardig door, al is het daar al tijden relatief erg rustig. Op zich natuurlijk een goed teken, want het geeft naar mijn idee aan dat er steeds minder mensen zijn met problemen maar aan de andere kant zijn de problemen die er zijn steeds lastiger op te lossen. Allerlei vormen van malware die zich via verschillende websites op een systeem installeren maken het er in ieder geval niet makkelijker op, maar tot nu toe hebben Wim en ik alles wel onder controle.

Er zitten binnenkort wel weer wat leuke dingetjes aan te komen. Een vriendin van me moet binnenkort met haar band weer gaan spelen. Alhoewel... 'moet' klinkt dan ook weer zo drastisch maar het is al en tijd geleden dat ik dat bandje heb zien spelen en ik ben benieuwd hoe het daar met de vooruitgang staat. Ook de Drummersday is binnenkort alweer, repetitie met Kalamazoo en dan is het zo weer het einde van de maand waar weer een heel stel vrije dagen staan te wachten en dat is natuurlijk nooit verkeerd :-).